Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול

בעתיד שאני ירצה למכור את הרכב כמה המראה החיצוני והפנימי תופס מקום? 

האם כדאי לי להשקיע במראה שלו בשביל זה? 

או שאנשים מתרשמים רק מהמצב המכאני של הרכב? 

מדובר ברכב שנת 2013 

פורסם

דעה אישית, כן?!

אני כן הייתי מסתכל על איבזור ויופי וכמובן על מצב הריפוד ופנים הרכב.

אבל אם אני מבין נכון את השאלה, לא הייתי מסתכל על לדים מתחת לכיסא, או כל מיני הוספות דומות.

מסך מולטימדיה, זה כבר שאלה אחרת וכנראה כולם היו שמחים במסך אנדרואיד נוח.

עד כאן דעתי.

פורסם

משפיע מאוד לדעתי.

אבל זה מחולק לשניים - רכב שמור ומטופח, עם צבע נקי ומבריק, ללא מכות חריגות - זה נהדר. 

רכב כזה אבל עליו מורכבת ערכת ניקלים, לדים, מדבקות 'אין כמו אבא בעולם', כיסוי פרווה ורודה על הדשבורד וריסים על הפנסים הקדמיים - אני בורח ולא רוצה לראות את הרכב. 

יש סברה לא משוללת מהמציאות לפיה יש מתאם בין מראה הרכב לבין מצבו המכאני. מי שמשקיע ודואג לרכב ידאג גם למצבו המכאני. מי שמזניח את מראה הרכב, כנראה מזניח גם את מצבו. זה לא נכון ב 100% אבל כנראה די קרוב לזה. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 2 דקות, discoTD5 כתב:

רכב כזה אבל עליו מורכבת ערכת ניקלים, לדים, מדבקות 'אין כמו אבא בעולם', כיסוי פרווה ורודה על הדשבורד וריסים על הפנסים הקדמיים - אני בורח ולא רוצה לראות את הרכב. 

צודק גם אני לא הטיפוס 

זה כמו שאתה עולה לאוטובוס, וכל הדשבורד של האוטובוס מלא בבובות פרווה

פורסם

למה אתה קורא ״המראה של הרכב״?

דאג שהרכב ייראה נקי ומסודר ושלא יהיו מכות בולטות וסימני הזנחה.

ברכב בן 10 לעולם יהיו כל מיני שריטות, מכות חניה קטנות, סימני פתיחת דלתות וכו׳ - אלה נכנסים לתחשיב ירידת הערך.  אבל כשאתה מציג את הרכב למכירה דאג לניקיון חוץ ופנים, בגאז׳ ריק ומסודר, וקס שייתן מראה מבריק. ובכלל, שיהיה נעים לקונה להכנס לרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, discoTD5 כתב:

יש סברה לא משוללת מהמציאות לפיה יש מתאם בין מראה הרכב לבין מצבו המכאני. מי שמשקיע ודואג לרכב ידאג גם למצבו המכאני. מי שמזניח את מראה הרכב, כנראה מזניח גם את מצבו. זה לא נכון ב 100% אבל כנראה די קרוב לזה. 

נקודה טובה.

פעם עוד הייתי מנסה להשקיע בחיצונית. הגעתי למסקנה שעדיף לחסוך את הכסף לטיפול שנתי מאשר על הדשבורד.

פורסם (נערך)

אני מאמין שיש קשר הדוק בין השמירה על המראה החיצוני לרמת התחזוקה

וכן... לא מדבקות "תודה אבא" ופרווה ורודה

מצב הפנים, שבור, שרוט, מלוכלך, כתמים, קרעים... זה רמז לרמת האכפתיות
מבחוץ, כמובן שלא הכל בשליטה של בעל הרכב, אבל בהחלט יש רכבים מטופחים ויש כאלו שנראים כמו פח אשפה.

כשאני מחפש רכב משומש, אני דווקא מתחיל בחיצוני, מה שלא עובר את הסף לא מגיע לבדיקה המכנית

היות ואנחנו מבלים לא מעט שעות ברכב, פנים הרכב חשוב שירגיש נקי ונעים

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

אני מאמין שיש קשר הדוק בין השמירה על המראה החיצוני לרמת התחזוקה

וכן... לא מדבקות "תודה אבא" ופרווה ורודה

האם למדבקה של "לאשתי באהבה" יש ערך כלשהו? 😂

פורסם

חבר הכניס לפחח את הרכב לכמה תיקונים. שאלתי אותו מדוע? ענה לי ממילא אתקן אותם לפני המכירה, אז למה לא כעת ושאני יהנה מזה בינתיים?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אצלי זה הולך ביחד עם המצב המכני.

רכב מוזנח נפסל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המראה הפנימי תלוי רק בבעלי הרכב (ומי שנוסע בו), פה אין שום תירוץ, למעט בלאי טבעי כמו שחיקה סבירה של פלסטיק מהשמש וכדו'.
בשני הרכבים שלנו (אוקטביה 2020 ליסינג מהעבודה ויונדאי i20 2015 פרטית) - פנים הרכב נראה כמו חדש (למעט סימני שחיקה בחלק העליון של ההגה), אין שום תוספות, הריפוד מקורי ושלם... אם משהו מתלכלך מיד אנחנו מנקים.

הצד החצוני של הרכב לא תלוי רק בנו - אנשים שחונים ליד פותחים את הדלת ונוגעים איתה ברכבים שלנו (ובאמת, ליד הבית במרכז ירושלים במקום צפוף - זה לא נעשה מרועלב או מאדישות... איזור צפוף).
אין לנו מכות וכיפופי פח, הפגושים יושבים במקום, אבל כן, יש הרבה שריטות... ככה זה ברכב שנוסע באיזורים צפופים, אני מקבל את זה בהבנה ובאהבה ומעדיף את זה כך מאשר להיות בן אדם בלתי מתחשב שתופס 2 חניות בקניון כדי לשמור על הרכב שלו.

בקיצור, בתוך הרכב אני מצפה לתא נוסעים שמור, מטופח ובלי תוספות, מדבקות, קידוחים וכו.
מחוץ לרכב, אני מצפה לא למצוא מעיכות, כיפופים פגושים שלא יושבים היטב במקום. מקבל בהבנה שריטות ומכות חניה קלות. לא אסתכל בכלל על רכב עם "שיפורים" קוסמטיים וכמובן מכאניים... אוהב את הרכב פחות או יותר כמו שיצא מהמפעל + בלאי סביר.

צריך לזכור שהרכב צריך לשמש את בעליו, ולא ההיפך...

• אהבתי 1
פורסם

טוב, דעה קצת חריגה פה. יש לי בגדול תקציב X להוציא על הרכב. אני תמיד אבל תמיד מעדיף להשקיע אותו במכניקה חשמל ותפעול מאשר באסתטיקה. אם הרכב קיבל מכה, אני יכול להיכנס לפחח/דיטיילר  או להתעלם ולהשתמש בכסף לשים בושינגים פוליאוריטאן או צלחות משופרות, או אפילו להחליף במונעת צינוריות מערכת קירור או לשטוף רדיאטור וכו' -- זה יהיה השני. סורי לכל הקפדנים. הרכב נשרט, חטף מכה בפח? נחיה עם זה.

אני מודע לכך שזה כנראה מצמצם את קהל הקונים שלי, אבל אני בדרך כלל חושב על עצמי ביחס לרכב, לא על הבעלים הבאים... אולי לא הכי רציונלי מבחינה כלכלית.

בתאריך 24.10.2023 בשעה 13:31, mottis כתב:

צריך לזכור שהרכב צריך לשמש את בעליו, ולא ההיפך...

+1

• אהבתי 3

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...