Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, מחפש לקנות משפחתית אמינה ובשאיפה גם חסכונית. נוסע כ-25,000 בשנה, בעיקר בבין עירוני. תקציב 35-40.

כרגע מתלבט בין יונדאי i30 / i35 מהשנים 2012-2013 וקילומטראז׳ נמוך (פחות מ-100 אלף)

לבין יונדאי i30 / קיה פורטה משנת 2016 ועם קילומטראז׳ גבוה יותר (סביב 140 אלף).

אשמח לשמוע האם להעדיף כיוון אחד על פני השני ומדוע.

פורסם

אני לא מכיר את הרכבים הללו.

וכמובן שיש הרבה משתנים לעניין מצב הרכב ואיכות התחזוקה שלו. 

לעניין השאלה עצמה בשני רכבים דומים הייתי מעדיף רכב מ 2016 שעשה 140,000 ק"מ על פני רכב 3-4 שנים ותיק יותר שנסע 100,000 ק"מ.

קילומטרים בעיר מעייפים את הרכב יותר מאשר בינעירוני. וגם הרגלי הנסיעה שונים.

אלו אמנם עניינים משמעותיים אבל הם נסתרים ממך.

הגיל של הרכב ברור.

זה לא פער שמצדיק בעיני להתפשר על השנתון. 140 ב 8 שנים זה סטנדרטי לגמרי

פורסם

שאלות כאלו תמיד מצחיקות אותי כי הם עושות רושם שהשואל חושב שהוא הולך לקנות רכב חדש. 

אף אחד לא יכול להגיד לך תשובה רצינית על זה, פשוט כי אין.

קיה פורטה/I30,35 אלו בבסיסם רכבים מאוד אמינים, ופשוטים לתחזוקה. ועם תחזוקה נורמלית יכולים להגיע ל-300 אלף בלי תקלות יקרות למדי. אבל כמו כול רכב, גם להם יש מחלות, ועם דוחים את הטיפול בהם, ומזניחים את הרכב באופן כללי,  הרכבים הללו ימררו לך את החיים, גם אם הקילומטראז נמוך. 

יהיה רכב שנתון 2012 עם 200 אלף שיתן לך אחזקה סבירה, ויכול להיות רכב שנתון 2016 עם 100 אלף שיעשה לך את המוות. תלוי ברכב הספיציפי. אי אפשר להגיד כלל גורף. בטח בתקציב נמוך. 

פורסם
לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

שאלות כאלו תמיד מצחיקות אותי כי הם עושות רושם שהשואל חושב שהוא הולך לקנות רכב חדש. 

קיה פורטה/I30,35 אלו בבסיסם רכבים מאוד אמינים, ופשוטים לתחזוקה. ועם תחזוקה נורמלית יכולים להגיע ל-300 אלף בלי תקלות יקרות למדי. אבל כמו כול רכב, גם להם יש מחלות, ועם דוחים את הטיפול בהם, ומזניחים את הרכב באופן כללי,  הרכבים הללו ימררו לך את החיים, גם אם הקילומטראז נמוך. 

יהיה רכב שנתון 2012 עם 200 אלף שיתן לך אחזקה סבירה, ויכול להיות רכב שנתון 2016 עם 100 אלף שיעשה לך את המוות. תלוי ברכב הספיציפי. אי אפשר להגיד כלל גורף. בטח בתקציב נמוך. 

תודה על התשובה. שאלות של אדם חסר ידע תמיד יכולות להצחיק את זה שברשותו הידע הזה. מקווה שיהיה לבריאות.

ברור שהקובע הוא מצב הרכב. וברור שזה הנעלם הגדול. ולכן, על מנת לצמצם את האפשרויות, נעשה ניסיון לגזור כללי אצבע לא-מדויקים. לפעמים קיימים כאלה ולפעמים לא. מבין שכאן, לדעתך, לא קיים כלל כזה.

פורסם
לפני 30 דקות, davemustaine87 כתב:

הוא לא חיפש כלל גורף. ברור שאין כזה.

אני לא מסכים ש "אף אחד לא יכול להגיד לך תשובה רצינית על זה".

הרי אם החלופות היו רכב מ 2016 עם 280,000 ק"מ מול אחד דומה מ 2014 עם 80,000 אז ברור שהרכב השני עדיף.

נכון שלקחתי לקצה את הנתונים. אבל זה כדי להבהיר שניתן לתת תשובה במסגרת המגבלות. 

וברור גם שבנתונים שניתנו כאן מצב הרכב והתחזוקה שלו חשובים יותר משנה וק"מ

לפני 11 דקות, אריאל 111 כתב:

שאלות של אדם חסר ידע תמיד יכולות להצחיק את זה שברשותו הידע הזה.

אתן לך עצה לאור דבריך.

אפשר למצוא רכבים בתקציב הזה לשימוש הזה.

אבל אם אתה מסתכל קדימה וזה לשימוש מתמשך הייתי בוחן אפשרות להגדיל את התקציב אם אפשר. גם הלוואה לפעמים זה רעיון טוב. בודאי אם זה רכב שמשמש לעבודה/פרנסה. ואז זו גם במידה מסויימת השקעה.

המצאי ב 50-55 משמעותית טוב מאשר ב 35-40. נכון שאין לזה סוף אבל ברמות המחיר הללו זה מורגש יותר מאשר בין 100 ל 115.

ואם כבר עצה כללית: תמיד צריך לזכור לקחת בחשבון עלויות תחזוקה, דלק, ביטוח והפתעות. אם לקחת אז יופי. אם לא אז שקול צעדיך.

פורסם
לפני 43 דקות, אריאל 111 כתב:

תודה על התשובה. שאלות של אדם חסר ידע תמיד יכולות להצחיק את זה שברשותו הידע הזה. מקווה שיהיה לבריאות.

זה לא עניין של חוסר ידע, זה עניין של הגיון בסיסי. אתה יכול להחליף את המילה "רכב" בכול מוצר יד 2 בן כמה שנים, ותקבל בדיוק את אותה תשובה. 

לפני 51 דקות, אריאל 111 כתב:

ברור שהקובע הוא מצב הרכב. וברור שזה הנעלם הגדול.

מהנסיון שלי, הרבה אומרים את זה, אבל לא באמת מתכוונים לזה, כי לבדוק מצב רכב זה קשה, בטח למישהו ללא נסיון, הרבה יותר קל להכניס תיעדוף רכב למשבצות של "שנתון" או "קילומטראז"  גם אם הם כמעט חסרי משמעות ברזולוציה כזאת. 

לפני 33 דקות, razi_pazi כתב:

עובדתית, על פי מה שהוא כתב,  הוא כן. 

לפני 36 דקות, razi_pazi כתב:

הרי אם החלופות היו רכב מ 2016 עם 280,000 ק"מ מול אחד דומה מ 2014 עם 80,000 אז ברור שהרכב השני עדיף.

למה להביא דוגמאות קיצוניות, כשזה בכלל לא מה שפותח השרשור שאל, ולא מה שהתכוונתי אליו? 

למה עצרת בשהוואה שלך ברכב 2016 עם 280 אלף? יכולת להעצים את האבסורד, ולהוסיף שהוא גם יד 10 עם תאונת שילדה.  

פורסם

יונדאי קיה מנועי 1.6 רגישים לסוג שמן, להחלפות שמן לא בזמן ומפתחים בוצה עקב כך, מפה בעיות ממיר קטליטי, וטבעות אטימה רינגים גמורות ומנוע גמור.

מציע לחפש רכב עם היסטורית טיפולים מסודרת ובזמן, לבדוק לפני שאין שמן שרוף במדיד ובפתח מילוי שמן. קח למכונאי טוב שיבדוק. מכון בדיקה זה רק לבדוק שהרכב לא עבר תאונה משמעותית, לא יתנו לך שום מידע על מצב המנוע.

פורסם
לפני שעה, razi_pazi כתב:

אני לא מסכים ש "אף אחד לא יכול להגיד לך תשובה רצינית על זה".

נכון שלקחתי לקצה את הנתונים. אבל זה כדי להבהיר שניתן לתת תשובה במסגרת המגבלות. 

וברור גם שבנתונים שניתנו כאן מצב הרכב והתחזוקה שלו חשובים יותר משנה וק"מ

אתן לך עצה לאור דבריך.

אפשר למצוא רכבים בתקציב הזה לשימוש הזה.

אבל אם אתה מסתכל קדימה וזה לשימוש מתמשך הייתי בוחן אפשרות להגדיל את התקציב אם אפשר. גם הלוואה לפעמים זה רעיון טוב. בודאי אם זה רכב שמשמש לעבודה/פרנסה. ואז זו גם במידה מסויימת השקעה.

המצאי ב 50-55 משמעותית טוב מאשר ב 35-40. נכון שאין לזה סוף אבל ברמות המחיר הללו זה מורגש יותר מאשר בין 100 ל 115.

ואם כבר עצה כללית: תמיד צריך לזכור לקחת בחשבון עלויות תחזוקה, דלק, ביטוח והפתעות. אם לקחת אז יופי. אם לא אז שקול צעדיך.

תודה על התשובה וגם על העצה. לצערי זה התקציב המקסימלי שלי.

לפני 43 דקות, KipodYam כתב:

יונדאי קיה מנועי 1.6 רגישים לסוג שמן, להחלפות שמן לא בזמן ומפתחים בוצה עקב כך, מפה בעיות ממיר קטליטי, וטבעות אטימה רינגים גמורות ומנוע גמור.

מציע לחפש רכב עם היסטורית טיפולים מסודרת ובזמן, לבדוק לפני שאין שמן שרוף במדיד ובפתח מילוי שמן. קח למכונאי טוב שיבדוק. מכון בדיקה זה רק לבדוק שהרכב לא עבר תאונה משמעותית, לא יתנו לך שום מידע על מצב המנוע.

תודה רבה על העצה

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

זה לא עניין של חוסר ידע, זה עניין של הגיון בסיסי. אתה יכול להחליף את המילה "רכב" בכול מוצר יד 2 בן כמה שנים, ותקבל בדיוק את אותה תשובה. 

מהנסיון שלי, הרבה אומרים את זה, אבל לא באמת מתכוונים לזה, כי לבדוק מצב רכב זה קשה, בטח למישהו ללא נסיון, הרבה יותר קל להכניס תיעדוף רכב למשבצות של "שנתון" או "קילומטראז"  גם אם הם כמעט חסרי משמעות ברזולוציה כזאת. 

עובדתית, על פי מה שהוא כתב,  הוא כן. 

למה להביא דוגמאות קיצוניות, כשזה בכלל לא מה שפותח השרשור שאל, ולא מה שהתכוונתי אליו? 

למה עצרת בשהוואה שלך ברכב 2016 עם 280 אלף? יכולת להעצים את האבסורד, ולהוסיף שהוא גם יד 10 עם תאונת שילדה.  

היגיון הוא כלי מעניין. כשהוא נסמך על ידע x הוא יוביל לתוצאה אחת, וכשהוא נסמך על ידע y הוא יוביל לתוצאה אחרת לגמרי. אם רכב היה דומה לרוב מוצרי יד שניה האחרים - אכן לא היתה לי שאלה. זה לא המצב.

לא יודע מי הם ה״הרבה״ שאומרים את זה. אני אדם אחד.

כאמור, הבנתי שבעיניך הרזולוציה הזו חסרת משמעות. תודה. זו תשובה מועילה עבורי.

פורסם (נערך)

אני רק אגיד שi30 קיבלה ב2016 גיר רובוטי בעייתי, אז אם כבר הדגם הזה - עד 2015.

וכמובן שהרבה יותר חשוב איך הרכב טופל מאשר כמה הוא נסע.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

מהניסוח אני מתרשם שמדובר ברכבים קונקרטיים, בשלב הראשון הייתי מבקש לראות תיעוד טיפולים, תיקונים וסליקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...