Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ובייחוד לאלה שלקחו את הפרסומת של DO LESS LIVE LONGER - RC בצורה מעשית, כדאי שלא תקטלו כתבות של אחרים, בייחוד אם אתם מעידים על עצמכם שהמקסימום שאתם יכולים זה לתאר מכוניות במילה אחת...

יניב, במבחן הוצגו דעותיו של הכותב ובצורה בולטת שובצו גם דעותיהם של משתתפי המבחן האחרים (גבי סרוגו, רוני נאק, יואל פלרמן- בפעם האחרונה שחיברתי 1+1+1+1 לא יצא לי 1 אבל אולי יש שיטת ספירה חדשה) תוך כדי אזכור שמם, כך שהטענה כי המבחן משקף את דעת הכותב בלבד הינה מטופשת.

אסיים בדעה אישית קצת חריפה, אבל אתם פשוט מקנאים באלה שעושים עיתונים במקום לשבת מול המחשב ולטחון ארבעה נושאים (אירופה נגד יפן,הנעה אחורית,106 ראלי וירון כוכבי) במשך שנים.

ואולי, אם אתם מאמינים שאתם מסוגלים לעשות עיתון טוב- תנסו.

בהצלחה.

הדעה האישית שלך באמת קצת חריפה, בייחוד לאור העובדה שאתה מבקר פה את כל האנשים בפורום (שאתה חלק ממנו), אבל מעניין אותי לדעת מה גרם לך לחשוב ככה, כי אני יכול לספר לך מה גרם לי לכתוב את הביקורת הזו, אני פשוט ראיתי כתבות אחרות, מילים על נייר שעשו לי את זה.

אם זה כתבות של רוני אהרונוביץ', אברהם פורת , ג'ורג' כושר או עיתונים בשפה זרה.

תענה לי רגע בכנות, אתה מסוגל ללכת לקרוא את הכתבה הזו שוב ? למרות שכבר קראת אותה (אם בכלל) ?

קרא את הקטע הקטן שמצורף בו ואז קרא אותו שוב ואולי תבין איך מילים יכולות להעביר בך רגש.

מאת , רוני אהרונוביץ':

123.jpg

פורסם

שלומי,

אני לא מבקר את כל האנשים בפורום. ממש לא. אני כן מבקר את אלה שלא מסוגלים לקרוא כתבה אחת באוטו של היום בלי לחפש בה כל דבר שהוא פחות ממושלם. אמנם אני צעיר ממך בכמה שנים טובות ואתה כנראה קורא את אוטו יותר שנים ממני והגיוני להגיד שיש לך פרספקטיבה יותר רחבה על האיכות של המגזין. אבל, לדעתי אתה פשוט פותח את הגליון בגישה כל כך שלילית שאין סיכוי שתהנה מכל כתבה שהיא. אתה בעצמך עקצת את אוטו בפורום עוד לפני שפורסמה הכתבה כשכתבת משהו בסגנון "לא שאוטו הוא אינדקציה למשהו אבל אולי במבחן בו היבואנים לא משחקים תפקיד" .דרך אגב, אם תהיו אובייקטיבים- היום כותב המגזין על יותר מכוניות ספורטיביות מאי פעם,כאשר הכתבות הן כתבות שנכתבות ע"י חברי המערכת ולא ע"י "שליחנו המיוחד, ג'ורג' כושר, מינכן" שאינן אלא כתבות קנויות ומתורגמות. זו לא ממש חוכמה גדולה.

לא פעם שמעתי (בעיקר כאן בפורום) ש"אוטו" זה לא מה שהיה פעם. זה מאוד סקרן אותי. לא פסלתי את הטענה הזאת על הסף, מכיוון שאף פעם לא קראתי את "אוטו" של פעם, של אהרונוביץ הדגול. אז כדי לגלות את מה שהיה פעם הגיעו לידי מספר לא מבוטל של גליונות ישנים. ציפתי להתגלות אלוהית. "לראות את הקולות ולשמוע את המראות" כמו שכתב ניצן רז בכתבה המדוברת. אין לי מושג איך לתאר את רמת האכזבה. ואם אתה חושב שאני לא מספק אינטיליגנט או WHATEVER כדי להבין את אנינות הטעם והחוכמה הנשפכת מהכתבות של אהרונוביץ ושות'- שיבושם לך. ברשותך אביא כמה דוגמאות של מבחנים שנכתבו אז "כשאוטו באמת היה מגזין עם בנזין" כלשונכם, ואשווה אותם למקבילה שלהם כיום. אני מאמין שיש לך את הגליונות המדוברים, ואם לא אעלה לכאן את המבחנים המדוברים ואשמח לשמוע את דעתך. גליון 14 של אוטו- מבחן למכוניות המהירות בישראל מול גליון 200 מבחן ה"רייסים"- אין מה להשוות מבחינת שפה, עניין, הומור, תוכן. גליון מס' 44 - AX ספורט נגד 205 ראלי מול גליון 196 (אם אינני טועה) אלפא 147 מול מיני קופר (למרות שההקבלה לא ממש ישירה, הכוונה של שני המבחנים זהה) המבחן המודרני מרגש ואיכותי הרבה יותר למרות שהמכוניות של אז הרבה יותר קיצוניות. גליון 36- דייהטסו 16V נגד AX ספורט (ואם כבר הזכרתי את המבחן הזה, איך היית מגיב אם היה בוחנים היום דייהטסו סריון מול 106GTI רק כי לשתיהן 16 שסתומים?) מול גליון 198 טויוטה יאריס TS מול פיגו 206XS. הרשימה עוד ארוכה. וככל שמתקדמים הכתבות נעשות יותר איכותיות ולא פחות מרגשות והכי חשוב- הרבה יותר מקצועיות.

באמת אשמח לשמוע את דעתך בנוגע למבחנים האלה ועוד רבים כמותם. דעתי היא שהישנים ממש לא פוגעים. המודרנים כן.

בנוגע לאברהם פורת- לשמחתי הספקתי לקרוא מספר לא מבוטל של כתבותיו כקורא קבוע ומספר עוד יותר לא מבוטל של כתבותיו מהעבר הקצת יותר רחוק. אין ספק שהוא ניחן בכשרון מדהים. לא פחות. צירופי מילים, לשון נופל על לשון, דו משמעויות וכל אמצעי אומנותי שביאליק היה חושב עליו. ניצן רז בעצמו נתן לי את גליון 163 בו כתבה של פורת על פורשה בוקסטר ואמר לי (אולי לא בדיוק במילים האלה) כי "זאת הכתבה הטובה ביותר שנכתבה אי פעם בעיתונות הרכב בארץ" ככה שיודעים להעריך. אבל צריך לדעת גם לא להיסחף ולהמנע מפולחן מיותר.

רק כדי שתדע, אחרי שקראתי את ה"ביקורת הבונה" שלך ולפנתי שכתבתי את "דעתי החריפה" הדבר הראשון שעשיתי היה לסגור את המחשב ולראות איך אני יכול לבדוק עוד פעם אחת את עצמי לפני שאני מגיב. חיפשתי כתבות "דומות" של ניצן ופורת ובחרתי לקרוא את ההשוואה של פורת בין האמפרזות (אימות ישיר) ואת ההשוואה של ניצן בין האיביזות המשופרות (ותסכים איתי שיותר קל לכתוב על איפרזה מאשר על איביזה). את האמת, נהנתי יותר מהכתיבה על האיביזות. באמת שכן. אמנם אין לי הסבר מדעי ורציונלי לכך- אבל זה פשוט ריגש אותי יותר.

ועוד דבר אחרון, קראתי את הכתבה המדוברת כבר פעמיים ואני מאמין שגם הפעם השלישית תגיע בקרוב.

ודבר באמת אחרון, מה שהעלת על מכוניות ספורט מפרי עטו של רוני אהרונוביץ באמת נוגע ללב. אל תשכח שכאשר בפעם הראשונה שקראת אותו מכוניות ספורט נראו לך דבר כל כך רחוק וחלומי (או שאני טועה) כך שההשפעה של הכתיבה עליך היית הרבה יותר מסיבית. היום, הרבה יותר קשה לרגש אותך. אתה יודע הרבה (אני לא ציני) ואם פעם תיאור של היגוי יתר היה גורם לנפשך לפרוח היום זה פשוט תיאור של מאורע יומיומי. אז אולי אתה כבר פחות (או יותר, תלוי מאיזה צד אתה מסתכל על זה) בנאדם אם בנזין, והבנזין של המגזין הוא לא זה שהשתנה לרעה.

ותחשבו על זה...

אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך

פורסם

כגודל הפוטנצאיל והציפיה כך גודל האכזבה!!

אם לא הייתי יודע הייתי חושב שזו השוואה בין לאנטיס לבלנו לקורולה לסיביק

פשוט ביזבוז של הזדמנות לבחינת המכוניות הכי טובות ומהנות שיש בארצנו (במחירים שפויים) וחבל שצוות הכתבים\בוחנים לה היה בהתאם!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
שלומי,

אני לא מבקר את כל האנשים בפורום. ממש לא. אני כן מבקר את אלה שלא מסוגלים לקרוא כתבה אחת באוטו של היום בלי לחפש בה כל דבר שהוא פחות ממושלם. אמנם אני צעיר ממך בכמה שנים טובות ואתה כנראה קורא את אוטו יותר שנים ממני והגיוני להגיד שיש לך פרספקטיבה יותר רחבה על האיכות של המגזין. אבל, לדעתי אתה פשוט פותח את הגליון בגישה כל כך שלילית שאין סיכוי שתהנה מכל כתבה שהיא. אתה בעצמך עקצת את אוטו בפורום עוד לפני שפורסמה הכתבה כשכתבת משהו בסגנון "לא שאוטו הוא אינדקציה למשהו אבל אולי במבחן בו היבואנים לא משחקים תפקיד" .דרך אגב, אם תהיו אובייקטיבים- היום כותב המגזין על יותר מכוניות ספורטיביות מאי פעם,כאשר הכתבות הן כתבות שנכתבות ע"י חברי המערכת ולא ע"י "שליחנו המיוחד, ג'ורג' כושר, מינכן" שאינן אלא כתבות קנויות ומתורגמות. זו לא ממש חוכמה גדולה.

לא פעם שמעתי (בעיקר כאן בפורום) ש"אוטו" זה לא מה שהיה פעם. זה מאוד סקרן אותי. לא פסלתי את הטענה הזאת על הסף, מכיוון שאף פעם לא קראתי את "אוטו" של פעם, של אהרונוביץ הדגול. אז כדי לגלות את מה שהיה פעם הגיעו לידי מספר לא מבוטל של גליונות ישנים. ציפתי להתגלות אלוהית. "לראות את הקולות ולשמוע את המראות" כמו שכתב ניצן רז בכתבה המדוברת. אין לי מושג איך לתאר את רמת האכזבה. ואם אתה חושב שאני לא מספק אינטיליגנט או WHATEVER כדי להבין את אנינות הטעם והחוכמה הנשפכת מהכתבות של אהרונוביץ ושות'- שיבושם לך. ברשותך אביא כמה דוגמאות של מבחנים שנכתבו אז "כשאוטו באמת היה מגזין עם בנזין" כלשונכם, ואשווה אותם למקבילה שלהם כיום. אני מאמין שיש לך את הגליונות המדוברים, ואם לא אעלה לכאן את המבחנים המדוברים ואשמח לשמוע את דעתך. גליון 14 של אוטו- מבחן למכוניות המהירות בישראל מול גליון 200 מבחן ה"רייסים"- אין מה להשוות מבחינת שפה, עניין, הומור, תוכן. גליון מס' 44 - AX ספורט נגד 205 ראלי מול גליון 196 (אם אינני טועה) אלפא 147 מול מיני קופר (למרות שההקבלה לא ממש ישירה, הכוונה של שני המבחנים זהה) המבחן המודרני מרגש ואיכותי הרבה יותר למרות שהמכוניות של אז הרבה יותר קיצוניות. גליון 36- דייהטסו 16V נגד AX ספורט (ואם כבר הזכרתי את המבחן הזה, איך היית מגיב אם היה בוחנים היום דייהטסו סריון מול 106GTI רק כי לשתיהן 16 שסתומים?) מול גליון 198 טויוטה יאריס TS מול פיגו 206XS. הרשימה עוד ארוכה. וככל שמתקדמים הכתבות נעשות יותר איכותיות ולא פחות מרגשות והכי חשוב- הרבה יותר מקצועיות.

באמת אשמח לשמוע את דעתך בנוגע למבחנים האלה ועוד רבים כמותם. דעתי היא שהישנים ממש לא פוגעים. המודרנים כן.

בנוגע לאברהם פורת- לשמחתי הספקתי לקרוא מספר לא מבוטל של כתבותיו כקורא קבוע ומספר עוד יותר לא מבוטל של כתבותיו מהעבר הקצת יותר רחוק. אין ספק שהוא ניחן בכשרון מדהים. לא פחות. צירופי מילים, לשון נופל על לשון, דו משמעויות וכל אמצעי אומנותי שביאליק היה חושב עליו. ניצן רז בעצמו נתן לי את גליון 163 בו כתבה של פורת על פורשה בוקסטר ואמר לי (אולי לא בדיוק במילים האלה) כי "זאת הכתבה הטובה ביותר שנכתבה אי פעם בעיתונות הרכב בארץ" ככה שיודעים להעריך. אבל צריך לדעת גם לא להיסחף ולהמנע מפולחן מיותר.

רק כדי שתדע, אחרי שקראתי את ה"ביקורת הבונה" שלך ולפנתי שכתבתי את "דעתי החריפה" הדבר הראשון שעשיתי היה לסגור את המחשב ולראות איך אני יכול לבדוק עוד פעם אחת את עצמי לפני שאני מגיב. חיפשתי כתבות "דומות" של ניצן ופורת ובחרתי לקרוא את ההשוואה של פורת בין האמפרזות (אימות ישיר) ואת ההשוואה של ניצן בין האיביזות המשופרות (ותסכים איתי שיותר קל לכתוב על איפרזה מאשר על איביזה). את האמת, נהנתי יותר מהכתיבה על האיביזות. באמת שכן. אמנם אין לי הסבר מדעי ורציונלי לכך- אבל זה פשוט ריגש אותי יותר.

ועוד דבר אחרון, קראתי את הכתבה המדוברת כבר פעמיים ואני מאמין שגם הפעם השלישית תגיע בקרוב.

ודבר באמת אחרון, מה שהעלת על מכוניות ספורט מפרי עטו של רוני אהרונוביץ באמת נוגע ללב. אל תשכח שכאשר בפעם הראשונה שקראת אותו מכוניות ספורט נראו לך דבר כל כך רחוק וחלומי (או שאני טועה) כך שההשפעה של הכתיבה עליך היית הרבה יותר מסיבית. היום, הרבה יותר קשה לרגש אותך. אתה יודע הרבה (אני לא ציני) ואם פעם תיאור של היגוי יתר היה גורם לנפשך לפרוח היום זה פשוט תיאור של מאורע יומיומי. אז אולי אתה כבר פחות (או יותר, תלוי מאיזה צד אתה מסתכל על זה) בנאדם אם בנזין, והבנזין של המגזין הוא לא זה שהשתנה לרעה.

ותחשבו על זה...

תגיד, לפני שאנחנו ממשיכים בדיונים מי אובייקטיבי מביננו ומי לא, תרשה לי לשאול אותך שאלה, יש לך איזהשהו קשר לכותב הכתבה או למגזין אוטו ?

אני שואל כי נראה לי שלקחת את זה ממש אישית, אם אני טועה, אני מתנצל.

הבעתי ביקורות על הכתבה הספציפית הזו, בסופו של דבר, אני לא היחיד שחושב ככה.

פורסם

1. ממתי הדיון הפך לעסוק בשאלה מי מאיתנו יותר אובייקטיבי???

2. אני מאוד שמח שאתה לא היחיד שחושב ככה, שכחתי שבCARSFORUM הרוב קובע.

3. עדין לא הבנתי מה דעתך בקשר לדוגמאות הספיצפיות שנתתי.

4. וביננו, אין כאן הרבה מקום לתמימות שלומי.

לא מאתמול אתה ועוד כמה חברי פורום שאני לא צריך להכיר לך אותם מנצלים כל הזדמנות לקטול את "אוטו" בלי קשר לכותב, לנושא או לאיכות.

5. עדין מחכה לתשובה לסעיף 3.

פורסם
1. ממתי הדיון הפך לעסוק בשאלה מי מאיתנו יותר אובייקטיבי???

2. אני מאוד שמח שאתה לא היחיד שחושב ככה, שכחתי שבCARSFORUM הרוב קובע.

3. עדין לא הבנתי מה דעתך בקשר לדוגמאות הספיצפיות שנתתי.

4. וביננו, אין כאן הרבה מקום לתמימות שלומי.

לא מאתמול אתה ועוד כמה חברי פורום שאני לא צריך להכיר לך אותם מנצלים כל הזדמנות לקטול את "אוטו" בלי קשר לכותב, לנושא או לאיכות.

5. עדין מחכה לתשובה לסעיף 3.

1. ממתי שהשאשמת אותי שאני לא אובייקטיבי :

לדעתי אתה פשוט פותח את הגליון בגישה כל כך שלילית שאין סיכוי שתהנה מכל כתבה שהיא. אתה בעצמך עקצת את אוטו בפורום עוד לפני שפורסמה הכתבה כשכתבת משהו בסגנון "לא שאוטו הוא אינדקציה למשהו אבל אולי במבחן בו היבואנים לא משחקים תפקיד" .דרך אגב, אם תהיו אובייקטיבים- היום כותב המגזין על יותר מכוניות ספורטיביות מאי פעם

ואתה אובייקטיבי ?

3. על הדוגמאות שהבאת אני לא אגיב, אני לא קורא את העיתון בקביעות, זה גם לא כ"כ רלוונטי כי אני לא הבאתי ביקורת על העיתון כולו אלה על הכתבה עצמה, איך קשור מבחן לאיביזות משופרות אני לא יודע ?!.

4. ואני שואל, האם אתה אובייקטיבי מספיק בשביל לקבוע ?

יכול להיות שלי יש אנטי אוטו, יכול להיות, האם אתה מנוטרל מכל שיקול אישי כזה או אחר ?

למה לא ענית לי על השאלה ?

פורסם

כל הכבוד.

הוצאת את זה. אתה "אנטי אוטו".

אנחנו אוהבים אותך שלומי.

המבחן לאיביזות המשופרות היה בסה"כ דוגמא.

גם אני יכול לשאול איך קשור ג'ורג' כושר קשור לכתבה שעליה כל המהומה.

וכן, אני מכיר את ניצן רז ואפילו מאוד מחבב אותו.

עכשיו תסביר לי מה כל כך רע בזה.

פורסם
כל הכבוד.

הוצאת את זה. אתה "אנטי אוטו".

אנחנו אוהבים אותך שלומי.

המבחן לאיביזות המשופרות היה בסה"כ דוגמא.

גם אני יכול לשאול איך קשור ג'ורג' כושר קשור לכתבה שעליה כל המהומה.

וכן, אני מכיר את ניצן רז ואפילו מאוד מחבב אותו.

עכשיו תסביר לי מה כל כך רע בזה.

יצא המרצע מהשק .

אין בזה שום רע, זה אפילו קצת מגניב, אני בטוח שיש אנשים שזה מדליק אותם , אבל לעזאזאל אתה בא אלי בתלונות שאני לא אובייקטיבי ?

בכל מקרה, אם יש לך בעיה עם ביקורת שאני מעלה, כזו או אחרת , אתה יכול פשוט להתעלם ולעבור הלאה.

פורסם
תגיד, לפני שאנחנו ממשיכים בדיונים מי אובייקטיבי מביננו ומי לא, תרשה לי לשאול אותך שאלה, יש לך איזהשהו קשר לכותב הכתבה או למגזין אוטו ?

שלומי, אתה אכן לא היחיד שחושב כך על הכתבה. ראה את שאר התגובות.

באמת מסקרן מה הקשר בין דין למגזין "אוטו".

לא נראה לי שכל חברי הפורום הצטלמו לתמונה "היתולית" לפני מספר חודשים,

שהופיעה במחירון (בעמודים האחרונים) בה צולם דין כאשר הבדיחה הייתה על דימיונו

של "ולנדין רוסי" שלנו לאותו איטלקי עלום-שם, אלוף עולם כמה וכמה פעמים.

אכן, דין, מצטרף לשאלה של שלומי, מה הקשר הרשמי שלך לאוטו :?:

:roll:

MCS 2008

פורסם

עזבו,

דין כבר אמר שהוא חבר של ניצן רז והוא מחבב אותו מאוד (דין... אני מקווה שאין כאן איזושהיא נטייה שלא סיפרת לי... :roll: ).

אז הוא לא אובייקטיבי, לא קרה שום דבר, סה"כ האשים חלק מחברי הפורום בחוסר אובייקטיביות בזמן שהוא לא היה אובייקטיבי, זה בסדר לא??? :roll::wink:

ולעניין,

אני קורא את "אוטו" זמן מועט יחסית לחברי הפורום ואכן יש נטייה בזמן האחרון לקצת יותר שטח לרכבים ספורטיביים, אבל זה ממש ממש לא מספיק.

צריך גם תוכן, עניין, להט ורצון כדי להוציא כתבה ממש ממש טובה כפי שרובנו מצפים לה.

תקראו את הקטע שכספר פירסם בפורום לפני כמה חודשים לגבי ה205GTI שלו ותבינו איך צריך לכתוב (גיא, את ה250 תעביר לי בהעברה בנקאית לחשבון הבנק האורוגוואי שלי).

:-)

פורסם

הקשר הרשמי שלי לאוטו הוא המנוי שלי. זהו קשר מאוד מאוד מאוד מאוד רשמי, ובמסיבת העיתונאים אחרי החתימה שלי על המנוי הסברתי את כל הסיבות ואפילו עניתי על שאלות של הקהל.

ושוב פעם,

כן, אני מכיר את ניצן רז. וכן, אני אהבתי את מה שהוא כתב.

עדין לא הבנתי מה כל כך פסול בזה ולמה זה אמור לסתום לי את הפה בכל

מה שקשור ל"אוטו".

ואריאל,

ממך אני לא מסתיר שום דבר.

טוב,

כמעט שום דבר.

פורסם
ואריאל,

ממך אני לא מסתיר שום דבר.

טוב,

כמעט שום דבר.