Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

הרכב המדובר עבר עד היום (7 שנים) 70000ק"מ, גיר רציף.

בימים האחרונים הופיעה בעיה בגיר ללא נורת תקלה.

הגיר התחיל להתנהג מוזר בהילוכים 3-7 בטורים גבוהים.

כאשר מאיצים מעל 4000סל"ד בערך מרגישים שהגיר נתפס או נתקע למשך 5-10 שניות גם אם משחררים את דוושת הגז הוא עדיין ממשיך על ההילוך ולא מעלה הילוך, גם אם מנסים במצב M להחליף הילוך כלום לא קורה עד שזה עובר מעצמו ו"משחרר את ההילוך".

ביצעתי בדיקה והאצתי בהילוך 3 במצב M עד שהגיע לכ3000-4000סל"ד , הגיר החליט להוריד הילוך ל2(!?) ואז "נתקע" עליו כמה שניות.

בכביש מהיר כשמאיצים ועוברים לסל"ד גבוה זה גם כן מופיע, כאילו הוא מוריד הילוך ואז נתקע עליו כאשר הסל"ד גבוה עד שמשתחרר לבד.

הרכב תמיד טופל במוסך מורשה ואין הסטוריה של תקלות או החלפת שמן גיר.

מהתייעצות עם מכון שיפוץ גיר נאמר שאין טעם להחלפת שמן גיר וכיול.  נאמר לי להמשיך לנסוע כך, וכשזה יחמיר ניתן לעשות שיפוץ וזה כבר יעלה כ8-9אלף.

עדיין לא יצא לי להגיע עם התקלה למוסך טויוטה.

ידוע לי שהמלצת היבואן היא שאין צורך בהחלפת שמן בגיר הזה אך מצד שני ישנם המלצות ברשת (בחו"ל) על החלפת שמן ואף כיול באופן עקבי.

אודה לחוות דעת להמשך טיפול

פורסם

ראיתי בפורום כבר כמה רכבים כאלה במצב די חדש עם גיר לא תקין,כנראה בעיה סדרתית,מה שאומר שתוכל לקבל מספר הצעות לשיפוץ,כמו שנאמר,בנתיים תסע רגיל.

פורסם

המינימום זה לבדוק מפלס של שמן הגיר. 

בכל זאת מדובר ברכב של 7 שנים ואף פעם לא החליפו שמן גיר?? 

לי יש קורולה 2015 . 

אני לא נוהג לנסוע על מוד ידני ולשחק בהילוכים ולמשוך עד מעל ל 4000. 

אבל אצלי יש התנהגות שמזכירה את מה שאתה מדבר עליו, לדעתי זה מתוכנן וחלק מהמח של הגיר.

בירידות מירושלים, אם אני יורד אותם עם רגל על הגז אז הכל כרגיל.

אם אני עוזב את הגז ומתחיל לבלום .. אז הגיר נכנס למוד שהוא לא "מעלה הילוכים יותר" עד שאני לא נוגע שוב בדוושת הגז.

לכן אם אני יורד את הירידות עם רגל על הבלמים בלבד. 

אז עזיבה של הבלמים תרגום לסל"ד לעלות ולעלות ולעלות ..  לדעתי זה מכוון על מנת לייצר בלימת מנוע בירידות.

לחיצה על דוושת הגז משחררת והסל"ד יורד במיידי. 

אני מהמר על חוסר בשמן גיר, או מעבר כלשהו במח שנסתם... יכול להיות שהחלפת שמן גיר תשחרר את הסתימה.

פורסם

אני מבין למה אתה מתכוון בנסיעה בירידה, אבל אני לא מדבר על זה. אין בעיה אם לא לוחצים על הגז כשהסל"ד גבוה, אלא מתי שכן לוחצים על הגז.

אני מדבר על העניין שאם אני צריך עכשיו לנסוע בעליה והרכב יתחיל לעלות לסל"ד גבוה אז הבעיה תופיע (כנ"ל בכביש ישר בהאצה).

אני לא נוהג על מוד ידני, עשיתי זאת למטרת הבדיקה בלבד.

פורסם

לדעתי שלב ראשון תבדוק האם את השמן גיר (מפלס + צבע).

אתה יכול במורשה טויוטה .. תבקש הצעת מחיר לבדיקת מפלס והוספה במידת הצורך (רייכמן בהרצליה עושים זאת בוודאות).

הם ממלאים 200CC או יותר ואז מאזנים את המפלס.

בשלב ראשון אל תבקש החלפה. 

אתה יכול במוסך מורשה משרד התחבורה שאתה סומך עליו שיודע את הפרוצדורה ... 

באותו אופן.. למלא קצת או יותר ..  ולבדוק מה יוצא. 

ואתה יכול לנסות גם לבדוק לבד. 

שלב הבא .. אם המפלס תקין , או אם תיקון המפלס לא עזר..  הייתי כן מחליף חצי מהנוזל..

או במוסך או לבד. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שמח לעדכן כי לאחר החלפת של 3 ליטרים שמן גיר יש הרגשה שהגיר חזר לעבוד כרגיל.

אמשיך לנסוע וכנראה אבצע החלפה נוספת של השמן בקרוב.

תודה לכולם

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתאריך 18.5.2021 בשעה 10:13, mishax1 כתב:

שמח לעדכן כי לאחר החלפת של 3 ליטרים שמן גיר יש הרגשה שהגיר חזר לעבוד כרגיל.

אמשיך לנסוע וכנראה אבצע החלפה נוספת של השמן בקרוב.

תודה לכולם

גם אני אשמח לקבל קצת יותר מידע, ככה שנוכל לעזור לאחרים. 
החלפת לבד ?  במרכז שירות של טויוטה או סתם מוסך מורשה?

שמן גיר מקורי או קסטרול? או משהו אחר?

האם היה חסר שמן גיר? כלומר רק הוצאתם 3 ליטר והחזרתם 3 ליטר?

או שהוציאו מה שיצא, החזירו מעבר ואז מדדו את המפלס שהיה צריך?

אני שמח לשמוע שהבעיה נפתרה , אבל מסוקרן לדעת האם השמן הזה מאבד נפח עם הזמן (תחושה שלי מ-2 רכבים שראיתי) ,

או ששמן חדש שיחרר איזה סתימה במעברים במוח של הגיר?

פורסם
בכמה הסתכמה עלות החלפה חלקית של השמן?
כל מוסך מכונאות יכול לבצע את ההחלפה.
עלות העבודה כ 300₪ + 400₪ מיכל שמן גיר רציף מקורי של טויוטה 4 ל' ( ניתן לקנות לבד ).
מי שיודע לבצע החלפה לבד, עולה לו רק 400₪ רק השמן.
התופעה שהגיר כאילו נתקע ונשאר על סל"ד גבוהה קרתה גם אצלי כמה פעמים, בירידות מירושלים. הרגשה מוזרה. אבל אלו היו מקרים נדירים וחד פעמיים.
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בשביל מה מקורי אם יש של מוטול שעומד בתקן (ובעוד הרבה) בפחות מחצי? 100 שקל לליטר זה מטורף שאתה יכול ב40.

זה מתוכנן לקרות בירידות כמו בירושלים כדי לתת בלימת מנוע ולחסוך בדלק, גם בספארק עם הגיר רציף שלי זה היה קורה.

פורסם

אנחנו בסוג של לופ לגבי שמן גיר CVT מקורי/ עומד בתקן .
כל אחד יישאר בסוף בדיעה שלו לגבי זה.

התופעה של הגיר "נתקע" בסל"ד גבוה לא דומה לבלימת מנוע רגילה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בספארק הסלד היה "נתקע" על 3000-3500 בירידות של ירושלים, זה מתוכנן ככה בכוונה.

לא אומר שמה שקרה לפותח האשכול זה המקרה הזה אבל ממה שאתה תיארת ועוד אמרת ירידות של ירושלים זה מתוכנן להיות ככה זאת לא תקלה.

פורסם

הגיר לא שינה "הילוך", גם כאשר בכל מקרה אחר היה מחליף, אחרי שכבר נגמרה הירידה. כאילו מחשב הגיר התבלבל ונתקע.
ב 4.5 שנים זה קרה לי 3 פעמים, בהפרשים של כשנה בין המקרים.

פורסם

תרשום "מחליף" , כי הוא לא באמת מחליף הילוכים , אלא יותר נכון משנה את היחס בין התופים של הרצועה.

רוב המח של הגיר זה דיאפרגמות ומעברים של השמן ההידראולי. 

גם אצלי קרה ובטח עוד יקרה שפתאום הוא עושה משהו מוזר.. לא משהו שגורם לרכב לא לנסוע , אלא יותר גורם לי לשאול "למה?"

למה הוא בוחר להישאר בטורים האלה ולא לרדת או לעלות וכדומה?

ואז בדיוק כמו רכיבה על סוס, אני לוחץ על דוושת הגז או עוזב לשנייה את הדוושה ומסביר לו מה אני רוצה שהוא יעשה ולרוב זה מסתדר. 

לדעתי , דרך דוושת הגז אני מגביר את לחץ השמן או מפחית אותו (תלוי בנקודה הבעייתית ) ואז המח משתחרר מהנקודה שהוא נתקע בה. 

סביר להניח שככל שהשמן יותר ישן ומתחיל לאבד את התכונות שלו , אז התופעות האלה  קורות יותר. 

בטוח שאם ממשיכים לנסוע אם שמן בעייתי אז בסוף יש איזה דיאפרגמה של דולר חצי שנפרצת ואז צריך שיפוץ גיר ב 8000 ש"ח.

שזה אומר פתיחת הגיר, הוצאת המח והחלפת הדיאפרגמות של הדולר וחצי. 

פורסם

חשבתי שלרשום "הילוכים " מספיק כדי להבין שאני יודע איך הגיר ברכב שלי פועל.
גם אני שאלתי את עצמי "למה זה קורה?", אבל לא מעבר לכך, לא נכנסתי לסרטים או מוסכים .
לכל מחשב יכול לקרות באג רגעי.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...