Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

קרובת משפחה רכשה ג'ילי 480 מסוכנות רכב, דגם 2025 ובמחיר זהה לרכישה של רכב חדש מהיבואן:

169500 ש"ח (בלי אגרת רישוי של עוד 2500 שקל)

מבחינתם היתרון היה בפריסת התשלומים והמימון של הרכב.

היא הדיוטה בכל הקשור לתחום הרכב, ומבחינתה הקשיבה לנציג המכירות שהסביר לה שהרכב יד ראשונה - הכוונה שזה רכב חדש (גם לא נסעו עליו, אז זה אך הגיוני), ושהיא מקבלת מחיר נמוך ב2000 ש"ח מהמחירון. 

בפועל, לפני 4 חודשים פורסמה כתבה שג'ילי מכרו את הדגם הזה ב145000 שקלים במסלול 0 ק"מ

https://wheel.co.il/התחרות-עולה-שלב-גילי-גיאומטרי-c-במחיר-ש/

כשהעלו בפני הנציג את הטענה, הוא אמר שהורדת המחיר המשמעותית בעסקה הזו היא בגלל שזה ליסינג 0 ק"מ ולא בגלל שזה רכב שעבר יד, ולכן זה לא רלוונטי בכלל לעסקה שלהם.

הרכב נקנה ואז היא ראתה ברישיון הרכב שנרשם כפרטי על שמם, שהיא למעשה היד השנייה ולא היד הראשונה. יש לכך הן משמעות 'פסיכולוגית' ובוודאי משמעות כלכלית לכשימכרו את הרכב בעוד X שנים.

ביקשתי שתשלח לי את הסכם המכירה, ובו לא צוין בשום מקום לגבי היד, ונראה לי שלא בתמימות. הרי מדובר בגילוי נאות או סעיף שאמור להיות בסיסי בעסקה כזו, ואפילו בעסקת מכירת רכב שנעשית בין 2 מוכרים פרטיים.

image.thumb.png.74ed7779e4e7e3439c60009bd51581a1.png

אותי אישית הסיפור מרתיח, הרי ידוע לי שיש דגם חדש של ג'ילי עכשיו, והיבואן כנראה נפטר מהמלאי הישן, ויש מי שעושה סיבוב על לקוחות תמימים ומטעה אותם באופן מכוון.

יכול להיות גם שאני לא מבין כלום ברכישת רכב חדש ושכל הסיפרו הזה לא מסריח בכלל.

לכן אני פונה אליכם כמי שיותר מביני עניין ממני כדי להבין האם מעבר לכך שהלקוחה נדפקה בעסקה, יש פה גם עניין חוקי של קבלת דבר במרמה?

פורסם

בכתבה מחודש מרץ נרשם שהמחיר תקף עד גמר המלאי. יכול להיות שאכן אותו המלאי המצוטט בכתבה אכן נגמר.

בטקסט שצרפת מופיע - עסקה ל 36 חודשים, משמע מדובר פה בליסינג מימוני , בתום 3 שנים היא יכולה לרכוש את הרכב במחיר מסויים , או להחליף לאחר (טרייד אין) או לפרוס את היתרה עד ל 5 שנים.

בכל מקרה זו לא עסקת מזומן. 

במחיר הזה שוקללו פנימה - ביטוח חובה, טיפולים ל 3 שנים ואגרת הרישוי בשנה הראשונה. 

אני לא חושב שהמחיר שפורסם בזמנו היה תקף לסוג עסקה שהקונה ביצעה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, Ron Poh כתב:

כשאתה בודק, מי רשום בתור היד הראשונה?

חברה

לפני 3 שעות, zaf כתב:

בכתבה מחודש מרץ נרשם שהמחיר תקף עד גמר המלאי. יכול להיות שאכן אותו המלאי המצוטט בכתבה אכן נגמר.

בטקסט שצרפת מופיע - עסקה ל 36 חודשים, משמע מדובר פה בליסינג מימוני , בתום 3 שנים היא יכולה לרכוש את הרכב במחיר מסויים , או להחליף לאחר (טרייד אין) או לפרוס את היתרה עד ל 5 שנים.

בכל מקרה זו לא עסקת מזומן. 

במחיר הזה שוקללו פנימה - ביטוח חובה, טיפולים ל 3 שנים ואגרת הרישוי בשנה הראשונה. 

אני לא חושב שהמחיר שפורסם בזמנו היה תקף לסוג עסקה שהקונה ביצעה.

ברכישה בתום העסקה ניתן לשלם את היתרה, או למכור להם את הרכב במחיר מחירון. וכמובן שכאן, כשזה בא לטובתם, המחיר מחירון יתחשב ביד ראשונה שהיא 0 ק"מ, מה שלא נעשה כעת. 

פורסם
ציטוט

דגם 2025

כתובה שנת ייצור, לא שנת דגם.

מחוק הגנת הצרכן:

2.    (א)  לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:

(1)   הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות;

זה אומר, לדעתי, שהנושא צריך להופיע בהסכם.

פורסם

ברכב זה עוד יותר. מורכב:

שנת דגם

תאריך ייצור

תאריך עליה לכביש

תאריך בעלות

הרכב יכול להיות משנת דגם 2024 שיוצר ב-2023, עלה לכביש ב-2024 ונמכר כ-״אפס ק״מ״ ב-2025.

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב שנת ייצור 2025 שנת דגם 2025.  נרשם על שם חברה ככל הנראה חלפו 12 חודש מאז ייצורו סותר את רכב שנת ייצור 2025.

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בדיוק

השאלה אם זה קביל משפטית כשכך משרד התחבורה מגדיר את העניין ברשיון

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

בדיוק

השאלה אם זה קביל משפטית כשכך משרד התחבורה מגדיר את העניין ברשיון

משרד התחבורה מגדיר מה בדיוק?

ברישיון יש לך 2 ערכים:

1. תאריך רישום.

2. מועד עלייה לכביש.

כאשר לדוגמא עכשיו במלחמה משרד התחבורה נתן ליבואנים חודשיים ארכה ב"גיול", זה משפיע רק על מועד הרישום. מועד עלייה לכביש יופיע עם החודש המקורי שבו הרכב היה צריך להתגייל ללא הארכה.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא הבנתי. הרכב נרשם חודשיים אחרי שעלה לכביש? לא מסתדר לי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנראה אני לא מעודכן שהשדה "שנת ייצור" השתנה או שאני מבולבל.

אם מוצאים מסמך שמוכיח ששנת הייצור של הרכב היא 2024, זה למעשה סותר את הנתון שיש במסמך

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

לא הבנתי. הרכב נרשם חודשיים אחרי שעלה לכביש? לא מסתדר לי.

כן, המינוחים קצת מבלבלים.

זה גם משמש במקרה של ייבוא אישי של רכב משומש. תאריך הרישום מציין את התאריך הראשון שבו הרכב נרשם לראשונה בארץ.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...