Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת. 

עובד שעבד סביב השנתיים והתפטר ומחוייב להביא חודש של הודעה מוקדמת. העניין שאותו עובד לא אכפת לו בכלל, הולך ובא מתי שבא לו, ודי עושה שכונה בזמן שהוא נמצא בעבודה. 

יש מעט מאוד טעם ותועלת שהוא ישאר מועסק בחודש הזה.

האם במצב כזה המעסיק יכול לוותר על ההודעה המוקדמת ולשחרר אותו באופן מיידי? 

פורסם

אם המעסיק משלם לו על הזמן שהוא חייב - בטח.

אם אתה שואל אם אפשר לא לשלם לו את התקופה המינימאלית לפי החוק ? פחות.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

העניין שאותו עובד לא אכפת לו בכלל, הולך ובא מתי שבא לו, ודי עושה שכונה בזמן שהוא נמצא בעבודה

לדעתי דווקא יש למעסיק קייס במקרה הזה:

https://www.kolzchut.org.il/he/הודעה_מוקדמת_לפיטורים

ציטוט

שלילת הזכאות להודעה מוקדמת

• אם העובד פוטר בנסיבות שבהם הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורים, אז ניתן גם לשלול את זכאותו לתקופת ההודעה המוקדמת ולתשלום חלף הודעה מוקדמת.
  • ניתן לשלול מעובד את תקופת ההודעה המוקדמת במקרים הבאים:
    • במקרה בו פוטר העובד עקב הפרת משמעת חמורה בנסיבות המצדיקות שלילת פיצויים בהתאם להסכם הקיבוצי החל על המעסיק והעובד ובאין הסכם כזה -בהתאם להסכם הקיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של העובדים באותו ענף .
    • כשבית הדין האזורי לעבודה קבע שפיטוריו של העובד היו בנסיבות המצדיקות פיטורים ללא תשלום פיצויים וללא תקופת ההודעה המוקדמת.
    • על פי החלטת בית דין למשמעת אשר הורה על פיטורים בלא פיצויים מכוח הוראות חיקוק הקובע שיפוט משמעתי.

במקום המעסיק, אני הייתי מתייעץ עם עורך דין, ובודק אם "הולך ובא מתי שבא לו ועושה שכונה" נחשב להפרת משמעת חמורה.

בנוסף, אפשר גם לקצר את תקופת ההודעה המוקדמת בהסכמה של שני הצדדים (למשל אם העובד מתחיל עבודה חדשה), אני עשיתי דבר כזה באחת העבודות הקודמות שלי, ונפרדנו כידידים.

אפשר גם להאריך את התקופה, גם כן בהסכמת שני הצדדים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הוא מתפטר.

אתה לא יכול לוותר אבל יכול להוציא אותו לחופש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא יכול בתקופת ההודעה המוקדמת. 

אפשר לוותר על תקופת ההודעה, לשלם לו חלף הודעה מוקדמת ללא תנאים. 

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, Liviur כתב:

אם המעסיק משלם לו על הזמן שהוא חייב - בטח.

אם אתה שואל אם אפשר לא לשלם לו את התקופה המינימאלית לפי החוק ? פחות.

מעניין... 

הייתי בטוח שכול עניין ימי ההודעה המוקדמת כאשר מתפטרים, באה לטובת המעסיק ולא לטובת העובד. 

אוקיי, טוב לדעת. 

לפני 20 דקות, vadim6385 כתב:

במקום המעסיק, אני הייתי מתייעץ עם עורך דין, ובודק אם "הולך ובא מתי שבא לו ועושה שכונה" נחשב להפרת משמעת חמורה.

זה סתם כאב ראש ובזבוז זמן. עד שתתקבל תשובה קונקרטית, הזמן כבר יגמר. 

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

הוא מתפטר.

אתה לא יכול לוותר אבל יכול להוציא אותו לחופש.

אם זה על חשבון המעסיק, זה לא עוזר :) 

פורסם

במקרה כזה הצעד הכי טוב למעסיק לומר לאותו עובד שהוא לא צריך לבוא יותר.

עדיף לשלם לו את מה שמגיע לו ושלא יבוא מאשר להתעקש, להתעצבן וגם שיגרם נזק לעסק.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 1 דקה, asix כתב:

במקרה כזה הצעד הכי טוב למעסיק לומר לאותו עובד שהוא לא צריך לבוא יותר.

עדיף לשלם לו את מה שמגיע לו ושלא יבוא מאשר להתעקש, להתעצבן וגם שיגרם נזק לעסק.

מסכים.

עדיף לשלם לו ושיישב בבית, מאשר שיגיע ויעשה נזק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

אם זה על חשבון המעסיק, זה לא עוזר :) 

זה עוזר כי את החופש תשלם לו בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 דקות, Nemesis כתב:

זה גם חוסך קצת כסף, כי זה לא נצבר לוותק, וגם לא צריך לשלם את כל הסוציאליות. 

בטח שצריך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

זה תלוי ברגישות התפקיד. די נפוץ בהייטק להפסיק באופן מעשי את העבודה בצורה מיידית - ולשלם עד סוף התקופה בהתאם לחוק. יש לזה מספר נימוקים -

אם העובד בעייתי הוא רק יגרום לעוד נזק,

אם העובד עצוב/ממורמר הוא עלול להפוך לבעייתי או שסתם לא נעים לבקש ממנו לעבוד וכיו"ב,

ואם נפרדים בצורה ידידותית אז העובד מרוויח זמן בחיפוש אחר העבודה הבאה, בלי התעסקות עם דיווחים לבט"ל.

במקרה המתואר מדובר במישהו שעושה נזק, אז הכי בריא להגיד יפה שלום מצד אחד ולהיות 100000% בסדר מבחינת החוק כדי שלא יגרום לצרות אחר כך. כל הקטע של לתבוע עובד או לא לשלם לו עקב יחס/התנהגות אמנם מגובים בחוק, אבל בפועל כשזה מגיע לבית המשפט, השופטים נוטים לטובת העובד.

• רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

לא צריך אאכ יש הסכם מיוחד בעניין. 

אם המעסיק שולח אותי הביתה,אני מקבל את הכסף על אותם הימים ואת כל הסוציאליות,כולל קרן השתלמות וכו'.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...