Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה הייתי מעורב בתאונה קלה:

בעת נסיון להשתלב לנתיב משמאלי תוך כדי שככל הנראה אותתי והיה לי מספיק מקום וזמן להשתלב(אני בכל זאת עשיתי זאת אלפי פעמים קודם)

הנהגת הפוגעת המשיכה בדהרה קדימה ונכנסה לי בדלת.

מכיוון שלא הייתה לי מצלמת רכב, אין לי הוכחות מלבד התמונות.

מהביטוח הבנתי כי מכיוון שאני הנהג המשתלב הרי שחובת ההוכחה עליי וכו' ולכן הסיכוי שלי נמוך לנצח במשפט

מבדיקה מול מוסך מדובר בנזק של כ-10 אלף ש"ח וייתכן גם נזק נוסף בשל נוריות רכב שהשתבשו להן, הנזק לנהגת הוא קל מאד יחסית, מאמין שלא יותר מ-5 אלף בהגזמה.

1. האם עשיתי טעות בכך שרשמתי בתביעה כנגדה לחברת הביטוח כי ניסיתי להשתלב וכי היא נכנסה בי ואולי היה עדיף לכתוב שההיפך הוא שקרה?

2. האם עדיף לי לתבוע את הביטוח וזהו? בכמה בערך אמורה להתייקר הפרמיה במצטבר ל-3 שנים??

3. הבנתי שיש אפשרות לתבוע את הביטוח, אך מבלי להכיר באשמה ואז היא בעצמה תצטרך לתבוע את הביטוח שלה או לחכות להכרעה במשפט - מה הסיכונים כלפיי במקרה כזה?

המון תודה מראש!

פורסם

תביעה בביתה משפט או תביעת הביטוח?

כולנו טועים, כולל בהערכת מרחק ומהירות בעת השתלבות.

האם יש צילומי הרכבים לפני שהוזזו וצילומי הנזק? אלה יהיו הבסיס לקביעת האחריות לתאונה.

מכל מקום, לפי התיאור אתה האשם העיקרי (או היחיד) כך שבכל מקרה תשלם את חלקך, ותוכל להתעלם מהשטיקים של חברת הביטוח. וכפי שכתב תינוקי, טוב שכתבת אמת. חוקרי הביטוח תופסים שקרים כאלה בקלות רבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא הצלחתי מה הדילמה.

משלמים השתתפות עצמית פעם אחת בתיקון שני הרכבים. הרי לא תוציא מהכיס 15 אלף₪...

גם אם האשמה תחולק 70%/30, 20/80%, 50/%50,

עדיין תשלם את ההשתפות, כי זה הרבה יותר זול ( הסכומים עוד יעלו אחרי דוחות שמאות).

בשנה הבאה תחפש עסקה טובה בכמה חברות שונות, כמה שניתן עם תביעה אחת, ותשתדש מאוד בשנתיים הבאות לא לתבוע שוב ביטוח, כי יהיה לך קשה למצוא חברה שתבטח עם שתי תביעות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הייתי מציע לברר אם יש מצלמות של העירייה  אותו מקום.

אז עם תאריך ושעה, אולי תוכל להשיג תיעוד שיסייע לך.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

גם אם ישיג תיעוד, נראה לך שפתאום האשמה תהפוך להיות 100% על הצד השני.

ואז זה כמו שכתב @vladclar האם משנה החלוקה 70%/30, 20/80%, 50/%50, עדיין משלמים אותה השתתפות עצמית.
לכל היותר מה שאפשר לעשות זה לשמח את חברות הביטוח כך שיוכלו לגבות השתתפות עצמית משני הצדדים.

פורסם
לפני כשעה, snoopkin כתב:

מישהו יודע בכמה עלולה להתייקר הפרמייה לאחר תביעת הביטוח?

מישהו מכיר ויכול להתייחס לשאלה 3?

שנה שעברה היה לי אירוע ביטוחי שבגינו הפעלתי את הביטוח המקיף. כשבאתי לחדש את הביטוח אז אני מעריך שהתשלום קפץ בהרבה (אבל.. עברתי סוכנות ביטוח, והחלפתי לאוטו חדש..). 

הנתונים הם פר נתונים אישיים לפי כל נהג (גיל, וותק נהיגה, וכו'...). 

אני מעריך שאצלי זה קפץ בערך ב1000 שקל לפחות. 

לגבי שאלה 3, אני חושב שלא הבנתי את הניסוח. 

הסיכונים? לדעתי אם זאת תאונת "נזק לרכוש בלבד" - הכל מתחיל ומסתכם בכסף.

וכנראה זמן ואנרגיה שתשקיע בלתבוע את חברת הביטוח של האוטו השני. 

אם אתה מתכוון למצב שהביטוח שלך תובע את הביטוח השני... אז מן הסתם יגיעו לבית משפט. 

וזה דבר שלוקח כמה שנים טובות (ככה לדברי סוכנת הביטוח הקודמת שלי).

לפני 16 שעות, Ron Poh כתב:

גם אם ישיג תיעוד, נראה לך שפתאום האשמה תהפוך להיות 100% על הצד השני.

קודם כל, אני לא יודע, לא הייתי שם. ואולי זה ייתן רוח גבית בשבילו? כי ככה הוא מדבר בלי שום חיזוק לדבריו. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 30 דקות, saar5555 כתב:

לגבי שאלה 3, אני חושב שלא הבנתי את הניסוח. 

הסיכונים? לדעתי אם זאת תאונת "נזק לרכוש בלבד" - הכל מתחיל ומסתכם בכסף.

וכנראה זמן ואנרגיה שתשקיע בלתבוע את חברת הביטוח של האוטו השני. 

אם אתה מתכוון למצב שהביטוח שלך תובע את הביטוח השני... אז מן הסתם יגיעו לבית משפט. 

וזה דבר שלוקח כמה שנים טובות (ככה לדברי סוכנת הביטוח הקודמת שלי).

הכוונה היא שאני תובע את הביטוח שלי על הנזק(ונרשמת לי תביעה), אבל מבלי לקחת אחריות, זאת אומרת שהנהגת לא מקבלת אישור ממני לקבל תשלום מחברת הביטוח שלי.
זאת אומרת שהיא תצטרך לבחור אחד מהשניים:
לתבוע את חברת הביטוח שלה בדיוק כמוני(ולרשום לעצמה תביעה) או להגיע למשפט
במידה ותתבע את חברת הביטוח שלה, ייתכן שחברת הביטוח שלה תתבע בהמשך את חברת הביטוח שלי

השאלה היא האם מהלך כזה עלול לסבך אותי מבחינה כספית וכו'?

פורסם
לפני 4 דקות, snoopkin כתב:

במידה ותתבע את חברת הביטוח שלה, ייתכן שחברת הביטוח שלה תתבע בהמשך את חברת הביטוח שלי

אם כל אחד מפעיל את הביטוח שלו, אז מן הסתם הביטוחים חלוקים ביניהם, ואולי יגיעו לבית המשפט. לדעתי גם תלוי בגובה הנזק לרכב המבוטח. 

נניח שהנזק 20K שקלים, פחות סביר שהן יוותרו על הסכום הזה, אחרי שתיקנו את הרכב. אם הנזק היה נניח 4000 שקל, אולי ישלמו מבלי ללכת למשפט (ומייקרות למבוטח את הפוליסה שנה לאחר מכן)

ככה אני חושב. לא בטוח שזה מה שאכן קורה. 

לך נרשמת תביעה בביטוח, ולכן הפרמיה תעלה בהמשך, כשתחדש את הביטוח שנה הבאה. 

יש אפשרות גם לתבוע אישית בבית משפט לתביעות קטנות. 

מסייג את דבריי, והתשובות ניתנות כאן לפי הניסיון שלי. ולדעתי האישית בלבד. 

תקרא את ההודעה שלי מלפני כמה זמן.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מהבדיקה שלי מול חברת הביטוח הבנתי שבמידה ואני תובע את הביטוח שלי(התייקרות פרמיה וכו'), אך דוחה את תביעת הנהגת אז:

- במידה והיא תחליט לתבוע בבית משפט ואף תזכה, כל הוצאות המשפט והנזק שלה ישולמו מטעם חברת הביטוח כחלק מהתביעה שלי

- במידה ותחליט לתבוע את הביטוח שלה, סביר להניח שחברת הביטוח שלה תתבע את שלי וזה כבר פחות נוגע לי

כלומר, הנזק היחידי כאן יכול להיות הפסד יום עבודה בשל הנוכחות בבית המשפט אם וכאשר

פיספסתי משהו? מישהו מכיר אחרת?

פורסם (נערך)

יש לך ביטוח מקיף. הוא מכסה נזק לרכב שלך, נזק צד ג' והוצאות משפט ( עד גובה מסויים).

התשלום שלך הוא השתתפות עצמית פעם אחת, אם יוחלט שהיית אשם בתאונה במלואה או חלקית.

אתה מודיע לחברת הביטוח שלך, שקרתה תאונה, נותן להם את הפרטים של הרכב השני+ נהגת , רושם תיאור המקרה. אותו הדבר עושה הנהגת מול חברת הביטוח שלה.

אתה לא מפעיל את המקיף שלך, רק כדי לתקן את הרכב שלך בלבד .

שתי חברות הביטוח יחליטו ביניהן, מי אחראי על איזה אחוז בנזק שנגרם לשני הרכבים.

לא יגיעו להבנות? יהיה משפט ואולי תצטרך  להעיד.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...