Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מזה כמה שבועות אני שומע רעשים, שהכי קרוב שאני מצליח לתאר אותם, הם רעשי חריקה.

זה קורה בזמן שאני מסובב את ההגה בזמן נסיעה, ולא כשהאוטו עומד גם לא בנסיעה ישרה כשההגה ישר וממורכז.

לפעמים זה קורה מיד כשהרכב מונע ואני מסובב את האוטו ימינה - לצאת מהחנייה. 

לפעמים זה לא קורה מיד, אבל כן נשמע כשאני מסובב את ההגה בכיכרות.

למה אני מציין את הכיכרות - כי ניסיתי לחשוב, אולי יש משמעות לעומס שמופעל על הרכב בזמן הסיבוב בכיכר? יכול להיות?

אני כל כמה זמן מחפש האם משהו נוזל על הרצפה - לא מצאתי (וטוב שכך).

מנסיונכם חברים, מה זה יכול להיות רעשים של חריקה בזמן נסיעה, בעת סיבוב ההגה? צד הנהג נשמע בעיקר חורק, כאילו קשה לרכב/יש משא כבד מדי (זה סתם לצורך התיאור).

לחץ אוויר בצמיגים - תקין (60Psi).

מידע מלא על דגם הרכב: Volkswagen (VW) Transporter T5 2013 TDI CAAA Engine

תודה מראש🙂

פורסם

תפתח את המכסה מנוע, תבדוק כריות בולם, אולי קרועות ועושות רעש של חריקות

• אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

תכנס לחניון גדול ותנסה לסובב את ההגה עד הסוף (לא עד הסוף ממש זה מזיק את משאבת הגה) סיבובים מלאים גם לצד ימין וגם לצד שמאל תגיד לנו אם אתה שומע משהו

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

המנהל שהעביר את הנושא, גם דאג לערוך את העריכה שביקשתי להעביר - תודה!🙂😉

_____

1. לסובב את ההגה עד הסוף, סיבובים מלאים ימינה/שמאלה - אני צריך למצוא מגרש שאוכל לעשות את זה בבטיחות. קצת קשה למצוא ושיהיה גם פנוי. אחפש.

2. הגלגל לא משתפשף בבטנה בכנף.

3. פעמון - תודה, נותן עוד כיוון 

4. מתחת למכסה המנוע, לא מצאתי כריות בולם, אני חושב שהבנתי למה -

בסרטונים, ביוטיוב, ראיתי שצריך לפרק כיסוי בתא המנוע כדי להגיע אל כריות הבולם 

(דקה 01:15)

אנסה לפרק את הכיסוי ואחזור עם עדכונים (אולי תמונה/סרטון) האם מתנדנד או יושב טוב וחזק או אולי השתחרר שם משהו וצריך לחזק (*)

כריות בולם זה זה, נכון? אני צריך לדעת איך נראה הדבר שאותו אני מחפש 🙂

קישור יותר טוב, עם פירוט נוסף על חלקי המתלה

מוזר שכריות הבולם שבקישור הראשון, נראות שונות מהכריות שבקישור הבא.

*בעקבות הפרסום פה, ניסינו לחשוב עם אחי, מתי זה התחיל, הרעש, והאם ישנה נסיעה שזה התחיל אחריה?

נזכרנו, שהייתה נסיעה, לפני חודש, עלינו על דוקרנים. זה היה ביציאה מ-IKEA ראשל"צ. יש דוקרנים ביציאה. מה, זה הקש ששבר את גב הגמל?😅 אני בטוח שיש אנשים שעולים על דוקרנים על בסיס יומי/שבועי במקום העבודה. למרות שהדוקרנים באיקאה הרגישו לא רגילים😅

הרכב גם עשה כמה נסיעות לאחרונה לביה"ח שיבא, וגם שם מי שמכיר, ישנו החניון הגדול שצריך לנסוע בקומות (כמדומני 10 קומות?)

ולא הכי קל לתמרן עם וואן מסחרי, אז גם שם, היו לא מעט סיבובי הגה, אולי אפילו קיצוניים  - לא יודע כמה זה קשור, בסופו של דבר, רכב בנוי לדברים כאלה. אני מאמין שגם שם יש אנשים שעובדים ועושים את זה יום יום.

אולי הרכב פשוט מזדקן?

(2013, 82,500 ק"מ)

_____

תודה חברים

עריכה אחרונה על ידי super-man
תיקון שגיאת כתיב: בעולם - בולם
פורסם (נערך)

תודה על התיקון. כרית בולם נראית ככה, נכון?

image.jpeg.9a5c1c90edd8ebbd486d6e4b09d04535.jpeg

זו רק הכרית, יש גם תמונה של כל הקיט המלא:

image.jpeg.b3692af7d6fe4db5b7f6a21ac34dacae.jpegimage.jpeg.09238d1c2ec681d06e26fde238c91581.jpeg

אני צריך להגיע למצב שאוכל לראות אותה, אם היא לא מתנדנדת, מהודקת היטב. ששום דבר לא משוחרר. לראות את המצב החיצוני שלה שהיא לא קרועה/סדוקה.

עריכה אחרונה על ידי super-man

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...