Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה עם חיישן חמצן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי ברשת תמונות של חיישן כזה ולא מצאתי בכלל, אני מחפש תמונות של חיישן למבדה שנמצא בפיג'ו GTI106. אני צריך יותר לדעת מה התפקיד של כל חוט כי אני רוצה למצא את החוט של המינוס.

אני רוצה לתת לו מינוס יותר טוב לחיישן

יש אפשרות לקבל עזרה בעניין?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דבר ראשון - למדה ולא למבדה(אלא אם כן אתה רוצה לרקוד עם החישן)

דבר שני - ברר את מק"ט החישן או את המספר הסידורי - חיפוש קליל בגוגל יניב תוצאות.

פורסם

כותבים למבדא , לא מבטאים את ה-ב'.

מה זאת אומרת לתת מינוס יותר טוב לחיישן המצאה חדשה ?

בעיקרון ארבעת החוטים מתחלקים לשני זוגות.

זוג אחד משמש לחימום הרכיב הקרמי בחיישן.

הזוג השני הוא ה+ ו _ של החיישן.

פורסם

מה זה נפגע ? הבידוד חשוף ? אז מה ? כולה מינוס , שייגע בגוף.

אם אתה חושש , אפשר לקנות בידוד עמיד בחום בכל חנות חשמל .

פורסם

תשמע, בדיקת מחשב העלתה שהחיישן מזייף כי יש לו בעייה במינוס.

אולי אני מפגר, אבל אני מאמין שגיא פרילינג יודע יותר טוב ממני ואני אומר את מה שהוא אמר לי.

יש חוסר באדמה לחיישן (כמו שהוא אמר), אולי אתה מבין מזה משהו אחד ואני מסביר משהו אחר.

in the face

with a chair

פורסם

אוקיי , זה משהו אחר.

חשבתי שרק הבידוד נפגע.

בעיקרון זה קצת בעייתי , כי העסק יצוק עם אפוקסי , אבל אפשר לנסות. (בהנחה שיש לך מאיפה להשיג חיישן אחר במקרה שהעסק נדפק לגמרי).

לצערי אני לא מכיר את החיווט הספציפי לחיישן הזה - אולי תוכל לזהות עם מד התנגדות ?

פורסם

מה שאני וחבר תכננו זה פשוט להעזר פה במציאת תרשים חוטים ואז פשוט לגלות טיפה את החוט ולהוציא ממנו חוט נוסף ולחבר לגוף הרכב, או לחילופין לחבר לחיישן עצמו חוט ושוב לחבר את החוט למרכב.

השאלה אם אחד מהרעיונות האלה אפשרי, במיוחד הרעיון השני. יש לי כמובן העדפה לחיישן נוסף פשוט להחליף ולראות אם יש שינוי. וחיישן אחר תמיד אפשר לקנות חדש תחליפי, פשוט חבל לי לקנות אחד אם זה לא יעזור ולכן אני מעדיף לנסות למצא אחד משומש בכמה גרושים או אם ניתן להשאיל ממישהו שיש לו אחד תקין זרוק בבית לצורך בדיקה. זה 4 חוטים והבנתי שזה חיישן יקר גם בתור תחליפי נכון?

בנוסף גיא ציין גם את אותה הבעיה בחיישן סיבובי מנוע, החיישן הזה הוא החיישן קראנק? בחיים לא שמעתי על חיישן סיבובי מנוע. ובגדול ממה יכולה לנבוע הבעיית מינוס הזאת?

יכול להיות בעצם שהחיישנים הפסיקו לתפקד וזה הסימפטום לזה או שהתקלה ניתנת לתיקון?

אני מעוניין לסיים את זה בכמה שפחות כסף וזה אומר שאם החיישן מת אני מעוניין להחליף אותו ולא להיות עם הוצאות מיותרות של ניסיונות תיקון.

in the face

with a chair

פורסם

אני מתקן שוב טעות נפוצה, החיישן הנו חיישן חמצן המשדר את הנתון אל מחשב נהול המנוע הדואג מצידו

לבצע תקוני למדה כך שתמיד ערך הלמדה יהיה 1.

ערך למדה מעל 1 מראה שתערובת הדלק עניה וערך למדה מתחת ל 1 מראה שתערובת הדלק עשירה.

לכן חפש בגוגל oxigen sensor

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
מה שאני וחבר תכננו זה פשוט להעזר פה במציאת תרשים חוטים ואז פשוט לגלות טיפה את החוט ולהוציא ממנו חוט נוסף ולחבר לגוף הרכב, או לחילופין לחבר לחיישן עצמו חוט ושוב לחבר את החוט למרכב.

השאלה אם אחד מהרעיונות האלה אפשרי, במיוחד הרעיון השני. יש לי כמובן העדפה לחיישן נוסף פשוט להחליף ולראות אם יש שינוי. וחיישן אחר תמיד אפשר לקנות חדש תחליפי, פשוט חבל לי לקנות אחד אם זה לא יעזור ולכן אני מעדיף לנסות למצא אחד משומש בכמה גרושים או אם ניתן להשאיל ממישהו שיש לו אחד תקין זרוק בבית לצורך בדיקה. זה 4 חוטים והבנתי שזה חיישן יקר גם בתור תחליפי נכון?

בנוסף גיא ציין גם את אותה הבעיה בחיישן סיבובי מנוע, החיישן הזה הוא החיישן קראנק? בחיים לא שמעתי על חיישן סיבובי מנוע. ובגדול ממה יכולה לנבוע הבעיית מינוס הזאת?

יכול להיות בעצם שהחיישנים הפסיקו לתפקד וזה הסימפטום לזה או שהתקלה ניתנת לתיקון?

אני מעוניין לסיים את זה בכמה שפחות כסף וזה אומר שאם החיישן מת אני מעוניין להחליף אותו ולא להיות עם הוצאות מיותרות של ניסיונות תיקון.

הפתרון שאתה מציע (לחבר את החוט של המינוס למרכב או למקום אחר בשביל המינוס) הינו חאפרי או שהדיאגנוסטיקה לא בוצעה כראוי.

חיישן 4 חוטים בא לפתור את בעיית ההארקה בחיישנים עם 3 חוטים (שניזונים מהארקה דרך האגזוז עצמו) ע"י כך שנלקח ישירות ממנו חוט נוסף עבור המינוס.

אם ישנה בעיית הארקה כדאי לבדוק את החיבורים בין המינוס במצבר לגוף המנוע וגוף הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם יש בעיה בין המצבר לגוף הרכב, לא היתה צריכה להתגלות אותה הבעיה בכל החיישנים?

in the face

with a chair

פורסם

בחיישן חמצן בעל 4 חוטים, בדרך כלל, 2 חוטים הנם של גוף חמום החיישן (אחד + ואחד - הארקה)

ו 2 החוטים האחרים הם המשדרים נתוני החיישן אל מחשב נהול המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אם אני לא טועה היה פעם בפורום איזה סוג של מדריך לשיפור ההארקה ברכב, חיפשתי אותו כבר חצי שעה ואני לא מוצא, יש סיכוי שזה היה בכלל בפורום הזה?

in the face

with a chair

פורסם

חוט מס' 1 מגיע ממודול והוא + מתוזמן לחימום סליל החיישן

חוט מס' 2 הוא מינוס מלא לסליל החימום

חוט מס' 3 וחוט מס' 4 ישירים למחשב ניהול המנוע ומספקים נתון של 0.1-1V בהתאם לקריאה.

כאשר התקע משוחרר יש לו בצד שהולך לחיישן הפינים, ופלסטיק חיצוני , אם אתה מביט כאשר על הפלסטיק השקע תקע יש לו שני פסי הלבשה שנכנסים למגרעות הנגדיות בצד הנגדי של התקע שהולך לכיוון הצמה של הרכב, אז למעלה זהו חוט 1 מתחתיו 2 מתחתיו 3 מתחתיו 4 .

אתה יכול לבדוק עם אוהמטר דיגיטלי בזמן שהתקע מחובר לצורך אימות החוט ובזמן שהמנוע קר שיש עליו מינוס שצריך להיות בוולטז' קרוב מאוד למתח מינוס מצבר. אם חסר שם "קצת" אז יתכן וקיים מפל מתח, אך זה לא אמור להשפיע על תפקודו לאחר שהרכב הגיע לטמפ עבודה נורמלית, אלא רק בזמן שהמנוע מתחמם מהיותו קר.

בכלל, ההבדל שאם המינוס לא תקין, הרכב יעבוד בOPEN_LOOP במקום ב CLOSE_LOOP וזה יותר משפיע על זיהום האוויר מאשר זיוף מנוע.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...