Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצר - האופציות האפשריות הן:

1. להגיד לו לשבת בבית ולא להגיע -> לשלם תשלום מלא. (מה שנקרא בהרבה מקומות gardening leave לזכרוני)

2. אם יש לו ימי חופש צבורים -> להגיד לו שיש לו חופשה יזומה על חשבונם (https://www.kolzchut.org.il/he/חופשה_ביוזמת_המעסיק - יש לזה מגבלות - צריך להבין אותן קודם)

3. להחליט שהוא ״שבר את הכלים״ ולפטר אותו עקב הפרעת משמעת חמורה - ולהיות בסיכוי דיי גדול שהוא יתבע חזרה + הסיפור יתנוסס בכל האינטרנט

כמובן - לפני כל אלו - אפשר פשוט לדבר עם הבחור - לבקש תוכנית העברת ידע מסודרת וקצת יותר רצינות בימיו האחרונים בחברה ולהבטיח המלצות לעתיד אם תסיימו את זה יפה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 26 דקות, Nemesis כתב:

2. לא ניתן להוציא עובד לחופשה מאולצת בתקופת ההודעה המוקדמת. 

באמת ? זה משהו חדש?

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

1. כאמור התשלום לא מלא. 

2. לא ניתן להוציא עובד לחופשה מאולצת בתקופת ההודעה המוקדמת. 

אסור במקרה של פיטורין. לא תופס להתפטרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עדיין מוגבל מאוד. צריך 14 יום ללא חופשה וצריך להוכיח שמדובר בחופשה בתום לב + כמו השבתת מפעל ולא על מנת לצמצם פדיון ימי חופשה. הכל מופיע באתר של כל זכות. 

פורסם

זה עדיין צריך להיות בתום לב בשל צרכי עבודה. למה להסתבך עם זה? 

לא טוב, אפשר לשחרר אותו וזהו אם לא רוצים שיגיע. הרי ברור שהמטרה היא לחסוך משהו בתשלום. 

לא צובר חופשה והבראה, לא צריך לשלם נסיעות, לא קרן השתלמות, לא פנסיה ולא צובר פיצויים באותו חודש. 

בהערכה גסה מדובר ב 25% משכר חודשי. 

פורסם
Just now, Nemesis כתב:

לא טוב, אפשר לשחרר אותו וזהו אם לא רוצים שיגיע

בסופו של יום - שיהיה ברור - זו הגישה הכי טובה.

(ואפילו לשלם הכל - להיפרד כידידים אחרי שנתיים)

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

הנהלת חשבונות אמורים לדעת את הסכומים המדויקים עבור כל אחת מן האופציות שעלו פה.

אם מדובר על פונטציאל נזק גדול אם הוא יהיה בעסק, אעדיף לשחרר ולתת לו את מה שמגיע לו.

שורה תחתונה - כמה נזק עכשוי ועתידי חוסכים בשחרור עובד ומשכורת אחרונה מלאה כולל סוציאליות? זו בת'כלס השאלה שצריכה להנחות את המעסיק.

עוד דבר - בניסיון לחסוך את עלויות העסקה האחרונות על העובד, לפעמים שוכחים שלעובד הקטן יש הרבה כוח לפעמים לעשות נזק שאולי לא יראו אותו בטווח הקצר אלא רק בארוך.

זה יכול להיות מהלשנה על המעסיק דרך המלשינון ועד להלשין ברשויות המס או סתם להלשין בעירייה על העסק.

Pampered The Shit Of This MF

כשאני מתכוון לPampered אני מתכוון לעשות לו חבילה עם כל המסמכים מודפסים (תלושים ושאר הטופסיאדה שהנהלת חשבונות יכולה להוציא במעמד הפגישה)/לשלוח לו במייל ואפילו לזרוק לו איזה גרופון עיסקית (אבל מהסוג הדוחה של המסעדות🤭), לתת לו מכתב המלצה, בטח אולי יש עוד דברים שיש למעסיק לתת. כמו לדוגמה מרצנדייס חולצות/עטים ממותגים וכדומה - שימו לב שהדבר הכי יקר פה זה גרופון עיסקית מתוך שאר הדברים שהצעתי.

וכמובן לא לעשות את הדבר הזה באופן מוחצן כמו מסיבת פרידה (תחסכו את העניין לאנשים - כולה עובד שעבד שנתיים והיה מטרד), פשוט לתת לו את כל החבילה וכו' אחרי יום עבודה כלשהוא כשיש את המנהל הישיר/בעל העסק ואחראיים כאלו ואחרים. - העניין הוא שזה לא יהיה משהו שאחרי זה יצפו שהמעסיק יתן, כאשר מישהו אחר מתפטר. זה מסוג הדברים שלא צריכים לצאת החוצה מחוץ למפגש עם המנהל ובעל העסק והמטרד.

צריך להיות מכובד אבל גם לא מעליב מספיק שהוא יצבור טינה כלשהיא ויתעל אותה לעשות נזקים למעסיק

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

הדברים שלא צריכים לצאת החוצה מחוץ למפגש עם המנהל ובעל העסק והמטרד

אין כזה דבר. דברים כאלה יוצאים החוצה. לעובד ודאי יש כמה מכרים ואפילו חברים שנשארים שם.

פורסם
לפני כשעה, Liquidator כתב:

הוא לא חייב לשלם לך.

לי אישית המעסיק בא לקראתי ושילם לי.

במקום עבודה האחרון שפוטרתי ממנו,

מרגע קבלת הזימון לשימוע והלכתי הביתה באותו רגע עד לשימוע שהיה שבוע אחרי זה שילמו לי בלי לגעת בימי חופשה.

מהשימוע ועד ההחלטה היה עוד יום ששילמו לי בלי להוריד חופשה.

חודש הודעה מוקדמת ששילמו לי וגם לא נגעו בימי חופשה.

התלוש משכורת האחרון היה הפקדות מלאות כולל נסיעות וסיבוס וסוציאליות מלאות(קהש,פנסיה) ובנוסף פדו לי ימי חופשה שהצטברו,יצא סכום יפה בשביל לשבת בבית חודש וחצי כמעט :)

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, Liquidator כתב:

הוא לא חייב לשלם לך.

לי אישית המעסיק בא לקראתי ושילם לי.

לא חייב, אבל בפועל לשלם לעובד על לשבת בבית ולגרבץ יהיה הכי זול למעסיק, יותר זול מאשר להיכנס לכאסח, בתי משפט, עורכי דין ופוטנציאל לשיימינג ברשתות חברתיות.

מה שנקרא, יש להיות צודק ויש להיות חכם.

רק חשוב לדאוג לחסום את אותו העובד מגישה למערכות של החברה ברגע ששולחים אותו הביתה, כדי שלא יעשה נזק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בכל מקרה אני הייתי מזכיר לעובד שהעולם הוא גלגל וכדאי לסיים יפה,
יום יבוא וישאלו יתענינו עליו ואם הוא מסיים שכונה זה יפגע בו.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...