Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם ,

לאחרונה החלטתי לבדוק את נושא הטיפולים ברכב , כלומר ההבדלים בין המלצות היצרן מחו"ל (ספר רכב) אל מול המלצות המוסך מורשה בארץ.

על הרכב

הונדה סיוויק 2005,  1.6 ליטר אוטומט , כ 450000 ק"מ

מטופל בזמן (כל 10K)

נתחיל בנתונים :

המלצות היצרן ע"פ ספר אוטו (בתנאי נסיעה "נורמליים" ) :

image.thumb.png.6fd9b10c39185b3bc9ecc4a62a36d677.png

המלצות היצרן ע"פ ספר אוטו (בתנאי נסיעה "*חמורים" ) :

*מה זה חמורים אתם שואלים ? ובכן

image.thumb.png.116a0e958239abad3f7c7fa9b43c2a79.png

ע"פ הנסיעה שלי אני חושב שאנחנו בישראל עונים רק על התנאי המודגש (וגם זה בחודשי הקיץ - 6 חודשים בשנה ?! חחח )

image.thumb.png.f9a6ad6ba7fa395326b7c09414217ed8.png

המלצות מוסך מורשה הונדה ישראל :

image.thumb.png.ae0a6fce6ac0e68873fda885f3a825e8.png

יש לי כמה שאלות/תהיות בנושא :

1. למה התנאים שונים מהיצרן ליבואן ?

א. אני מבין שזה כיביכול מיועד לאירופה אך כפי שציינתי קודם , גם בתנאים המחמירים של הונדה חלק ההטיפולים בתדירות יותר נמוכה ע"פ המלצת היצרן אל מול מוסך מורשה.

2. אני רואה שכל ההמלצות הם עד 200000 ק"מ , אני מניח שאחרי 200 אלף ק"מ תדירות הטיפולים מתקצרת ? או שאין קשר ? 

א. הרי בלאי של הרבה מהחלקים שמוחלפים בטיפול נותר זהה 

ב. האם "איכות" החלפים בארץ יותר ירודה ולכן תדירות ההטיפול גבוה יותר ? (או שזה סתם טריק של בעלי המוסכים בארץ להחמיר ולגבות יותר כסף ?)

מזמין את אתכם להגיב בנושא לתת את הדעה שלכם , לשתף למי שיש הונדה סיוויק 2005 או דומה כיצד הם מבצעים את הטיפולים (המלצות יצרן/יצרן מחמיר/יבואן ?)

עריכה אחרונה על ידי vovahodosh
פורסם

זה מוכר, זה לא רק בהונדה, זה אצל הרבה יצרנים ויבואנים. 

יצרנים רבים מחילים את שגרת הטיפול של "תנאים קשים" על כל המכוניות שלהם בארץ, לפעמים עם תוספות ושנויים, לפעמים כמו שהיא. 

אחרי 200.000 חוזרים לאותו מפרט מההתחלה, שום דבר לא מתקצר. 

המפרט הזה הוא המלצה. אם הרכב שלך לא נוסע בתנאים שמוגדרים כקשים, אפשר לטפל לפי המפרט הרגיל. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

איזה איש מוזר אתה. רכב בן 17 עם קרוב לחצי מליון ק"מ ומעניין אותך טיפולים לפי הספר? בישראל מקובל לעשות לרכב כזה בקושי טיפול שנתי, ובתיקון הראשון להעיף את האוטו  כי "התיקון עולה כמעט כמו כל האוטו".. לדעתי עם הגישה האירופית שלך לרכבים אתה צריך לעשות שגרת טיפולים לפי הטבלה האירופאית🤣 ירבו כמותך בישראל.

רק לפני כמה דקות חטפתי על הראש "איך אני מעיז לצאת עם ילדים קטנים לטיול ארוך במדבר עם הגרוטאה שלי" (יפנית בת 16) כי הרי אני יתקע.. ניסיתי להסביר לו שאני מטפל ברכב ברצינות ולא כמו שמקובל בארץ ושהסיכוי להיתקע עם שלי לעומת הרכב המודרני שלו לא שונה מהותית. אצלי יש קצת יותר בלאי ואצלו "קצת" יותר מערכות אלקטרוניות רגישות.

אני מטפל בשלי לפי המלצות יצרן עם קורטוב חשיבה עצמית כמו לדוגמה החלפת שמן גיר שביצעתי. בנוסף שמנים וחלקים מקוריים או תחליפיים איכותיים.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, Buki כתב:

זה מוכר, זה לא רק בהונדה, זה אצל הרבה יצרנים ויבואנים. 

יצרנים רבים מחילים את שגרת הטיפול של "תנאים קשים" על כל המכוניות שלהם בארץ, לפעמים עם תוספות ושנויים, לפעמים כמו שהיא. 

אחרי 200.000 חוזרים לאותו מפרט מההתחלה, שום דבר לא מתקצר. 

המפרט הזה הוא המלצה. אם הרכב שלך לא נוסע בתנאים שמוגדרים כקשים, אפשר לטפל לפי המפרט הרגיל. 

איזה מפרט מבין ה 3 הוא המלצה ? 

השאלה היא לפי איזה מפרט לטפל מוסך מורשה/יצרן נורמלי/יצרן מחמיר

לפני 17 שעות, tza כתב:

איזה איש מוזר אתה. רכב בן 17 עם קרוב לחצי מליון ק"מ ומעניין אותך טיפולים לפי הספר? בישראל מקובל לעשות לרכב כזה בקושי טיפול שנתי, ובתיקון הראשון להעיף את האוטו  כי "התיקון עולה כמעט כמו כל האוטו".. לדעתי עם הגישה האירופית שלך לרכבים אתה צריך לעשות שגרת טיפולים לפי הטבלה האירופאית🤣 ירבו כמותך בישראל.

רק לפני כמה דקות חטפתי על הראש "איך אני מעיז לצאת עם ילדים קטנים לטיול ארוך במדבר עם הגרוטאה שלי" (יפנית בת 16) כי הרי אני יתקע.. ניסיתי להסביר לו שאני מטפל ברכב ברצינות ולא כמו שמקובל בארץ ושהסיכוי להיתקע עם שלי לעומת הרכב המודרני שלו לא שונה מהותית. אצלי יש קצת יותר בלאי ואצלו "קצת" יותר מערכות אלקטרוניות רגישות.

אני מטפל בשלי לפי המלצות יצרן עם קורטוב חשיבה עצמית כמו לדוגמה החלפת שמן גיר שביצעתי. בנוסף שמנים וחלקים מקוריים או תחליפיים איכותיים.

תודה על המחמאה (אני מניח חחח) 

זו טבלה שעשיתי כדי שיהיה קל לראות את ההבדלים בין כל ההמלצות 

סוג טיפול /החלפה יצרן  נורמלי  ק"מ  יצרן מחמיר  ק"מ  מוסך מורשה ק"מ 
שמן מנוע  20 10 10
פילטר שמן מנוע  20 20 10
פילטר דלק  120 120 60
פלאגים/מצתים 40 40 40
רצועת טיימינג  120 120 100
נוזל קירור ברדיאטור  100 100 150
נוזל /שמן גיר 80 40 60
נוזל בלמים 3 שנים 3 שנים 30
פילטר מזגן  30 30 NA
פילטר אוויר  40 20 20
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, vovahodosh כתב:

איזה מפרט מבין ה 3 הוא המלצה ? 

השאלה היא לפי איזה מפרט לטפל מוסך מורשה/יצרן נורמלי/יצרן מחמיר

אין מה להיצמד למפרט כמו שהוא, הרי אתה עם רמת ידע והבנה מעל המוצע, 

תטפל לפי אופי השימוש ברכב. אם אתה נוסע הרבה מחוץ לעיר ולא עומד בפקקים גם כל 20 אלף זה טוב, ועוד אתה משתמש בשמן מודרני ולא מה שהיה לפני 20 שנה כשכתבו את הספר הזה. 

שימוש מעורב עיר ובינעירוני, תטפל כל 15. 

אם האוטו כל הזמן נוסע בעיר ופקקים, או שאתה גר בדרום במקום עם הרבה אבק, חול, חם מאוד או שהאוטו עובד קשה מאוד, אז לפי מפרט של כל 10. 

פורסם

לפחות פעם אחת שינו לי שגרת טיפולים - היתה לי קורולה 1998 "אושריקו" וההנחיה הזכורה לי היתה טיפול כל 6 חודשים. כשהיתה בת 5-6 מנהל המוסך (מורשה יבואן) הודיע לי כי מעתה שגרת הטיפולים תהיה שנתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...