Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, בחוזה האחרון שלי נכנסתי ליחדית דיור בעליית גג של בית פרטי שבו מתגורר בעל הדירה, בקיץ היה בדירה בלתי נסבל והמזגן עבד ללא הפסקה בכל שהות בה, ניתן להגיד שאנחנו בישראל ובכל מקום צריך בקיץ מזגן תמידי, מקובל, אבל... גם  כעת בחורף במיוחד עכשיו הדירה פשוט קפואה ( 15 מעלות אם לא מופעל חימום אקטיבי כרגע, זה עוד ירד..) כל קיר כאן חשוף לבחוץ ואינו בנוי מבטון או חומר מבודד אחר, כרגע זה ממש סבל ואין לי סבלנות לחכות עד סוף החוזה ביוני הבא, יש בדירה שני מזגנים לשם יחוס אבל זו לא הפואנטה, האם התנאים הירודים הללו הם עילה טובה להפסקת חוזה או להתחשבות מסוימת של בעל הדירה? אנסה לדבר איתו על כך אבל אני בספק אם הוא ייחס לזה חשיבות מבחינת החוזה, אני רוצה לעבור מכאן אבל לעשות זאת במהלך חוזה פעיל זה לא פשוט, אשמח להבנות בנושא...

לשם יחוס בדירה הקודמת שבה התגוררתי זה היה ממש רחוק שנות אור ממה שקיים כאן לא היה כל כך חם וממש היה רחוק מהקור שאני חווה כרגע, כמובן היה מדובר על דירה נורמטיבית בקומה 2 ולא על יחידת דיור בעליית גג. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם
לפני 59 דקות, Mikelt89 כתב:

התנאים הירודים

אתה מתאר זאת כאילו הדירה אינה ראויה למגורים בעוד שמותקנים בה שני מזגנים שעומדים לרשותך כדי לחמם אותך לתנאים ראויים לחלוטין, זה רק ענין של עלות שלא היית מודע אליה, וקשה לי להאמין שזו עילה מספיקה להפרת חוזה.

אתה יכול לנסות לפנות אליה ולבקש הורדה בשכ"ד עקב הוצאות החימום הגבוהות.

אבל אם אתה רוצה רק לעזוב, נראה לי שתצטרך לקבל ממנה הסכמה למצוא מחליף.

פורסם

בחרת בדירה הנ"ל בבחירה חופשית

בעל הבית התקין מזגנים

כך שהוא בסדר

מה שנותר הוא לבדוק כמה זמן מראש מותר לך להודיע על עזיבה

.

פורסם

מהתיאור שלך לדירה יכול להיות שמדובר ביחידת דיור קומבינה לא כ"כ חוקית.
מה החוק אומר שמקרה של יחידות דיור מאולתרות?

פורסם

^^ פשוט מאןד לבדוק זאת: אם הוא משלם ארנונה, חשמל ומים כחלק מתשלום שכ"ד, אזי בסבירות גבוהה מדובר ביחידה מאולתרת

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

יש מאולתרת מבחינה רישומית (ארנונה, מים חשמל), ויש מאולתרת מבחינת הבנייה (אין בידוד מספיק, חומרים לא מתאימים).

אגב פעם היו בונים עליית גג ללא בידוד כמעט / בכלל. ככה היה אצל ההורים שלי, רק אחרי שנים הם הוסיפו בידוד

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני בעקרון משלם רק שכ"ד ללא ארנונה, מים וחשמל, לחשמל יש מונה נפרד מהיחידה, המים בקיזוז

לפני 39 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב פעם היו בונים עליית גג ללא בידוד כמעט / בכלל. ככה היה אצל ההורים שלי, רק אחרי שנים הם הוסיפו בידוד

אין פה בידוד בכלל יכול להעיד על בשרי

פורסם

לפעמים פשוט לא תכננו את העליות גג כמקום לשהות של אנשים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 17 שעות, D_D כתב:

תזמין אותו לישון לילה ביחידה, בלי מזגן כמובן.

תבנה בית ותגור בו?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

עליית גג היא לא יחידה נפרדת מבית המגורים מבחינת ארנונה, מים, חשמל וכולי. אני לא חושב שיש כאן מקום להטיל ספק בפגם חוקי מהבחינה הזו.

יש שמראש מייעדים אותה למגורים ויש שמבחינתם זה יהיה שטח אחסון נוסף.
מבחינת החוזה, סביר להניח שראית את המקום לפני שחתמת על החוזה ובחתימתך הצהרת כי הוא מתאים לתנאים והציפיות שלך.

כפי שנכתב, מותקנים מזגנים וזה אומר שבעל הבית כן עשה מאמץ מצידו לגרום לכך שהמקום יהיה ראוי למגורים. זה לא נשמע כמו תנאים ירודים שלא התייחסו אליהם.

נסה להשיג הסכמה למצוא דיירים חלופיים במקומך ולצאת באופן חוקי ומסודר מהמקום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא חושב שיש כ"כ מה לעשות, חכה שיגמר החוזה ותעבור לדירה נורמלית. או שתמצא מחליף ותעבור לפני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכל חוזה שכירות שהיה לי אי פעם הייתה אפשרות ליציאה מוקדמת, בחלק מהמקרים היה רק צריך להודיע חודשיים מראש ובחלק אחר פשוט למצוא מחליפים וזהו. 

פורסם

משתתף בצערך שנתיים גרתי בדירה כזאת, בחורף דלקת גרון קבוע וחשבונות חשמל ענקיים, בקיץ גם כן חשבונות בשמיים אבל מזיע.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 55 דקות, ch2856 כתב:

פשוט למצוא מחליפים וזהו

מניסיון לא תמיד זה כלכך פשוט, למעשה לפעמים זה מאוד מורכב.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...