Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תואר במערכות מידע נשמע מאוד מעניין, תואר טכנולוגי סוג של לייט מדעי המחשב, קורסים יחסית מעניינים ומתמטיקה בצורה סבירה ולפי מודעות דרושים עבודה מאוד מעניינת ומגוונת.

האם יש אפשרות להתחיל לעבוד בתחום (ללא נסיון) לפני שאני אחליט אם זה בשבילי? מכל המודעות דרושים מחפשים אנשים רק בעלי נסיון.

לא איכפת לי כל תפקיד רק לגעת בתחום ולראות אם זה כן בשבילי.

פורסם
לפני 6 דקות, ANUTKK כתב:

תואר במערכות מידע נשמע מאוד מעניין, תואר טכנולוגי סוג של לייט מדעי המחשב,

קורסים יחסית מעניינים ומתמטיקה בצורה סבירה ולפי מודעות דרושים עבודה מאוד מעניינת ומגוונת.

המתמטיקה לא לייט.היא ברמה אקדמית גבוהה.

זה לא תואר במדעי המחשב אלא שונה ממנו וגם המיקוד של הקורסים שונה,אל תתבלבל.

לפני 6 דקות, ANUTKK כתב:

האם יש אפשרות להתחיל לעבוד בתחום (ללא נסיון) לפני שאני אחליט אם זה בשבילי? מכל המודעות דרושים מחפשים אנשים רק בעלי נסיון.

אם לא היה צריך לעשות תואר כדי לעבוד כולם היו מדלגים על השלב הזה ישירות לשוק התעסוקה.

לפני 6 דקות, ANUTKK כתב:

לא איכפת לי כל תפקיד רק לגעת בתחום ולראות אם זה כן בשבילי.

המקסימום שתמצא בלי נסיון זה לאסוף נתונים ולמיין אותם ידנית.

הקשר למה שעושה בוגר תואר בתחום רופף עד לא קיים.

תבין,אין קיצורי דרך.

להתחיל תואר זה הימור.

אתה מהמר שהתחום יעניין אותך.

אתה מהמר ששוק התעסוקה יהיה טוב בעוד 4 שנים.

אתה מהמר שתצליח לסיים את התואר.

כשאתה מהמר על יותר יש לך אפשרות לזכות ביותר.

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני כשעה, ANUTKK כתב:

האם יש אפשרות להתחיל לעבוד בתחום (ללא נסיון) לפני שאני אחליט אם זה בשבילי? 

אם היה אפשר, אנשים לא היו עושים תארים.

גם מעסיקים לא בדיוק ששים לקבל לעבודה מישהו בלי ניסיון ש"רוצה להחליט אם זה בשבילו".

בלי ניסיון - סבבה, אם בן אדם רוצה ללמוד ולהתמקצע, אז יש פה עם מה לעבוד. אבל אחד שלא סגור אם זה בשבילו - זה דיל ברייקר רציני. כי אם מחר הוא מחליט שלא בא לו, אז גם צריך להתחיל מחדש הליך גיוס ארוך ויקר, וגם זה גורם לאותו מנהל להיראות רע בפני הממונים עליו.

מעסיקים מחפשים עובדים שיביאו רווח לחברה, ובתפקידי פיתוח, אתה מתחיל לתת רווח אחרי שאתה נכנס לעניינים, מה שיכול לקחת כמה חודשים בכיף, גם אם יש לך ניסיון קודם, עדיין צריך להכיר את המערכת לשיטות עבודה.

לכן מעסיק מחפש מישהו שמוכן להתחייב לתת כמה שנים לחברה. לא לחתום על התחייבות בחוזה (לא חוקי עד כמה שידוע לי), אבל זה סוג של מצופה ממך באופן לא רשמי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

אם היה אפשר, אנשים לא היו עושים תארים.

דווקא חוויה נחמדה,לא יכול להגיד שאני מתחרט על התואר בלי קשר לעבודה.

גם מעסיקים לא בדיוק ששים לקבל לעבודה מישהו בלי ניסיון ש"רוצה להחליט אם זה בשבילו".

בול!

אתה בעצם בא למעסיק ואומר לו במילים אחרות:

תכשיר אותי לתפקיד שיש לי אפס מיומנות אליו-תצמיד לי בן אדם מנוסה שיעבוד פחות כי הוא צריך להכשיר אותי.

תוציא עלי משאבים הנדרשים בשביל המשרה.

תשלם לי שכר גם כשהתרומה שלי לארגון שלילית.

וכל זה בשביל שאוכל להחליט אם זה בשבילי או לא.

בעצם,אני מבקש ממך ללמד אותי תחום ותוך כדי לשלם לי.

עדיין נשמע הגיוני?

לכן מעסיק מחפש מישהו שמוכן להתחייב לתת כמה שנים לחברה. לא לחתום על התחייבות בחוזה (לא חוקי עד כמה שידוע לי), אבל זה סוג של מצופה ממך באופן לא רשמי.

זה עובד לשני הכיוונים.

כמו שאני רוצה להתחייב למעסיק המעסיק צריך להיות מחויב אלי.

כלכלית(העלאות שכר,בונוסים וכו'), מקצועית(התקדמות,הכשרות מקצועיות וכו') ויש כאלה שגם יגידו חברתית.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 1.7.2022 בשעה 19:58, davemustaine87 כתב:

יש אולי בילבול קטן. 

אנחנו דיברנו על 11 נטו בשכר בסיס+רכב . ובמה שאתה סיפרת ניראה שהשכר הוא 12 ברוטו. 

מה הם זה הנכון? 

האם השכר הוא 11-12 ברוטו בסיס ללא שעות נוספות ברוטו +רכב להנדסאי מתחיל ללא נסיון, זה שכר מעולה.

אם מדובר על אותם תנאים+ 11-12 נטו, זה פשוט לא אמין. אלא אם זה כולל לעבוד לילות, שבתות, ולישון בעבודה. ואז כבר אמרו לך שאת הפרטים הללו אנשים בדרך כלל משמיטים מסיפורי הגבורה שלהם. 

אח יקר אם קיים בלבול אז הוא אצלך בלבד.

1. משאלתך אני מניח שלא עשית את ההבדלה בין מה שנכתב עליי לבין מה שנכתב על חברי לכיתה.

2. ייתכן ואתה צודק.

3. לא אמין בעיניך. אגב - לא היה כולל לילות (תמ"א 38 להזכירך, כנראה באמת לא קראת לעומק).

4. שום סיפורי גבורה, הייתי גר איתו ביחד במעונות הסטודנטים.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 44 דקות, Mr.Hybrid כתב:

אח יקר אם קיים בלבול אז הוא אצלך בלבד.

1. משאלתך אני מניח שלא עשית את ההבדלה בין מה שנכתב עליי לבין מה שנכתב על חברי לכיתה.

2. ייתכן ואתה צודק.

3. לא אמין בעיניך. אגב - לא היה כולל לילות (תמ"א 38 להזכירך, כנראה באמת לא קראת לעומק).

4. שום סיפורי גבורה, הייתי גר איתו ביחד במעונות הסטודנטים.

אתה למדת הנדסאי או מהנדס? ואיפה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לאחר דין ודברים לדעתי המסלול שיתאים לי הוא תואר טכנולוגי, מחפש סביבה טכנולוגית וסביבה יחסית נעימה- ההפך המוחלט ממה שהייתי רגיל בביצוע בבנייה.

הכיוון הוא ללכת לתחום מערכות מידע- קורסים מעניינים ופחות מתמטיקה והעבודה לפי המודעות דרושים מגוונת ויש איפה להתקדם.

או לחילופין ללכת  לאינפינטי לאבס להכשרה אצלהם- קיבלתי בפרטי שיש אפשרות גם ללא תואר להתקבל אצלהם.

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

לאחר דין ודברים לדעתי המסלול שיתאים לי הוא תואר טכנולוגי, מחפש סביבה טכנולוגית וסביבה יחסית נעימה- ההפך המוחלט ממה שהייתי רגיל בביצוע בבנייה.

סבבה,לא בא לך אבק ורעש.

לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

הכיוון הוא ללכת לתחום מערכות מידע- קורסים מעניינים ופחות מתמטיקה

שמע,אמרתי לך את זה ואגיד שוב.

זה לא נכון.

יש מתמטיקה ויש קורסים בלוגיקה וקורסים בהסתברות.

לפני שעתיים, ANUTKK כתב:

או לחילופין ללכת  לאינפינטי לאבס להכשרה אצלהם- קיבלתי בפרטי שיש אפשרות גם ללא תואר להתקבל אצלהם.

חבר טוב שסיים הנדסת מכונות בטכניון עם יכולות תכנות סבירות היה מאוד מאוד עמוס.

מדובר על הכשרה של 8-9 חודשים כל יום 12 שעות בערך ובסופי שבוע משימות בית.

אין זמן לעבוד וזו ממש לא הדרך הקלה אם יש לך אפס ידע.

פורסם

הנדסאי בניין מקצוע לא פשוט, יש לי חבר שסיים לימודים ורק אחרי חצי שנה מצא משרת פיקוח בחברה קטנה וכרגע עובד בפרוייקט במעלות, יש רכב צמוד אבל אין לי מושג מה השכר.

אני למדתי הנדסאי תוכנה אבל ממש לא ממליץ כי רמת הלימודים דיי נמוכה ודיי קשה למצוא עבודה, מהמחזור שלי מתוך משהו כמו 30 איש אולי 12 עובדים בתחום ומתוכם בודדים במשרות פיתוח, אני למשל התחלתי ב QA אוטומציה ב ++c ואחרי שנה בחברה עברתי למשרת "חצי פיתוח" - יותר פתירת באגים והוספת פיצ'רים קטנים.

אם אתה הולך על התחום הטכנולוגי לך תעשה תואר - למיטב ידיעתי קורסי המתמטיקה בשנה א' הם אותו הדבר לכל התארים אז אין איך להתחמק מזה.

עדיפות שניה זה בוטקאמפים כמו infinity labs / experis או coding academy (ל web), קח בחשבון שאי אפשר לעבוד תוך כדי כי הם מאוד אינטנסיבים ולא קלים בכלל.

פורסם

אחלה בחירה, לא יודע מתי אתה מתחיל את הלימודים אבל לדעתי שווה לך לעשות קורס שיפור בגרות במתמטיקה (תמצא קורס מומלץ עם מרצה טוב) לפני תחילת התואר.

זה קצת קריעת תחת אבל זה יסגור לך את כל הפינה הלא סגורה עם המתמטיקה ויכין אותך ללימודים גבוהים.

בסוף אתה לא עושה תואר במתמטיקה ולכן אתה לא צריך להיות עילוי בזה, אתה תראה שהבעיה שלך במתמטיקה היא ידע בסיסי שפיספסתה בשילוב עם מורים גרועים.

טסלה 3 2022

פורסם

@ishaykטעות לגבי המתמטיקה. הדרישות במדמ"ח והנדסת חשמל הן הגבוהות ביותר (ובקורסי היסוד דומים לתלמידי מתמטיקה ופיזיקה), שאר מקצועות ההנדסה ברמה יותר נמוכה, ומקצועות לא הנדסיים ברמה עוד יותר נמוכה, בהתאם לצרכים.

מעבר לכך יש התאמות לתואר. למשל , בתעו"נ יקבלו יותר סטטיסטיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

@ishaykטעות לגבי המתמטיקה. הדרישות במדמ"ח והנדסת חשמל הן הגבוהות ביותר (ובקורסי היסוד דומים לתלמידי מתמטיקה ופיזיקה), שאר מקצועות ההנדסה ברמה יותר נמוכה, ומקצועות לא הנדסיים ברמה עוד יותר נמוכה, בהתאם לצרכים.

הרמה אולי יותר נמוכה,וגם זה לא באמת אלא בגלל שהם יותר טכניים ופחות תיאורטיים.

הגישה שונה,אבל עדיין יש המון המון חומר לימוד.

בן אדם שלא יודע מה זה נגזרת ומה זה גרף של פונקציה יקבל "כאפה" רצינית שיעמיקו איתו.

נגזרת לפי הגדרה ונגזרות חלקיות לומדים בכל ההנדסות.

זה גם בסיס לחלק מהקורסים במערכות מידע שמתבססים על הסתברות.

לפני 3 דקות, sperial כתב:

מעבר לכך יש התאמות לתואר. למשל , בתעו"נ יקבלו יותר סטטיסטיקה.

ולא הייתי מזלזל בקורסים האלה,הם עמוסים וקשים.

פורסם

יש גם התאמות בין מדמח לחשמל, במדמח בטכניון ההסתברות טיפה קלה יותר, ובחשמל יש גם מדח וטורי פורייה שזה סיוט עלי אדמות.. 

אני לא חושב שצריך לרדת לרזולוציות האלה - רוצה הנדסה ? יש מתמטיקה, אין מה לפחד מזה. יכול להיות שזה לא מתאים לך, יש אנשים שרואים מספרים מתחילים להזיע. הכל בסדר, כל אחד והיתרונות שלו.

• תוכן חדש...