Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מקצועות שאתה חייב.

היה לי עובד שעלה על המלגזה לחא רשיון וללא רשות ושבר לעובד אחר רגל.

בגלל שהוא ללא רישיון והמפתח היה במלגזה האחריות היתה כולה שלי כשלי היתה את האפשרות לתבוע אותו כי פעל בניגוד להוראות. אפילו במקרה כזה שיש בו עבירה מפורשת האחריות היא שלי ואם היה לו רישיון אף אחד חוץ מהביטוח לא היה משלם גרוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 59 דקות, zaf כתב:

מנסיון של חבר שעבד במשרד רו״ח גדול. לקוח תבע את המשרד ואת העובד שטיפל בו ישירות.

ללא ביטוח אחריות מקצועית, החבר שלי היה נשאר ללא נכסים וללא עבודה. 

רק מחזק את מה שאמרתי שהוא חייב ביטוח כזה. בטח בעבודה כזאת.

פורסם

השאלה מי רוכש את ביטוח האחריות המקצועית. במקרה שלי זה המעסיק, שגובה ממני את חלקי בפרמיה.

אגב, לגבי אכ״ע, הוא חלק מהפנסיה. רק שקודם אתה צריך להתחיל לצבור זכויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, zaf כתב:

מנסיון של חבר שעבד במשרד רו״ח גדול. לקוח תבע את המשרד ואת העובד שטיפל בו ישירות

אני חושב שאתה לא מכיר את הפרטים.

למשרד רו"ח גדול יש בוודאות ביטוח. לקוח תובע את המשרד והביטוח של המשרד מכסה גם את החבר השכיר.

לפני 8 שעות, asix כתב:

רק מחזק את מה שאמרתי שהוא חייב ביטוח כזה. בטח בעבודה כזאת.

לפי ההגיון הזה כל מלצר צריך ביטוח למקרה שישפוך קפה רותח על לקוח. זה פשוט לא נכון.

אשתי מטפלת באנשים במסגרת שירותי הרווחה ובמסגרת פרטית בקליניקה שלה. היא משלמת על ביטוח רק עבור הקליניקה הפרטית. העבודה במסגרת שירותי הרווחה מכוסה על ידי המעסיק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הסבירות שמלצר יכול לגרום למוות או לנכות קשה היא אפסית.

מפעיל מנוף בהחלט יכול ונוכחנו לדעת כמה קל שזה יקרה באתרי העבודה.

פורסם
לפני 5 דקות, asix כתב:

מלצר שיגיד על מנה שאין בה אגוזים לסועד בעל אלרגיה (https://www.what2do.co.il/נוטלה-רגישות-אגוזים-תביעה/)

מלצרית ששפכה כוס מים רותחים (תביעה של 2.5 מיליון!) - https://www.inn.co.il/news/598735

כמובן שיש גם תביעות נגד מסעדות על הרעלת מזון, דברים שנמצאים בתוך המנות שלא אמורים להיות שם (חוט תיל...) ועוד דברים שניתן להגיד שהן אשמת הטבח לצורך העניין.

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

השאלה מי רוכש את ביטוח האחריות המקצועית. במקרה שלי זה המעסיק, שגובה ממני את חלקי בפרמיה.

אגב, לגבי אכ״ע, הוא חלק מהפנסיה. רק שקודם אתה צריך להתחיל לצבור זכויות.

בתור אחד שכבר עבר שלב 😉 אכ״ע הוא תוסף ביטוחי, הוא אינו חלק אינטגרלי, הוא אחד המרכיבים המומלצים. 
פנסיה היא חיסכון לעת פרישה מעבודה , אכ״ע הוא ביטוח לכל דבר, כמו ביטוח החיים. ההפרשות על ידי מעביד כורכות את ה 3 בהפרשה החודשית שמעביר המעביד, אתה תמיד יכול לשנות את מרכיב הריסק בפוליסות האלה.

בשנות ה 80 זה היה 75-25 או דומה (25% ריסק) ועם השנים הפך ל 95-5 (5% ריסק) כך שנותר יותר לקיצבה. 

איך אני יודע 😜

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני שעה, asix כתב:

מפעיל מנוף בהחלט יכול ונוכחנו לדעת כמה קל שזה יקרה באתרי העבודה.

מפעיל מנוף מסכן פועלים, לא לקוחות.

פועל שנפגע, זה תאונת עבודה. מכוסה על ידי ביטוח לאומי והמעסיק. פועל זר שהגיע באופן מוסדר ורשמי, אמור להיות לו ביטוח דומה.

אתה סתם מלחיץ בן אדם, שעובד קשה תמורת שכר לא גבוה ושולח אותו לרכוש ביטוח שאין לו צורך בו.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@zaf כנראה אחד ההבדלים בין קרנות פנסיה ותיקות לחדשות. הותיקות כוללות כל מיני כיסויים בלי אפשרות לשינוי. למשל, גם רווק מושבע לא יכול לבטל כיסוי פנסיית שארים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

בתור אחד שכבר עבר שלב 😉 אכ״ע הוא תוסף ביטוחי, הוא אינו חלק אינטגרלי, הוא אחד המרכיבים המומלצים. 
פנסיה היא חיסכון לעת פרישה מעבודה , אכ״ע הוא ביטוח לכל דבר, כמו ביטוח החיים. ההפרשות על ידי מעביד כורכות את ה 3 בהפרשה החודשית שמעביר המעביד, אתה תמיד יכול לשנות את מרכיב הריסק בפוליסות האלה.

בשנות ה 80 זה היה 75-25 או דומה (25% ריסק) ועם השנים הפך ל 95-5 (5% ריסק) כך שנותר יותר לקיצבה. 

איך אני יודע 😜

תלוי מתי התחלת לעבוד ואיזו קרן יש לך. היום פנסית נכות מובנית במסלולי הבסיס יחד עם שארים ואם לא ביקשת לבטל אחד מהם הוא קיים. אם תסתכל בדוח הרבעוני מופיעה פנסיה למקרה נכות.

מה שכן, יש 90 יום שאתה סופג באובדן כושר עבודה וההיגיון של זה הוא שזה מכוסה על ידי ימי המחלה שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

באובדן כושר עבודה

יש עוד דבר שאנשים לא מכירים לגבי אכ"ע:

יש לזה שני סוגים, מקצועי ולא מקצועי. מקצועי אומר שאם אתה מתכנת, אובדן כושר עבודה אומר שאתה לא יכול להיות מתכנת. לא מקצועי אומר שגם אם אתה מתכנת, ונפגעת באופן שלא מאפשר לך להיות מתכנת, אבל אתה יכול להיות שומר בקניון או מנקה רחובות, לא איבדת את כושר העבודה.

פעם, בביטוחי המנהלים, אובדן כושר העבודה היה מקצועי, היום, בפנסיות (עד כמה שאני מכיר לפחות, יתכן שיש שונות), אובדן כושר העבודה הוא כללי, מה שאומר שמבחינתם מנהל פיתוח במיקרוסופט שנפגע ויכול להיות מטאטא רחובות, עדיין לא איבד את כושר העבודה שלו ולכן לא יקבל פיצוי בגין אובדן כושר עבודה (בתכלס זו עוד דרך של קרנות הפנסיה לא לשלם למי שנפגע למרות שהוא שילם כל חייו פרמיות גבוהות).

• מבאס 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@zaf כנראה אחד ההבדלים בין קרנות פנסיה ותיקות לחדשות. הותיקות כוללות כל מיני כיסויים בלי אפשרות לשינוי. למשל, גם רווק מושבע לא יכול לבטל כיסוי פנסיית שארים.

ביטוח מנהלים בפוליסה מסוג ״עדיף״ . זה לא כל כך שונה ממבטחים הישנה. וככל שהבנתי גם ממבטחים החדשה. 

אבל זה צ״ל שירשור נפרד. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

יש עוד דבר שאנשים לא מכירים לגבי אכ"ע:

יש לזה שני סוגים, מקצועי ולא מקצועי. מקצועי אומר שאם אתה מתכנת, אובדן כושר עבודה אומר שאתה לא יכול להיות מתכנת. לא מקצועי אומר שגם אם אתה מתכנת, ונפגעת באופן שלא מאפשר לך להיות מתכנת, אבל אתה יכול להיות שומר בקניון או מנקה רחובות, לא איבדת את כושר העבודה.

פעם, בביטוחי המנהלים, אובדן כושר העבודה היה מקצועי, היום, בפנסיות (עד כמה שאני מכיר לפחות, יתכן שיש שונות), אובדן כושר העבודה הוא כללי, מה שאומר שמבחינתם מנהל פיתוח במיקרוסופט שנפגע ויכול להיות מטאטא רחובות, עדיין לא איבד את כושר העבודה שלו ולכן לא יקבל פיצוי בגין אובדן כושר עבודה (בתכלס זו עוד דרך של קרנות הפנסיה לא לשלם למי שנפגע למרות שהוא שילם כל חייו פרמיות גבוהות).

זה נכון. כדי לפתור את הבעיה הזו אפשר להוסיף מטריה ביטוחית לעיסוק ספציפי.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אכן. נקרא בין הסוכנים ביטוח ’צווארון לבן’.

לפני שעתיים, Fazer כתב:

מנהל פיתוח במיקרוסופט שנפגע ויכול להיות מטאטא רחובות, עדיין לא איבד את כושר העבודה שלו ולכן לא יקבל פיצוי בגין אובדן כושר עבודה.

יקבל את ההפרש בין 2 רמות השכר

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 8 דקות, tinoki כתב:

אכן. נקרא בין הסוכנים ביטוח ’צווארון לבן’.

יקבל את ההפרש בין 2 רמות השכר

וישאיר את הרחוב מטונף.

• תוכן חדש...