Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטויוטה ראב 4 היו עד עכשיו בערך 34 מיליארד גרסאות שונות - רמות גימור, הנעה כפולה או קדמית, הייבריד או בנזין. אלוהים יודע איך, אבל עם ההשקה היום של הראב4 פלאג-אין, הם הצליחו להשיק אותו דווקא בגרסה האחת שלא הייתה קיימת עד עכשיו.

עוד פרטים בידיעה המלאה: https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3591/חדשות/טויוטה-ראב-4--עכשיו-בגרסת-פלאג-אין

טויוטה-ראב4-פלאג-אין-1.jpg

טויוטה-ראב4-פלאג-אין-2.jpg

טויוטה-ראב4-פלאג-אין-4.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לא ברור לי מי קהל היעד של הרכב בתמחור הזה. מי שלא יכול להתקין עמדת טעינה, אין מבחינתו לגרסה הנטענת יתרון על ההיברידית הרגילה שעולה 30,000 פחות. מי שכן יכול כבר ילך על חשמלית מלאה שעולה הרבה פחות בגלל הטבת המס. טויוטה שפכו את כל כספי המו"פ שלהם על הנעה במימן וכתוצאה מכך הם נותרו מאחור בחזית ההנעה החשמלי. זה מסביר את השמועות בדבר חידוש שיתוף הפעולה בין טויוטה לטסלה. לשני הצדדים יש מה להרוויח והחברות לא מתחרות על אותם לקוחות. עם השיתוף הזה יתממש וטויוטה תתחיל לייצר גרסה מודרנית של RAV4 EV זו תהיה נקודת המפנה שתסמן את תחילת הסוף של מנוע הבנזין.

Toyota_RAV4_EV_with_badge_WAS_2012_0791_

פורסם
לפני 12 דקות, eladts כתב:

מי שכן יכול כבר ילך על חשמלית מלאה שעולה הרבה פחות בגלל הטבת המס.

אני ממש (אבל כאילו, ממש ממש ממש) לא מסכים עם האמירה הזו. לא כל מי שיכול להתקין עמדת טעינה ילך אוטומטית על רכב חשמלי, יש עוד הרבה מאוד שיקולים מעבר לקיום/חוסר היכולת להתקין עמדת טעינה, הרבה מאוד אנשים עדיין לא מוכנים לקבל את הפשרות של טווח וזמני טעינה ארוכים שדורשות מכוניות חשמליות. הנעת PHEV היא בלי צל של ספק המערכת הכי גמישה והכי "נכונה" (מבחינת הסתגלות ממנוע בעירה ויתרונות/חסרונות כלליים) שקיימת היום בשוק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אפשר בבקשה לא לדחוף את טסלה לכול מקום?

תודה.

לפני 3 דקות, פבל כתב:

הנעת PHEV היא בלי צל של ספק המערכת הכי גמישה והכי "נכונה"

אם היצרנים לא היו עושים טווח רק בשביל לעבור רגולציה, אז היה יכול להיות יותר טוב לטעמי. פה כבר נחמד שטויוטה נותנים 75, זה טוב, ממש טוב. 100-125 היה טוב יותר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, פבל כתב:

אני ממש (אבל כאילו, ממש ממש ממש) לא מסכים עם האמירה הזו. לא כל מי שיכול להתקין עמדת טעינה ילך אוטומטית על רכב חשמלי, יש עוד הרבה מאוד שיקולים מעבר לקיום/חוסר היכולת להתקין עמדת טעינה, הרבה מאוד אנשים עדיין לא מוכנים לקבל את הפשרות של טווח וזמני טעינה ארוכים שדורשות מכוניות חשמליות. הנעת PHEV היא בלי צל של ספק המערכת הכי גמישה והכי "נכונה" שקיימת היום בשוק.

זה נראה יפה בתאוריה, אבל השוק פשוט לא קונה את זה. שברולט הפסיקה את היצור של הוולט למרות שהיתה לה בארה"ב את אותה הטבת המס שהיתה לחשמליות מלאות. היום בארה"ב נמכרות יותר חשמליות מלאות מהיברידיות נטענות.

286811.jpg

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 48 דקות, David32 כתב:

תודה.

למה לא?

הרכב הזה בתחרות ישירה מול מודל Y, שתגיע לפה מתישהו בקרוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אלעד צודק מאוד, וגם פבל צודק מאוד וזה מסתדר מצוין. 

אלעד צודק מאוד מכיוון שעבור הרבה אנשים, מה לעשות - בהינתן האפשרות לטעינה ביתית - מכונית חשמלית בעלת טווח ראוי (300 ק"מ וצפונה בעולם האמיתי) תהייה די והותר. 

פבל צודק מאוד מכיוון שעבור הרבה אנשים, מה לעשות - גם בהינתן האפשרות לטעינה ביתית - מכונית חשמלית היא גשר אחד רחוק מדי.

אבל כשלב ביניים - מכונית פלאג אין מאפשרת את שלב המעבר שבו בנסיעה עירונית או קצרה פחות מכוניות ישרפו בנזין ויזהמו ובראייה קצת יותר מרחיקת לכת, אולי ייגרמו לאותם אנשים לומר בחלוף 3 שנים עם פלאג אין "וואלה, אני בשל למעבר". 

ולגבי טסלה, נכון לעכשיו ובהיצע הדגמים הנוכחי, היא מתחרה בשלושה סגמנטים, עושה בהם עבודה יפה, אבל עד ההתרחבות שלה לקטגוריות שבהן נמצא ראב4 או מתחרים פופולריים אחרים כולל משפחתיות זולות יחסית, לא צריך לדחוף בכוח. 

כל דבר בעיתו, לכל סיר יש מכסה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם (נערך)

עזבו טסלה, המחיר של הדבר הזה מופרך ברמות. באמת לא יודע למה לקנות את הטויוטה הכעורה הזו בכזה סכום, אין מצב שאין רכב אחר במעל רבע מיליון שלא נותן תמורה טובה יותר, גם בקטגוריה הזו של הג'יפונים. 

אולי אני מנותק מעלויות של רכבים כאלה בשוק, אין לי מושג, ועדיין בהיגיון שלי זה לא מחיר סביר. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

אני חושב שדווקא רכב היברידי רגיל הוא הדבר הטוב ביותר לאלו שחושבים על עתיד התחבורה והמעבר (ביום אחד) לחשמל מלא, אין צורך בשקע טעינה, יש חיסכון בדלק ועדיין אפשר לנסוע לאילת בלי לחפש מטען בדרך.

אני מסכים  לחלוטין עם מי שרשם מעלי שמחיר הרכב הזוי ברמות

אני אקנה לקסוס ux250h ברמת גימור f-sport  לפני שאקנה את הרכב הזה (אם להישאר בסוג של טויוטה 😁);

כן, יודע, הראב 4 גדול יותר ויתכן שמיועד לקהל קצת אחר,

מצד שני, אחוז גדול ממי שקונה את הרכב הזה (לפחות ממה שאני ראיתי ונתקלתי) לא משתמש בגודלו ויכולותיו, אלא פשוט רוצה ״ג׳יפ גדול ואמין״ 

אני מעדיף רכב חצי גבוה, פי כמה יותר מפואר ומפנק ושלא תלוי בכבל חשמל - גם אם הוא קטן יותר במימדיו

אבל זה אני 😏

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 15 שעות, David32 כתב:

למה? זה דווקא די רלוונטי. אמנם לא ספציפית עכשיו כי אין לה מתחרה בסגמנט הזה, אבל באופן כללי, כ"נציגה" של מכוניות חשמליות, אני חושב שראוי להזכיר אותה ולהתייחס אליה. 

לפני 15 שעות, David32 כתב:

אם היצרנים לא היו עושים טווח רק בשביל לעבור רגולציה

אם אני זוכר נכון (אל תתפוס אותי במילה), לא הטווח הוא שנמדד "עבור רגולוציה" אלא קיבולת הסוללה. היא צריכה להיות מעל 13 קוט"ש כדי שרכב יוכל "להיחשב" כ-PHEV ולקבל את ההטבות שמגיעות עם התואר הזה. 

לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

הרכב הזה בתחרות ישירה מול מודל Y, שתגיע לפה מתישהו בקרוב.

הוא בתחרות, אבל לא ישירה. כמו שאמרתי לאלעד (וארחיב עכשיו בתגובה לו), יש הרבה מאוד אנשים שמבחינתם רכב חשמלי מלא זה בכלל לא שיקול כי טווח וכי זמני טעינה ארוכים.

לפני 15 שעות, eladts כתב:

זה נראה יפה בתאוריה, אבל השוק פשוט לא קונה את זה. שברולט הפסיקה את היצור של הוולט

להשוות את השוק האמריקאי לישראלי מהבחינה הזו זה בערך כמו להשוות טלוויזיות OLED למלפפונים ולהגיד ש"OLED זו טכנולוגיה שלא תופסת כי קונים הרבה יותר מלפפונים מאשר טלוויזיות".

ארה"ב היא שוק כל כך שונה מישראל... כל כך הרבה יותר מתקדם, משוכלל, עם מבחר הרבה יותר רחב, מחירים הרבה יותר נמוכים, רמת מינוע הרבה יותר גבוהה - המון דברים שמאפשרים הרבה יותר "הרפתקנות" בבחירת המכוניות.

כשאלעד שגר בארה"ב קונה מכונית, הוא כנראה קונה מכונית שתהיה אחת משתיים בבית (הממוצע בארה"ב הוא 1.88 מכוניות למשק בית), אז את הנסיעות המשפחתיות הוא בכל מקרה יעשה עם ה-F150 או הטיגואן שחונה ליד. השוק גם יותר רחב (מבחינת דגמים/גרסאות) ופחות ריכוזי וסובל ממנטליות עדר אז ירידת הערך (שמלכתחילה קטנה יותר כי המחירים נמוכים יותר) של רכבים איזוטריים יותר תהיה מתונה יותר, גם יהיה לו קל יותר למכור כי השוק גדול יותר, הרבה פחות שמרני ומסתכל על מכוניות הרבה יותר כמוצר צריכה שקונים "בשביל עצמך". כל אלה מאפשרים לו להיות יותר הרפתקני אז הוא יכול להרשות לעצמו לקנות בולט או i3.

מאידך, כשאלעד שגר בישראל קונה מכונית שיש סיכוי הרבה יותר גבוה שהיא תהיה היחידה בבית (ממוצע של 1.5 כלי רכב למשק בית), הוא הרבה יותר מפחד לקחת סיכונים עם דברים חדשים כי הרבה פעמים הוא מוכוון חיסכון (תשאל ישראלים מה חשוב להם במכונית - אמינות ושמירת ערך כמעט תמיד יהיה בשני המקומות הראשונים). כמובן אי אפשר להתעלם מהעובדה שמכוניות חשמליות (חוץ מטסלה) עולות כאן טונה של כסף למרות כל ההטבות, מה שהרבה פעמים מעלה ריח של "דופקים אותי". תשלב את כל אלה יחד עם העובדה שישראלים הרבה הרבה הרבה פחות מתעניינים במכוניות באופן כללי מאשר האמריקאי הממוצע ותקבל לקוח שייטה הרבה יותר לכיוון של הרכישה ה"בטוחה" יותר.

התוצאה של כל זה היא שבעוד בארה"ב נמכרים יותר רכבים חשמליים מאשר PHEV, בישראל (בה אף אחד לא מדווח על מסירות בפילוח הזה) הצלחתי להגיע לנתונים שלפיהם (ויכול להיות שהם לא לגמרי נכונים כי המאגר מסובך, עצום ומעצבן) יש בישראל 9831 רכבי PHEV ו-1691 רכבים חשמליים. אז בפועל השוק כן קונה את זה. 

לפני 10 שעות, Super_T כתב:

אני חושב שדווקא רכב היברידי רגיל הוא הדבר הטוב ביותר לאלו שחושבים על עתיד התחבורה והמעבר (ביום אחד) לחשמל מלא, אין צורך בשקע טעינה, יש חיסכון בדלק ועדיין אפשר לנסוע לאילת בלי לחפש מטען בדרך.

זה היתרון הגדול לטעמי של PHEV - אתה יכול לטעון משקע אבל לא חייב. אז יש לך את היתרונות של חשמל לצד היתרונות של בנזין. החסרון הוא כמובן המורכבות של המערכת והעובדה שיש בה את כל הרכיבים היקרים גם של חשמל וגם של בנזין.

לפני 11 שעות, Doron_Z כתב:

עזבו טסלה, המחיר של הדבר הזה מופרך ברמות. באמת לא יודע למה לקנות את הטויוטה הכעורה הזו בכזה סכום, אין מצב שאין רכב אחר במעל רבע מיליון שלא נותן תמורה טובה יותר, גם בקטגוריה הזו של הג'יפונים. 

לא כ-ז-ה מופרך. גרנדלנד מקבילה עולה 230, אאוטלנדר (שחלש משמעותית - 10.4 ל-100 קמ"ש) עולה 200-235, פיג'ו 3008 עולה אותם 255. רק ה-MG EHS מצליח לתת סוג של פייט בנתונים (6.9 שניות ל-100) ועולה משמעותית פחות (160).

• אהבתי 2

פורסם

אבל כשלב ביניים - מכונית פלאג אין מאפשרת את שלב המעבר שבו בנסיעה עירונית או קצרה פחות מכוניות ישרפו בנזין ויזהמו ובראייה קצת יותר מרחיקת לכת, אולי ייגרמו לאותם אנשים לומר בחלוף 3 שנים עם פלאג אין "וואלה, אני בשל למעבר". 

יאפ, תיארת אותי בדיוק.
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, פבל כתב:

אם אני זוכר נכון (אל תתפוס אותי במילה), לא הטווח הוא שנמדד "עבור רגולוציה" אלא קיבולת הסוללה. היא צריכה להיות מעל 13 קוט"ש כדי שרכב יוכל "להיחשב" כ-PHEV ולקבל את ההטבות שמגיעות עם התואר הזה. 

נתפסת:

ציטוט

Die elektrische Mindestreichweite für PHEVs, als alternatives Umweltkriterium
zum CO2 Ausstoß von maximal 50 g CO2 je gefahrenem Kilometer, sollte im
.EmoG zunächst ab 2021 auf 50 km und ab 2024 auf 60 km erhöht werden.

In english:

The minimum electrical range for PHEVs, as an alternative environmental criterion
for CO2 emissions of a maximum of 50 g CO2 per kilometer driven, should in
EmoG will initially be increased to 50 km from 2021 and to 60 km from 2024.

[Source: https://www.bmu.de/fileadmin/Daten_BMU/Download_PDF/Verkehr/emog_bericht_2018_bf.pdf]

לצערי כרגע אין לי גישה "מהירה" לרגולציה ההולנדית, אבל בסופו של דבר, הם כולם עובדים לפי טווח / הורדה בפליטה לפי WLTP. אולי אני טועה במספר המדוייק, בכול מקרה זה הכיוון כרגע לפי מה שאני מבין. 

לפני 46 דקות, פבל כתב:

למה? זה דווקא די רלוונטי. אמנם לא ספציפית עכשיו כי אין לה מתחרה בסגמנט הזה, אבל באופן כללי, כ"נציגה" של מכוניות חשמליות, אני חושב שראוי להזכיר אותה ולהתייחס אליה. 

היא לא נציגה, היא עוד שחקן, היו פה חשמליות לפניה, יהיו עוד חשמליות. ישראל עדיין לא מפותחת בכלל בעיניין החשמלי. אז הביאו טסלה, ובמחיר טוב. אוקיי.

טסלה היא לא תמיד הפתרון. יש יותר סיכוי שאני משכנע את ההורים שלי לקנות PHEV מאשר חשמלי מלא. 

כול הפורום טסלה טסלה טסלה. רגע חברים, תירגעו שניה. מה, למה שוב טסלה? תשוו ל PHEV אחרים, או לראב4 רגיל.

די, חבל על המירמור שלי.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

נתפסת

תהרוג אותי אבל אני באמת לא זוכר למה "ידעתי" את זה, ועוד במיוחד עם המספר הספציפי הזה של 13 קוט"ש. נו שויין. תודה על התיקון.

לפני שעה, David32 כתב:

היא לא נציגה, היא עוד שחקן, היו פה חשמליות לפניה, יהיו עוד חשמליות. ישראל עדיין לא מפותחת בכלל בעיניין החשמלי. אז הביאו טסלה, ובמחיר טוב. אוקיי.

לכן המרכאות. היא הנציגה של "איך זה יכול להיות להיות", או במילים אחרות - כשהאופציות שלך הן זה, או פיג'ו 208 עם טווח של 300 ק"מ בקושי בלא-מאוד-זול-יותר, אני מעדיף לתת את המודל 3 כדוגמה בשביל לתת ל"team electric" את הבסט קייס סנריו. כי הרי אם היינו משווים לניסאן ליף לצורך העניין אז ברור שבכלל לא הייתה שאלה. 

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, קרמבו כתב:

זו בדיוק היתה המחשבה שלי בשנת 2015 כשקניתי את הוולט. כיוון שלא היתה לי (ועדיין אין) אפשרות להתקין עמדת טעינה בחניה בבית, רציתי לראות איך אני מסתדר עם העמדות הציבוריות סביבי. עברו שלוש שנים, ראיתי שאני מסתדר לא רע וגם נבנו הרבה עמדות ציבוריות חדשות. השתמשתי במנוע הבנזין כל כך מעט עד שבמבחן השנתי הרכב נכשל בגלל זיהום אוויר, בגלל שהממיר לא הגיע לטמפרטורת עבודה. הבנתי את הרמז וקניתי את המודל 3.

לפני 7 שעות, פבל כתב:

ארה"ב היא שוק כל כך שונה מישראל... כל כך הרבה יותר מתקדם, משוכלל, עם מבחר הרבה יותר רחב, מחירים הרבה יותר נמוכים, רמת מינוע הרבה יותר גבוהה - המון דברים שמאפשרים הרבה יותר "הרפתקנות" בבחירת המכוניות.

כשאלעד שגר בארה"ב קונה מכונית, הוא כנראה קונה מכונית שתהיה אחת משתיים בבית (הממוצע בארה"ב הוא 1.88 מכוניות למשק בית), אז את הנסיעות המשפחתיות הוא בכל מקרה יעשה עם ה-F150 או הטיגואן שחונה ליד. השוק גם יותר רחב (מבחינת דגמים/גרסאות) ופחות ריכוזי וסובל ממנטליות עדר אז ירידת הערך (שמלכתחילה קטנה יותר כי המחירים נמוכים יותר) של רכבים איזוטריים יותר תהיה מתונה יותר, גם יהיה לו קל יותר למכור כי השוק גדול יותר, הרבה פחות שמרני ומסתכל על מכוניות הרבה יותר כמוצר צריכה שקונים "בשביל עצמך". כל אלה מאפשרים לו להיות יותר הרפתקני אז הוא יכול להרשות לעצמו לקנות בולט או i3.

מאידך, כשאלעד שגר בישראל קונה מכונית שיש סיכוי הרבה יותר גבוה שהיא תהיה היחידה בבית (ממוצע של 1.5 כלי רכב למשק בית), הוא הרבה יותר מפחד לקחת סיכונים עם דברים חדשים כי הרבה פעמים הוא מוכוון חיסכון (תשאל ישראלים מה חשוב להם במכונית - אמינות ושמירת ערך כמעט תמיד יהיה בשני המקומות הראשונים). כמובן אי אפשר להתעלם מהעובדה שמכוניות חשמליות (חוץ מטסלה) עולות כאן טונה של כסף למרות כל ההטבות, מה שהרבה פעמים מעלה ריח של "דופקים אותי". תשלב את כל אלה יחד עם העובדה שישראלים הרבה הרבה הרבה פחות מתעניינים במכוניות באופן כללי מאשר האמריקאי הממוצע ותקבל לקוח שייטה הרבה יותר לכיוון של הרכישה ה"בטוחה" יותר.

התוצאה של כל זה היא שבעוד בארה"ב נמכרים יותר רכבים חשמליים מאשר PHEV, בישראל (בה אף אחד לא מדווח על מסירות בפילוח הזה) הצלחתי להגיע לנתונים שלפיהם (ויכול להיות שהם לא לגמרי נכונים כי המאגר מסובך, עצום ומעצבן) יש בישראל 9831 רכבי PHEV ו-1691 רכבים חשמליים. אז בפועל השוק כן קונה את זה. 

קודם כל, כפי שכבר כתבתי, לאלעד הספציפי הזה שגר בארה"ב יש רק רכב אחד שחונה בחניה של בית משותף שלא מעשי להתקין בה עמדת טעינה. ארה"ב היא מדינה גדולה ולא כולה מתאימה לסטריטיפ שתיארת. בסביבת מגורי יש אפילו בעלי טסלה שמחנים אותן, רחמנא ליצלן, ברחוב. אני מסכים שבאופן כללי תשתיות הטעינה בישראל מפגרות אחרי ארה"ב ואירופה והשוק יותר שמרן. גם בארה"ב חשמליות טהורות עברו את ההיברידיות הנטענות במכירות רק בשנים האחרונות. הזכרתי את שיתוף הפעולה האפשרי בין טויוטה לטסלה כמה שעשוי להביא את המפנה גם אצל הלקוחות השמרניים ביותר. אני גם מסכים שהיברhדיות נטענות הן gateway drug. יש להן בהחלט תפקיד במעבר לרכב חשמלי לאלו שלא יכולים לבצע את הקפיצה בבת אחת. אז בהחלט יכול להיות שהראב4 ההיברידי הנטען ימצא לקוחות, אבל אם טויוטה רוצה להשאיר את הלקוחות האלו אצלה כשיגיע הזמן להחליף את הרכב שוב כדאי מאוד שתתחיל ליצר גם חשמליות מלאות. אם היא לא תעשה כך היא פשוט תפסיד לקוחות, בעיקר לטובת הקוריאנים והסינים.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • תוכן חדש...