Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח :-)

מדובר בפיאט אונו שנת 92, מצבר הוחלף לפני כ 7 חודשים,

האוטו לעיתים מניע, ולעיתים לא מניע.

כאשר לא מניע, שומעים כשמנוע משתדל אבל חלש מידי.

עם כבלים - מצליח להניע.

1. הייתי ב 2 מוסכים, שניהם טענו שהבעיה היא בסטרטר.

400 - 500 ש"ח לתיקון / החלפה במשופץ, כולל עבודה כולל מע"מ.

אם אכן הבעיה היא אכן בסטרטר, האם המחיר הנ"ל סביר ?

2. אני מבין מאוד קטן במכוניות, אבל האם תאור הבעיה הנ"ל אכן נשמעת לכם כמו בעית סטרטר ?

(הרי אני מצליח לתת ניסיונות התנעה, יש רעשים, פשוט נשמע חלש מידי מכדי להצליח להתניע,

וכשמחברים עם כבלים לרכב אחר, אז המצבר שלי מקבל זריקת עידוד בצורת כוח מהמצבר השני,

ומצליח להתניע) - האם זה לא נשמע כמו תקלה קלאסית של מצבר חלש ?

3. שאלה כללית, בלי קשר לנושא: אם יש רכב שזקוק לכבלים כדי להתניע,

האם יש משמעות למשך הזמן שהוא מחובר לרכב אחר עם כבלים

(כשבעל הרכב השני לוחץ קצת על הגז) ?

כלומר, אם חיברתי רכב עם כבלים, לאחר חצי דקה-דקה ניסיתי להתניע ולא הצלחתי,

האם יש סיכוי שלאחר זמן רב יותר (נניך 5-10 דקות של מתן גז ברכב השני),

הוא כן יצליח להניע, למרות שלאחר חצי דקה-דקה קודם לכן הוא לא הצליח ?

פורסם

בהחלט יתכן. באונו שלי היתה בעיה דומה. הסימפטום היה מנוע סטרטר מסתובב לאט ולא מצליח להניע את הרכב. מסתבר שצריכת הזרם הרגעית שלו היתה גבוהה יותר מדי, והמצבר לא הצליח לעמוד בה. בסופו של דבר גם התנעה עם כבלים לא עזרה.

ניידת שגריר שהגיעה לחלץ את הרכב נאלצה לחבר ארבעה מצברים במקביל... הרכב הניע, נסע בכוחות עצמו למוסך, שם הוחלף לו מתנע.

לשאלתך השניה - לכבלים איתם אתה מניע יש יכולת מוגבלת להעברת זרם. אם המצבר שלך ריק, בעת נסיון התנעה הסטרטר ינסה למשוך מהרכב השני זרם רב, והכבלים לא יעמדו במעמסה.

כאשר שני הרכבים מחוברים, האלטרנטור של הרכב השני טוען את המצבר שלך.

בנסיון התנעה נוסף, המצבר שלך "ישתתף" במעמסה (בגלל שהוא הצליח להיטען קצת). לפעמים, זה כל מה שצריך.

פורסם

לא כתבת באיזה מנוע מדובר באונו 1.0 ו 1.1 FIRE, או 1.4, המתנע (סטרטר) שונה ביניהם אך בכל מקרה המחיר שהוצע לך סביר מאוד.

כל מוסך יכול וצריך לבדוק את מצב המצבר, מתח תחת עומס והרכב אלקטרוליט ולפי זה לדעת בוודאות מה מצבו. גם את תצרוכת זרם המתנע קל לבדוק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, מדובר במנוע 1000, מדה דעתך ? והם תוכל לענות גם על שאר שאלותי בבקשה ?

ארנון, לא הבנתי, כאשר אני מחובר בכבלים ומנסה להתניע, אז המצבר שלי מושך כוח מהמצבר השני,

וכאשר אני רק מחובר ונותן גז ברכב השני, אז מה שקורה בינתיים הוא שהאלטרנטור שלו טוען את המצבר שלי ?

פורסם

ארנון, לא הבנתי, כאשר אני מחובר בכבלים ומנסה להתניע, אז המצבר שלי מושך כוח מהמצבר השני,

וכאשר אני רק מחובר ונותן גז ברכב השני, אז מה שקורה בינתיים הוא שהאלטרנטור שלו טוען את המצבר שלי ?

כאשר אתה מחבר כבלים בין שתי המכוניות, מערכות החשמל של שתיהן מחוברות במקביל. האלטרנטור של המכונית השניה טוען את שני המצברים (הם נראים לו כמו מצבר אחד שקיבולתו היא סכום הקיבולות של שני המצברים).

כאשר אתה מנסה להניע, המתנע שלך מושך חשמל משני המצברים (וגם מהאלטרנטור של הרכב השני). מכיוון שמדובר בזרם גבוה מאוד, רוב הסיכויים שהכבלים המחוברים בין שתי המכוניות לא עומדים במעמסה. אם המצבר שלך ריק לחלוטין, לא תצליח להניע במקרה כזה.

הפתרון הוא להמתין עד שהמצבר שלך יטען קצת, או להצטייד בכבלי התנעה איכותיים יותר.

פורסם

הבנתי ארנון, תודה על ההסבר,

אז עכשיו אפילו עוד יותר נראה לי שהמעיה של מנוע שמתניע לפעמים כן ולפעמים לא,

וכאשר לא - אז רק עם כבלים כן,

כבעיה של מצבר, ולא של סטרטר, לא ?

פורסם

קשה לאבחן בשלט רחוק.

אם הבנתי את התיאור שלך, הוא דומה מאוד למה שחוויתי בעצמי, וזה אכן הסתבר בסופו של דבר כמתנע תקול.

מציע לך לנהוג על פי עצתו של רפי לין, ולגשת לאבחון נוסף שיבדוק את כל נקודות הכשל האפשריות (מצבר, טעינה, צריכת זרם מתנע וכו').

פורסם

2 המקומות שהייתי שהם חיברו איזה מד כלשהו למצבר ובדקו אותו,

לאחר מכן הוא נגע בעוד כמה מקומות ובדק.

אז אני מניח שהם הגיעו למסקנה שהמצבר בסדר, האלטרנטור בסדר, והבעיה היא בסטרטר..

פורסם
אבל גם עם המצבר הנוכחי הרכב מניע לפעמים,

כך שגם אם יניע עם מצבר אחר, זה לא אומר הרבה...

אגב,

כשאני חושב על זה שוב,

אם הבעיה היא אכן הסטרטר,

אז כיצד יתכן שיש ימים שהרכב מצליח להתניע לבד (בלי כבלים),

ויש ימים שהוא לא מצליח להבניע לבד, אלא רק עם כבלים ?

אם הסטרטר פגום, אז הוא פגום, איך זה שלפעמים הרכב מצליח להתניע ?!

פורסם
מתנצל על ההקפצה, אבל אשמח לתשובה דחופה, מכיוון שמחר אני מעוניין לבצע את הטיפול הנכון.

תודה וסליחה מראש.

בעלי מיקצוע בדקו לך את הרכב ונתנו דיאגנוזה...ועכשיו אתה רוצה חוות דעת שנייה דרך האינטרנט?

בחייך...סע למוסך בבוקר, ותתקן מה שצריך.

פורסם

אבל שאלתי שאלה מאוד הגיונית :

אם הבעיה היא אכן הסטרטר,

אז כיצד יתכן שיש ימים שהרכב מצליח להתניע לבד (בלי כבלים),

ויש ימים שהוא לא מצליח להבניע לבד, אלא רק עם כבלים ?

אם הסטרטר פגום, אז הוא פגום, איך זה שלפעמים הרכב מצליח להתניע ?!

• תוכן חדש...