Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיג׳ו 208 - 2015, 1.6VTI , אני רוצה להחליף פלאגים ,לנקות מצערת ולהחליף מסנן מזגן בעצמי - זה לא נראה מסובך אך אין לי את הכלים כרגע ושוקל לקנות את הסט הזה - האם זה יספיק?

בנוסף אני גם רוצה להחליף משולשים - אבל נראה שזו עבודה הרבה יותר רצינית שאני אצטרך להרים את הרכב  ולפרק לא מעט לא חושב שאעשה את זה כפעם ראשונה אלא אם כן מישהו שמבין עניין נמצא לידי - קיבלתי הצעת מחיר של 1400ש״ח  ותושבת מנוע תחתונה ב 230ש״ח המחיר כולל הכל (מעמ עבודה וחלקים)  - האם זה סביר?

Product photo of סט בוקסות וביטים 108 חלקים חדש באריזה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מסנן מזגן קל מאוד ולא צריך כלים, הגישה היא מבחוץ מתחת למגבים, בפאנל שמתפרק החוצה.
גם פלאגים זו עבודה קלה מאוד ברכב הזה, רק תדאג לקנות ידית מומנט ובוקסה 14 מ"מ ייעודית לפלאגים, עדיף מפרקית:
aliexpress.com/item/1005003678402616.html

ניקוי מצערת אין מה לבצע במנוע הזה, בגלל המיקום (מאחורי המנוע) והחומר (עשויה כולה פלסטיק) הניקוי עלול לעשות יותר נזק מתועלת.

ממליץ לקנות ג'ק הידראולי פשוט וזוג בוקים, כדי שתוכל לבצע החלפות שמן ועבודות נוספות לבד.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 1
פורסם

רק מסיף שלפלגים צריך גם מאריך משהו כמו 150 מ"מ ואני לא רואה שיש בסט הזה, המאריך שיש שם נראה קצר מידי. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

פילטר אוויר משושה 10 מ"מ ומברג T20 חפש סרטון ביוטיוב my girlfriend 208 היא מדגימה איך לבצע

פילטר מזגן יש הרבה ביוטיוב ל 208 צריך שהחץ יהיה כלפי מטה

פילטר שמן ראצט חצי אינץ עם מאריך 10 ס"מ ועם בוקסה 27 מ"מ חפש ביוטיוב לא לפי 208 אלא לפי 2008 3008. Vti יש אחלה סרטון

מומלץ לפרק את כניסת האוויר וצריך מברג שטוח לבורג שם מפלסטיק

שמן צריך אלן 8 מ"מ ו washer תואם

למה אתה רוצה להחליף משולשים? לא ראיתי על זה בשום מקום שמישהו החליף

הפלאגים יכולים להחזיק עד 160K ק"מ ויותר אבל הגעת ל 110K ק"מ נכון? אז אולי שווה להחליף לא בטוח

כפי שנאמר כאן הכי חשוב זה בוקים כמובן .... ולא בטוח שהייתי קונה סט מוכן, אני קניתי בנפרד ראצ'ט חצי ושלושת רבעי ומבסוט. מברג 10 משושה בנפרד, ו T20 בנפרד. אלן 8 גם בנפרד.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 39 דקות, גולדן191 כתב:

פילטר אוויר משושה 10 מ"מ ומברג T20 חפש סרטון ביוטיוב my girlfriend 208 היא מדגימה איך לבצע

פילטר מזגן יש הרבה ביוטיוב ל 208 צריך שהחץ יהיה כלפי מטה

פילטר שמן ראצט חצי אינץ עם מאריך 10 ס"מ ועם בוקסה 27 מ"מ חפש ביוטיוב לא לפי 208 אלא לפי 2008 3008. Vti יש אחלה סרטון

מומלץ לפרק את כניסת האוויר וצריך מברג שטוח לבורג שם מפלסטיק

שמן צריך אלן 8 מ"מ ו washer תואם

למה אתה רוצה להחליף משולשים? לא ראיתי על זה בשום מקום שמישהו החליף

הפלאגים יכולים להחזיק עד 160K ק"מ ויותר אבל הגעת ל 110K ק"מ נכון? אז אולי שווה להחליף לא בטוח

כפי שנאמר כאן הכי חשוב זה בוקים כמובן .... ולא בטוח שהייתי קונה סט מוכן, אני קניתי בנפרד ראצ'ט חצי ושלושת רבעי ומבסוט. מברג 10 משושה בנפרד, ו T20 בנפרד. אלן 8 גם בנפרד.

בדקו את אחד הפלאגים נראה ככה - נראה לי שצריך להחליף לא?

image.thumb.jpeg.0e5e09cc1d6bc2de7601f940d84988da.jpeg

המצב של המשולשים לא נראה טוב מדי , יחסית בלוי ראיתי במוסך - בינתיים מחזיק אבל עדיף לא לחכות שייכשל לחלוטין..

לפני 43 דקות, Buki כתב:

רק מסיף שלפלגים צריך גם מאריך משהו כמו 150 מ"מ ואני לא רואה שיש בסט הזה, המאריך שיש שם נראה קצר מידי. 

אז איזה דברים ספציפיים אני צריך לקנות אולי פשוט אזמין מוצרים בודדים מעלי אקספרס?

לפני 50 דקות, nadavd4 כתב:

מסנן מזגן קל מאוד ולא צריך כלים, הגישה היא מבחוץ מתחת למגבים, בפאנל שמתפרק החוצה.
גם פלאגים זו עבודה קלה מאוד ברכב הזה, רק תדאג לקנות ידית מומנט ובוקסה 14 מ"מ ייעודית לפלאגים, עדיף מפרקית:

ניקוי מצערת אין מה לבצע במנוע הזה, בגלל המיקום (מאחורי המנוע) והחומר (עשויה כולה פלסטיק) הניקוי עלול לעשות יותר נזק מתועלת.

ממליץ לקנות ג'ק הידראולי פשוט וזוג בוקים, כדי שתוכל לבצע החלפות שמן ועבודות נוספות לבד.

מה זה משנה אם זה מפלסטיק או מתכת בהקשר של הניקוי אם זה מלוכלך?

לפני 56 דקות, nadavd4 כתב:

חשבתי על השמן וכד עדיין מתלבט עם שווה את ההשקעה והזמן. אבל משהו כמו מצטים וכד נראה לי דיי קל

פורסם
לפני 40 דקות, gggg2 כתב:

מה זה משנה אם זה מפלסטיק או מתכת בהקשר של הניקוי אם זה מלוכלך?

עד כמה שהבנתי המצערת שם מאוד עדינה וחומר הניקוי אגרסיבי, לכן זה עלול לשבור אותה או להחליש את הפלסטיק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, gggg2 כתב:

המצב של המשולשים לא נראה טוב מדי , יחסית בלוי ראיתי במוסך - בינתיים מחזיק אבל עדיף לא לחכות שייכשל לחלוטין..

אם אתה מחליף משולשים קומפלט אז העבודה לא מסובכת במיוחד, תראה כמה סרטונים

תושבות מנוע אף פעם לא יצא לי להחליף וממבט מלמעלה זה נראה קצת יותר מסובך מטיפול שגרתי

לפני 10 שעות, nadavd4 כתב:

מצטרף להמלצה שאם אתה מתחיל לטפל ברכב בעצמך ממליץ לקנות בוקים מתאימים ולא להסתמך על הג'קים למינהם

אני למדתי את זה בדרך הכמעט הקשה, כשהרכב צנח שנייה אחרי שיצאתי מתחתיו

• מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, shlomiko כתב:

אם אתה מחליף משולשים קומפלט אז העבודה לא מסובכת במיוחד, תראה כמה סרטונים

תושבות מנוע אף פעם לא יצא לי להחליף וממבט מלמעלה זה נראה קצת יותר מסובך מטיפול שגרתי

מצטרף להמלצה שאם אתה מתחיל לטפל ברכב בעצמך ממליץ לקנות בוקים מתאימים ולא להסתמך על הג'קים למינהם

אני למדתי את זה בדרך הכמעט הקשה, כשהרכב צנח שנייה אחרי שיצאתי מתחתיו

הבנתי שאולי גם יש איזה ספריי מחדש גומיות כזה שיכול לשפר את הגומי שלהם וזה יחזיק יותר זמן במקום להחליף את כל המשולשים, מכיר?

https://www.amazon.com/-/he/AT-205-בקבוק-מחדש-עוצר-דליפות/dp/B000NVW1LM?th=1 אבל אני לא יודע איפה למצוא כזה בארץ

ראיתי ג׳ק הידראולי ב 125 משהו כזה ב אייס, וגם זוג בוקים ב KSP ב 135, אני חושב שאקח באמת - רק לגבי הכלים אני דואג - כמו שאמרתים אפילו הסטט הזה ששלחתי אמרו לי כאן שאצטרך אקסטנשן יותר ארוך אבל מאיפה לקנות - בעלי אקספרס? מעדיף כבר אם אני קונה סט שיהיה כל מה שאני צריך - אבל לא רוצה לעבור את ה 250 שח מה דעתך/דעתכם?

לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

@gggg2תגיד אחי, זה גם קרה לך ?? (שפתאום אתה מגלה שאתה לא מצליח להשפריץ מים על השמשה האחורית כי הצינור שם נשבר בגלל החום הישראלי..)

https://youtu.be/YD7fEunV_qE?t=3

וואי בדיוק אתמול אמרתי לעצמי שאני תוהה מה זה הצינור הזה שמנותר לא הבנתי מה הוא עושה - בדיוק אותה בעיה אצלי הוא קרוע בדיוק באותה נקודה, במקום להחליף את כל הצינור שנראה כמו עבודה רצינית

- אולי יש איזה סלוטייפ מיוחד שעמיד במים והחום הישראלי שיכול לשמש כתחליף?

כן לגבי סרטונים כבר מצאתי כמה - זה יותר הכלים המדוייקים שאני צריך זה מה שאני דואג שיתאימו לפני שאני מתחיל

לפני 22 שעות, nadavd4 כתב:

עד כמה שהבנתי המצערת שם מאוד עדינה וחומר הניקוי אגרסיבי, לכן זה עלול לשבור אותה או להחליש את הפלסטיק.

דווקא ראיתי סרטון וזה היה נראה שהמצערת מברזל - אולי זה דגם אחר או משהו או פשוט נראה כמו ברזל? לא יודע.

עריכה אחרונה על ידי gggg2
פורסם
לפני 30 דקות, gggg2 כתב:

דווקא ראיתי סרטון וזה היה נראה שהמצערת מברזל - אולי זה דגם אחר או משהו או פשוט נראה כמו ברזל? לא יודע.

הנה סרטון ניקוי במנוע הרלוונטי, לי זה נראה כמו פלסטיק. אולי צפית בסרטון ניקוי של מצערת במנוע NFU שהוא גם 1.6?
אבל בוא נדבר תכלס. אני מכיר עשרות אנשים עם מנועים מסדרת פרינס (EP6), לא נתקלתי באחד שהיתה לו בעיה שנגרמה בגלל מצערת מלוכלכת. כן שמעתי על מקרים של מצערת שמתפגרת לגמרי, אבל זה לא קשור לניקוי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 37 דקות, gggg2 כתב:

מעדיף כבר אם אני קונה סט שיהיה כל מה שאני צריך - אבל לא רוצה לעבור את ה 250 שח מה דעתך/דעתכם?

שם סט לעולם לא יכיל את כל מה שצריך. ואם הסט הזה שיש בו המון חלקים עולה 250 ש"ח אז סימן שהכלים לא איכותיים.

קנה סט בוקסות בסיסי ואיכותי בלי יותר מידי תוספות כמו ביטים. ואחר כך תקנה בבודדת כל כלי מיוחד שאתה מרגיש שחסר לך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, amosbmw כתב:

שם סט לעולם לא יכיל את כל מה שצריך. ואם הסט הזה שיש בו המון חלקים עולה 250 ש"ח אז סימן שהכלים לא איכותיים.

קנה סט בוקסות בסיסי ואיכותי בלי יותר מידי תוספות כמו ביטים. ואחר כך תקנה בבודדת כל כלי מיוחד שאתה מרגיש שחסר לך.

תוכל לשלוח לי דוגמא לסט בוקסות כזה שמכסה מה שצריך? (החלפת פלאגים וכד)

ובנוסף האם יש צורך לקנות מפתח אימפקט בשביל הגלגלים? המחירים של זה קצת יותר יקרים כבר 

עריכה אחרונה על ידי gggg2
פורסם

דוגמה לסט בסיסי באיכות טובה.

לפלאגים קונים בנפרד בוקסה ייעודית לפי סוג המנוע.

אין חובה להשתמש באימפקט בשביל הגלגלים, אפשר להשתמש בידית כח.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, gggg2 כתב:

וואי בדיוק אתמול אמרתי לעצמי שאני תוהה מה זה הצינור הזה שמנותר לא הבנתי מה הוא עושה - בדיוק אותה בעיה אצלי הוא קרוע בדיוק באותה נקודה, במקום להחליף את כל הצינור שנראה כמו עבודה רצינית

- אולי יש איזה סלוטייפ מיוחד שעמיד במים והחום הישראלי שיכול לשמש כתחליף?

השגתי צינור פלסטיק או סיליקון לא בטוח ממה זה עשוי שנכנס פנימה מ-2 הצדדים.. 

IMG_20251019_201520.jpg.0b86612bc968e0edccb55e14fca77467.jpg

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...