Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחפש רכב עם תקציב מאוד מוגבל (גג 15K) שאמור להיות בעיקר לנסיעות של חצי שעה בערך בסופ״ש.

הוצע לי לאחרונה ע״י מכר את הסוזוקי ליאנה של קרוב משפחה שלו. הלכתי לראות את הרכב ובגדול הרכב נראה טוב, לא עשה לו בעיות (אצלו כ6 שנים) ויש היסטוריה של טיפולים עושה רושם שהייתה די מטופלת. 190K. טסט לשנה שלמה.

מה שכן יש קצת מכות פח אבל לא משהו רציני. הראה לי דו״ח שאין שום נזק לא חיצוני.

מוכן למכור לי אותה ב7K.

אני קצת חושש מהמחיר הזול (למרות שראיתי ביד2 לא מעט במחיר הזה.) האם סביר לקבל במחיר כזה זול רכב שיהיה סבבה למטרותיי? מה דעתכם? עושה רושם שאפילו לא יהיה יישור קו גדול מדי (למרות שאני כמובן מוכן בכיף לשים כמה אלפים.)

עריכה אחרונה על ידי nhhbhdv
פורסם (נערך)

הכל כפי שתיארת נשמע סביר מאוד, הרכב יכול להמשיך איתך עד ל-250 אלף ק"מ או להתפגר מחר בבוקר - רכב ב-7,000 ש"ח זה רכב ב-7,000 ש"ח. אין ערובה לכלום.

קח את זה למוסכניק אמין שאתה מכיר, ושיבדוק את זה כמיטב יכולתו רק לוודא שאין בעיה רצינית וזהו.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, LaCoco כתב:

הכל כפי שתיארת נשמע סביר מאוד, הרכב יכול להמשיך איתך עד ל-250 אלף ק"מ או להתפגר מחר בבוקר - רכב ב-7,000 ש"ח זה רכב ב-7,000 ש"ח. אין ערובה לכלום.

קח את זה למוסכניק אמין שאתה מכיר, ושיבדוק את זה כמיטב יכולתו רק לוודא שאין בעיה רצינית וזהו.

אבל בכללי, זה רכב שנחשב יחסית אמין אם אני משווה אותו לאחרים באותה קטגוריה/מחיר? 

פורסם (נערך)

רכב יחסית אמין - המנוע הוא גרסה מוקדמת של המנוע ששימש את סוזוקי ב-SX4 ובקרוסאובר עד 2016. למעשה ב-2006 מדובר כבר בגרסה משופרת בהשוואה לגרסה הראשוה שהופיעה ב-2001. אבא שלי רכש ליאנה מהסדרות הראשונות ב-2001, שימש את אחותי עד לפני שנתיים - שלוש, עד כמה שידוע לי בלי יותר מדי צרות, אם כי בשנים האחרונות רק כרכב שני לנסיעות קצרות במושבה ומדי פעם גיחה לעיר הקרובה.

א ב ל:

1. הרכב בן 17 - מה לעשות, יש מחלות זיקנה שמופיעות גם בדגמים האמינים ביותר. בגיל הזה אפילו טויוטה קורולה עלולה להפתיע לרעה.

2. הרכב הוא לא רק מנוע, הצרות יכולות הגיע גם מהמון רכיבים אחרים שנשחקים גם הם עם הזמן והשימוש.

3. תביא בחשבון שגם כשהוא חדש הרכב הזה די עגלתי (מניסיון - כאמור לאבא שלי היה הדגם הראשון מ-2001 ולאשתי ליסניגים מדגמי 2005 ו-2007).

4. לטעמי המושבים לא נוחים אבל זה הישבן שלי. חוץ מזה, מצבך הוא בחירתו של הקבצן. כנראה שאם השובים לא הרוסים לגמרי תסתדר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בגדול זה בערך מחיר השוק, ותמיד אפשר גם להתמקח.

כמו שאמרו, עקרונית אחלה אוטו, אבל מומלץ שאיזה מכונאי יעיף מבט לפני הקניה.

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

זה רכב אמין מכיר 2 אנשים עם הרכב הזה,

יש רכבים שאל תתקרב אליהם, 

הרכב הזה ספיציפי יותר אמין מהרבה בגיל הזה אבל לכולם יש מחלות זקנה,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אם לא היו לו תקלות מיוחדות זה נחמד, אבל זה אומר שהסיכוי שתיפול תקלות בלאי טיפוסיות לרכב בגיל הזה - עולה.

לדוגמא אתה נכנס לטסט ומגלה שצריך להחליף מסרק הגה ב-3000 ש"ח. ביום הכי חם בקיץ - הלך לך מדחס המזגן...וכו'

מה הייתי רוכש ב-15K? אולי (למשל) פיג'ו 301 צעירה בעשור מהליאנה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למרות מה שכתבתי - יש הגיון לשלם יותר על רכב שמור ומטופל רכב צעיר בשלוש שנים ופחות שמור - לא יהיה טוב יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמו שאמרו לפני, רכב שהזדקן טוב. 

החזקתי ליאנה 2006. יש בעיה שחוזרת על עצמה בדגם והמנוע, בריחת מים שגורמת לחוסר והתחממות.

מוסכניק אחד טען, שיש במנוע הזה בעיה של סדק שנוצר ונפתח בלחץ גבוה ולכן לא עולים עליו בבדיקת לחץ רגילה. 

צריך לבדוק שאין איבוד מים, לוודא שהבעלים לא צריך לבדוק מים לעתים תכופות ולהשלים אותם. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...