Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש ברשותי דירה חדשה מקבלן שמושכרת כרגע לדיירים שגרים בה ועדיין לא עשיתי ביטוח דירה (טעות שלי).

הבניין בן אפילו לא שנה, וגרים בה כבר 3 חודשים.

אני צריך ביטח דירה בלבד.

מבדיקה של הצעות מחיר אונליין מכלל,ביטוח ישיר, AIG וכו'.. המחיר בערך 1000-1300 שח לשנה

אשמח לקבל המלצות לחברות שנתנו הצעות טובות *מניסיון* + טיפים על אילו נזקים וסכומי השתתפות לשים דגש ומה אפשר להוריד.

תודה

פורסם (נערך)

אתה צריך יותר מביטוח מבנה - גם צד ג' למינהו.

מחיר הביטוח נגזר ממאפייני הדירה (מיקום, קומה, שטח, אבזור קבוע), ונקבע סופית אחרי ביקור של "מעריך" מטעם חברת שמאות, שקובע את ערך המבנה.  המחיר שציינת נשמע לי בגבול הגבוה של סביר אם הוא כולל גם תוספות כמו נזקי מים. חשוב מאוד לדעת מה בדיוק מכוסה. ודרך אגב, בניגוד למחירי ביטוח הרכב, מחיר ביטוח דורה דווקא ירד השנה (חידשתי לפני חודש, עם תביעה פעילה).

מכל מקום:

1. תבקש הצעות מעוד חברות/סוכנויות, שיתנו הערכה ראשונית לפי המיקום ושטח הדירה.

2. אל תתמהמה ברכישת הביטוח, גם אם זה יעלה עוד 100 ש"ח. 

עריכה: שים לב שבניגוד לביטוח משכנתא (יש לך?) אתה צריך כיסויים נוספים - למשל נזקי מים, צד  ג', חבות מעבידים וכו', הרשימה ארוכה. מה שאינך צריך זה ביטוח תכולה. בפוליסה הסעיפים נפרטים לפרוטות, אבל, בסופו של דבר, מה שחשוב לך הוא המחיר הכולל והיקף הכיסויים. יתכן שעם כל הכיסויים ההצעה הזו כבר לא כל כך יקרה.

כאשר חידשתי ביטוח דירה (לפני כחודש) קיבלתי כמה הצעות, טווח נמחירים היה פלוס מינוס שקלים בודדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תכולה + צד ג' השוכר אמור לעשות לא?

כי בדירה שאני שוכר במקביל, בעל הדירה עושה ביטוח מבנה וחייב אותי לעשות ביטוח צד ג' (תכולה לא מעוניין).

כמובן: כולל נזקי מים, שריפה, רעידות אדמה.. חברות מעבידים זה חובה??

דבר נוסף שלא הבנתי - בשטח אני מגדיר נגיד שטח דירה+ מחסן+ מרפסת. חנייה למשל אין צורך . מן הסתם הסכום בשובר ארנונה גבוה יותר ממה שצריך בפועל.

שמתי לב שמבטחים לפי שווי של נגיד 1 מיליון שבפועל הדירה שווה מעל 2. איך זה יכול להיות?

הדירה היא סטנדרטית ללא שדרוגים משמעותיים.

פורסם

אתה לא חייב כלום. מומלץ ביטוח רחב שמכסה את רוב הסיכונים.

אתה מבטח ערך מבנה, בלי הקרקע - כאשר ערך הקרקע יכול להיות גם 2/3 וחותר מערך הדירה.

אתה צריך את כיסוי צד ג' כי אם, למשל, תזקק לשירותי אינסטלטור והוא ייפגע אתה תתבע. כך גם אם, למשל, תהיה נזילת מים מהצנרת שלך שתגרום נזק אצל השכן (וזה יכול להגיע בקלות ל-6 ספרות שלא מתחילות ב-1).

השקעת בדירה 2 מלש"ח. אתה מתקמצן על 200 ש"ח? חפש את השרשור המקביל בפורום המשפטי עם הדיון על נזק לרכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Matan1515 כתב:

היי

יש ברשותי דירה חדשה מקבלן שמושכרת כרגע לדיירים שגרים בה ועדיין לא עשיתי ביטוח דירה (טעות שלי).

הבניין בן אפילו לא שנה, וגרים בה כבר 3 חודשים.

אני צריך ביטח דירה בלבד.

מבדיקה של הצעות מחיר אונליין מכלל,ביטוח ישיר, AIG וכו'.. המחיר בערך 1000-1300 שח לשנה

אשמח לקבל המלצות לחברות שנתנו הצעות טובות *מניסיון* + טיפים על אילו נזקים וסכומי השתתפות לשים דגש ומה אפשר להוריד.

תודה

אל תבדוק אונליין, ממליץ להתקשר ל- AIG. אצלי ביטוח מבנה+תכולה על דירה של 150 מ"ר הוא בערך 1,000 שקל... לפני זה היה בביטוח ישיר על 1,200 (באותם כיסויים בדיוק).

עריכה אחרונה על ידי BarryG
פורסם

דירת קבלן, יש אחריות של הקבלן לאינסטלציה ל-4 שנים, אני מניח שגם נזקים שגרמת לשכן ממים זה הקבלן.
לא בטוח שכדאי לך לתקן משהו בעצמך בלי להודיע לקבלן שבנה את הבניין.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

שיהיה לך בהצלחה לקבל פיצויים לשכן מהקבלן.

פורסם

למיטב זכרוני יש בעייתיות מסויימת לבטח דירה חדשה בת פחות משנה בזמן שהיא בשנת הבדק, לא זוכר בדיוק את הפרטים, כדאי לברר.

יש כמה דרכים לעשות את הביטוח במקרה של שוכרים. דרך אחת היא פוליסה יחידה להכל שבה נקובים בשמם כל הצדדים (בעל הבית ושוכרים) כולל אחריות צולבת וביטול זכות שיבוב/חילוף (חשוב מאוד). דרך שניה היא שהשוכרים עושים פוליסה אחת משלהם על הכל, ואז הם מוגנים בלי קשר למה שבעל הבית עושה, ולהפך. פיצול פוליסות (למשל, בעל הבית מבנה, שוכרים תכולה וצד ג') בעייתי לדעתי, פותח פתח להתנערות חברות הביטוח וחושף את שני הצדדים לתביעות שיבוב.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 22 שעות, car_me כתב:

דירת קבלן, יש אחריות של הקבלן לאינסטלציה ל-4 שנים, אני מניח שגם נזקים שגרמת לשכן ממים זה הקבלן.
לא בטוח שכדאי לך לתקן משהו בעצמך בלי להודיע לקבלן שבנה את הבניין.

אם יקרה משהו יתבעו אותך ולא את הקבלן. רק בשביל שחברת הביטוח תנהל את התביעה שווה לשלם את עלות הביטוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כבר אתמול היית צריך שיהיה לך ביטוח.. עלות זניחה לחלוטין בהשוואה לנזק כספי שיהיה אם תהיה תביעה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

כן סגרתי את הנושא היום בביטוח ישיר (9 מליון) בעלות של 700 שח לשנה. הכולל ביטוח שריפות, רעידות אדמה, נזק מים וצד ג'. לדעתי העיקריים שצריך לכסות.

ביטוח חבות מעבידים וסייבר למשל לא מעניין.

אני מודה שהתעכבתי עם זה וטעות חמורה שלי שגם שכחתי מזה קצת.

תודה לכולם על החידודים.

• אהבתי 2
פורסם

אני ממליץ למצוא לך איש ביטוח נוח (גם אם יש פרמיה נוספת על השירות), כזה שעונה יחסית מהר בשעות העבודה. אבל זה כבר לשנה הבאה למצוא אחד כזה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...