Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת. 

משאיות מיכלים, הנוזל באם יוכל לנוע בחופשיות בתוך המיכל, יגרום להרבה עיזים ובעיות. 

איך מבצעים את השיכוך (דאמפנינג) כך שלא יזוז בחופשיות?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דוד32, צודק. גיגול אכן היה עונה לי. משום מה לא חשבתי לגגל את זה. 

הבאפלים לא נותנים מענה מיטבי לסלאשינג (SLUSHING)

אני תמיד חשבתי לתומי שהפתרון יהיה קשור לוואקום איכשהוא- או לכרית אוויר שמתנפחת וממלאת את המקום של האוויר במכולה, כדי למנוע את הסלאשינג. 

אולי אתעמק בזה בהזדמנות. 

אולי גם אבין למה זה בכלל מעניין אותי מתישהו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מומחה לעניין, אבל אם אני זוכר נכון מהילדות (משפחה של נהגי סמיטריילר), בחלק האחורי של הנגרר זה לא מצב תקין.

יש חלוקה לתאים, וכל תא אמור להיות ריק או מלא עד הסוף.

כמו שהוא חצי מלא, יכולים להיות גלים צדיים שיזרקו את הזנב של הנגרר לצדדים וגם יכול להיווצר גל קדמי בבלימה (למרות המחיצות החלקיות) שיגרום למשאית להיזרק קדימה במכה, אחרי שכבר עצרה.

image.png.9c670c9a571a272c7b89aa2658045d36.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה תלוי במטרה/שימוש.

יש מיכליות ללא מחיצות, יש עם מחיצות שהוזכרו לעיל, ויש כאלה שמחולקות לתאים נפרדים ואולי עוד פטנטים פחות מוכרים.

כל סוג מתאים לסוג שימוש אחר.

ואפרופו סלאשינג במשאית, תחשוב על מיכלית בים...

פורסם (נערך)

במיכליות המובילות נוזלים אשר אמורים להיפרק במקומות שונים, יש מבנה של תאים (למשל מיכליות דלק/ מים).

אינני בטוח בכך, אך יתכן כי מיכליות המובילות חלב הן במבנה של תא אחד גדול כי הפריקה נעשית במקום אחד (לדעתי גם כאן זה מבנה של מספר תאים, אך זה הכל בגדר ניחוש).

תא יכול להיות מלא או ריק. לא אמור להיות  במצב אחר בכדי למנוע את המצב שתיארת.

מיכלית המובילה נוזלים בים (בעיקר נפט) - זה בוודאות מבנה של תאים נפרדים. גם נדרש מטעמי בטיחות למקרה של פגיעה מבנית באחד התאים.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...