Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול כל כונן 1T ייתן לך מענה. אני גם עם אחד פשוט וזול יחסית של 1T, שמחובר למחשב רק בזמן העברת הנתונים ובשאר הזמן שוכב באיזו מגירה. TRANCEND למיטב זכרוני. 

אם אתה רוצה קצב העברת נתונים טוב יותר, המחירים מתחילים לעלות. אבל בשביל גיבוי, פעם בתקופה, אישית לא ראיתי טעם לקנות אחד יקר בהרבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כן

למיטב זכרוני חוץ מהבקר SATA בקצה (וגם זה לא תמיד - SSD בחיבור M.2) אין ביניהם חלקים משותפים.

אפילו צורת העבודה שונה - פלטות מגנטיות מסתובבות עם ראש מגנטי קורא/כותב, מול מטריצת NAND או משהו דומה שעובד חשמלית בלבד ללא מכניקה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

תאורטית, מידע ששמור בזכרון FLASH צריך להיות אמין יותר ממידע מנשמר בצורה מכנית על פלטה מסתובבת שראש נע אמור לקרוא.

מעשית זה לא תמיד ככה. התפגרו לי כבר שני כונני SSD. אחד מהם אינטל והשני סיני. משתמשים בזכרות MLC NAND FLASH שמצטיינים במחיר זול ונפח גדול - אבל פחות אמינים (ולכן גם משתמשים בפרוטוקולים של תיקון שגיאות). עובד טוב, עד ש...

כמובן שראיתי הרבה יותר כוננים מכאנים מתקלקלים. ומצד שני יש לי כוננים ישנים ביותר, כולל כונן 5GB וכונן 400 מגה שעדיין עובדים ומכילים את המידע שנכתב עליהם עוד במילניום הקודם (חלונות 95). היו לי עוד הרבה כוננים של פחות מג'יגה אבל זרקתי אותם מזמן. 

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
לפני 3 שעות, BEEKER כתב:

האם יש הבדל מבחינת אמינות צפויה,

עניין חשוב אחר שלא הוזכר הוא 

ש HDD מתפגר לרוב באיטיות וניתן לבדוק את מצבו בתוכנה ייעודית כמו למשל 

https://www.hdsentinel.com/download.php

ואם הכונן במצב יירוד ניתן לבצע clone מבעוד מועד לכונן חדש 

במקרים קיצוניים ניתן אף לפנות למעבדות שמתמחות בזה 

ולשחזר את המידע בכונן {וזה לא זול}.

בעוד שב SSD יש שני מצבים או שהוא חי או שהוא מת 

ואם הוא מת לא ניתן לשחזר בו כלום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא מדויק בכלל, זה מאוד תלוי מה זה מת.

מת זה יכול להיות סתם בקר בקצה שהתפגר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

משתמשים בזכרות MLC NAND FLASH שמצטיינים במחיר זול ונפח גדול - אבל פחות אמינים (ולכן גם משתמשים בפרוטוקולים של תיקון שגיאות). עובד טוב, עד ש

יש זכרונות ssd שאמורים להיות אמינים יותר?

-

פורסם
לפני כשעה, BEEKER כתב:

יש זכרונות ssd שאמורים להיות אמינים יותר?

יש, אבל הם עולים בהתאם.

יש זכרונות בתקן תעשייתי, וזכרונות בתקן צבאי.. כל עליה כזו ברמה מביאה לעלייה משמעותית בכמות כתיבות שהכונן בנוי לעמוד בו, ומתווספים מנגנונים שיודעים לאתר סקטורים פגומים\שחוקים ולהחליף אותם בסקטורים תקינים מבנק של ספיירים שהם שומרים בצד בצורה שקופה למשתמש.

אבל לא מדובר המחירים שהמשתמש הבייתי ירצה לשלם.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 15 דקות, Igalz כתב:

יש, אבל הם עולים בהתאם

מעניין,

זה משהו שניתן לקנות באמזון?

או שמבחינת מחיר ויתירות עדיף לקנות 2 כוננים נפרדים ולקוות שהם יחזיקו מעמד?

-

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מת זה יכול להיות סתם בקר בקצה שהתפגר.

נכון זאת אפשרות ,וגם במקרה הזה של תקלות אלקטרוניות בצ'יפים 

לא תמיד הכונן ניתן לשיחזור במקרה של תקלה בזיכרון פלאש עצמו זה בלתי אפשרי.

הכוננים הכי אמינים הם כוננים בטכנולוגיה SLC NAND ואכן הם לא זולים בכלל.

עוד מידע כאן:

https://www.kingston.com/en/solutions/pc-performance/difference-between-slc-mlc-tlc-3d-nand

במצב שבו נדרשת אמינות בזול הייתי בוחר במערך RAID לאחסון.

את מערכת ההפעלה ניתן להתקין על SSD מה שיאיץ את הפעולה הכללית של המחשב.

עוד מידע כאן:

https://he.wikipedia.org/wiki/RAID

• אהבתי 1
פורסם
לפני 33 דקות, BEEKER כתב:

שמבחינת מחיר ויתירות עדיף לקנות 2 כוננים נפרדים ולקוות שהם יחזיקו מעמד

למשתמש הבייתי לדעתי זה עדיף.. 

מודה שמעולם לא חיפשתי בעצמי לקנות את הכוננים התעשייתיים. יצא לי לעבוד איתם במסגרת פרוייקטים שעשיתי בעבודה. מעצם זה שהיו דיונים ארוכים על גדלי דיסק מגוכחים, המסקנה שלי הייתה שהמחירים בשמיים.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 34 דקות, AUDIO KING כתב:

הכוננים הכי אמינים הם כוננים בטכנולוגיה SLC NAND ואכן הם לא זולים בכלל.

עוד מידע כאן:

https://www.kingston.com/en/solutions/pc-performance/difference-between-slc-mlc-tlc-3d-nand

תודה על הקישור.

לפני 21 דקות, Igalz כתב:

למשתמש הבייתי לדעתי זה עדיף

תודה על התשובה, מה לדעתך עדיף, כונן ssd במקביל לhdd?

או שניים זהים מאותו סוג?

-

פורסם
לפני 6 דקות, BEEKER כתב:

תודה על התשובה, מה לדעתך עדיף, כונן ssd במקביל לhdd?

או שניים זהים מאותו סוג?

היתרון היחיד שיש לhdd זה שטח איכסון לשקל, אני לא רואה שום דבר טוב בהם מעבר לכך. 

לכן תשקול כמה שטח איכסון אתה צריך, וכמה אתה מוכן לשלם עליו, בהתאם לזה תחליט.

מה שבטוח שהכונן הראשי, זה שמערכת ההפעלה רצה עליו, שיהיה ssd, ורצוי עם חיבוריות nvme

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הפתרון הכדאי מבחינת ביצועים/אמינות/מחיר הוא שימוש במספר כוננים וביצוע RAID.

רוב לוחות האם המתקדמים כוללים בתוכם בקר RAID מובנה כך שכדי לישם דיסק של 1T צריך 3-4 דיסקי SSD של 512GB במחיר של 150 ש"ח לחתיכה. מה שמביא לפתרון במחיר של 600 ש"ח של דיסק מהיר (עד פי שתיים מהמהקביל לו ללא RAID) ואמין בגודל של 1TB שמספיק כיום למערכת ההפעלה וללא מעט מדייה.

RAID10 משתמש בארבעה דיסקים המופעלים בשני צמדים והיתרון שלו הוא שבזמן תקלה ניתן לעבור בין הצמדים במהירות ולהמשיך לעבוד. RAID5 משתמש בשלושה דיסקים אך הבנייה שלו לאחר תקלה ארוכה יותר.

גיבוי+גיבוי+גיבוי, זה מה שחשוב. גם אם הדיסק יתפגר/המחשב יגנב/הבית ישרף אז את התמונות מהטיול, סרט החתונה, היום הראשון של הילדים בביה"ס או המיקס שהכנת ישארו לך. בתור אחד שפעם אחת איבד אינפורמציה שלא יכלתי לשחזר למדתי על בשרי כמה זה יכול להיות חשוב...

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
הגהה
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 12 שעות, BEEKER כתב:

זה משהו שניתן לקנות באמזון?

כמובן. חפש enterprise class SSD או data center SSD. עלויות סביב 500 דולר לטרה. זה רק כדי לסבר את האוזן, כאמור אני גם לא חושב שיש למשתמש הביתי מה לחפש שם.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...