Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, גולדן191 כתב:

190 ש"ח לשיעור. אני חוזר, 190 ש"ח לשיעור.

לא יודע איפה פות"ש מתגורר או על מה לומדים שם, אבל קרובי המשפחה שלי בנתניה מספרים ש-150 שקל ל-45 דקות זה המחיר הנפוץ אצלם כרגע. אולי הבת לוקחת שיעורים של שעה ולכן משלמת קצת יותר.

אישית, אני כבר כמה שנים נמנע מלבקר בישראל חוץ מנסיעות עבודה, כי העלויות הנלוות הגיעו למצב שצריך לחשוב פעמיים לפני שיוצאים לשווארמה (שלא לדבר על מסעדות רציניות יותר). אני מקווה שפות"ש מרוויח מספיק כדי להרשות לעצמו מחירים כאלה. 

• מבאס 1
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

אם ממילא הולכים לאפליקציה של הבנק, אז למה לא לעשות העברה רגילה וזהו? בשביל מה הסיכון והסיבוך הנוסף של הכנסת צד ג' לעסקה? 

כי אני צריך את ה200 שקל עכשיו ובהעברה רגילה צריך לחכות יומיים שלא תבטל לי אותה.

וזה המשמעןת של האפליקציה - מזומן וירטואלי.

בביט אתה צריך כרטיס אשראי והחיוב ב10 לחודש, אבל מה אם אני לא רוצה להשתמש בכרטיס אשראי ורוצה שיירד עכשיו? אני טוען את הכסף מהחשבון, מעביר לך כאילו הבאתי לך שטר של 200 וביי. 

לפני שעה, Derish כתב:

לא יודע איפה פות"ש מתגורר או על מה לומדים שם, אבל קרובי המשפחה שלי בנתניה מספרים ש-150 שקל ל-45 דקות זה המחיר הנפוץ אצלם כרגע. אולי הבת לוקחת שיעורים של שעה ולכן משלמת קצת יותר.

אישית, אני כבר כמה שנים נמנע מלבקר בישראל חוץ מנסיעות עבודה, כי העלויות הנלוות הגיעו למצב שצריך לחשוב פעמיים לפני שיוצאים לשווארמה (שלא לדבר על מסעדות רציניות יותר). אני מקווה שפות"ש מרוויח מספיק כדי להרשות לעצמו מחירים כאלה. 

אומנם אנחנן לא זולים במיוחד אבל בוא אחי אתה מדבר כאילו כולם פה הולכים ברגל לעבודה. בסופו של דבר כל הבני 17 פה מוציאים רישיון הכל טוב.

וגם אוכלים פה שווארמה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:

אומנם אנחנן לא זולים במיוחד אבל בוא אחי אתה מדבר כאילו כולם פה הולכים ברגל לעבודה. בסופו של דבר כל הבני 17 פה מוציאים רישיון הכל טוב.

וגם אוכלים פה שווארמה.

ביחס למשכורת ממוצעת אני חושב שישראל המדינה הכי יקרה בעולם, זה בעיה

פורסם
לפני 23 דקות, יובל .מ. כתב:

אומנם אנחנו לא זולים במיוחד אבל בוא אחי אתה מדבר כאילו כולם פה הולכים ברגל לעבודה.

להבהרה, אני לא יודע עד כמה המחירים בישראל נמוכים או גבוהים היום ביחס לשכר הממוצע שם. אני גר במדינה אירופאית שבה השכר הנומינלי נמוך יחסית ולכן לא קונה הרבה בהמרה לשקלים.

לצורך העניין, מישהו שחי ועובד בדיוק כמוני אבל בפלורידה או בטקסס יקבל בערך פי שניים או שלושה בדולרים, מה שכנראה יבטיח לו שם רמת חיים דומה לשלי אבל יעשה אותו הרבה יותר עשיר במהלך ביקור בישראל. 

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

מכיר את החברה וחלק מהמייסדים.

אפליקציה לגיטמית.

מפוקחת ע"י שוק ההון בגלל הממשק לבנק, ולא על ע"י המפקח על הבנקים כי הם לא בנק. זה לא שונה מביט או פייבוקס.

זו אפליקציה שעושה פעולות ישירות בחשבון שלך ולא באמצעות כרטיס אשראי.

ראיתם שפייבוקס התחילו להגביל תשלומים? הסיבה היא שהם מדממים הפסדים מיום ההקמה, כי יש עמלות והצרכן לא משלם אותם.

גם ביט מפסידים הון תועפות.

קאשקאש כפתרון, במיוחד משפחתי לניהול תקציב לילדים הוא ממש טוב, והתחרות שלהם היא בארנקים אלקטרוניים כמו גוגל ואפל ולא בביט או פייבוקס.

הם שמו הרבה כסף על חדירה, כנראה שהנחה של 5% זה משהו שהם מסבסדים לבעל העסק בשביל לעודד שימוש בגיל הנוער.

קיצר, שום בעיה להשתמש בה.

מה היתרון שלהם שהם לא ידממו כסף כמו ביט ופייבוקס

פורסם

שאלה טובה.

עלויות תפעול נמוכות כי הם לא צריכים לממן עמלת אשראי.

לשאלה איך הם עושים מזה כסף זה כבר יותר מורכב - אני לא מכיר את כל התוכנית העסקית, אבל הם רוצים שתשתמש בהם בתור ארנק משפחתי, לצורך הדוגמא אם יש להם משפחה של 5 נפשות ולכל אחד אתה שם בארנק 200 ש"ח, זה 1,000 ש"ח. בסקייל של עשרות אלפי משתמשים הם צוברים סכומים מאוד גבוהים שאותם אפשר להשקיע, לקבל ריבית וכו'.

אם תשלם איתם ולא עם אשראי, הם ידעו את דפוסי הרכישה שלך ואז אפשר בטח לעשות שתפים ולהציע מוצרים וכו'. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

סכומים מאוד גבוהים שאותם אפשר להשקיע, לקבל ריבית וכו'

לקחת כסף שהלקוחות מפקידים ולהשקיע אותו זה בדיוק המודל העיסקי של הבנקים. על הבנקים יש פיקוח הדוק והם מבוטחים על ידי בנק ישראל. אם מפקידים כסף בחברה שמתנהגת כמו בנק אבל לא מפוקחת כמו בנק מה בדיוק מבטיח שהכסף לא יעלם לו פתאום?

פורסם

על השאלה הזו עניתי אתמול - החברה תחת פיקוח של המפקח על שוק ההון. כמו הפנסיה שלך. ההבדל הוא שבקשקש אתה מחזיק 1,000 או 2,000 ש״ח, בפנסיה פי 1,000.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

על השאלה הזו עניתי אתמול - החברה תחת פיקוח של המפקח על שוק ההון. כמו הפנסיה שלך. ההבדל הוא שבקשקש אתה מחזיק 1,000 או 2,000 ש״ח, בפנסיה פי 1,000.

הכוונה שהכסף שלהם מבוטח פעמיים? על ידי חברה ראשית ומשנית? כמו הבנקים?

פורסם

זה אני לא יודע. כתבתי שהם בפיקוח של המפקח על שוק ההון - אותו גוף שמפקח גם על חברות ביטוח ובתי השקעות. אם קשקש אינה חברת ביטוח היא כנראה לא נוקטת באמצעים של חברת ביטוח, זה לא אומר שהכסף מופקר. גם הסכומים שאתה מפקיד בקשקש הם זעירים לעומת מה שאתה מפקיד בחברת ביטוח (שווי הדירה והרכב שלך) או בית השקעות (הפנסיה, קופת הגמל וקרן ההשתלמות שלך).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, גולדן191 כתב:

190 ש"ח לשיעור. אני חוזר, 190 ש"ח לשיעור.

איך לעזאזל זה עלה מ 80 ש"ח ב 2006. מטורף.

190 זה די סטנדרט באזור המרכז, באריאל למשל לוקחים 220, אם הבנתי את הלוגיקה נכון, הסיכוי לעבור יותר גבוה, אז זה על פחות שיעורים.

לפני 14 שעות, sperial כתב:

לפי הכתוב בה, האפליקציה בפיקוח המפקח על שוק ההון (אבל לא המפקח על הבנקים) - מבחינה זו לא שונה מהפנסיה שלך (ונניח לרגע את המעילה בסלייס). 

זה ואחד משהו להניח לרגע.

פורסם

פיקוח לא פותר את כל הבעיות. גם הפיקוח על הבנקים, שנחשב הדוק מאוד, פספס את אתי אלון והבנק למסחר. וחברות קורסות וערך המניות שלהן מתאפס. אז מה - תחזיק את כל כספך בפת״ם בלטה? לא תלך למכולת לקנות לחם כי קורקינט עלול לדרוס אותך? כדור הארץ הוא מקום מסוכן ואתה צריך להתמודד. אני לא דואג אם קשקש תתמוטט ואאבד 200 ש״ח. אני גם מחזיק קופות גמל עם קצת יותר מזה.

• אהבתי 1

פורסם

מעדכן:
המורה לנהיגה הסביר לי שגם זו הפעם ראשונה שלו שהוא מתעסק בזה, אני הלקוח הראשון שלו, והאפליקציה היא זאת שנותנת לי 5% הנחה, כנראה מבצע שיווק אגרסיבי.
הוא שלח לי לינק להתקנה, בגלל שהתקנתי לפני זה לא היתה ההנחה שם, הוספתי קוד הנחה "ל" והופיעה לי ההנחה.
למרות זאת כשבאתי להעביר לו הייתי צריך קוד שלו או של חנות, לכן הוא שלח לי את הבקשה שם הופיעה ההנחה, כדי להעביר לו כסף הייתי צריך למלא באפליקציה את פרטי החשבון, להוסיף כסף לאפליקציה "כספומט", שזה נעשה ע"י פתיחת האפליקציה של הבנק בנייד, אישור העברה דו שלבי, וחזרה לקשקש שם עכשיו היה לי מזומן והעברתי למורה כשבמקום 950 (על 5 שיעורים) שילמתי רק 902.5.
בסה"כ עבר חלק תוך כמה דקות וכמה שיחות עם המורה, כשלשנינו זו הפעם הראשונה.
אגב כשהבן שלי למד אצלו לפני כמה שנים, הכל עבר בביט ולא היו הגבלות או עמלות אז.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 6 שעות, eladts כתב:

לקחת כסף שהלקוחות מפקידים ולהשקיע אותו זה בדיוק המודל העיסקי של הבנקים

זה משהו מאוד חלקי ואפילו שולי מהמודל העסקי שלהם, יש שנים טובות יותר וטובות פחות.  (בחברות הביטוח זה הרבה יותר משמעותי)

בנקים חיים מהלוואות ועמלות על שירותים.

תראה למשל את הרווחים המטורפים של 2025 ומה שסמוטריץ לוקח בחזרה - זה בגלל הריבית על השירותים שאתה צורך.

פורסם
לפני כשעה, nglancer כתב:

מעדכן:

תודה על העדכון.

בכל מקרה לך כמשלם זה לא משנה בכלל דרך איזה אפליקציה אתה עושה את זה.

אם האפליקציה תקרוס מחר (זה לא יקרה), הבעיה של מקבל התשלום.

• תוכן חדש...