Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

למה שיפרסם מחירים?

אתה יודע איזה דגמים הוא מחזיק ויודע את מחיר המחירון (ובטח גם היית בסוכנות וביררת מחיר מכירה). מפה אני רוצה שתתקשר ואני אראה מה אני יכול למכור לך. לא רוצה שתעבור על הרשימה ולא תרים אפילו טלפון.

למה שיפרסם מחירים? 

אולי כי כולם מפרסמים? אתה באמת הולך לטעון שלא לפרסם מחירים  זאת שיטה שיווק טובה יותר מכן לפרסם? 

צריך להגיד את זה לכול המפגרים בזאפ שמפרסמים את עצמם שם. אתם עושים את בדרך הלא נכונה!

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה לא מתחרה ב 30 עסקים אחרים אלא באחד או מקסימום שניים.

קבלן מפרסם מחירים של כל הדירות בפרוייקט או של דירה אחת או שתיים?

הסיבה זהה.

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

אני חושב שבמצב כזה הם פשוט יביאו פחות רכבים כדי לא להיכנס ל"עודף רווחיות" אבל המחיר לצרכן לא ישתנה, רק יווצר מחסור והרכבים המשומשים יזנקו במחיר

הם יעלו את המחיר.

גודל השוק הרי קשיח אז אם לוקחים לי 10% אני אקח אותם מהלקוח. ככה הדברים עובדים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד יותר גרוע.

זה כמו עם הדיור, עוד מיסים על בעלי הבתים זה התייקרות בשכירות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כיבואן של מוצרים בשוק שונה, כל הדיון הזה מן הצד הצרכני (והצרחני) אני מכיר את מרבית הטענות. 

אני מניח שחלק מיבואני הרכב אילו היו נותנים תשובה שהיא בעליל לא פוליטיקלי קורקט, היו שולחים את המתלוננים ליבא בעצמם. כמו שכבר נאמר, הלקוחות כאן בוכים וקונים. ולכן הדיון כאן חסר ערך לרכן הסופי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אף אחד לא חייב לקנות אוטו חדש. זה לא מוצר צריכה בסיסי. זה המפתח. לסוחר, כל סוחר, בכל תחום, אין שום תמריץ להוריד מחירים כל עוד יש ביקוש למוצר שלו במחיר הגבוה.

גבי תיאום - שוב, מוצרים דומים עולים לרוב דומה אצל סוחרים שונים. זה טבעי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

מה אתם מציעים, למסות במס מיוחד רווחים של יבואני רכב מעל רף מסויים?

אני סתם חסר מושג בקארספורום, מה לי ולהציע הצעות?

אני רק יודע שיש פה בעיה גם בצד של היבואנים, בניגוד לכמה שטוענים שהכול סבבה, והרווחיות של היבואנים היא רגילה(והיא לא לפי דוח מבקר המדינה)

אני לא אתפלא אם גם יגלו שכול הסיפור של היבוא המקביל נרמס בגלל חברות הליסינג ששיכנעו את היבואנים שישתלם להם לשמר את המצב הקיים. 

חבל באמת שלפחות הייתה הזדמנות חד פעמית עם היצרנים הסינים לכניסת יבואנים חדשים ,אבל גם פה, היצרניות הסיניות הגדולות הגיעו לאותם יבואנים. באסה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 דקות, davemustaine87 כתב:

והרווחיות של היבואנים היא רגילה(והיא לא לפי דוח מבקר המדינה)

מה זה בעיניך רווחיות רגילה, ומה זה רווחיות לא רגילה?

לפני 17 דקות, davemustaine87 כתב:

חבל באמת שלפחות הייתה הזדמנות חד פעמית עם היצרנים הסינים לכניסת יבואנים חדשים ,אבל גם פה, היצרניות הסיניות הגדולות הגיעו לאותם יבואנים. באסה. 

אתה מוכן להוריד חסמים רגולטוריים (שעיקרם מחויבות יבואן לספק חלקים ושירות, וערבויות נאותות), כלומר לפגוע בלקוח, כדי להכניס כוחות חדשים שיוכלו לתת מחיר זול יותר?

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 34 דקות, davemustaine87 כתב:

אני רק יודע שיש פה בעיה גם בצד של היבואנים, בניגוד לכמה שטוענים שהכול סבבה, והרווחיות של היבואנים היא רגילה(והיא לא לפי דוח מבקר המדינה)

מה זה רווחיות "רגילה"? 

פורסם
לפני 5 דקות, RK כתב:

מה זה בעיניך רווחיות רגילה, ומה זה רווחיות לא רגילה?

לפי דוח מבקר המדינה מ-2014-2017 הרווח של 4 היבואנים הגדולים היה 10.7% לעומת ממוצע של סביב ה-3-3.5% בתחום הקמאונאות והמסחר. אבל זה מידע ישן. אני מוכן להתערב שזה גדל מאז ולא במעט. 

אבל קשה לדעת, כי רוב היבאונים לא מחוייבים בדוחות כספיים, וגם אלו שכן יש להם עוד עסקים מלבד מכירת רכבים. יש סיבה למה קשה מאוד לדלות כמה הם מרוויחים על כול רכב, והסיבה היא כניראה לא בגלל שזה מעט מדי.

לפני 19 דקות, RK כתב:

אתה מוכן להוריד חסמים רגולטוריים (שעיקרם מחויבות יבואן לספק חלקים ושירות, וערבויות נאותות), כלומר לפגוע בלקוח, כדי להכניס כוחות חדשים שיוכלו לתת מחיר זול יותר?

לא יודע מה הייתי רוצה ומה לא, אני רק יודע שאם אין תרנגולת מטילת ביצי זהב, גם ליבואן המסורתי אין בעיה לזרוק יבוא לקיבינימאט ושהלקוחות ילכו לחפש את עצמם- עיין ערך GAC ויוניון מוטורס

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

מאיזה מספר של מוכרים זה כבר לא אוליגופול?

יש בארץ יותר יבואני רכב מספקי סלולר, למשל. איך ששוק הסלולר מאוד תחרותי, למרות המס׳ הנמוך של מתחרים?

בעולם יש 14 יצרני רכב מרכזיים. 

איך אתה מתכוון לפרק אותם?

אתה כל הזמן אומר שהממשלה צריכה לעשות ״משהו״.

מה היא צריכה לעשות?

אוליגפול זה תנאי שוק, זה לא מספר. אני מנסה להסביר את זה לאורך כל הדרך שהמספר האבסולוטי לא משנה.

לשאלתך על שוק הסלולר זה  די פשוט וזה נקרא תחרות. יש 0 חסמי מעבר בין מתחרים ואתה יכול לעבור כל שבוע למישהו אחר. ברור לך שברכב זה לא אפשרי.

לא צריך לפרק 14 יצרנים בעולם, שם התחרות הרבה יותר בריאה.

מה לעשות? עזוב שיש דו"ח מבקר המשדינה על הנושא עם המלצות.

בפועל צריך:

1. לייצר מנגנון שמפרק יבואנים שמחזיקים כמה מותגים ביחד ויש להם נתח שוק משמעותי בארץ, בטח ובטח כאלו שיש להם מותגים שמתחרים אחד בשני.

2. להקל משמעותית על היבוא האישי.

אם זה לא יעזור, יש מספיק מהגנונים שרשות התחרות יכולה לממש (מס על רווחים זה דוגמא)

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

יש גם עלייה ברווחים של חברות ההייטק, אז צריך למסות באופן מיוחד גם את זה? למה דווקא מכוניות ובנקים?

אתה בעצם אומר, בוא נעניש את מי שרוצה להצליח ולהגדיל את הרווחים שלו. גישה חולה.

באופן כללי, הכלכלה במדינת ישראל מבוססת על מס דיפרנציאלי, ולכן "מי שרוצה להצליח ולהגדיל את הרווחים שלו" נענש.

ברמה האישית אני בעלים של עסק שנענש כל חודש.

מותר להרוויח, ומותר להרוויח גם הרבה - כל עוד זה מסגרת תחרות בריאה.

אני לא מצליח לחשוב על מוצר צריכה במגזר ההייטק שאין לו תחרות כיום, והוא מוצר חיוני כמו כלי תחבורה.

לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

הגבול הוא כמה יעלה לך לייבא לבד.

גם היום אתה יכול לייבא רכב ביבוא אישי (עד שנתיים מיום ייצורו) ואם אתה חושב שהיבואן חזיר תייבא לבד.

אם עדיין כמעט כולם קונים אצל היבואן אז כנראה שהוא לא כזה חזיר.

יש מספיק חסמים בדרך בשביל שליבא כל רכב עד 250-300 אלף ש"ח זה פשוט יצא לא משתלם. מבחינתי שיתנו לייבוא אישי הקלות מס של 10-20 אחוז, ותראו איזו תחרות תהיה כאן.

לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

לא צריך להעניש אף אחד אבל צריך לפעול אקטיבית נגד אוליגופול שעושה כול העולה על רוחו פשוט כי הוא יכול.

אם לא הייתה התערבות , לך תדע כמה היינו משלמים היום על סלולר. 500-600 שקל בממוצע לחודש? גם אז היית טוען את אותו דבר?

יש פה המון כשלי שוק. זה תמיד היה מצחיק ועצוב לראות דגמים שמיועדים לליסינג ב 2000 שקל זולים מהדגם המאובזר. אבל רכבים כמו הונדה סיטי ב 150  אלף כבר הביאה את זה לאבסורד מוחלט. זה אשכרה מצב שהיבואנים וחברות הליסינג עושים יד אחת ודופקים את הלקוח השבוי.

אז תטען ״אף אחד לא מכריח אותך לקנות רכב חדש״, נכון, אבל אם אף אחד לא יקנה רכב חדש אז מהר מאוד המשומש גם יעלה למחירים אסטרונומים. ראינו את זה טוב מאוד לפני שנה. 

אבל כמו שאמרנו כבר יותר ממיליון פעמים, אין לאף אחד שום רצון אמיתי להתעסק בזה, כי זה מכניס כסף והרבה.

תודה רבה :)

לפני 32 דקות, RK כתב:

זה סתם פופוליזם. 90% מכלי הרכב שיעלו על הכביש יהיו 1:1 כמו אלו של היבואן הרשמי.

במקביל יתפתח שוק של חלפים ל10% הנוספים.

פורסם

מי קבע ש-3% זה מספיק? למה שזה יהיה מספיק? אולי רווחיות "רגילה" בתחום הקמעונעות והמסחר מצביעה על קושי להתפרנס?

בוא נלך עוד צעד - אני מניח שרוב מי שמגיב פה, שכלי רכב הם התחביב שלו, משתכרים מעל הממוצע במשק. איך אתם מעיזים? זאת הרי רווחיות יתרה, אתם לא באמת צריכים את זה.

לפני 3 דקות, GTאי כתב:

זה סתם פופוליזם. 90% מכלי הרכב שיעלו על הכביש יהיו 1:1 כמו אלו של היבואן הרשמי.

במקביל יתפתח שוק של חלפים ל10% הנוספים.

ואז רכבים שיימכרו על ידי יבואנים כאלה יימכרו כמשומשים במחירון נמוך יותר, שישקף את השירות הנחות וזמן ההמתנה לחלפים. סוג של מה שקורה כשיבואן קורס.

https://www.nimblefins.co.uk/cheap-car-insurance/average-cost-cars-uk

כתבה מעניינת. רוב הרכבים שנמכרים היטב עולים אותו הדבר. מי שמוכר פחות, מוריד (כמו שהיה לעתים בארץ עם דגמים שלא נמכרו היטב), ומי שמוכר ממש טוב - אפילו מעלה. אבל מכל מקום מחירי רכבים קרובים, קרובים אף הם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 44 דקות, davemustaine87 כתב:

4 היבואנים הגדולים היה 10.7% לעומת ממוצע של סביב ה-3-3.5% בתחום הקמאונאות והמסחר

לא קראתי את הדוח אבל זאת נשמעת לי כמו סטטיסטיקה מיותרת שלא מוכיחה כלום.

מה זה תחום הקמעונאות והמסחר? זה לא כללי מדי? דין יבואני הרכב כדין איקאה? מה לגבי רשת גלי? סטימצקי? יבואנית רולקס?

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

1. מי שיקנה ביבוא מקביל ישלם פחות, אז גם אם הוא יקבל פחות זה מתקזז.

2. כשיהיו מספיק רכבים כאלה יפסיקו לראות אותם העין עקומה

פורסם
לפני 34 דקות, GTאי כתב:

מבחינתי שיתנו לייבוא אישי הקלות מס של 10-20 אחוז, ותראו איזו תחרות תהיה כאן

למה שאתה תייבא עם מיסוי יותר נמוך ממי שמחוייב להחזיק אולמות, מוסכים ומחסני חלפים?

תתחרה כשווה בין שווים.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, GTאי כתב:

באופן כללי, הכלכלה במדינת ישראל מבוססת על מס דיפרנציאלי, ולכן "מי שרוצה להצליח ולהגדיל את הרווחים שלו" נענש.

ברמה האישית אני בעלים של עסק שנענש כל חודש.

מותר להרוויח, ומותר להרוויח גם הרבה - כל עוד זה מסגרת תחרות בריאה.

אני לא מצליח לחשוב על מוצר צריכה במגזר ההייטק שאין לו תחרות כיום, והוא מוצר חיוני כמו כלי תחבורה

אבל אתה אומר, מעל רף מסויים בתחום ספציפי צריך למסות יותר. מיסוי דיפרנציאלי חל על כולם, לא רק על בנקים ויבואנים. כבר נכתב פה, כל מס נוסף יגולגל על הצרכן. ואז מה תעשה? פיקוח מחירים על מכוניות כמו בביצים ובחלב? לא צריך להזכיר לך שלמרות (וכנראה גם בגלל) הפיקוח המוצרים האלה יקרים בהרבה מארץ מאשר באירופה וארה"ב.

ומה זה במסגרת תחרות בריאה? איך נקבע שהתחרות לא בריאה, ושהרווח של היבואנים הוא לא "רגיל"? 

וגם איך אפשר להשוות את זה לסלולר, גם לא הבנתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...