Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Fraysa כתב:

דבר שאני בחיים לא אעשה

למה, לא בא לך לראות אנשים נהנים? הנה מקבץ:

"הרכב אצלי שבועיים, קרה לי כבר שלושה פעמים שהרכב לא הניע. נראה כמו מצבר 12v התרוקן. התחברות עם בוסטר והכל מסתדר, חוזר על עצמו אחרי מספר ימים. במוסך טענו שלא מצאו שום בעיה. עדכנו גרסה אבל הבעיה חזרה".

"בוקר טוב. לאחרונה בתחילת נסיעה אני מקבל הודעה קולית בעברית: "למען בטחונך אנא מיט קרן נמוכים". אשמח להסבר. תודה יוסי"

"המזגן לא מקרר מספיק גם אחרי עשרות ביקורים במוסך. יש לי עוד שני רכבים בבית אז ההבדל ממש מורגש. אני שמח שיש אנשים שהמזגן מספק אותם אבל יש בעיה והיא מדווחת בכל העולם"

"שלום חברים, מישהו מכיר את הסימן הזה? (תמונה של צב) מה עושים עכשיו? הרכב לא מגיב".

מישהו עונה לו: "חסר נוזל קירור קרה לי גם. כנראה נזילה או פיצוץ ברדיאטור. תזמין גרר מהמוסך שיבדקו לך את האוטו. לי היה פיצוץ ברדיאטור (זה לא באחרויות החברה)" 

"מישהו נתקל בבעיה שבה הכסא של הנהג לא מתקרב מספיק להגה (יש עדיין מספיק מקום על המסילה). האם יש דרך נוספת לקרב את הכיסא של הנהג מלבד בצד הכיסא?

אחד המגיבים עונה: "לנסות כמה פעמים עם הכפתור, לפעמים זה משתחרר"

"אז בחמישי קיבלתי את הרכב שלי, הדבר היחיד שלא היה מושלם היה רעש של מכה בסגירה של הגג, אמרו לי לגשת עם זה למרכז שירות שם יודעים לטפל"

"היי חברים. אנסה לקצר... אתמול, אישרתי בטעות עדכון באוטו למרות שהייתי צריך לנסוע. נראה שהפרעתי באמצע העדכון והכל נתקע"

"לאחר העדכון האחרון, כיצד ניגשים למזגן בצורה המהירה ביותר. נדמה כי עם אנדרואיד אוטו כיוון מזגן בנהיגה נהיה כמעט בלתי אפשרי, יש טיפים?

"שלום. אתמול הפסיקו הפנסים האחוריים לפעול. מה יכולה להיות הבעיה?"

"פעם בכמה ימים, מופיע רעש מכיוון ההגה. מישהו מכיר את התופעה?" (מצורף סירטון של הגה שעושה רעשים של דלת חורקת)

(פה התעייפתי, מוזמנים להמשיך)

עריכה אחרונה על ידי outlander
  • מעניין 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם שלל התקלות הללו (מקבץ אקראי רק מהשבועיים האחרונים) נראה לך סבבה לרכב חדש, אז כן. אני טרול. ותומר הדר הוא אומן הקליק-בייט, והרצפה עקומה.

• אהבתי 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לא הייתי שואל את השאלה אלמלא הצטרפת לקבוצות דומות של סקודה אניאק, איוניק 5, טסלה, טויוטה bz4x, אאודי E-TRON והרשימה עוד ארוכה, ומביא דוגמאות דומות

משהו בתוכן שלך... לא יודע, לא סובייקטיבי? האם אתה כועס כי אתה משלם בסבירות גבוה קרוב ל-1,000 ש"ח דלק בחודש על השתיין המגושם שלך? תפרוק את זה, ננסה לסייע

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל אחד שיעשה את החושבים  שלו. באמת.

ואם נתייחס לרגע לאופציית רכישת ה--ATTO 3, מול רכב בנזין, אז יש כאן 2 אופציות .

אחד ש"חי" על בנזין ומעדיף לבזבז, ובלי כאבי ראש מיותרים,

והאחר, יחסוך כל הזמן בדלק, ויקום כל בוקר בסוג של מתח , וישאל את עצמו, איזה "הפתעות" חדשות, או איזה מנורות חדשות ידלקו בלוח,  בכל יום ויומו. [מלבד עניין הטעינה, מחיר הטעינה מחוץ לבית, הטווח, והזמן. כי זה יהפוך להרגל לאחר הרכישה].

וטיפ אחרון באמת חברים.

הפורומים והקבוצות, נועדו ללמוד על הרכב. גם לטובה וגם לשלילה.

לקנות רכב כזה או אחר, ללא בדק בית, או ידע מינימלי לגביו, זו פשוט טעות . אני רואה הרבה לקוחות שמתחילים לשאול שאלות מיד אחרי שכבר שילמו וקיבלו את הרכב, במקום לעשות את זה לפני.

וכאשר מדובר ברכב חשמלי, יחד עם עמדה, זה כבר לא מעט כסף.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

והאחר, יחסוך כל הזמן בדלק, ויקום כל בוקר בסוג של מתח , וישאל את עצמו, איזה "הפתעות" חדשות, או איזה מנורות חדשות ידלקו בלוח,  בכל יום ויומו. [מלבד עניין הטעינה, מחיר הטעינה מחוץ לבית, הטווח, והזמן. כי זה יהפוך להרגל לאחר הרכישה

אתה כותב את זה מניסיון או שסתם נהנה לכתוב שטויות? 

אני אתן לך דוגמא את אבא שלי, אדם מעל גיל 60, לא בדיוק האיש הכי טכנולוגי שאני מכיר, תודה לאל חי ברוגע עם הג'ילי שלו ולא מעסיק את עצמו בשאלות מיותרות פרי דמיונך. 

מצד שני כשאני מסתכל בחתימה שלך על הרכב בו אתה נוהג איך לומר, אני יכול להבין אותך, מדובר ברכב חדש שהכי קרוב טכנולוגית לרכבי שנות ה90 ועדיין פחות איכותי ויותר רועש מהם. 

כנראה שזה עניין של העדפה אישית וזה בסדר גמור, זכותך. אבל בבקשה לטובת קוראי הפורום אל תהיה הדובר של עשרות אלפי בעלי רכב חשמלי בישראל כי אתה לא בכיוון בכלל.

ומשפט למי שהעלה את הסרטון של הbyd, בתור כונן בידידים אני מזמין אותך להסתכל איתי באפליקציה כמה התראות לנהגים שנתקעו בלי דלק נכנסות ביום. 

כנראה שתכנון נסיעה לא שמור רק לבעלי חשמליות.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, yossiaviel כתב:

אחד ש"חי" על בנזין ומעדיף לבזבז, ובלי כאבי ראש מיותרים,

והאחר, יחסוך כל הזמן בדלק, ויקום כל בוקר בסוג של מתח , וישאל את עצמו, איזה "הפתעות" חדשות, או איזה מנורות חדשות ידלקו בלוח,  בכל יום ויומו. [מלבד עניין הטעינה, מחיר הטעינה מחוץ לבית, הטווח, והזמן. כי זה יהפוך להרגל לאחר הרכישה].

לא יודע על איזה מתח אתה מדבר, מי ישמע הרכב יכול להתפוצץ בכל רגע

אני תכף סוגר 26 אלף עם האטו 3(שהגיע אלי בדצמבר) ומעולם לא הייתה לי שום תקלה.

ואני יכול להגיד את אותו הדבר על רכבי בנזין ודיזל שהיו לנו, בפיגו 508 התפוצץ לנו הטורבו, וברנו גרנד קופה דיזל הייתה תקלה במערכת האוראה ונתקעה יומיים במוסך, ומדובר ברכבים שנרכנשו כחדשים(שנסעו המון בתקופה קצרה) ,היו בתקופת האחריות ומטופלים בצורה קפדנית יותר מהנחיות היצרן.

בקיצור אין שום הבדל לדעתי, פשוט עניין של האם רכב חשמלי מתאים לך או לא

לנו זה התאים, החסכון משמעותי מאוד שמשקללים דלק וטיפולים

עריכה: אני אוסיף גם שלא הכל ורוד, הטווח המוצהר לא קרוב ל420 וזו הבעיה הכי גדולה ברכב לדעתי.

חזרתי ממש עכשיו מנסיעה ארוכה של 175 ק"מ וביזבזתי כמעט 50% סוללה ונסעתי על 120-130 רוב הזמן, אז ברור שאפשר להגיע ליותר אבל אין לי סבלנות לנסוע על 90

עריכה אחרונה על ידי Blyder
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, daniel204 כתב:

אילו היית טורח לקרוא קצת אחורנית, כדי להגיע לעמוד מס. 6, היית שם לב שהרכב שחונה לידי בחנייה , זהו שכן עם BYD אדומה, שיצא לי לנסוע עליו לא מעט. אני בעל ה-ASX. כמו בסמלון.   OK ?

בנוסף למתן עזרה פה ושם, כדי לנסות לפענח את "פלאי הטכנולוגייה " הסינית שקיימת ברכב שלו, שקשורה לנגישות מחורבנת, בהפעלה של כל מיני מערכות פשוטות,  ולנסות להבין מדוע כל מיני מנורות דולקות לו מדי פעם, אחוז מסוים מהם נפתרו דווקא בעזרת ניתוק המצבר וחיבורו מחדש. כולל התקלה המעצבנת של הגג. 

אגב, המסך המסתובב במצב אנכי, אינו שימושי ביום. עם קצת שמש עליו הוא הופך להיות שחור בזווית ראיה של הנהג ולא רואים בו כלום..

בגלל שהתעצלת לקרוא אחורנית, בשבילך, אעלה את התמונה שוב:

image.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם
לפני 9 שעות, Blyder כתב:

הטווח המוצהר לא קרוב ל420 וזו הבעיה הכי גדולה ברכב לדעתי.

האירופאים מצד אחד צועקים חזק בכל הקשור לזיהום אוויר מרכבים, אבל בתחום הזה, של צריכת דלק/טווח, הם בהחלט נכשלים. התקן המציאותי ביותר שאני מכיר הוא התקן הקוריאני. לדוגמה, לאיוניק 6 LR טווח WLTP של 614 ק"מ ובתקן הקוריאני זה 524 ק"מ, לדגם הנעה כפולה זה 583 ק"מ בתקן WLTP לעומת 484 ק"מ בתקן הקוריאני. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yossiaviel כתב:

אילו היית טורח לקרוא קצת אחורנית, כדי להגיע לעמוד מס. 6, היית שם לב שהרכב שחונה לידי בחנייה , זהו שכן עם BYD אדומה, שיצא לי לנסוע עליו לא מעט. אני בעל ה-ASX. כמו בסמלון.   OK ?

בנוסף למתן עזרה פה ושם, כדי לנסות לפענח את "פלאי הטכנולוגייה " הסינית שקיימת ברכב שלו, שקשורה לנגישות מחורבנת, בהפעלה של כל מיני מערכות פשוטות,  ולנסות להבין מדוע כל מיני מנורות דולקות לו מדי פעם, אחוז מסוים מהם נפתרו דווקא בעזרת ניתוק המצבר וחיבורו מחדש. כולל התקלה המעצבנת של הגג. 

אגב, המסך המסתובב במצב אנכי, אינו שימושי ביום. עם קצת שמש עליו הוא הופך להיות שחור בזווית ראיה של הנהג ולא רואים בו כלום..

אני לא נתקלתי בבעיה בגג ומעולם לא הייתי צריך לנתק מצבר, אבל ברוב הבעיות שאנשים נתקלים בהם (כמו שינוי הבהירות של המסך,כפתור יחיד בהגדרות פותר את זה) יש פתרונות פשוטים

אנשים לא מתמצאים בתפריטים ובהגדרות בסיסיות של הרכב ואז בוכים בקבוצה בפייסבוק

וכפי שאמרתי הטווח זאת הנקודה הכי חלשה ברכב, אבל יש מטענים מהירים ואפשר בקלות להגיע עם הרכב לאילת וגם לצפון

עריכה אחרונה על ידי Blyder
פורסם
לפני 13 שעות, daniel204 כתב:

מצד שני כשאני מסתכל בחתימה שלך על הרכב בו אתה נוהג איך לומר, אני יכול להבין אותך, מדובר ברכב חדש שהכי קרוב טכנולוגית לרכבי שנות ה90 ועדיין פחות איכותי ויותר רועש מהם. 

כנראה שזה עניין של העדפה אישית וזה בסדר גמור, זכותך. אבל בבקשה לטובת קוראי הפורום אל תהיה הדובר של עשרות אלפי בעלי רכב חשמלי בישראל כי אתה לא בכיוון בכלל.

צודק. כל אחד והעדפה שלו.

לגבי החשמליות, הייתי מעדיף איוניק 5, 6, ID 4 . הבעיה היא, שלדעתי מחירם מופרז מדי.

אני מעדיף רכב שלא צריך לחפור כל פעם מחדש במסך כדי להגיע לדברים פשוטים ובסיסיים, משנות ה-90 בסדר ? מאשר רכב עם טכנולוגיה של 2024, מפוצצת בפונקציות, שכאשר הם עובדות זה בסדר. אבל כאשר הם לא, אז הנהג אשם ולא יודע איך לחפור כדי להפעיל אותם. נכון ?

או בשפה פשוטה: "זה לא באג, זה פיציר". כולל המנורות שנדלקות שם.

הרכב שלי, פשוט עם אינטרנט זמין בתוכו, ועם כל התכנים השימושיים. ולא כזה שצריך " לחכות לעדכון תוכנה הבאה שהובטח ע"י היבואן , כי אולי ייצא אנדרואיד אוטו או קאר פליי". או חצי שעה עדכון במולטימדיה, ובזמן הזה הרכב מושבת.

כאשר החשמליות הסיניות, ובמיוחד ה-ATTO 3 יהיו קצת יותר, איך לומר, "מבושלות" או ידידותיות יותר, עם נגישות טובה יותר למשתמש, ויוכיחו את אמינותם, ללא הצהרות חסרות תוכן לגבי הטווח, אשקול רכישה. כרגע הרכב עושה במציאות בתנאים רגילים, בנהיגה רגילה,[כזו שלא צריך לשים על הגג את הסמל "ל"], סביב 320 ק"ם. במיוחד מחוץ לעיר עם מזגן,[בהנחה שהמזגן ב-ATTO3 עובד. כן? כי זה לא מובן מאליו] ו-2 אנשים ברכב . כמעט 25% מתחת למוצהר. 

להזכירך, אינני דובר של אף גורם. אבל לצערי יש לי ניסיון   עם ה-ATTO 3 האדומה. ניסיון לא כל כך מוצלח. והרבה פעמים נעזרתי בעצמי בקבוצה בפייסבוק, כדי לפתור תקלות או דברים שאינם מובנים מאליהם.

ושלא יבינו אותי לא נכון. יש הרבה רכבים כאלו ללא אף תקלה, ומזגן עובד. אבל האם שווה לקחת הימור, לקנות כדי לגלות אם נפלתי או הרווחתי ?

לפני כשעה, Blyder כתב:

אני לא נתקלתי בבעיה בגג ומעולם לא הייתי צריך לנתק מצבר, אבל ברוב הבעיות שאנשים נתקלים בהם (כמו שינוי הבהירות של המסך,כפתור יחיד בהגדרות פותר את זה) יש פתרונות פשוטים

אנשים לא מתמצאים בתפריטים ובהגדרות בסיסיות של הרכב ואז בוכים בקבוצה בפייסבוק

שינוי בבהירות של המסך לא יפתור לך את ה"חושך" שאתה מקבל בו במצב האנכי. זהו מצב שאינו שימושי ביום, עם שמש עליו .

כבר הסברתי שלגבי התפריטים שהאנשים לא מתמצאים בהם, זה בגלל שהנגישות ברכב הזה, היא פשוט, איך לומר בעדינות, די מחורבנת.

גישה מהירה עם מעט כפתורים פיזיים לפונקציות בסיסיות, ושימושיות של יום יום, היו פותרים כאן הרבה בעיות.

לפני 14 שעות, daniel204 כתב:

ומשפט למי שהעלה את הסרטון של הbyd, בתור כונן בידידים אני מזמין אותך להסתכל איתי באפליקציה כמה התראות לנהגים שנתקעו בלי דלק נכנסות ביום. 

כנראה שתכנון נסיעה לא שמור רק לבעלי חשמליות.

לגבי הניסיון עניתי לך. יש תמונה גם.

לגבי להיתקע בלי דלק, ובכן, בקבוק דלק או שניים פותרים לך את הבעיה. 5 דקות מניע ונוסע. 

לגבי חשמל...שאלת השאלות.

כמה ק"ם אתה יכול לנסוע עם 0 % חשמל על השעון ? ובכן בסרטון על החלון של הטויוטה יש טלפון של "קריית  המצברים"... אפשר לשאול אותם .

פורסם

אני שם פה ציטוט משרשור אחר של בחור שרוצה להגדיל חיבור והתקנה לעמדה.

זה טבעי שאנשים חוששים. שכל מי שאומר שבבניין משותף יהיה בסדר, יטעינו בלילה, טעינה חכמה, במציאות עדיין זה לא נוסה. והתשתית מסביב של חברת חשמל, לא תתאים.

מזכיר לי את השנאים של חברת חשמל שהתפוצצו שהתחילו לעשות גגות סולראיים ודחפו הרבה חשמל לרשת, והשנאים לא עמדו בזה.

" לטובת מי שיתקל בשרשור, אני רק מוסיף שהמשכתי להתייעץ, התחנה האחרונה היהת מהנדס שעובד בחברת חשמל ומטפל בנושאים כאלו.

החיבור 80*3 לא מבטיח לי לקבל יותר מאחרים במידה ויש עומס, הוא מאפשר לי לקבל יותר מאחרים במידה ויש חשמל פנוי (שזה מה שאמור להיות כל הזמן, למעט תקלות רוחביות של ח"ח).

א-ב-ל, חברת חשמל תכננה את השכונה עם הספק מסויים, הבניין מקבל את מה שהיזם ביקש עם ספייר קטן לטובת מעט מאוד הגדלות (כמוני), אותו כנ"ל לכל מי שמוזן מחדר הטרפו שהבנין מקבל ממנו. {ההסבר מאוד פשטני בכוונה}. כאשר כל השכונה תרצה להטעין רכבים יצטרכו הספק של בערך פי 2 ממה שיש היום, ואין שום סיכוי שזה יהיה אפשרי בעתיד הנראה לעין, ולכן כשבניין יבקש לעשות הגדלה לטובת תשתית טעינה, אם בכלל יתנו לו, ההקצאה שלו תהיה קטנה מאוד לאותה תשתית, וכפועל יוצא תהיה טעינה איטית יחסית לכולם, בעוד שאני לא אהיה מוגבל כי ההזנה שלי לשם תהיה מהלוח הדירתי שמחושב בנפרד.

בהצלחה לכולנו ב 2025 עם טעינה."

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...