Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעמיים יצא לי לרכוש רכב משומש עם רביעיית צמיגים גרועה חדשה. בשני המקרים התלבטתי יומיים, זרקתי לפח וקניתי צמיגים ראויים. לא הצטערתי לרגע. הדבר היחיד שטוב בזה, שאחרי ההחלפה מעריכים עוד יותר את הצמיגים הטובים.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב, אז בניסיון לחפור קצת ברכב ולהבין איזה נורות (אור גבוה H7 אור נמוך קסנון D5S לרקורד) יש ברכב נפל לי בטעות הקליפס הקפיצי שמחזיק את הנורה, כל ניסיונות החיפוש שלו לא העלו תוצאה (גם עם ידית מגנט)

אשמח לדעת אם מישהו מחברי הפורום מצליח לזהות את הקליפס ואיפה לרכוש כזה.

IMG_20251008_171948.jpg

IMG_20251008_171758.jpg

פורסם

מנסיון אישי של רכבים שנמכרו בכמות מזערית היו חלקי חילוף, בעיקר פלסטיקים וכד...
מפירוק לא ניתן להשיג וגם תחליפי אין אז הכל מקורי ויקר.
היום לפחות יש אינטרנט ואפשר לחפש בחו"ל אבל בעבר זה היה סיוט.
מאחל לך רק הנאה/הנעה מהרכב,
תחזור לעדכן כשרשור אחזקה לגבי עלויות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תשמע... 

אני עברתי מDS5 2014 עם מנוע THP156 

לסיטרואן C5 AIRCROSS 2020 עם מנוע 1.5HDI 

סלון של DS - זה משהו להתגאות בו. באמת - אין מילים, הDS7 בכלל מדהימות.

ישבתי בDS7 עם המושבי עור "רצועת שעון" ואני בלי להתבלבל יכול לאמר שזה הכסא הכי נוח שחוויתי עד היום - גם בDS5 הכסאות היו נוחים באופן בלתי נתפס. 

לאירקרוס יש מושבים מעולים גם - נסיעה ארוכה לדרום, יצאתי מהרכב בלי שום כאב.

מקומם קצת שלארץ בדגמי 2020 החליטו לא להביא את האירקרוס עם המנוע דיזל 180 כוחות סוסים - זה מנוע לא פחות ממדהים בידיעה שגם עם 50 כוחות סוס פחות - גם ה1.5 הוא מנוע מרשים בתכונות שלו. 

באמת חלום של רכב ואני ממש נלחמתי בעצמי בסוכנות - ללכת על סיטרואן ולא על DS - וגם ללכת על חבילת אבזור הכי בסיסית שיש.

וזו גם אחת משתי סיבות עיקריות בגללן בחרתי להפרד מהDS שלי - 

האחת המנוע - אצלך, המנוע לא מהווה פונקציה כזו אלא להפך סיבה להשאר עם הרכב. 

והשניה זה חלקי מרכב וחלקי סלון - אני לא בטוח שאני באמת רוצה לדעת כמה יעלה לך פנס חליפי לDS7 

אני יכול לאמר שעל מראה שנשברה לי (מראת צד) למרות ביטוח פנסים ומראות - נאלצתי להוסיף 1300 שקלים מכיסי. 

שים סכום בצד לרכב הזה כי כמו שאמרו - ההחלטה שלך היא החלטה אמיצה, אתה תהנה ממנו! אבל תיקח בחשבון שיהיו הוצאות פה ושם מעבר ל"בלאי סביר" או "רגיל".

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

לדעתי יש הרבה יותר DS7 מאשר DS5 אז אני מניח שיהיהי ותר קל והמחירים יהיו נמוכים יותר, אמנם זה לא מזדה 3/קורולה שאפשר לראות בכל חור אבל אני רואה לא מעט DS7 ביום יום.

אגב לאחרונה גם אני חושב להחליף את ה5008 שלי לDS7, עוד לא יודע אם זה יהיה בנזין או דיזל אבל הכיוון הוא בהחלט DS7.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

ממליץ להתמקד בדיזל.

מה שתשלם יותר במחיר הקניה של הדיזל תחסוך בסוף בזמן ומוסך. למרות שהפרינס (ה1.6 טורבו בנזין 180 כוח סוס) בגרסה האחרונה שלו שופר ונפתר ממחלות מסויימות הוא עדיין מנוע בנזין מודרני.

הבעיה העיקרית של מנועי טורבו בנזין מודרניים כמו הפרינס (או פיורטק, או TSI, או T-GDI) היא אכילת שמן לאחר +-100 אלף קילומטר האכילה מופיעה בגלל רינגים דקים והצטברות פיח על הרינג שתפקידו להסיר שמן עודף לאחר מהלך הבוכנה. 

אכילת השמן הזאת רק מתגברת עם הזמן עד שהיא מובילה לאוברול/החלפת מנוע וסותמת את הממיר חלקיקים שמחירו כידוע מאוד לא זול (כ6,000 ש"ח).

אפשר למנוע את זה אם מקצרים את הרווחים הטיפולים פי שתיים מתחילת חייו של הרכב, אבל אם הרכב טופל בהוראות יצרן (במיוחד טיפול פעם ב20 אלף שזאת קטסטרופה במיוחד למנוע שעובד בטמפרטורה גבוהה כמו הפרינס) וכבר עבר 80 אלף + לא הייתי מסתכן בזה.

בנוסף לפרינס גם ברוויזיה השלישית עדיין יש מחלות מסויימות ולאורך הדרך צפויים דברים כמו מכסה שסתומים, גומיות שסתומים, טרמוסטט, החלפת שרשרת טיימינג... זה בסוף מצטבר לסכום כסף נאה שאף אחד לא יחזיר לך.

בגלל זה אני העדפתי את הדיזל 2.0, גם אם הדיזלים יקרים יותר ב10-20 אלף שקל. כי לאורך הדרך אני אחסוך את הכסף הזה בתקלות, צריכת דלק, ירידת ערך ומרווח טיפולים גדול פי 2 כי אני עושה טיפול אחד על כל שתי טיפולים שהייתי עושה בבנזין.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בגדול, זה מנועים מודרניים, גם הדיזל וגם הבנזין.

לבנזין נכון יש תסמינים יותר מדאיגים בנוגע לרינגים שהמשמעות שלהן שיפוץ מנוע ועל זה ממיר ומכסי שסתומים בגלל הpcv במנועי הפרינס.

מאידך, הדיזלים סובלים מנושאי אטמים בייחוד ה1.6 אבל זה קיים גם ב1.5 ומתברר אצלי... טופל על הדרך ביחד עם ה-מחלה של ה1.5

וגם מנושאי ביטול זיהום אוויר בכולל, יורו 6 זה נורא.

אממה, אני גם חוויתי תקלת שאסי ממיר קטליתי ומסנן חלקיקים וזה עולה כפול מרק קטליתי בבנזין...

בסופו של דבר העלויות של שיפוץ מנוע בבנזין והממיר שלו מסתכמות בעלויות דומות לתחלואות של הדיזל.

השורה התחתונה היא, תקנה את המנוע שמתאים יותר לתנאי הנסיעה שלך!

אם אתה נוסע בעיקר נסיעות קצרות ופקקים וזה רכב שלא יראה לפחות פעם בחודש נסיעה ארוכה ורצופה בכביש פתוח, אין מה לחשוב בכלל על דיזל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בגלל זה בעיקר ויתרתי על ה1.5 HDI למרות ש3008 עם מנוע 1.5 קרצה לי מאוד.

ה1.5 HDI הוא מנוע טרי מאוד שהתחיל ייצור ב2017 וליצרן עוד לא הייתה הזדמנות לעבוד על מחלות הילדות שלו. (מסנן חלקיקים, קולר EGR נוזל שרשרת טיימניג ומי יודע מה עוד יצוץ בהמשך...) ואני לא יודע גם איך המנועים האלו יראו את עצמם לאורך הזמן במיוחד אם להתחשב בזה שהיצרנים מקטינים את טבעות הבוכנה והבוכנות כדי להפחית חיכוך וזיהום אוויר, מה שבמקביל גם מפחית את אורך חיי המנוע.

מצד שני ה2.0 HDI נמצא בשוק כבר כמעט 30 שנה והרוב המוחלט של מחלות הילדות שלו כבר נפתר, בנוסף לא חסר מנועים כאלו שנמצאים על הכביש כבר 20 שנה עם קילומטראזים אסטרונומיים.

עם זאת אני מסכים איתך שהדיזל לא מתאים למי שנוסע נסיעות קצרות בלבד, מנוע ה2.0 HDI בכלל עשוי מברזל (בניגוד למנועים מודרניים שעשויים אלומיניום) ולוקח לו כ5-6 קילומטר להתחמם ולהגיע לטמפרטורת עבודה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

מאידך, הדיזלים סובלים מנושאי אטמים בייחוד ה1.6 אבל זה קיים גם ב1.5 ומתברר אצלי... טופל על הדרך ביחד עם ה-מחלה של ה1.5.

אתה מכליל בהגדרות שלך ובכלל לא היה לך מנוע כזה :-) 

עדיף להעיד מניסיון אישי ולא משמועות.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחרי שראיתי תמונות של המנוע שלך מפורק לגורמים...

אחרי שהמנוע שלי בזמן קיט שרשרת נמצא שגם שם התחילה הבעיה הזו.

אחרי 4 שנים עם הנבלת 156

כן, אני חושב שיש לי דיעה די מוצקה לגבי הפרודוקטה 😂

ואני לא חושב שהדיעה שלילית, יש גם המון המון לזכות ולטובה אבל איט איז וואט איט איז

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 15 שעות, lanosforce כתב:

אחרי שראיתי תמונות של המנוע שלך מפורק לגורמים...

אתה מתבלבל.

שום מנוע *שלי* לא פורק לגורמים, אלו רכבים של חברים מאוד טובים שלי עם  100-150k קמ דאז.

2, ואני מצטט: 

"מאידך, הדיזלים סובלים מנושאי אטמים בייחוד ה1.6". אמירה שהיא *ממש* לא נכונה.

יש בערך דבר אחד (ואם אגזים אז אומר שניים) שהם פתירים וסופר נקודתיים (והם מבוצעים על אותו מתווה עבודה אחד) ובכלל לא נתקלים בהם בשנים הראשונות... כשקונים רכב עם 100-150 אלף קמ, סיכוי טוב שנתקלים בזה - ועדיין מניסיון עם רכב שכבר מגיע ל 160k קמ, מסתבר שיש מקרים שאפילו בקמ כזה זה רחוק  מלהיות משהו שבכלל מצריך טיפול או התייחסות. זה תהליך הדרגתי והכל פתיר יחסית בקלות (למרות שלך זה נראה מורכב) :-)

אגב - העניין הזה גם אינו גורף, היו גרסאות של 1.6 יורו5 שכלל לא היה להם עניין עם אפילו הזעה של שמן - אז להכליל גם אותם בזה....ממש לא נכון.

בקיצור, גם טעית במה שכתבת וגם הכללת לשווא.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

יש בערך דבר אחד (ואם אגזים אז אומר שניים) שהם פתירים וסופר נקודתיים (והם מבוצעים על אותו מתווה עבודה אחד)

והם?

פורסם

אני מניח שאיציק התכוון בזה אליי עם שילוב של מספרים כמו 5.56 או 7.62 או 9

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...