Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

למה שאתה תייבא עם מיסוי יותר נמוך ממי שמחוייב להחזיק אולמות, מוסכים ומחסני חלפים?

תתחרה כשווה בין שווים.

כי כשאין תחרות צריך לעודד תחרות, זו בדיוק המטרה של הפחתת המיסים.

אם היבואנים לא היו מגזימים, אז לא היה צורך במס הזה.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אבל אתה אומר, מעל רף מסויים בתחום ספציפי צריך למסות יותר. מיסוי דיפרנציאלי חל על כולם, לא רק על בנקים ויבואנים.

ומה זה במסגרת תחרות בריאה? איך נקבע שהתחרות לא בריאה, ושהרווח של היבואנים הוא לא "רגיל"? 

וגם איך אפשר להשוות את זה לסלולר, גם לא הבנתי.

הסלולר זו לא השוואה שלי. באמת אי אפשר להשוות.

רשמת ש"בוא נעניש את מי שרוצה להצליח ולהגדיל את הרווחים שלו" .אני אומר שזה לא משהו עתידי, זה קורה גם היום בגלל מס דיפנציאלי.

תחרות בריאה זו שאלה טובה, ובאמת קשה לקבוע מתי היא חורגת.

אני ניסיתי להסביר את זה בצורה פשטנית ע"י כך שיש כמה סוגים של שווקים (תחרות משוכללת, מונופול, אוליגפול וכו'). את המצב אפשר להתאים למאפיינים של כל סוג של שוק כזה וככה לקבוע האם הוא עומד בתנאים של של תחרות משוכללת ("בריאה") או בתנאים אחרים כמו שאני סובר.

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל ההצעה להטיל עליהם מס מיוחד על "אובר רווחיות" זה לא מיסוי דיפרנציאלי, זה אשכרה קנס על רווחים בתחום ספציפי.

זה כמו שמחר הממשלה תחליט שמתכנת יכול להרוויח עד 20,000 ש"ח ברוטו ומעבר לזה נדרש לשלם קנסות בנוסף על מס הכנסה.

אני לא מצליח להבין איך צעד כזה משפר משהו, רק יצור עוד נזק שמתגלגל בעיקר לצרכנים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

כל מס נוסף יגולגל על הצרכן. ואז מה תעשה? פיקוח מחירים על מכוניות כמו בביצים ובחלב? לא צריך להזכיר לך שלמרות (וכנראה גם בגלל) הפיקוח המוצרים האלה יקרים בהרבה מארץ מאשר באירופה וארה"ב.

מס באמת פחות אפקטיבי, אפשר לתת סובסידיה למי שייצר את התחרות (הנחות ליבואנים מקבילים). זה כלי הרבה יותר עוצמתי.

אגב, המשפט של "כל מס נוסף יגולגל על הצרכן" הוא לא נכון. האחוז שיגוגל על הצרכן יהיה תלוי ב"עד כמה הצרכנים רוצים את המוצר הזה" (או גמישות עקומת הביקוש במונח הכלכלי)

פיקוח על מוצרים הוא כלי מצויין. אם המחיר שנקבע לא מתאים זו כבר בעיה אחרת.

יש הרבה סיבות ליוקר המחיה בישראל, בין היתר כי אנחנו שוק קטן וצרכנים עם "0" מודעות צרכנית. בסוף בסוף יש כאן 20-30 אחוז ממשקי הבית שיש להם מספיק כסף להוציא על כל מה שעולה על המדפים. אם לא היה לנו מספיק כסף המחירים היו שונים.

קח את החרדים כדוגמא לצרכנות נבונה, הם משלמים עשרות אחוזים פחות מאיתנו על מוצרי צריכה בסיסיים.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אבל ההצעה להטיל עליהם מס מיוחד על "אובר רווחיות" זה לא מיסוי דיפרנציאלי, זה אשכרה קנס על רווחים בתחום ספציפי.

זה כמו שמחר הממשלה תחליט שמתכנת יכול להרוויח עד 20,000 ש"ח ברוטו ומעבר לזה נדרש לשלם קנסות בנוסף על מס הכנסה.

אני לא מצליח להבין איך צעד כזה משפר משהו, רק יצור עוד נזק שמתגלגל בעיקר לצרכנים.

אם הממשלה תכריז על מס למתכנתים מה יקרה? תהיה להם בחירה בין לעזוב למקום שבו ירוויחו יותר, לבין להישאר ולבלוע את הצפרדע.

אם המס יהיה 1% זה ישנה משהו? כנראה שלא. עלות המעבר תהיה גבוהה יותר.

5%? 10%? 20%? תהיה נקודת שבירה שבה המדינה תתחיל להפסיד (אמנם יש לנו יותר אחוז של מיסים, אבל נשארו פחות מתכנתים אז בסך הכולל הפסדנו כסף). במקרה של מס עלמתכנתים הסיבה התיאורטית היא הגדלת גביה ממיסים. זה לא דומה למס חברות שהוא "קנס".

ההצעה הטיל עליהם מס היא אכן לקנוס אותם, המס הזה צריך להיות מנותב חזרה לצרכנים למשל בדמות הורדה של אגרת רישיון רכב, שיפור התחבורה הציבורית (שתגרום לירידה בביקוש לכלי רכב וממילא הורדת מחירים). יש מספיק מה לעשות עם הכסף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פיקוח מחירים זה מזיק, איך שלא תסתכל על זה.

אי אפשר לקבוע כמה יעלה מוצר בצורה שרירותית בלי קשר למציאות. זה יוצר מחסור וזה דווקא מעודד קרטלים, כי כולם מתואמים למחיר מסויים. 

ברור שהמס הזה יגולגל על הצרכן, כל עוד הוא מסוגל לשאת בעלויות האלה. ברגע שיפסיקו לקנות, יפסיקו לייבא. במקום 8 דגמים לכל מותג יביאו 2 הכי זולים שיש. איך זה עוזר לצרכן?

זה קצת מצחיק לומר שהישראלים חסרי מודעות צרכנית ובאותה נשימה להתלונן שהמחירים של המכוניות החדשות גבוהים. מי שלא יכול, לא קונה. הכסף לא כזה זול היום ומכונית חדשה מהניילון היא לא מוצר צריכה בסיסי.

לדעתי זה מאד תמים לחשוב שהטלת קנס על יבואנים זה מה שיביא את התקציבים לפיתוח תחבורה ציבורית והוזלה של דברים אחרים, זה תמים כמו להאמין שפיקוח מחירים עובד ושאת הנזקים שנוצרו מהתערבות מיותרת בשוק ניתן לפתור באמצעות עוד התערבות.😀

• אהבתי 1

פורסם
לפני 42 דקות, GTאי כתב:

כי כשאין תחרות צריך לעודד תחרות, זו בדיוק המטרה של הפחתת המיסים.

אם היבואנים לא היו מגזימים, אז לא היה צורך במס הזה.

אתה מבין שחוקית אתה לא יכול לקבוע מס שונה לאותו המוצר כתלות במי שמייבא אותו?

הם מרויחים לטענתך המון. בשהץביל מה צריך לתעדף אותך אם יש פער כזה גדול?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פיקוח על מחירים שומר על זה שלא יהיו אנשים רעבים בישראל. זה ממש לא מזיק, זה עוד כלי שבשיתוף כלים אחרים ושימוש מושכל בהם יכול לעשות לנו רק יותר טוב כשאין תחרות (או כשיש סיבה אחרת, למשל הרצון למנוע רעב מאנשים).

קביעת המחירים היא ממש לא שרירותית. תראה את המאבק של המאפיות לאחרונה. יש מנגנונים מדוייקים לזה.

פיקוח על מחירים לא חייב ליצור מחסור, ואם זה ייצר במוצר צריכה בסיסי אפשר להטיל מכסות ייצור מינימליות. באמת שלרגולטור יש המון כלים.

אם יביאו 2 דגמים, אחרי שהשוק יתיצב מישהו ירצה להיות מיוחד יותר ויביא דגם שלישי. זה מחזורי.

אתה לא מכיר את נתוי האשראי במשק, אחרת לא היית רושם שמי שאין לו לא קונה. זה נכון למכוניות ונכון לישיבה במסעדות או כמעט כל פעולה צרכנית שהיא מעבר לצריכה קיומית. 

הטלת קנסות לבד לא תועיל, אתה צודק. הפתרון צריך לכול סל של כלים.

לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

אתה מבין שחוקית אתה לא יכול לקבוע מס שונה לאותו המוצר כתלות במי שמייבא אותו?

ברור שאפשר. החלטה על מס מעוגנת בחוק, שינוי שלו גם יעוגן בחוק. 

זה שעסקים יתנגדו? ברור.. אתה באמת חושב שתמיד מקשיבים להם? תראה איך פרקו את המונופול של נשר... זה לא שהוא מרוויח אבל קצת פחות, הוא בקושי שורד מול היבוא.

המפעל שהוא מכר - הפסיק לייצר בכלל.

אם רוצים אפשר... וזה חוקי...

פורסם
לפני 21 דקות, Night Driver כתב:

הם מרויחים לטענתך המון. בשהץביל מה צריך לתעדף אותך אם יש פער כזה גדול?

כי בתור רוכש פרטי, אתה לא רוכש ישירות מהיצרן. אתה רוכש מיבואן במקום אחר רכב שמישהו כבר הרוויח על היבוא שלו ושילם עליו מיסים, מוביל אותו כחתיכה בודדת במחיר אסטרונומי ואז משלם את המסים על ערך cif גבוה בהרבה ממה שמשלם היבואן הרשמי בארץ. בכלל לא בטוח שהמדינה תפסיד משהו במיסוי אם תתן הנחה של 10-20% במיסוי ביבוא אישי. 

פורסם

פיקוח מחירים הוא לא כלי סביר כשמדובר על מוצר צריכה (כפי שנתפסת מכונית ברוב העולם) ובטח לא על מוצר מותרות (כפי שמכונית נתפסת וממוסה בישראל ובעוד כמה מדינות, חלקן מאוד מפותחות, עם כל ההזיה שבדבר כשמדובר בתיאוקרטיה שאין בה שירותים ציבוריים בשבת). 

הוא כלי מתאים למוצרים ספציפיים כששאר המשק שלהם מנוהל, לדוגמה חלב וביצים, ויכול להיות אפילו טוב במקרים האלו (ואל תגידו באירופה זול יותר, זה לא מדויק, באירופה מסבסדים חקלאות באופן ישיר).

אם רוצים להוריד מחירים, למשל, אז המדינה צריכה לאפשר למשק בית להזדכות על רכיב המס כשמדובר ברכב ראשון פעם בכמה שנים, אבל מהלך כזה ידפוק לגמרי את שוק היד השנייה.

מצד שני זה יאפשר למשפחות לנסוע ברכב חדיש ובטיחותי יותר שגם מזהם פחות, אבל יהיה ברקס מסוים לרכש המוגזם של רכבים חדשים שנרכשים היום גם מפינוק וגם מחוסר אלטרנטיבה.

מה שבטוח יעבוד זה להוריד את הביקוש לנסיעה פרטית ברכב, על ידי פיתוח תשתית תח"צ איכותית שעובדת 7 ימים בשבוע. בהצלחה עם זה.

פורסם

העניין הוא שמיסוי הרכב בישראל נובע מסיבות היסטוריות - כדי להבין אותו צריך לחזור למצב הכלכלי של ישראל בשנות ה-50 - וניסיון לשנות אותו יחייב מהפיכה הרבה יותר רחבה במבנה המס בישראל, הרי צריך לממן את השירותים לציבור, והיום גם את כל מה שבו אנו דנים לשרשור הפוליטי. בשביל לעשות מהפיכה כזו צריך ביצים מטיטנים, הרבה סבלנות ונכונות לאתר שגיאות,  מוקדם, להודות בהן ולפעול לתיקונן. לא בדיוק התכונות שהפוליטיקאים שלנו מצטיינים בהן.

אז ככל הנראה לפחות מצד המיסוי הרכב ימשיך להיות אחד ממקורות ההכנסה המרכזיים של המדינה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, רק שגם באופן הזה לעולם לא נהנה מתחבורה ציבורית איכותית ויעילה. אם מכוניות מכניסות כסף, למה לספק להן תחליף?

לפני 32 דקות, פריג'י כתב:

הוא כלי מתאים למוצרים ספציפיים כששאר המשק שלהם מנוהל, לדוגמה חלב וביצים, ויכול להיות אפילו טוב במקרים האלו (ואל תגידו באירופה זול יותר, זה לא מדויק, באירופה מסבסדים חקלאות באופן ישיר).

אם רוצים שמחירי החלב והביצים ירדו פה, צריך לסבסד ישירות את החקלאים, לבטל את הפיקוח על המחירים ולפתוח את היבוא. ככה יהיה הכל בשפע ובזול והחקלאים לא יקרסו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

ברור שאפשר. החלטה על מס מעוגנת בחוק, שינוי שלו גם יעוגן בחוק. 

אתה יכול לשנות שיעור מס אבל אתה לא יכול לקבוע ש X ישלם מס אחד ו Y מס אחר. המס הוא על המוצר ולא על היבואן.

לפני 8 שעות, Nemesis כתב:

כי בתור רוכש פרטי, אתה לא רוכש ישירות מהיצרן. אתה רוכש מיבואן במקום אחר רכב שמישהו כבר הרוויח על היבוא שלו ושילם עליו מיסים, מוביל אותו כחתיכה בודדת במחיר אסטרונומי ואז משלם את המסים על ערך cif גבוה בהרבה ממה שמשלם היבואן הרשמי בארץ. בכלל לא בטוח שהמדינה תפסיד משהו במיסוי אם תתן הנחה של 10-20% במיסוי ביבוא אישי. 

זה שאתה לא יודע לקנות בזול זו אשמת המדינה?

יש דבר שנקרא יבוא למטרות יצוא ואז אתה מזדכה על המס המקומי.

יש לי הרגשה שאתה בונה תיאוריות שלמות על נושא שאתה לא מתמצא בו (וגם אני רחוק מלהיות איש מקצוע בו).

פורסם

לסבסד ישירות את החקלאים זו אופציה, אבל מדינה במלחמה חייבת שיהיה לה מספיק ייצור מזון עצמאי כדי להאכיל את האוכלוסייה 

בשיקולי תחבורה של מדינת ישראל, תחבורה ציבורית חייבת לבוא לפני מכונית פרטית,בגלל הגודל והצפיפות. 

לאורך השנים מחירי המכוניות יורדים וההיצע גדל. יש שיפור מתמיד מאז שנגמרה חגיגת הליסינג אי שם ב-2006.אז באמת כל הרעות החולות שמנסים להגיד שקיימות היום, באמת היו קיימות. 

משפחתומטית עלתה, בערכים של היום, 165 אלף ש"ח וההיצע היה מוגבל ביותר. 

אין ידנית, אין מכוניות קטנות ואין גרסאות זולות יותר לציבור הרחב. היה סבסוד צולב ובגדול וחברות הליסינג חגגו. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

יש דבר שנקרא יבוא למטרות יצוא ואז אתה מזדכה על המס המקומי.

בכלל לא בטוח שנתין זר יכול להזדכות על כל המיסים ששולמו על ידי צד ג' (המוכר) ביבוא רכב.

לא צריך להיות מומחה גדול כדי לטעון טענה לוגית פשוטה.

זו סה"כ התשובה ל- למה לא כל אחד מייבא אם יש פער מחירים כל כך גדול. כיוון שערך ה- CIF גבוה בהרבה מאשר משלם היבואן הרשמי, זה פרקטי רק כאשר הרכב יקר מאוד.

חסמי הכניסה כל כך גבוהים שקשה מאוד להתחרות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אם רוצים שמחירי החלב והביצים ירדו פה, צריך לסבסד ישירות את החקלאים, לבטל את הפיקוח על המחירים ולפתוח את היבוא. ככה יהיה הכל בשפע ובזול והחקלאים לא יקרסו.

החקלאים פה מכל מה שראיתי ואני רואה באמת מסכנים.
מסכנים מלא כסף בלי לדעת מה יהיה, מספיק גל קור/מחלה/שר מטורף שפותח יבוא מהיום למחר... כדי שכל ההשקעה שלהם תירד לטמיון.
אחרי הסיכון הכספי האדיר הם עובדים ועובדים קשה כל זה כדי שרשתות המזון והמתווכים יתנו להם גרוש וחצי על הסחורה שלהם וימכרו אותה בפי כמה לצרכנים.

אני באמת מצדיע למי שעוד מגדל משהו במדינה המחורבנת הזו.
תראו מה עשו לענף השום בארץ לא מזמן, פשוט חיסלו אותו, וכל זה כדי שנקבל מוצר נחות ומגעיל שלכו תדעו מה דחפו לו מסין.

במקום לתמוך המדינה מחסלת. יש גידולים שאני אומר בסדר מי צריך את זה בארץ, אבל יש הרבה גידולים אחרים שלדעתי טוב שיהיו בארץ.
ניסיתם לקנות פרי בסופר? כל פרי חוץ מתפוח 30 שקל לקילו... מה נהיה? פעם היית קונה שסק/משמש/נקטרינה בלי לחשוב, היום אם אתה לא בהייטק בקושי תפוח תרשה לעצמך.
למה אנשים לא יכולים לאכול פירות? נראה לי יותר חשוב מלמה הם לא יכולים לקנות קורולה.

לגבי הרכבים אתם יכולים להאשים את היבואנים והמדינה עד מחר, אבל כל עוד אנשים עומדים בתור כדי לקנות טויוטה קורולה ב-170K אז מגיע להם למטומטמים.
יש לא מעט מובילי נוסעים ב30-40K פחות שיעשו עבודה נהדרת ועד לפני 3 שנים היו נחשבים לפאר היצירה, ובואו הם לא מתחרים במרצדס כולה קורולה.
יש אפילו מובילי נוסעים עם איכויות גבוהות מאוד מבחינה עיצובית ובפן המוטורי כמו המאזדה 3 שעולה אלפי שקלים פחות.

מי שמשלם את המחיר הזה זו בעיה שלו ואם אני יבואן טויוטה אני אמשיך לעשוק את עדר המטומטמים שלי בלי לחשוב פעמיים עד שהם יגידו לי מספיק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Nemesis כתב:

בכלל לא בטוח שנתין זר יכול להזדכות על כל המיסים ששולמו על ידי צד ג' (המוכר) ביבוא רכב.

לא צריך להיות מומחה גדול כדי לטעון טענה לוגית פשוטה.

המוכר מזדכה, לא אתה.

יש לי לא מעט מוצרים שאני מייבא, משלב אותם במערכות שלי ומייצא. אני מצהיר ביבוא ומזדכה על המיסים.

עריכה: הלקוח שקונה ממני לא צד בזה. הכל נכנס למחיר המכירה מהצד שלי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...