Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עברתי על היסטוריה של רכב וראיתי שם תיקון תאונה - החלפת כנף קדמית, דלת קדמית וכיוון מתלה קדמי. 

במונחים של בדיקה במכון- איזו משמעות התיקונים הללו מקבלים?

(בדוח סליקה התאונה קיימת, תשלום של כ18 א' ללא ירידת ערך)

תודה מראש.

פורסם

1. אין דבר כזה שתאונה כזאת היא בלי ירידת ערך.

2. לגבי המשמעות תלוי באיזה איכות תוקן - ואיך תיקנו.

3. דוק המתלה מחייב תקנה 309, כך שזה פחות מדאיג אותי.

4. אם מדובר בדגם נפוץ - הייתי מוותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדוח סליקה אין ירידת ערך. 

זה דגם שאין המון ממנו ביד 2 וגם הנתונים טובים סה"כ. 

כמה ירידת ערך אמור להיות לאירוע כזה?

פורסם

קשה לדעת בלי לראות את הרכב,  וגם יש להבדיל בין ירידת ערך "לפי הספר"  לירידת ערך מסחרית בפועל.

ירידת הערך לפי ספר יכולה להיות בין 3-5% ירידת הערך בפועל בד"כ גבוהה יותר.

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בתאריך 12.11.2023 בשעה 10:38, zvit כתב:

קשה לדעת בלי לראות את הרכב,  וגם יש להבדיל בין ירידת ערך "לפי הספר"  לירידת ערך מסחרית בפועל.

ירידת הערך לפי ספר יכולה להיות בין 3-5% ירידת הערך בפועל בד"כ גבוהה יותר.

במקרה של דו"ח סליקה שלא רשום בו ירידת ערך 
רק תשלום על נזק בשווי של 12-15% משווי הרכב (פחות מ20,000)
במקרה שאני לא מתכוון למכור ב 10 שנים הקרובות 
כך שהסיבה היחידה לקבל על הרכב מחירון לוי יצחק תהיה בגלל תביעת ביטוח מקיף או צד ג' 
עדיין משתלם לי לקנות ?

או שגם ביטוח יוריד מהפיצוי בגלל טענה לירידת שווי הרכב
תודה

פורסם

הביטוח יוריד כמה שיראה לנכון.
השאלה מה שווי הרכב, ראשית במחירון הקובע לביטוח, שזה לוי יצחק. הביטוח תמיד לפי ערך בסיס (ינואר ללא תוספות או שיקלול) . השווי המסחרי הוא על פי כמה קונים מוכנים לשלם עליו לאור התאונה.

כיוון מתלה מחוייב עקב פגיעה כמתואר שככל הנראה הייתה חזקה, דלת וכנף שניתנות לפריקה , אבל לא תושבת הבולמים ושאר חלקי המיתלה. 

אם היו לך צילומי הפגיעה מדוח השמאי שאישר את התיקון זה היה עוזר. אני מניח שהגלגל הקידמי חטף מכה חזקה בזמן התאונה, מה שמחייב בדיקת המתלה וכיוונו אם אין נזק מעבר לכך.

לדוגמא, פגעת במדכה עקב תת היגוי במהירות שלך נדמה שהיא נמוכה. המתלה לעומת זאת סופג חבטה אדירה כאשר הנזק לעיתים בלתי נראה ורק סימנים על הגלגל יעידו שהיתה פגיעה. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, Geek driver כתב:

במקרה של דו"ח סליקה שלא רשום בו ירידת ערך 
רק תשלום על נזק בשווי של 12-15% משווי הרכב (פחות מ20,000)
במקרה שאני לא מתכוון למכור ב 10 שנים הקרובות 
כך שהסיבה היחידה לקבל על הרכב מחירון לוי יצחק תהיה בגלל תביעת ביטוח מקיף או צד ג' 
עדיין משתלם לי לקנות ?

או שגם ביטוח יוריד מהפיצוי בגלל טענה לירידת שווי הרכב
תודה

זה שלא רשום בדו"ח הסליקה לא אומר שהנתון לא קיים. חברת הביטוח תדע לאתר את הנתון אם היא תזדקק לו.

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...