Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אז אני מכורה לגיר ידני ולא מעוניינת להפסיק את רצף הרכבים ידניים ששימשו אותי עד כה.

מסקר קצר באתר יד2 נראה שהאופציה הזמינה ביותר עבורי (אני מעדיפה שלא לקנות חדש) היא דאצ'ה דסטר.

תנו בבקשה חוות דעת לגבי הרכב, בראש וראשונה מבחינת אמינות, שירות, עלות החלפים וכמובן, נוחות, כוח, דגשים לבדיקה ותתי-דגם מוצלחים (דיזל או בנזין, למשל, 4*4 או 4*2) וכו'.

כל סיוע בהתלבטות (ויש משמעותית כזאת, מאחר ומדובר ברצועה הזולה של קונצרן רנו) יתקבל בברכה.

המשך יום שקט, טוב ומוצלח לכולם!

פורסם

במאמר מוסגר, אם אין שום כוונה לנסוע בשטח, לא צריך 4 על 4.

אם את לא נוסעת הרבה, לא צריך דיזל.

תקציב? ומה הנסועה השנתית?

רשמת רכב משפחתי.

הוא בדרך כלל מלא?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 43 דקות, לירון .ה. כתב:

במאמר מוסגר, אם אין שום כוונה לנסוע בשטח, לא צריך 4 על 4.

אם את לא נוסעת הרבה, לא צריך דיזל.

תקציב? ומה הנסועה השנתית?

רשמת רכב משפחתי.

הוא בדרך כלל מלא?

היקף נסיעות שנתי כ-20,000 ק"מ. הרכב רוב הימים מלא בנהג + זוג אופני שטח במידה M שאני מעדיפה להסיע בתוך האוטו ולא על מתקן חיצוני. בגלל האימונים, אני כן יוצאת עם האוטו לשטח מדי פעם, אבל זה לא קריטי. שאלתי על 4*4 לא בגלל השטח, אלא בגלל שברכבים מסוימים חוויית הנהיגה טובה יותר דווקא בדגמי 4*4. 

פורסם

אין חוויה טובה יותר ברכבים מודרניים 4 על 4 בנהיגה שגרתית. 

הדאסטר יכול להתאים לך, מנוע דיזל, לא חייב 4 על 4.

אלא כתבת תקציב אז לא ברור אם את מכוונת לרכבים באיזור ה30 אלף שקל בני עשור או ב80 אלף שקל קצת יותר חדשים.

פורסם
לפני 8 שעות, ליהי כתב:

היקף נסיעות שנתי כ-20,000 ק"מ. הרכב רוב הימים מלא בנהג + זוג אופני שטח במידה M שאני מעדיפה להסיע בתוך האוטו ולא על מתקן חיצוני. בגלל האימונים, אני כן יוצאת עם האוטו לשטח מדי פעם, אבל זה לא קריטי. שאלתי על 4*4 לא בגלל השטח, אלא בגלל שברכבים מסוימים חוויית הנהיגה טובה יותר דווקא בדגמי 4*4. 

הבאסה בדאסטר 4על4 זה שהיחס הפחתה שלו אגרסיבי יותר מגרסת 4על2. 

המטרה של השינוי הזה כדי שהוא יזנק חזק יותר מהמקום בשטח, אבל זה מוביל גם לזה שהרכב משייט בסל"ד גבוה יותר ב-90 קמ"ש וגורר 10-20% עלייה בצריכת הדלק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 10 שעות, ליהי כתב:

בוקר טוב,

אז אני מכורה לגיר ידני ולא מעוניינת להפסיק את רצף הרכבים ידניים ששימשו אותי עד כה.

מסקר קצר באתר יד2 נראה שהאופציה הזמינה ביותר עבורי (אני מעדיפה שלא לקנות חדש) היא דאצ'ה דסטר.

תנו בבקשה חוות דעת לגבי הרכב, בראש וראשונה מבחינת אמינות, שירות, עלות החלפים וכמובן, נוחות, כוח, דגשים לבדיקה ותתי-דגם מוצלחים (דיזל או בנזין, למשל, 4*4 או 4*2) וכו'.

כל סיוע בהתלבטות (ויש משמעותית כזאת, מאחר ומדובר ברצועה הזולה של קונצרן רנו) יתקבל בברכה.

המשך יום שקט, טוב ומוצלח לכולם!

לא נתת שום כיוון למחיר או לשנתון. קצת קשה ככה לסייע.

אני גם חובב ידני והיו לי רק ידניות. המצאי הולך ונעלם, בודאי במשפחתיות.

קניתי הונדה סיוויק ידנית שנת 2020 ואני מאוד מרוצה. 

עד 2019 הגיעו ידניות ביבוא סדיר. אין הרבה כאלו.

זה האצ'בק אז עם קיפול מושבים יש שפע של מקום. גם לאופניים.

אם זה מעניין אותך אז תמנעי ממנוע 1.0 עם בעיות אמינות קשות. רק 1.5. 

כשחיפשתי שקלתי עוד חלופות ואין כמעט. לפחות בשנתונים שאני שקלתי. ממה שראיתי המשפחתיות היחידות הרלוונטיות הן:

קיה סיד דיזל

סיאט לאון 

סקודה אוקטביה ממורים לנהיגה (דיזל/בנזין)

הונדה סיוויק

זהו פחות או יותר.

בג'יפונים שלא רציתי יש דאסטר וקצת קשקאי ידניות.

פורסם

תודה רבה לכולם! נראה שכל הדרכים מובילות לדאצ'ה דאסטר שימשיך להיות משווק עם תיבת ידנית, גם בדגם החדש שיגיע לארץ בחודשים הקרובים.

זה מבטיח היצע של הדגם הזה גם ביד 2 בשנים הקרובות וטוב שכך.

המשך יום טוב ובשורות טובות לכולם!

פורסם (נערך)

אכן היצע אפסי.

השלמתי עם כך שהידנית הנוכחית תהיה כנראה האחרונה. אם היתה לי אפשרות לעמדת טעינה כנראה שכבר לא הייתי עם ידנית.

מניח שהבאה תהיה אוטומטית וזה יאפשר לי לשקול היברידית (היום בגלל החיבה לידני לא שקלתי). יש יתרון בפרידה מהידני....

באירופה יש יותר אופציות אבל גם שם הידני בדעיכה רצינית כבר הרבה שנים. ממה שאני מתרשם במערב אירופה ברכבים מעל קטגורית הקומפקט (גולף) ברירת המחדל אינה ידנית והרוב רובוטי/אוטומטי/רציף.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
בתאריך 3.2.2025 בשעה 11:18, ליהי כתב:

לא יודע איזו "חווית נהיגה" את מחפשת.

בדאסטר 4×4 יש בורר מצב לנסיעה 2×4 שאמור להיות יותר חסכוני, אבל לא הרגשתי התנהגות שונה בכביש.

ברמת הנסועה שלך כדאי לקנות דיזל, אבל תגלי שהדיזלים 4×4 מאוד מבוקשים.

שני ההילוכים הראשונים מאד קצרים כפיצוי על זה שאין הילוך כוח, ככה שכבר במהירויות נמוכות תצטרכי להיות בשלישי.

בחלק מדגמי הבנזין יש את המנוע הידוע לשמצה של רנו אולי מומחי רנו יוכלו לומר אילו.

כרכב יומיומי הוא די ספרטני, בשטח תגיעי איתו רחוק לנקודת ההתחלה או הסיום.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...