Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה,

אתה יודע את שיטת הפעולה של הדיזה הנ"ל?

מה קורה כאשר המנוע עובד? האם הסולונואיד מקבל אז 12 וולט ומושך אליו ליבה שמאפשרת פתיחה של הדיזה? ז"א שבמהלך נסיעה הסולונואיד מושך אליו?אם הדיזה סגורה אז אין מעבר דלק והמנוע כבה?

אז איך כשהוצאתי את החוט מהסולונואיד(באוויר) המנוע עובד לי?

תודה,ארז

בראבה SX 1.6 1997 גיר רגיל

פורסם

שאלה מצויינת ארז!

עכשוו הוכחת לי שהבעייה לא קשורה בדיזה אלקטרומגנטית, משום שהיא נוטרלה\ והשסתום שלה נחתך!!

לכן אני יותר הולך לכוון מפלג/מודול/ פיקאפ, ולא לכוון בעיות דלק!

באם הרכב מניע תוך שניות, זה אומנם מוריד את המודול הצתה בחשבון, אך שווה בדיקה!

יש לבדוק גם ספיקת דלק, ואפשרות של מסנן דלק סתום( בספק)!

האם הבעייה החלה בלאחר הטיפול בקרבורטור, או הטיפול בקרבורטור בוצע בגלל הבעייה?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבעיה קרתה אחרי ניקוי הקרבורטור אבל לא מיד, לקח קצת זמן(לא נראה לי שזה בעיית דלק,התחושה כשזה קורה היא כאילו "מישהו סגר את השלטר הראשי" דהיינו,אין ניצוץ לתערובת הדלק.

אם אני אחבר נורה למעגל המתח הנמוך בסליל אז זה יכול לתת לי חיווי? ז"א שהנורה כווית,ז"א שיש בעיה במודול.

אם לא,יש דרך אחרת לבדוק (בעצמי) את המודול או שמחליפים ואז בודקים אם הבעיה נמשכת?

בהנעה הראשונית אין בעיה,אבל לאחר שהתקלה קוראית אז ההנעה קצת קשה(לא מכה ראשונה )

פורסם

המוטו שלי" אין צרוף מקרים, יש הצטרפות מקרים", וכוונתי דווקא בגלל שהבעייה החלה לאחר נקוי הקרבורטור, שווה לבדוק בעייה דווקא בקרבורטור, בלי לשלול בעייה בהצתה!

וכאן מגיע המלכוד, שמוכיח שדרך מסך המחשב, אפשר לנחש עשרות אפשרויות לתקלה, במוסך ניתן לתקן אותה!

והמבין יבין!

בהצלחה

צביקה

פורסם

סליל ההצתה מקבל מתח + לאחר מתג ההצתה ואות מינוס ממודול ההצתה המרובע הנמצא חיצונית על בית המפלג. אם תבדוק את אות המינוס, הפועם, אז בזמן דמום המנוע גם בגלל בעית קרבורטור הוא יפסק כך שלא תדע מה היה קודם הביצה או התרנגולת.

כאשר מנוע הרכב פועל ע"י כלי כלשהוא דפוק קלות כמה פעמים על גוף המתכת של המודול ואם המנוע כבה זה סימן שהוא פגום. אם המנוע אינו כבה זה עדיין לא אומר שבברור המודול תקין.

חלק מאתור תקלה רגעית כזאת זה בתעיה וטעיה.

את הלקטן המגנטי (פיק אפ) ניתן לבדוק ע"י הוצאת המפלג מהרכב ופתיחתו והסתכלות חזותית על חוטיו אם אינם מקולפים או קרועים חלקית. מדידת התנגדותו החשמלית (באוהמים) לא תיתן דבר כי כשהרכב תקין ברור שגם התנגדות הלקטן תקינה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
סליל ההצתה מקבל מתח + לאחר מתג ההצתה ואות מינוס ממודול ההצתה המרובע הנמצא חיצונית על בית המפלג. אם תבדוק את אות המינוס, הפועם, אז בזמן דמום המנוע גם בגלל בעית קרבורטור הוא יפסק כך שלא תדע מה היה קודם הביצה או התרנגולת.

כאשר מנוע הרכב פועל ע"י כלי כלשהוא דפוק קלות כמה פעמים על גוף המתכת של המודול ואם המנוע כבה זה סימן שהוא פגום. אם המנוע אינו כבה זה עדיין לא אומר שבברור המודול תקין.

חלק מאתור תקלה רגעית כזאת זה בתעיה וטעיה.

את הלקטן המגנטי (פיק אפ) ניתן לבדוק ע"י הוצאת המפלג מהרכב ופתיחתו והסתכלות חזותית על חוטיו אם אינם מקולפים או קרועים חלקית. מדידת התנגדותו החשמלית (באוהמים) לא תיתן דבר כי כשהרכב תקין ברור שגם התנגדות הלקטן תקינה.

רגע,רפי,בעצם אם מערכת הדלק מפסיקה,אז למעשה מערכת ההצתה ממשיכה לעבוד,האמנם כך?

אם אני מדרדר את האוטו בלי דלק,או שצינור הדלק בחוץ אז עדיין יש ניצוץ

תקן אותי אם אני טועה

ארז

פורסם

אין קשר למערכת הדלק ולניצוץ!

מערכת הדלק וההצתה הם נפרדות . משאבת הדלק היא מכנית ולא חשמלית!

בברכה

צביקה

פורסם

אם נפסקת אספקת הדלק למנוע והוא כבה ולא מסתובב אז גם ציר המפלג לא מסתובב ואין השראה בלקטן ואין ייצור מתח גבוה (ניצוץ). אבל אם אתה מפעיל את מתג ההצתה ונותן סטרטר אז יש ניצוצות אל המצתים למרות שאין אספקת דלק שבגללה המנוע לא יונע (כי אין תערובת דלק ואויר להציתה).

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה ......( ימח שמה של האונו שהייתה לי ז"ל )

הנה מה שעשתי בכדי לפתור את הבעיה .

פירקתי את המודול .

לקחתי מקל אוזניים עם מאט משחת שיניים , ניקיתי את כל הקורוזיה מהמגעים ....

המודולים לא מתקלקלים !!! חבל על הכסף שלך להחליף אותו ....

כשאתה מרכיב את המדול שים בעדינות בינו לבין המנוע איזה חתיכת בד קטנה . יוצר בידוד ושומר על המודול יותר קריר !!!

כמו כן תחליף את הפחמים של הדסטרביוטור כי יש מצב הם גם נדפקו מבעיה במודול ... על הדרך תחליף חוטי הצתה ....

ל הסיפור לא יעלה יותר מ 200 שקל והרכב יסע בונבון .....

אם יש לך בעיה שכשהטורים משתנים אז המנוע נכבה כילו עוצרים בכביש מהי ממהיות 110 ל 0 בטווח קצר והאוטו נכבה אז זה קרבורטור .... אני בזמנו חיברתי ספרי ניקוי לקרבורטור עם צינורית לתא של הנהג ככה המיכל היה ליידי עם צינורית עד לקרבורטור ויכולתי קצת להשפריץ ספרי ניקוי פנימה כל פעם שהאוטו היה מתחיל לעשות שמח ... זה קצת פסיכוטי אני יודע אבל היתי חייל ולא היה כסף לניקוי קרבורטור בזמנו ... :wink:

פורסם
שאלה מצויינת ארז!

עכשוו הוכחת לי שהבעייה לא קשורה בדיזה אלקטרומגנטית, משום שהיא נוטרלה\ והשסתום שלה נחתך!!

לכן אני יותר הולך לכוון מפלג/מודול/ פיקאפ, ולא לכוון בעיות דלק!

באם הרכב מניע תוך שניות, זה אומנם מוריד את המודול הצתה בחשבון, אך שווה בדיקה!

יש לבדוק גם ספיקת דלק, ואפשרות של מסנן דלק סתום( בספק)!

האם הבעייה החלה בלאחר הטיפול בקרבורטור, או הטיפול בקרבורטור בוצע בגלל הבעייה?!

בברכה

צביקה

צביקה.

בדקתי שוב את העניין,ותיקון טעות,כאשר הוצאתי את הפלאג מהדיזה של הקרבורטור המנוע דמם.

(כשבדקתי את זה בפעם הקודמת ,הצ'וק היה משוך,לכן המנוע לא דמם)

אני חושד בדיזה החשמלית הזאת. האם אפשר לבטל אותה? מבלי להחליף לחדשה? האם בשביל זה צריך

לפרק את הקרבורטור? כי ראיתי שיש לה הברגה משושת,וזה ניתן לפירוק.

• תוכן חדש...