Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול,

נניח סניפים של מקדונלדס.

האם זה חוקי לתמחר בתא 50 שקל להמבורגר ובפריפריה למשל לדרוש על אותו המבורגר 40?

תודה

פורסם

האם זה חוקי שמחירי השכירות גבוהים יותר בתל אביב מאשר בפריפריה?

בסוף מקדונלדס משלמת את מחירי השכירות הללו..

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 14 דקות, Or05230 כתב:

גם בסופרמרקטים זה קורה

ספציפית בסופרמרקטים העסק עובד טיפה שונה ממה שנתקלתי. באיזורים שבהם יש רשתות רבות ותחרות לרוב המחירים יהיו נמוכים יותר מאשר ביישובים שבהם יש גישה למספר מועט של רשתות שיווק. מהבחינה הזו הפריפריה לפעמים חוטפת דווקא מחירים גבוהים יותר

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

וואלה לא יודע, אבל משתעשע ברעיון לתת לינק.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 שעות, Igalz כתב:

האם זה חוקי שמחירי השכירות גבוהים יותר בתל אביב מאשר בפריפריה?

בסוף מקדונלדס משלמת את מחירי השכירות הללו..

אולי מחירי השכירות של הסניפים באזור המרכז יותר גבוהים, אבל גם יש יותר לקוחות בסביבת הסניף ומחזור המכירות יותר גבוה מאשר בפריפריה.

פורסם
לפני 33 דקות, bobi כתב:

אולי מחירי השכירות של הסניפים באזור המרכז יותר גבוהים, אבל גם יש יותר לקוחות בסביבת הסניף ומחזור המכירות יותר גבוה מאשר בפריפריה.

ת'שמע אני לא מנהל החשבונות של מקדונלדס ולא מחטט להם בספרים. כל מה שבאתי להבהיר הוא שלכל סניף יש עלות תפעול שונה, ובאופן טיבעי זה מתגלגל ללקוח כי אין שום חוק שקובע שכל המחירים חייבים להיות זהים.

נוסף על כך יש גם סניפים בזכיינות, ובתלות בחוזה שיש מול הזכיין, יתכן שגם לו יש יד בקביעת המחיר.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 21 שעות, arik100 כתב:

האם זה חוקי לתמחר בתא 50 שקל להמבורגר ובפריפריה למשל לדרוש על אותו המבורגר 40?

כשפלוני שואל האם זה חוקי לעסק פרטי לקבוע את התשלום עבור התוצרת של אותו עסק - אז או אז אתה יודע שהחינוך הפיננסי במצב רעוע.

ואם להמחיש לך את השאלה:

האם זה חוקי שאבי הזמין אליו הביתה את בני לשחק בצעצועים, ולא הזמין את גדי?

ומה אם אני אגיד לך שבני גר בת״א בעוד שגדי גר בפתח תקווה?? (נניח לצורך הדיון שקיים מקום בשם פתח תקווה)

…?

בדיוק

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מזכיר לי איזו מדריכת טיולים שהסבירה: זכותו של נמוכר לבקש כל מחיר שהוא רוצה, זכותכם להחליט האם המחיר מתאים לכם.

מציע לך לקפוץ פעם לדליית אל כרמל ולבדוק את מחירם של אותם שמונצעס בחנויות שכנות. קל וחומר כאשר מדובר במקומות שונים לגמרי. כל סוחר יציע את המחיר שלדעתו יכניס לו את הרווח הגדול ביותר בשקלול של הוצאות, הכנסות והיקף מכירות, כל קונה יחליט האם המחיר מתאים לו. כמובן - בתנאי שאין בעיה של מונופול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

כשפלוני שואל האם זה חוקי לעסק פרטי לקבוע את התשלום עבור התוצרת של אותו עסק - אז או אז אתה יודע שהחינוך הפיננסי במצב רעוע.

ואם להמחיש לך את השאלה:

האם זה חוקי שאבי הזמין אליו הביתה את בני לשחק בצעצועים, ולא הזמין את גדי?

ומה אם אני אגיד לך שבני גר בת״א בעוד שגדי גר בפתח תקווה?? (נניח לצורך הדיון שקיים מקום בשם פתח תקווה)

…?

בדיוק

יש כל מני חוקים נגד אפליה ויש רגולציה מסוימת בשוק, אז אנשים כבר לא יודעים מה לחשוב.

זה לא קשור ממש לחינוך פיננסי.

אם היינו במדינה שהבירוקרטיה בה ברורה, אז סבבה.

אבל אנחנו לא, אז אנשים צריכים לשאול מה שהם לא יודעים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

נניח לצורך הדיון שקיים מקום בשם פתח תקווה

לא מאמין לך.

קיים אולי בטקסס, לא בישראל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...