Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורות Osram Night Breaker LED speed H7

amosbmw

פוסטים מומלצים

כל עוד שרק הסינים ייצרו נורות LED לפנסים ראשיים, לא רציתי להתעסק עם זה.

אבל כשOsram הוציאו נורות עם תו תקן שמאפשר לעבור טסט (כמובן שרק טסט גרמני) אז ניסיתי.

לפני שנתיים רכשתי את הדור הראשון. הנורה מגיעה עם תושבת H7 סטנדרטית, אבל על מנת לקבל את התקן נדרש להוסיף מתאם ייחודי לסוג הרכב וסוג הפנס. התקנתי אתן עם המתאם לגולף מרק 7.5.

ההתקנה מעט מסורבלת וכמובן לא מאפשרת לסגור את הפקק האחורי של הפנס. גוף הקירור בצד האחורי מייצר חום ברמה שעושה כוויה אם נוגעים בחלק.

שיפור התאורה לעומת הלוגן משמעותי. 

בשביל הקטע ניסיתי לעבור עם זה טסט בארץ, המדידה במכשיר הייתה תקינה לחלוטין אבל נפסל מכיוון שהתאורה אינה "כחוק"..

בנתיים ראיתי שOsram התקדמו. יצא Gen II של אותו דגם, אני לא יודע מה היתרון שלו. ויצא גם דור שלישי שנקרא Smart, ככל הנראה נותן עוצמת אור עוד יותר חזקה.

אבל החידוש הגדול הגיע השנה - דגם Speed. כאן מדובר בנורה שהממדים שלה זהים בדיוק לנורת H7 רגילה, ולכן ההתקנה הרבה יותר קלה, היא מייצרת פחות חום וניתן לסגור את הפקק האחורי של הפנס. צריכת החשמל 16W במקום 19W. כמובן שאין עוד צורך ברכישת מתאם נוסף לפי סוג הפנס.

רכשתי עכשיו סט ואהבתי. אני לא מרגיש הבדל בעוצמת התאורה לעומת הדור הראשון. 

image.thumb.jpeg.567d4fb0549465f8df7e6b26381d0447.jpeg

התמונה להמחיש את הבדל הגודל בין הדור הראשון לדגם speed.

לא לגמרי ברור לי למה ממשיכים לייצר את הדורות הקודמים - למעט דגם smart שמיועד למי שרוצה תאורה הכי חזקה. אולי לחלק מדגמי הרכב יש רישוי רק לדגמים הקודמים.

אני ממליץ - בסייגים הבאים:

כמובן לא חוקי בישראל. לא יעבור טסט.

אין לנסות להזמין את זה בדואר - לא יגיע ליעד.

לפני שרוכשים, בבקשה לבדוק האם הרכב המיועד מופיע ברשימת הרכבים המאושרים ואיזה דגם מתאים לו.

PXL_20250513_141750825.jpg

20250410_NIGHT_BREAKER_LED_KOMPATIBILITÄTSLISTE_AUTOS_WOHNMOBILE_SPEZIALFAHRZEUGE_DE.pdf

• אהבתי 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קיים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מדבר על נורות שיש להם תקן במדינות מסוימות, לא על לינג לונג ושות', שמי שמתקין אותן מסנוור את התנועה מולו.

• מצחיק 1

עמוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שהם של Osram הנורות שקישרת הן לא חוקיות לכביש. Off road only. 

זה H4.

וזה לא חדש.

בהרבה מדינות לא תוכל לרכוש אותן בכלל, האיסור לא רק בישראל.

כל מה שרציתי להראות זה את החידוש בדגם הspeed H7. 

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

מסתבר שיש גם נורות LED סיניות שלא מסנוורות.

בעקבות השרשור הנ"ל חקרתי קצת את הנושא כדי להבין איך הצליחו להביא לשוק נורות לד חוקיות ולא מסנוורות.

מסתבר שהרוב זה עניין של מיקום וגודל הדיודה, ככל שהדיודה יותר קטנה וממוקמת יותר למרכז כך היא מדמה יותר טוב את חוט הלהט והנורה עובדת יותר טוב.

לאחר מחקר קצת התבייתתי על דגם שנקרא T7, הסיבה שבחרתי בהן היא בגלל שבמבחנים בלתי תלויים הנורה הזאת סינוורה פחות מנורות הלוגן וגם גודלה הוא 1:1 כמו נורת הלוגן לכן ההתקנה ממש פשוטה והמחיר לא יקר לכן גם אם נעצר במכס אז הלכו לי כמה שקלים (ממש לא נורא בהשוואה לנורות הלוגן טובות שעולות 100 ש"ח+ ונשרפות כל שנה).

הזמנתי אותן באייבי וביקשתי מהמוכר שיכתוב על החבילה משהוא רנדומלי כדי שלא יעצרו במכס.

היום הם הגיעו ואפילו לא הייתי צריך לכוון אותן, התקנתי אותן מול קיר ישר במרחק של 5 מטר והתאורה הייתה 1:1 כמו בנורת ההלוגן שלי רק חזקה יותר. 

(התמונה מהחניה)

וזה הדגם והמוכר למי שמעוניין (אל תזמינו כי זה כנראה יעצר במכס וגם לא חוקי אבל אם אתם כמוני ולא אכפת לכם לשרוף כמה שקלים על ההימור)

https://www.ebay.com/itm/316453224781

IMG_20250611_001650.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 20.5.2025 בשעה 11:54, amosbmw כתב:

התאורה אינה "כחוק"..

למה בעצם זה לא חוקי? אם צורת האלומה ועוצמת האור דומים לאלה של פתרונות חוקיים, כמו קסנון או פנסי לד שמגיעים מהיצרן, למה למחוקק אכפת באיזו טכנולוגיה הנורה מפיקה אור? מה בפרמטרים בבדיקה בטסט לא עומד בתקן?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • רעיון טוב! 1

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפרמטר היחיד הוא שזה לא בא עם הרכב מהיצרן, נקודה.

כל שאר הדברים כמו קסנון, לד מטריקס וכו' הינם אביזרי רכב מקוריים. למה במדינה שלנו מסרבים להתקדם עם החוקים כמו ביצוע טסט במוסכים ואביזרי אפטר מארקט... כנראה שהאזרח לא מספיק חשוב או ישנו מי שמצב הקיים מכניס לו הרבה כסף לכיס.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל זה לא כזה פשוט. מדובר בחלק חילוף לחלק מתבלה, שלא מצריך שום שינוי ברכב כדי להתקין אותו. ההבדל בינו לבין הנורה המקורית היא הטכנולוגיה שבה הנורה עושה שימוש כדי להפיק אור. לכן אני שוב שואל, על סמך איזה חוק הנורות האלה נפסלות?

כדי לחדד את הנקודה שלי, למה מותר להתקין נורות לד מתאימות באורות האחוריים אבל לא בקדמיים? ולמה מותר להתקין נורות הלוגן עם עוצמת תאורה גבוהה (כמו פיליפס דיימונד ויז'ן או אוסרם נייט ברייקר) אבל לא לד? 

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי רוב רובן של נורות הלד הן זבל סיני שמאיר בצורה לא תקינה (אלומת האור ופיזורה בנורת לד שונה מנורת להט לכן הסיכון), עזוב שזה מסנוור את הבאים ממול זה לרוב גם לא מאיר את הכביש בצורה נכונה כך שנוצר סיכון נוסף כי נוצרים אזורים מתים באלומת התאורה.

כדי להבין שהנורה באמת עובדת טוב ומכוונת בהתאם לפנס של הרכב (כי לכל רכב יש מבנה פנס שונה גם) נדרש ציוד בדיקה מיוחד (לא הבדיקת תאורה הפשוטה שיש בטסט) וזה דברים שניתן לבצע רק בתקינה ובדיקת מעבדה כמו שOsram ופיליפס עושים בגרמניה.

בסוף אני דיי תומך בעמדה של המחוקק, למרות שאני התקנתי נורות לד אני השקעתי בלחקור ולבדוק שהן לא מסנוורות ומכוונות כראוי ומאירות טוב את האזור שהן צריכות להאיר בלי אזורים מתים ובלי לסנוור.

אבל רוב הצרכנים לא יעשו את זה, מבחינת רוב הצרכנים כמה שהאור בפנס נראה יותר חזק (מסנוור=חזק) כך יותר טוב, לכן רוב האנשים שמתקינים נורות לד עושים את זה בצורה לא נכונה ומסוכנת ומסנוורים את כל הסביבה.

אגב גם אני הייתי שם פעם, ניסיתי להתקין נורות לד של novsight לפני 8 שנים שרכב הקודם, אחרי שלא הצלחתי לכוון אותן כראוי פשוט זרקתי אותן לפח.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Gavrik כתב:

כי רוב רובן של נורות הלד הן זבל סיני שמאיר בצורה לא תקינה (אלומת האור ופיזורה בנורת לד שונה מנורת להט לכן הסיכון), עזוב שזה מסנוור את הבאים ממול זה לרוב גם לא מאיר את הכביש בצורה נכונה כך שנוצר סיכון נוסף כי נוצרים אזורים מתים באלומת התאורה.

כדי להבין שהנורה באמת עובדת טוב ומכוונת בהתאם לפנס של הרכב (כי לכל רכב יש מבנה פנס שונה גם) נדרש ציוד בדיקה מיוחד (לא הבדיקת תאורה הפשוטה שיש בטסט) וזה דברים שניתן לבצע רק בתקינה ובדיקת מעבדה כמו שOsram ופיליפס עושים בגרמניה.

בסוף אני דיי תומך בעמדה של המחוקק, למרות שאני התקנתי נורות לד אני השקעתי בלחקור ולבדוק שהן לא מסנוורות ומכוונות כראוי ומאירות טוב את האזור שהן צריכות להאיר בלי אזורים מתים ובלי לסנוור.

אבל רוב הצרכנים לא יעשו את זה, מבחינת רוב הצרכנים כמה שהאור בפנס נראה יותר חזק (מסנוור=חזק) כך יותר טוב, לכן רוב האנשים שמתקינים נורות לד עושים את זה בצורה לא נכונה ומסוכנת ומסנוורים את כל הסביבה.

אגב גם אני הייתי שם פעם, ניסיתי להתקין נורות לד של novsight לפני 8 שנים שרכב הקודם, אחרי שלא הצלחתי לכוון אותן כראוי פשוט זרקתי אותן לפח.

הטיעונים האלה לא ממש רלוונטיים מכיוון שלא מדובר על נורות זבל סיני והתקנה נכונה או לא נכונה, מדובר בנורות שיש להן תקן גרמני, הן חוקיות להרכבה על הרכב שם, והן לא דורשות התקנה שונה מאף נורה אחרת, כלומר היצרן והמחוקק בדקו ומצאו שהנורות האלה שוות ערך לנורות הלוגן, לפחות לרכבים שברשימה שפרסם היצרן.

זה שיש אנשים שמבצעים שינויים לא חוקיים ברכב זה לא משהו חדש ואני לא רואה איך זה קשור. אם כבר, זה שיש נורה שמותקנת בדיוק כמו נורה רגילה ולא דורשת שום שינוי יכולה לשים סוף לכל הקומבינות האלה אם תהיה חוקית ותיובא לארץ בצורה מסודרת.

גם הטיעון שזה שינוי מבנה לא אמור לתפוס. אני לא רואה איך זה שונה מהתקנת צמיג ספורטיבי יותר מהמלצת היצרן, נניח. מוצר מקביל אבל שונה בחלק מהתכונות. זה חלק חילוף מתבלה, שנכנס בדיוק במקום המקורי ללא שום שינוי ברכב.

יש מישהו שיודע להגיד באופן מבוסס למה הנורות האלה לא חוקיות? על פי איזה חוק/תקנה, ולא על סמך תחושות? אולי @kompy יכול לעזור?

• אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...