Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותנו קיה סטוניק בת 3 שמטופלת רק במוסך מרכזי של קיאה מהרגע שעלתה לכביש.

לאחרונה היא הפסיקה לסחוב בנסיעות, עד למצב שאני לוחץ על דוושת הגז עד הסוף והרכב בקושי מגיב ורק מעלה טורים ומוריד הילוך.

פניתי למוסך המרכזי כי הרכב עדיין באחריות שלהם והם אחרי בדיקה קצרה של הרכב אמרו שהרכב תקין ואין מה לפנות אליהם.

לאחר שיחה מול המנהל הרגשתי שפשוט מתנערים ממני ולא רוצים לטפל ברכב כי עוד מעט האחריות נגמרת.

מה עלי לעשות כעת?  לפנות למוסך פרטי ולנסות לאתר את התקלה?  

פורסם

האם פתחו לך כרטיס עבודה במוסך?.

מוסך מרכזי - בטעות הרבה אנשים מכנים "מוסך מרכזי" 

את המוסכים מורשי היבואן, אז באיזה מוסך והיכן היית?.

מהיכן אתה בארץ?

בברכה  -  רפי לין

פורסם

הייתי במוסך של קיה בשורק, להלן מוסך מרכזי של קיה. כך הוא גם נקרא מאחר והוא בבעלות טלקאר ולא מורשה יבואן. 

לטענת מנהל השירות הם כן פתחו לי קריאה והזינו את הטענה שלי אבל ציינו כי לאחר בדיקה שלהם הרכב נמצא תקין.

בטופס שיחרור צויין דיאגנוסטיקה במסגרת האחריות.

מעבר לכך סירבו לדבר איתי ואמרו שאעשה מה שאני רוצה כי מבחינתם אין בעיה עם הרכב והם לא יטפלו בו עוד.

ואני מאזור המרכז. 

פורסם

שאלתי אם נפתח כרטיס עבודה, כי כעת כל מוסך מורשה היבואן יראה

במחשבו את הכ"ע שנפתח במוסך המרכזי ושבו נרשמה תלונתך עם

"הטיפול" שהמכונית קיבלה ולכן לא יוכלו לטפל בזאת במסגרת האחריות לרכב.

אם במוסך שאינו מורשה היבואן יצליחו לאתר ולתקן הבעיה ותשלם עבורה,

אז תוכל לתבוע מהמוסך המרכזי החזרת התשלום, כי הם לא פתרו הבעיה.

רק מסקרנות, האם במוסך המרכזי בצעו גם נסיעת מבחן עם המכונית?

בברכה  -  רפי לין

פורסם

אני הבנתי עכשיו.

מזה אני חששתי כך שאין יותר מה לפנות למוסך יבואן.   

עשו נסיעת מבחן - סיבוב של  5-10קמ"ש בחניון שלהם - והמכונאי קבע שהרכב מתנהג רגיל.

לפי הזמן שהרכב שהה במוסך אני בספק אם הרכב אכן עבר דיאגנוסטיקה מקיפה כלשהי מעבר לסימון בתלוש וסיבוב בחניון למראית העין.

יש מוסכים שמתמחים בקיה?  או לפחות באיבחון תקלות? 

על מנת שאוכל לקבל חוות דעת מקצועית מהם.

תודה.

פורסם

אנסה לברר.

עדכון:

בדקתי ופנה אל "קיה מערב" (מורשה היבואן) שברח' משה שרת 23

ראשל"צ ופנה שם אל תמיר (מנהל מרכז השירות) ושם ישתדלו למצוא ולפתור את הבעייה.

תגיד לתמיר שאסי בורג הפנה אותך אליו.

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רפי שלום, אכן פניתי למר תמיר.  הוא כן עשה נסיעת מבחן רצינית.

למרות זאת הוא התעקש שהרכב תקין ומתנהג כפי שצריך. הרכב לא נכנס למוסך, לא בוצעה בדיקה ע"י מכונאי או אפילו עדכון תוכנת הגיר.

הצבעתי על עוד בעיה בהזעת שמן ממכסה שסתומים, הוא אמר שלא מטפלים בזה ובכל רכב יש הזעת שמן מראש מנוע.

כאשר התעקשתי על האחריות של היבואן, נאמר לי שתיקון הזעת שמן במכסה שסתומים יכול לגרום ליותר נזק.

איזה נזק אפשר לגרום מאיטום מכסה שסתומים, אשאיר זאת למקצוענים לשפוט. 

גם עם היחס האדיב, יצאתי מאוכזב מחוסר המקצועיות.  

אפנה לקיה העולמית ואפעל משפטית נגד טלקאר.  מצער מאד שרכב שאמור להיות מטופל ע"י מוסך מורשה יבואן

לא מטופל כנדרש, ואין טיפול מקיף ומקצועי גם עם התג מחיר אותו אנו משלמים. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש שרשור דומה בפורום, על בחור שקנה קליאו / 208 (לא זוכר בדיוק) חדשה 2021, הרגיש שמשהו לא תקין בהעברות ההילוכים של הגיר, ועבר כמה וכמה מקומות שטענו ש"ככה הרכב מתנהג" עד שמצא מקום שבאמת אכפת לו מהלקוח, גילו שצריך לעשות עדכון בגיר, והרכב אחר כך נסע כמו שצריך. 

אנסה לחפש לך את השרשור, אומנם אלה יבואנים שונים אבל ההתנהלות נשמעת אותו דבר בדיוק. 

עריכה: לא הייתי מאה אחוז מדויק בפרטים. בכל אופן זה השרשור:

לא יודע אם זה מה שיתקן לך את הרכב, אבל תמיד טוב לדעת ולקרוא.

עריכה אחרונה על ידי iEminem
  • אהבתי 2

Ford Fiesta 2014 Manual

• תוכן חדש...