Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, vadim6385 כתב:

דרך אגב "חברה בטחונית" זה לא בהכרח דבר חיובי או מבטיח תעסוקה יציבה.

מחזק.

במיוחד בקטע של תרבות ארגונית , התפתחות וצמיחה ותנאים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעה, GTאי כתב:

סליחה מראש, אבל לדעתי מה שתיארת זה הדרך לא להצליח בחיים. להגיע למקום בשביל לתכנן את העזיבה זה רע.

תגיע למקום, תן את הנשמה ותראה שמתגמלים אותך, אם לא במקום הראשון זה יגיע במקום השני.

מי שמשדר את מה שאתה רושם - קולטים את זה עליו, ומתייחסים אליו בהתאם. 

*אני רושם את זה בתור מעסיק

ושוב סליחה מראש.

אין על מה להצטער, יתכן ולא הייתי ברור, כל מקום שעבדתי בו קיבל ממני את מיטב ההשקעה כדי להצדיק את מעמדי וגם תוגמלתי בהתאם, החשיבה הזו מבחינתי היא רק "מניע" לספוג כמה שיותר במשרה הנוכחית ולהגיע לרמה מקצועית גבוהה כמה שיותר מהר, ללא כוונה אותנטית לעזוב לאחר שנה.

אני אוהב קלפים פתוחים וגם בראיונות אני מציין את תקופת הזמן שאני מעריך שארצה להיות בתפקיד מסוים, בינתיים הכנות שלי הצליחה לקדם אותי למקומות הנכונים :)

עם זאת, אנשים מתקדמים ואין מדובר ב"לתכנן עזיבה" כמו שמדובר בתכנון קריירה, לדוגמא אם אדם רוצה להגיע לתפקיד devops אז עליו לסלול לעצמו את הדרך לשם ולהתחיל בתפקיד שיבנה לו את הבסיס הנכון, קידום והחלפת המשרה לא בהכרח מחייב עזיבת החברה.

עריכה אחרונה על ידי sjerby
  • אהבתי 1

עברתי לסקייטבורד

פורסם
לפני 23 שעות, GABIUBOGI כתב:

אשמח לשמוע דעות.

זה לא נשמע (נקרא) כמו דילמה גדולה. די ברור שהמשרה הראשונה תציע סביבה הרבה יותר תומכת וגמישה בתור תפקיד ראשון באזרחות, ברמה שתצדיק את ההפרש בשכר. אבל בגלל שעבודה עם חברים זה לא תמיד מודל בר קיימא ואין לדעת אם תרצה להישאר שם בעוד שנה או שנתיים, הייתי מקפיד להסביר לחברה ב' שאני הולך לעבוד עם חברה א' כי הם עסק קטן שאני מאמין בו, ושאני עושה זאת למרות שמשלמים שם הרבה פחות. גם כשאומרים לא, חשוב להשאיר רושם חיובי ולא סתם לטרוק להם את הדלת בפרצוף.

פורסם
לפני 50 דקות, Derish כתב:

זה לא נשמע (נקרא) כמו דילמה גדולה. די ברור שהמשרה הראשונה תציע סביבה הרבה יותר תומכת וגמישה בתור תפקיד ראשון באזרחות, ברמה שתצדיק את ההפרש בשכר. אבל בגלל שעבודה עם חברים זה לא תמיד מודל בר קיימא ואין לדעת אם תרצה להישאר שם בעוד שנה או שנתיים, הייתי מקפיד להסביר לחברה ב' שאני הולך לעבוד עם חברה א' כי הם עסק קטן שאני מאמין בו, ושאני עושה זאת למרות שמשלמים שם הרבה פחות. גם כשאומרים לא, חשוב להשאיר רושם חיובי ולא סתם לטרוק להם את הדלת בפרצוף.

במקרה של עבודה עם חברים, יכול לקרות גם מצב שתגיע, והבוס החבר יעזוב לתפקיד אחר, ובמקומו יגיע איזה דושבאג תל אביבי מתנשא.

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

סליחה מראש, אבל לדעתי מה שתיארת זה הדרך לא להצליח בחיים. להגיע למקום בשביל לתכנן את העזיבה זה רע.

תגיע למקום, תן את הנשמה ותראה שמתגמלים אותך, אם לא במקום הראשון זה יגיע במקום השני.

מי שמשדר את מה שאתה רושם - קולטים את זה עליו, ומתייחסים אליו בהתאם. 

לדעתי - כן צריך לתת את העבודה הכי טובה שאתה יכול.

אבל גם לשים את הצרכים שלך מעל הצרכים של האירגון.

זאת המציאות של היום. אנשים לא נשארים באותו מקום עד הפנסיה, צריך תמיד להסתכל קדימה ולהיות מוכן לקפוץ.

ובתור מעסיק - אם אתה לא כבר לא צריך את שירותיו של העובד, או שאתה יכול לקבל עובד יותר טוב בפחות כסף, אתה עדיין תשתדל לשמר את העובד המיותר או הפחות יעיל?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

ובתור מעסיק - אם אתה לא כבר לא צריך את שירותיו של העובד, או שאתה יכול לקבל עובד יותר טוב בפחות כסף, אתה עדיין תשתדל לשמר את העובד המיותר או הפחות יעיל?

ברור שעובד מיותר לא ישרוד. אבל אם אני צריך להחליט בין 2 - מי ישאר, מי יקבל העלאה, מי יקבל פרויקט יותר טוב, הבחירה תהיה בשחקן הנשמה שאתה יודע שלא ידפוק אותך כי "כולם מחליפים עבודות".

שיהיה ברור, לעובד מותר לעשות מה שהוא רוצה, הוא לא רכוש שלי וכו'. אבל אם אני צריך לשלב עובד בפרויקט מורכב וההתלבטות היא בין אחד רגיל לשחקן נשמה (האחרון לא פתאום יעזור כי קיבל הצעה יותר טובה, יתן הודעה מוקדמת שהוא מחפש לפני ה 30 יום, יבין שאני צריך להערך להחלפה שלו, לא יתקע אותי וכו') אז ברור עם מי אני ארוץ לשנים ארוכות.

יש לי כמה עובדים, כולם שחקני נשמה, אני ישן מעולה בלילה בזכותם ויודע להכיר תודה כשצריך (למשל בקורונה אף אחד לא נפגע מחל"ת וכו' גם בזמנים קשים יותר). שני הצדדים מבינים את התועלת ההדדית.

פורסם (נערך)

לעבוד עם חברים, אין לי ניסיון בשיט בעבודה עם בוס-חבר. הייתי לאחרונה בתהליך גיוס לעבודה עם בוס-חבר. מודה שאפילו לא סיימתי את התהליך כי לא הרגשתי בטוח מספיק בעבודה עצמה/התפקיד עצמו וגם לא מרוצה מתהליך הגיוס לעבודה. לא צריך לגרור אותי כמה חודשים לראיון עם CTO/CCC/CEO (כבר לא בטוח בנוגע לתפקיד של הבחור), בין לבין לשלוח הודעות שאני עוד מעט מקבל שיחה מהCTO/CCC/CEO של החברה והוא יעשה לי את הראיון עבודה. מבלי להיכנס יותר מדי לעומק התפקיד וענייני מנהלה שונים. החששות שלך עם עבודה עם בוס-חבר, מאוד חשובים וצריך לדייק יותר טוב את המצב. לא הייתי בוחל בבחינה של עדויות ממקור ראשון מהעבודה עצמה ועובדים לשעבר בנוגע לבוס-חבר. לטוב ולרע.

לא רק המעביד הפונטציאלי שלך בוחן אותך, אתה צריך גם לבחון אותו. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...