Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה בכותרת- כשאני משלם בחו"ל לפעמים הוא שואל אם אני רוצה לשלם בשקלים או במטבע המקומי, אמנם כשאני משלם עם הטלפון זה קורה פחות, אבל עדיין קורה-

איך אני מבטל את החרא הזה?

הדבר האחרון שאני רוצה זה שאחמד הקופאי יראה שאני מישראל...

גם מה הקטע? לפחות שישאל אם אני רוצה לשלם בnis או בils אבל למה חייבים את הדגל?

פורסם (נערך)

זו המערכת שמנסה להרוויח עוד כמה שקלים/דולרים/דינרים מעמלת המרה. אין לך מה לעשות למניעה. הקפד לשלם במטבע המקומי כי ברוב כרטיסי האשראי הישראליים עמלת ההמרה פחותה מזו שגובה חברת האשראי המקומית. כדי לסבר את האוזן, לפני כשנתיים נזקקתי ל-500 אירו במזומן ביוון, הבחירה בחיוב באירו ולא בשקלים בכספומט חסכה לי כ-150 ש״ח. 

אולי השימוש בכרטיס פריפייד ימנע את התופעה, אבל יש לו עלויות משלו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל לא חושב שהבנת. כשמעבירים כרטיס אשראי ישראלי זה מראה את 2 האופציות ושואל אם אתה רוצה שקל או מטבע מקומי, הבעיה של פות"ש זה שמראים את הדגל.

לפות"ש:

אני לא תומך בללכת להפגנה של מחבלים עם דגל ישראל כי זה מסכן אותך סתם, אבל בחנויות שאחמד ילך לחפש מי ינענע אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 51 דקות, יובל .מ. כתב:

ספריאל לא חושב שהבנת. כשמעבירים כרטיס אשראי ישראלי זה מראה את 2 האופציות ושואל אם אתה רוצה שקל או מטבע מקומי, הבעיה של פות"ש זה שמראים את הדגל.

לפות"ש:

אני לא תומך בללכת להפגנה של מחבלים עם דגל ישראל כי זה מסכן אותך סתם, אבל בחנויות שאחמד ילך לחפש מי ינענע אותו.

הבנתי. זה כנראה משהו מקומי של מערכת זו או אחרת. במקום אחר יכתבו ILS (וכידוע IL זו ישראל) או זיהוי אחר. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת שאולי יש אפשרות, אבל צריך כרטיס של מקס או  כרטיס אחר שמאפשר לרכוש מטח מראש.

בכרטיס מקס שלי רכשתי מראש דולרים, כי אני טס בקרוב לארה״ב ורציתי לקבע את שער הדולר שהוא נמוך כרגע. אפשר גם לרכוש מטבעות אחרים כולל יורו.

עוד לא יצא לי לנסות את זה, אבל לפי התיאור של מקס, ברגע שמבצעים עסקה במט״ח ויש יתרה בכרטיס באותו המטבע, החיוב יהיה אוטומטית מארנק המט״ח. ואז יכול להיות שלא תוצג האפשרות לבחירת מטבע במעמד העסקה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אבל זה רק בארה״ב (או באירו בגוש האירו). רכישה במט״ח אחר תגרור עמלת המרה מדולר לאותו מטבע. ואז אתה כבר משלם עמלת המרה כפולה.

חוץ מזה, ברכישתֶהדולרים במקס אתה משלם עמלתֶהמרה 2.7% שזה פחותֶמעמלתֶ המרה ברוב כרטיסי האשראי אבל הרבה יותר יקר מכרטיסים ייעודיים כמו רעוֶתקני לי (1%) או מקס יוניק (1.2%). אגב, באירו שער ההמרה יותר טוב (2%). והמנגנון פועל רק בדולר ארה״ב, אירו וליש״ט.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

האמת שאולי יש אפשרות, אבל צריך כרטיס של מקס או  כרטיס אחר שמאפשר לרכוש מטח מראש.

בכרטיס מקס שלי רכשתי מראש דולרים, כי אני טס בקרוב לארה״ב ורציתי לקבע את שער הדולר שהוא נמוך כרגע. אפשר גם לרכוש מטבעות אחרים כולל יורו.

עוד לא יצא לי לנסות את זה, אבל לפי התיאור של מקס, ברגע שמבצעים עסקה במט״ח ויש יתרה בכרטיס באותו המטבע, החיוב יהיה אוטומטית מארנק המט״ח. ואז יכול להיות שלא תוצג האפשרות לבחירת מטבע במעמד העסקה.

לדעתי זה לא יפתור את העניין, הכרטיס עדיין מזוהה כישראלי והמטבע ברירת מחדל שלו הוא שקלים. 

תכניס אותו לפייפל, הוא יציע לך לשלם בשקלים. 

המסוף מזהה שזה כרטיס ישראלי ומציע לחייב בשקלים ו''לחסוך'' לך המרה. אם תבחר במטבע מקומי (נניח והוא דולרים) אז החיוב יתבצע בדולרים, ומקס יחייבו את החשבון מט"ח ולא ימירו שקלים. 

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ברכישתֶהדולרים במקס אתה משלם עמלתֶהמרה 2.7% שזה פחותֶמעמלתֶ המרה ברוב כ

צודק.

הזמנתי עכשיו ישראכרט בייסיק עם 0 עמלת המרה ופטור מדמי כרטיס בתנאי שמבצעים לפחות עסקה אחת בחודש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...