Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

ברמת הדיוק שאת מצפה לה.

איציק, זה לא עניין של דיוק, זה ענין של תפעול הגיוני.

אם הוא היה מזייף קבוע ב-x מעלות לא היתה  לי בעיה לעשות התאמה ולהתעלם מהמספר. אבל זו לא הבעיה.

לא יתכן שהמזגן כבוי והבקר מראה 22 מעלות, ואז אני מפעילה על חימום והוא מיד צונח ל-19  (ואפילו פחות) ונשאר שם כל עוד החימום עובד, מה שאומר שהוא לא מפסיק לחמם.

כי כדי לגרום לו לחמם אני צריכה להעלות את הטרמוסטט למעלה אחת יותר ממה שהוא מראה, כלומר 23. ואז הוא נוחת ל-19 ונשאר שם שעות, והמזגן ממשיך לחמם למרות שהסלון כבר ב-25 מעלות.

משהו במיקום של החיישן גורם לו לדווח טמפרטורה נמוכה יותר דווקא כשהמזגן מתחיל לחמם!

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

בקר קירי זו צרה שאין לתאר, אף אחד לא ירוץ להתעסק עם זה.

לרוב, בבקר עצמו יש חיישן טמפ'. למה הוא יורד ל 19 וקודם לכן הוא 22, לא ברור.

יש לך תמונה של הבקר הקירי ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הענין הוא שגם הקודם התנהג ככה, פשוט חשבתי שזה בגלל שהוא אנאלוגי עם בורר סקאלה בלי מספרים שקל להבין מה הכיול שלו. אז החלפתי, וכנראה שהוא לא היה האשם.

הנה תמונה שממחישה את הבעיה (מעל יש מד חיצוני להשוואה, והוא אומנם סיני, אבל לפי אנשים שמבקרים בבית, בהחלט משקף את התחושה האמיתית)

המזגן כרגע עובד

כשהפעלתי אותו הבקר הראה 21 מעלות.

העלתי את הטרמוסטט ל-22 כדי שיתחיל לחמם

הטמפרטורה שהראה צנחה ל-18.5

עלתה קצת מאז, אבל כדי להגיע ל-22 הוא צריך לעבוד המון, והסלון כבר מבושל - שים לב למד שנמצא מעליו להשוואה.

עכשיו, אם הוא רק היה מזייף באופן קונסיסטנטי, הייתי מסתדרת. לוקחת בחשבון שהוא מראה 5 מעלות פחות ומכוונת לפי זה, אבל עם איך שהוא מתפקד פשוט אי אפשר לכוון את המזגן בצורה שיתחיל וליפסיק לחמם בצורה הגיונית.

image.thumb.png.1a6f785e0a1fed447702e7c68d837bc3.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

יש לי טלפון של טכנאי רוסי שהוא ד"ר לכל מה שקשור למיזוג ומקררים. אם את רוצה טלפון, תשלחי הודעה פרטית

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הבעיה בחימום היא כפולה:

1. במזגן ON\OFF אתה מקבל את המקסימום (וזה לפעמים מרגיש כמו קיטור, 50-60 מעלות במאייד) מהגריל אספקה

2. חום עולה למעלה, אז הרגש טמפ' שהוא צמוד לקיר ונמוך, מרגיש את הקיר וכל מה שמתחת לגריל אספקה. בדירות עם בידוד מעפן, זה עוד יותר קיצוני (קירות קרים מאוד)

חשוב בחורף לכוון את הגריל אספקה שיתן את האויר כלפי מטה. כמה מטה ? הכי מטה שאפשר (לכוון לרצפה) מבלי שהוא יסגור את מעבר האויר.

בשביל הספורט הייתי לוקח פן לשיער ומנסה (מרחוק) לתת מעט אויר חם על הפיקוד הקירי ובודק את הוא מגיב לטמפ'.

אם הוא מגיב, כנראה שאין כאן תקלה ברכיבים אלא מערכת מובנת עם תיכנון דרעק.

לפני 42 דקות, Be roo כתב:

חצי שעה עברה מאז התמונה, הבקר נשאר ללא שינוי.

המד העצמאי עלה במעט מעלה.

שיר, נסי בבקשה לעבוד לפי הסירטון המצורף, עם דגש על נתון CL.

עדכני מה הוא אצלך כרגע ונסי "לשחק" איתו לכיוון 0 או אפילו תעלי אותו. ייתכן וכרגע אצלך הוא על -1 או אפילו -3 או -4.

https://www.facebook.com/watch/?v=1885187798314600

איציק

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

. חום עולה למעלה, אז הרגש טמפ' שהוא צמוד לקיר ונמוך, מרגיש את הקיר וכל מה שמתחת לגריל אספקה.

השינוי הוא מיידי עם ההפעלה, אין שום סיכוי שאויר שנע על פני הבקר מקרר אותו במהירות כזו.

מדדתי עכשיו, מרגע שהאויר ממתחיל לזרום, כל 10 שניות הטמפרטורה יורדת בחצי מעלה לטענת הבקר. אני עומדת לידו, זה שינוי טמפרטורה שאם היה פועל על הבקר היה מורגש אצלי.

הבקר נמצא בחלק העליון של קיר המסדרון מתחת לפתח היניקה, אולי זה יוצר זרימת אויר? עדיין לא מסביר את קצב השינוי והעובדה שהמד החיצוני לא מושפע, ושאני לא הרגשתי

אין לי כיוון של תריסי האספקה למלעלה ולמטה, רק לצדדים, אבל כך או כך, אין סיכוי שפתח האספקה משפיע תוך זמן כזה קצר.

ה-CL היה על אפס.

לקחתי מפזר חום, אכן השפיע מיד על הבורר.

אז עכשיו זה יותר לא ברור. אין מספיק תנועה של אויר ליד הבורר להוריד את הטמפרטורה שלו ככה, אם היתה, גם המד החיצוני היה מושפע (הוא כמובן הושפע ממיבש השיער כמ והבורר). אז אם הרכיבים תקינים מאיפה הוא "ממציא" את הטמפרטורה ההזויה הזו?

תודה איציק על ההשקעה 

רק התברברתי יותר.

פורסם

ממה שאני מכיר, יש רגש בתוך הפאנל עצמו. הוא ניזון מהסעת אויר טיבעית. כמובן שאם הוא קרוב לפתח יניקה של המזגן, תהיה שם הסעת אויר חזקה. זה רק מחזק את דעתי שהוא יונק אויר קר מהאיזורים הנמוכים הקרובים אליו.

ראיתי בסירטון שהפאנל מוצמד לשלט אלקטרה גנרי. במקורי יש i feel פעיל. האם יש לך כפתור כזה והבקר מגיב לו ? (צריך להיות קשר רציף בין העיניית אינפרא אדום של השלט לזו של המזגן)

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם יש לבקר כבל מספיק ארוך הייתי מתחיל עם להזיז אותו לסלון ולראות מה קורה.

אצלי גם במזגן מיני אלקטרה בן כ 10 החיישן היה ליד תריס האויר החוזר והטמפ' לא היתה מווסתת כמו שצריך. העברתי אותו לסלון והבעיה נפתרה 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין לי שלט. אולי נמסר בהתקנה וויתרתי עליו כי הוא מיותרת לגמרי במיקום של הבקר, אנסה לחפש.

אם יש הסעת אויר כזו פראית, למה מד הטמפרטורה החיצוני לא מגיב?

אני לא אתחיל לנתק את הבקר והקיר ולמשוך אותו לסלון, לא בשבילי. אבל אולי אנסה לאלתר איזה כיסוי או מגן מפני האויר הנע ואראה איך זה משפיע.

פורסם
לפני 10 שעות, Be roo כתב:

אם יש הסעת אויר כזו פראית, למה מד הטמפרטורה החיצוני לא מגיב?

נסי לבדוק היכן חרירי האויר של הרגש באותו מד טמפרטורה (אם יש בכלל). בכלל, מכשירים כאלה מאליאקספרס ב 7 שקל זה נחמד ולפעמים גם מדוייק, אבל לא לתלות בהם תקווה של מכשיר מקצועי. ייתכן והחרירים פונים לכיוון הקיר ועצם ההצמדה שלו לקיר (כמו בתמונה, מעל הבקר הקירי) גורמת לו ל DELAY בקריאה. כמו כן - בכל מד טמפרטורה יש לרוב קוצב זמן דגימה; יש בקרים שדוגמים כל שניה או כל כמה שניות - ויש כאלה שדוגמים כל חצי דקה \ דקה.

מניסיוני, טרמומטרים כאלה שיחסית מדייקים הם אלו עם הרגש החיצוני. הם עולים אפילו פחות... 
בבקרים הקיריים לרוב יש הרבה חרירים, ברוב המקרים זה בדפנות או בחלקן התחתון ע"מ לאפשר הסעת אויר בתוך הבקר עצמו.
כמו שכבר בטח הבנת, לכל בקר יש גם כיול - ז"א שהיצרן מראש לוקח בחשבון סטיה בטמפרטורה שיכולה להגרם מ-2 סיבות: סטיה קלילה בחיישן עצמו או סטיה שקיימת כתוצאה ממיקום הבקר.

באופן עקרוני, מיקום התקנת הבקר אצלך, ממש קרוב או מתחת לגריל אויר חוזר - הוא תקלה בפני עצמה (המטרה של הטרמוסטט הקירי היא לחוש את הטמפ' הממוצעת בחדר ולא להיות בצמוד או קרוב לגריל אויר חוזר).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המד החיצוני מוקם באיזורים שונים ואין לו חרירים, אבל הראה בעקביות טמפרטורה דומה, כזו שגם תואמת את התחושות של אנשים בבית. אין דיליי, הוא נשאר נאמן לטמפרטורה ההגיונית שצפוי שיראה.

בנוסף כאמור, אין שום סיכוי שהטמפרטורה ליד הבקר צונחת מ-22 ל-19 בדקה וחצי, זה הבדל שהיה מורגש על ידי.

אין לי אפשרות להזיז את הבקר, לא דירה שלי. יש איזה פתרון ביניים? חיבור של איזה חיישן חיצוני?

פורסם

תוכלי להעלות תמונה של מיקום היחידה יחד עם מיקום פתחי האוורור של המזגן? 

ובכלל, איך הבקר הדיגיטלי מחובר למזגן? אני לא מכיר את הדבר הזה. מחובר עם כבל או שהותקן במזגן יחידה \ כרטיס כלשהי? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אגב, שכחתי לומר משהו קודם- 

אני גם ממליץ בחום ובראש שקט על המידרג. כשהייתי עצמאי, והופעתי שם- הם פשוט עשו לי את המוות בתחקירים (בקטע טוב). 

מישהו גרוע פשוט לא יישאר שם לאורך זמן, נקודה. הם בנויים נכון ועובדים נכון. 

לפני שאת פוסלת, שווה לחלוטין לבדוק איתם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

תוכלי להעלות תמונה של מיקום היחידה יחד עם מיקום פתחי האוורור של המזגן? 

ובכלל, איך הבקר הדיגיטלי מחובר למזגן? אני לא מכיר את הדבר הזה. מחובר עם כבל או שהותקן במזגן יחידה \ כרטיס כלשהי? 

זה מחליף את הבקר הישן.
לרוב זה מגיע סט עם חיישנים והפיקוד עצמו סה"כ מפעיל את המדחס בחוץ ע"י הפעלת הקונטקטור שלו.

במיני מרכזי ההזנה היא בכל מקרה במעבה (בחוץ) ולכן זה לא בעייתי.

בחלק מהמזגנים החדשים המודרניים (מיני מרכזיים של AUX), יש רגש אויר חוזר ויש רגש בבקר הקירי (כמו זה) וקיימת אפשרות בתפריט טכנאי לבחור באחד מהם ואפילו לשלב (!) בינהם ברמת האחוזים (נגיד 30-70, 50-50 וכד').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...