Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם מעניין אותי - מה עובר תלמיד נהיגה חדש באמריקה ? באיזה גיל מתחילים שם ללמוד ואיך הולכת שיטת הלימוד ?

כמה עולה שם ביטוח וטסטים ?

מה מחיר הדלק בערך ? (לליטר ?)

לא שאני הולך לגור שם - סתם אני סקרן...

פורסם
סתם מעניין אותי - מה עובר תלמיד נהיגה חדש באמריקה ? באיזה גיל מתחילים שם ללמוד ואיך הולכת שיטת הלימוד ?

גיל הנהיגה שם משתנה בין 16 ל -18 , לדוגמא בניו יורק זה 18 .

הרי השלטון שם הוא פדרלי ועל פי מדינות וכך גם החוקים והגבלות המהירות וכו..

מחיר הדלק הוא פחות מ - 3 דולר לגלון ( גלון = 4 ליטר בערך ) .

פורסם

כל עיר זה משהו אחר.

בלונג אילנד,ניו יורק אפשר לקבל רשיון בגיל 16.

אבא או מישהו מלמד אותך,לא חייב מורה.יש תקופה שצריך לנהוג עם מלווה.

מחיר לגלון משתנה לפי בורסות הנפט.לא רק עולה כמו בארץ.

לי יצא לתדלק ב 89 סנט לגלון.

תאוריה עושים באיזה שפה שנוח לך.סינית ,עברית ,מה שבא לך.

מהירות זה לפי החוק המקומי.יש מדינה שאין בה הגבלה בשעות היום.

טסט לאוטו עושים במוסך.ברוב המוסכים אפשר לעשות טסט.

פעם אחת עברתי טסט ועוד 3 שילמתי שיעבירו אותי.

אייל

פורסם

עוד משהו לגבי תיאוריה - לא עברת? תיגש בשעות העבודה באחר הצהריים.

כאילו יש 2 משמרות - בוקר וצהריים. נכשלת בבוקר? תיגש אחר הצהריים. מה גם שאתה מקבל את הטופס שכתבת עם הטעויות שלך מפורטות בו.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כמו שאמרו, השיטות משתנות ממדינה למדינה, אבל בכללי זה הולך ככה:

אתה ניגש למבחן תיאוריה

עברת? אחלה. אתה מקבל "רשיון למידה", מה שאומר שעכשיו אתה מתחיל בעצם ללמוד מעשית. מותר לך לנהוג (החוקים משתנים בנוגע למלווה), לעיתים יש הגבלה רק לכבישים מסויימים, כלומר אסור לך לנהוג בכבישים ראשיים וכו'..אחרי תקופה מסויימת אתה ניגש ל"טסט" שבו אתה נוסע עם בוחן באוטו שלך. עברת? אחלה.

פורסם

גיל הנהיגה שם משתנה בין 16 ל -18 , לדוגמא בניו יורק זה 18 .

הרי השלטון שם הוא פדרלי ועל פי מדינות וכך גם החוקים והגבלות המהירות וכו..

מחיר הדלק הוא פחות מ - 3 דולר לגלון ( גלון = 4 ליטר בערך ) .

גלון דלק בארה"ב בסביבות הדולר. (אבל תמיד אפשרי שמישהו הבין שאתה מישראל ועשה עלייך קופה של 2 דולר לגלון). :wink:

פורסם

אני יכול להגיד לך איך זה הולך בקנדה.

אתה עושה תאוריה (20$ בערך) ומקבל רשיון עם מלווה. יש לך מלווה למשך 8 חודשים ולאחריהם אתה מקבל רשיון מלא. אבל יש קומבינות שאתה יכול לשלם ויקצרו לך את הזמן של המלווה.

פורסם

את רשיון הנהיגה הראשון שלי על מכונית עשיתי בניו -יורק ב 1978 בגיל 16 וחצי.

אני לא בטוח אם הדברים אקטואלים להיום , אבל אני יכול להעביר התרשמויות מאז. בגיל 17 וחצי נאלצתי לעשות רשיון בארץ כי לא הכירו באמריקאי כך שאני יכול להשוות , וההבדל היה אז תהומי.

נתחיל בזה שהתאוריה לא מבוססת רק על שינון תמרורים ושמות חלקים במנוע , אלא באה לאחר לימודים עיוניים בביה"ס כולל הדרכה לגבי נהיגה בתנאים קשים (גשם/שלג/קרח וכו.) השתלבות בתנועה , זיהוי סכנות מראש , הכרות עם אזורים מתים בשדה הראיה ועוד ועוד. המידע הזה הציל את חיי יותר מפעם אחת.

אפשר ללמוד בבי"ס לנהיגה אבל אין חובה. לאחר שעוברים את המבחן התיאורטי מקבלים learner's permit שמאפשר נהיגה עם מלווה בעל רשיון מלא בשעות מסוימות ובכבישים מסוימים.

בשלב הבא ניגשים לטסט שהינו בלתי מאיים לחלוטין ונועד לוודא שאתה שולט בתפעול הרכב. נכשלים על עבירות בטיחותיות ולא על חניה ברברס. יוצאים מתוך הנחה שאם אתה מבין את ה"הגיון התעבורתי" אתה נהג בטוח וזה לא כלכך משנה אם אתה לא אלוף בתמרון הרכב - זה יבוא עם הזמן. אח"כ מקבלים רשיון מוגבל עד גיל 18 שמאפשר לך לנהוג לבד אך עם הגבלות. השיטה הזאת יוצרת מדרג טוב לדעתי של האחריות המוטלת על הנהג: קודם תבין תיאורטית , אח"כ תיישם עם מלווה מנוסה , אח"כ תיישם לבד אך באזורים פחות מסוכנים ולבסוף תקבל את הרשיון המלא.

אמריקה גדולה ויש הבדלים רבים בין אזורים לאזורים. האינפורמציה שלי היא בת 25 ממחוז Suffolk בלונג איילנד , כך שאינני ערב לכך שזה רלבנטי היום. גם במבחן התוצאה האמריקאים לא ממש מצטיינים וסטטיסטיקות תאונות הדרכים שלהם גרועות כשלנו אם לא משקללים את הקילומטראז'.

מה שאני כן יכול להעיד שבארץ זה היה שונה לחלוטין. עשיתי את הטסט בירושלים ב 1979 . לקחתי 7 שעורים (היום יש מינימום) מסביב למשרד הרישוי בתלפיות והתאמנתי בעיקר בלהכיר את כל העליות בהן יש לזנק ותמרורי האט מאחורי עצים שעליהם נכשלים. אף אחד לא בדק את ההבנה התעבורתית שלי ושקל אם אני נהג בטוח. חניתי יפה ברברס וגם זינקתי בעליה וקיבלתי את הרשיון.

נמרוד

פורסם
...נתחיל בזה שהתאוריה לא מבוססת רק על שינון תמרורים ושמות חלקים במנוע , אלא באה לאחר לימודים עיוניים בביה"ס כולל הדרכה לגבי נהיגה בתנאים קשים (גשם/שלג/קרח וכו.) השתלבות בתנועה , זיהוי סכנות מראש , הכרות עם אזורים מתים בשדה הראיה ועוד ועוד. המידע הזה הציל את חיי יותר מפעם אחת...

יש גם קטע של כימיה בתאוריה האמריקאית, תאמינו או לא. חישובים כימיים מסוימים להבנת השפעת האלכוהול, איך צריכים לנהוג (לא DRIVE :lol: ) כאשר אתה שתוי ועוד מספר דברים.

פורסם

תאוריה חייבים לעבור ויש כמעט בכל שפה אפשרית!!

את המעשי אתה לא חייב לקחת שיעורים בכלל אתה מגיע עם מלווה ובוחנים אותך!!ואם עברת תיאורטית אתה יכול לקבל רישון ללא שיעורי נהיגה!!

כמו כן אם יש לך רישיון זר אתה צריך רק לעבור תיאוריה ועל סמך הרישיון הזר אתה מקבל רישיון אמריקאי

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

בדיוק!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תוכן חדש...