Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני רכישת ספורטאז' 2017 נפח 2000, לקחתי את הרכב לבדיקה ונמסרו לי שני ליקויים שעל פניו וממה ששאלתי/הבנתי אמורים להיות "לא רציניים", הידע שלי בנושא בסיסי עד לא קיים ורציתי לשאול אם באמת מדובר בדברים זניחים או יותר מזה.

מנוע (סומן כ"לא תקין", אני מבין שזה בגלל שיש סעיף מסוים, מציין בכל זאת): רטיבות/דליפת שמן קלה, סימני דליפה סולונאיד מערכת תזמון שסתומים משתנה.

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): רעידות בבלימה, צלחות בלם קדמיות אובליות.

אני מבין שכמובן אלה דברים שיש לטפל בהם, שואל כדי לדעת האם מדובר במשהו שמהווה דיל ברייקר ואם מישהו יודע להעריך סדר גודל של מחיר טיפול בשני הליקויים.

אשמח לכל עזרה, תודה!

פורסם

סולנואיד תזמון משתנה ניתן להחלפה, 

יתכן שהזעה זה שאריות שמן כתוצאה מפירוק שנעשה לצורך ניקוי הרשתית/ החלפת השסתום,  

כתוצאה מאי החלפה של שמן בזמן שיצרה סתימה.

ניתן להחליף גומיית אטם או את כל השסתום.

לגבי הבלמים, בהנחה ולא הוחלפו מאז עליית הרכב לכביש, ככל הנראה מצריך החלפה של צלחות ורפידות,

צריך לדעת כמה ק"מ הרכב כדי להבין אם זה בלאי סביר . 

פורסם
לפני 5 שעות, shimta כתב:

לגבי הבלמים, בהנחה ולא הוחלפו מאז עליית הרכב לכביש, ככל הנראה מצריך החלפה של צלחות ורפידות,

תודה על התגובה, הרכב עשה פחות מ-70000 קילומטר.

פורסם
לפני 13 שעות, shimta כתב:

דרך אגב אתה יודע אולי לתת הערכת מחיר כללית לתיקון שתי הבעיות? מנסה לקבל סדר גודל, כמובן שזה משתנה בהתאם למוסך ועוד, רק להבין טווח מחירים.

תודה.

פורסם

הסלנואיד מהיבואן יכול לעלות 900 ש"ח + - , אך בפועל הוא עולה בחול בין 70-100 דולר.

יש כמובן חלפיים יותר זולים. 

רפידות יעלו לך 220  וצלחות 440  (למותג איכותי) . 

אלו הערכות מחיר ללא עבודה. 

הייתי ממליץ לך לנקות את האיזור של השסתום ולעקוב אם בכלל ישנה הזעה/נזילה חוזרת משם.

ולא למהר להחליף אם לא מורגשת בעיית ביצועים ברכב.

פורסם
לפני שעה, shimta כתב:

הסלנואיד מהיבואן יכול לעלות 900 ש"ח + - , אך בפועל הוא עולה בחול בין 70-100 דולר.

אם הולכים על סט זול, אתה צודק.

יש רפידות לספורטאז עם צלחות ב 500 שקל, ויש סט מקורי או תואם באיזור 900 עד 1500 שח, חלקים בלבד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 12.4.2022 בשעה 10:43, shimta כתב:

הייתי ממליץ לך לנקות את האיזור של השסתום ולעקוב אם בכלל ישנה הזעה/נזילה חוזרת משם.

ולא למהר להחליף אם לא מורגשת בעיית ביצועים ברכב.

בתאריך 12.4.2022 בשעה 12:42, איציק נ. כתב:

אם הולכים על סט זול, אתה צודק.

יש רפידות לספורטאז עם צלחות ב 500 שקל, ויש סט מקורי או תואם באיזור 900 עד 1500 שח, חלקים בלבד.

תודה רבה על התשובה לשניכם.

עריכה אחרונה על ידי achile
  • תוכן חדש...