Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נזכרתי בעוד תעלומה באינסטלציה שהייתה קשה לפיצוח!

כשנכנסתי לדירה, שמתי לב שאחרי ההדחה, טיפות מים ממשיכות לנזול מהניאגרה לאסלה במשך שעות, יותר מ24 שעות!

דבר ראשון ניקיתי את הגומיה של המנגנון-לא עזר, החלפתי אותה-לא עזר, החלפתי את כול המנגנון- לא עזר!

הזמנתי אינסטלטור שקבע שהמנגנון דפוק והתקין לי מנגנון סיני זול שכמובן גם נזל.

אחרי כמעט שבועיים של ניסיונות לתקן, חשבתי על רעיון, פירקתי את הניאגרה והעמדתי אותה על דופן האמבטיה, במשך שעות לא נזלה אפילו טיפה! אבל לאסלה טיפות המשיכו לרדת, אפילו בלי ניאגרה!

ואז שמתי לב שבתחתית החור באסלה, שמעלו יושבת כניסת המים של הניאגרה, יש גומחה קטנה שבה נאספים ועומדים מים, ומשם לאט לאט הם זולגים לאסלה, כמו שעון חול רק עם מים.

כנראה זה סוג של פגם ביצור של האסלה, כי בחדר אמבטיה אחר, עם אותה אסלה בדיוק, זה לא קורה.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון.

*בהשוואה בין שני הניאגרות, באחת המים נכנסים, ובשניה לא.

*הכניסת מים לא בשעות קבועות, במשך שעות רבות תקין ואז במשך פרק זמן שזה יכול להיות בבוקר או בלילה נכנסים לניאגרה מים.

*כמות המים שנכנסת גם היא לא קבועה, יכולה להיות שווה לכמות חודשית של 1.4 קוב בחודש או 14 קוב בחודש.

*לא החלפתי בין שני השסתומים, מכיון שבאחד זו כניסה של ⅜ ובשני ½, ואין לי חשק להתעסק עם מתאמים, במיוחד שבניאגרה השנייה אין לי את הצינור החילופי.

*אבל, הייתי בחנות והחליפו לי השסתום. לא היה למוכר רעיון למה זה קורה.

נקווה שבאמת השסתום היה תקול והבעייה נפתרה ע”י ההחלפה.

פורסם
בתאריך 1.8.2025 בשעה 08:47, Ron Poh כתב:

כמות המים שנכנסת גם היא לא קבועה, יכולה להיות שווה לכמות חודשית של 1.4 קוב בחודש או 14 קוב בחודש.

אני הבנתי שכמות המים (שהולכים לאיבוד) נעה בין 1.4 ל-14 קוב בחודש,

או שאני הלכתי לאיבוד בדרך...?

פורסם

זה שונה ממה שכתבת קודם

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

איך?!

14,000 ליטר בחודש = 466 ליטר ביום = 20 ליטר בשעה 24/7

כתבת 20 ליטר 24/7

בעוד שאני כתבתי

*כמות המים שנכנסת גם היא לא קבועה, יכולה להיות שווה לכמות חודשית של 1.4 קוב בחודש או 14 קוב בחודש.

כמות שיכולה להשתנות בטווח של 1.4 קוב לחודש עד ל 14 קוב, זאת אומרת שהמים לא נכנסים תמיד בקצב של 20 ליטר לניאגרה אלה לעיתים רק בקצב של עשירית מזה.

בנוסף גם כתבתי

*הכניסת מים לא בשעות קבועות, במשך שעות רבות תקין...

זאת אומרת שבמשך שעות רבות, לא נכנסת אפילו טיפה בודדת לתוך הניאגרה.

אבל לך היה נוח לקרוא רק את המספר של 14 קוב, ולהפוך אותו כאילו אמרתי 24/7

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Ron Poh כתב:

אבל לך היה נוח לקרוא רק את המספר של 14 קוב, ולהפוך אותו כאילו אמרתי 24/7

אני רק מנסה להבין...

להפוך את זה ל-24/7 זה חישוב מקל שמתורגם ל 20 ליטר בשעה.

לפי דבריך (ואני כבר בספק שהבנתי נכון) אם זה מדי פעם ולא 24/7

אזי כמות המים לשעה כשכן יש נזילה - היא הרבה יותר גבוהה מ-20 ליטר/שעה

* אוקיי, קראתי שוב ותקן אותי אם אני טועה...

הכוונה שלך שכמות המים שנוזלת יכולה להגיע ל-14 קוב לחודש במקסימום

אם הייתה נמשכת נון סטופ חודש שלם, אבל היא לא רצופה ולכן זה נתון להמחשה בלבד?

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

נכון, רק אם הכניסת מים הייתה בקצב המקסימלי היא הייתה מגיעה ל 14 קוב בחודש.

למזלי היא לא תמיד בקצב הזה, לעיתים זה אפס, לעיתים זה 1.4 קוב לחודש במידה וכניסת המים הייתה שומרת על קצב אחיד כל החודש.

וכדרך אגב נראה שבחודש החולף התבזבזו לי מים בכמות של כ 10 קוב. וזאת על סמך קריאת מונה אחרונה וקריאה שלי כרגע.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 1.8.2025 בשעה 17:29, Ron Poh כתב:

לצערי הבעיה נשארה. לדעתי אין שום סיכוי שקיבלתי שני מוצרים תקולים.

כנראה שאתה צודק.

תצטרך להמשיך להרחיב את הבדיקה שלך לכל פריט שעלול להעלות את לחץ המים בדירה באופן קיצוני (ובלי קשר לזה -  קודם כל לוודא שיש לך אל-חוזר תקין צמוד לשעון מים. משם לבדוק את השסתום פורק לחץ של הדוד [שסתום לא תקין עלול לגרום לעליה קיצונית של הלחץ בדירה. לא כל המנגנונים בנויים לעבודה בלחצים גבוהים]).
הייתי מנסה לסגור את הברז ניל של אותו מיכל הדחה ולבדוק אם לאורך זמן (ללא שימוש במיכל\אסלה) יש איזשהו שינוי במפלס המים.
כרגע לא נראה לי שהלחץ הזנה לדירה גבוה מידי, אתה בעצם אומר שדיירים מתלוננים שהלחץ נמוך או לא יציב (מה שיכול להסביר את זה שצריכת המים שלך גבוהה מאוד כי ייתכן ואין לך שסתום אל-חוזר והמונה מים שלך לא יודע לזכות על מים שזורמים חזרה).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

שאלה בקשר לשסתום אל-חוזר.

אצל ההורים שלי  בדירה צריכת המים יותר גדולה מהממוצע, בערך 600 ליטר ליום.

לפי החישובים שלי זה די מסתדר.

הם מפעילים מכונות כביסה פעמיים ביום, מתקלחים פעמיים ביום, מפעילים מדיח פעם ביום ובנוסף צריך להוסיף שטיפת ידיים, הורדת מים בשירותים כמה פעמים ביום. האם שסתום אל-חוזר יכול לעזור להם לחסוך מים?

אין להם נזילה, כי בלילות צריכת המים מאוד נמוכה, ואם כול הברזים סגורים אז אין בכלל צריכת מים. אצל השכנים בקומה לא מותקן אל חוזר והצריכה שלהם יותר נמוכה בסביבות 200-150 ליטר ביום.

לכול מי שמותקן אצלו שעון מים חכם ממליץ להתקין את האפליקציה:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aradtec.rym

היא מאפשרת להתחבר לשעון מים ולקבל נתונים על צריכת מים יומית, חודשית, שנתית...

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

שסתום אל חזור אינו חוסך מים, אבל מונע מניה כפולה של זרימה לפנים ולאחור שמנפחת את החשבון.

אגב, ממה שידוע לי, הדחת האסלות היא צרכן המים הגדול ביותר במשק בית רגיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...