Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ישלי רכב מעבודה כרגע סקודה ראפיד 2018 - בגלל המחסור ברכבים אמרו לי לבוחר או טיוטה יאריס קרוס או יונדאי kona - מה עדיף מבחינת ביצועים ומבחינת נוחות ומבחינת גודל פגש
אני נשוי עם ילד זה אומנם לא הרכב היחיד בבית אבל הרכב העיקרי בגלל שהוא עם דלקן אז כל הנסיעות עושים איתו 

פורסם

אני הייתי הולך על הקונה אבל לך לסוכנות וראה מה יותר מתאים לך אישית.

זה רכב מהעבודה אז הדבר היחיד שמעניין אותך זה איך אתה מרגיש בפנים. לא אכפת לך לא מירידת ערך, לא מצריכת דלק ולא מעלויות אחזקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מדובר בגרסאות ההיברידיות? אם כן גם אני הייתי בוחר בקונה.

אם רק אחד מהם היברידי אז כדאי לקחת בחשבון את ההנחה בשווי השימוש שהוא מעניק.

פורסם

אין שיקול בכלל בעניין של דלק, ומי ששאלה לגבי הדגם אז זה הדגמים הכי בסיסים שיש - כמו שאומרים דגמי הליסינג
אני מחפש נטו נוחות נסיעה + פגש גדול ! זה שני הדברים הכי חשוב לי - ולפי הבנתי הפגש בטיוטה גדול יותר אך ביונדאי הנוחות נסיעה טובה יותר 

ניראלי שאלך על היונאי למרות הכל גם בגלל המנוע  

פורסם

אולי אין שיקול של דלק אבל הדגמים ההיברידיים יעניקו לך הנחה של 500 ש"ח בשווי השימוש החודשי ולכן חשוב לדעת מה אתה הולך לקבל.

הקונה לא נוח במיוחד. המתלים שלו נוקשים וסינון המהמורות בינוני לכל היותר. בנוסף לזה בידוד הרעשים לא מוצלח ורעשי הכביש מאוד בולטים.

יאריס קרוס מציע תנוחת ישיבה קצת יותר נוחה בעיני בזכות מושב גבוה שפחות מעייף את הברכיים. גם הוא נוקשה למדי אבל קצת פחות קופצני מהקונה. בידוד הרעשים דיי דומה רק שכאן רעש המנוע דומיננטי יותר וקצת מנסר באוזן.

אם אתה נוסע יותר בין עירוני אז הקונה יהיה נעים יותר בזכות הביצועים ויחידת ההנעה שלא מתאמצת. בעיר ובנסיעות קצרות תנוחת הישיבה של היאריס שמאפשרת להיכנס ולצאת בקלות יכולה להטות את הכף עבורו.

• אהבתי 1
פורסם

מנסיון, אני דווקא אסנגר על היאריס - 

אם כמעט כל הנסיעות שלך יהיו בעיר/בפקקים, אז פה היאריס עדיפה בהרבה.שווה שתשקול זאת.

המנוע שלה הוא אטמוספרי (לא טורבו), כך שההאצות מיידיות. במהירות נמוכה/פקקים זה יכול להיות חשוב.

לקונה יש מנוע טורבו עם השהייה עד שהוא מאיץ.

בנוסף, ליאריס תיבה רציפה - תענוג לנסוע איתו בפקק לעומת הרובוטי של הקונה. רוב הזמן, מצאתי את עצמי נוהג בפקקים ביאריס רק עם דוושת הגז (מה שנקרא, נהיגה עם דוושה אחת). בגלל התיבה הרציפה, יכולת ההאטה שלו מרשימה, כמעט עד ל- 0 קמ"ש. ואז קל מאד לשלוט בהאצות איטיות.

חוץ מזה, אם ברמת הגימור שתקבל יש בקרת שיוט אדפטיבית - זה עוד ייתרון גדול על הקונה בעיר/פקקים (נכון להיום, לקונה בנזין אין כלל בקרת שיוט אדפטיבית).

לגבי נוחות - עבורי, בחלק מהמקרים הקונה היתה יותר נוחה ובחלק היאריס . לא הצלחתי למצוא הסבר למה אחד מתנהג ככה לעומת השני.

וכרגיל ,אם אפשרי - נסיעת מבחן בשניהם וככה תוכל לענות בעצמך כמעט על כל השאלות (אפשר להזמין נסיעות מבחן דרך חברת הליסינג או קצין הרכב).

(אבל כן ... יש כאלה שעבורם, אין תחליף למנוע חזק ולהאצות ברוטליות)

בהצלחה

פורסם

השהיית טורבו זה מושג שדיי חלף מהעולם. מה שכן לגיר הרובוטי כפול המצמדים יש השהייה מסוימת ביציאה מהמקום. לדעתי זה משהו שאפשר להתרגל אליו ואחרי תקופה קצרה לומדים להתנהל עם זה באופן דיי טבעי.

אני מסכים עם זה שיאריס קרוס יהיה נעים יותר לשימוש בתוואי עירוני. בקרת שיוט אדפטיבית ובלם יד חשמלי הם סטנדרט בכל רמות הגימור של היאריס קרוס והם הופכים את החיים בפקקים ובעיר לקלים יותר.

פורסם

מושב הנהג ביאריס הוא סד עינוי מודרני, אם מדובר על נסיעות ארוכות זה לא הרכב עבורך, שלא לדבר על רמת הרעש ברכב , פשוט מתיש.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 5 שעות, ntd כתב:

המנוע שלה הוא אטמוספרי (לא טורבו), כך שההאצות מיידיות. במהירות נמוכה/פקקים זה יכול להיות חשוב.

לקונה יש מנוע טורבו עם השהייה עד שהוא מאיץ.

איזה השהייה יש למנועי טורבו מודרניים?

פורסם

ייתכן מאד שמייק צודק , אבל אני אציין עובדות מניסיון שיש לי עם הקונה:

אין אצלי מיידיות בהאצה. קורה בתחילת נסיעה (כלומר שהרכב עומד ומתחיל להתקדם), וגם במהלך נסיעה במצב רגיל(אצלם זה נקרא comfort ).

כשאני לוחץ על הגז לוקח זמן עד שהוא מתחיל להאיץ (לא שניות אלא עשיריות של שניה). במצב ספורט ההשהייה הזאת כמעט ולא קיימת.

אכן זה יכול לנבוע משילוב של התיבה, אבל יכול להיות בגלל המנוע, עד שהטורבו מתחיל לעבוד.

ייתכן שבכוונה המתכננים של הרכב עשו את זה (כלומר שבנוסף לשילוב, הטורבו יושהה), וזאת כדי לשפר את עמידות הקלאצ'ים לשחיקה.

ונכון - אני מסכים עם מה שכתבו מעל: הכסא של הרכב היה לי לא נוח לנסיעות ארוכות. אבל זה אינדיבידואלי ,וייתכן ששיפרו את זה בדגמים האחרונים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בסוף קיבלתי יונדאי Bayon - עם המצב של המוכניות היום בלתי אפשרי לבחור משהו שיהיה במלאי.. נקווה שעוד 3 שנים יהיו יותר אפשריות 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 26.11.2022 בשעה 21:50, GodEkeL כתב:

בסוף קיבלתי יונדאי Bayon - עם המצב של המוכניות היום בלתי אפשרי לבחור משהו שיהיה במלאי.. נקווה שעוד 3 שנים יהיו יותר אפשריות 

מתעלק על השרשור 

הבאיון נראה קצת מוזר בעיצוב איך הוא ?

• תוכן חדש...