Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

התקציב מאוד נמוך (עד ה15K), אבל זה מה יש. יקשה עלינו לסחוט את התקציב למעלה מכל מיני סיבות. אנחנו מחפשים רכב כמה שיותר אמין. פחות רודפים אחרי נוחות, כן נוסעים המון ברחבי הארץ.

חשבתי על הקורולה הרובוטית, 2008-2009. ממה שראיתי, בשורה התחתונה מדובר ברכב אמין. יש לו בעייה שדורשת להחליף קלאץ' אחת ל70-100 אלף קילומטר, ובעיה חוזרת של כוהלים שצריך להחליף. לתיבה הרובוטית אנחנו מאמינים שנתרגל. הרכב כרגע נסחר בטווח של 10,000 עד 15,000. אשמח לדעתכם. חייב להגיד שהאמינות של הטויוטה בכלל והקורולה בפרט קורצת.

בהתחלה הייתי די "נעול" כי לא חשבתי שאשיג רכב משפחתי שנועד לנסיעות חוצות ארץ בתקציב כזה, אבל בינתיים שמתי לב שהפורד פוקוס דגם 2012 נסחר במחיר דומה, וכן הלאה.

מאוד אשמח לדעתכם, גם לפתוח את הראש לכיוונים חדשים, וגם על הקורולה.

פורסם

איזה גודל רכב צריכים?

או, כמה יפריע רכב קטן יותר?

בגדול, ככל שהרכב קטן יותר, הוא יהיה זול יותר (פיאסטה זול יותר מפוקוס).

בנוסף, תיבת הילוכים ידנית באה בחשבון?

 

בעניין הפוקוס, אם מדובר באוטומט, לא מומלץ. מדובר ברובוטי דו-מצמדי עם בעיות בילט-אין. יש כאלו ששורדים שנים, אך יש שמפילים עם תקלה מאוד יקרה לתיקון.

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

עדיף משפחתית בסדר גודל של הפורד פוקוס. הרכב הקודם שלנו היה שברולט מאליבו והגודל התאים, גם מבחינת בגאז'. הקורולה קטנה יותר אם אני זוכר נכון אבל גם היא בסדר גודל טוב. המיני והסופר מיני פחות מתאימים.

פורסם

יונדאי I30 CW עונה על כל הדרישות שלך.

תוכל למצוא שמורה כזו, מעל 200,000 ק"מ, סביב שנתון 2010.

פורסם

כפי שציינו כאן את הפוקוס תוריד מהמשוואה,

הקורולה סה"כ מזדקנת בכבוד (אבל הגיר מזעזעז לטעמי) תכינו כמה שקלים בצד למצמדים.

סוזוקי SX4 ישנה יחד עם האימפרזה יצרכו יותר דלק אבל מגלות שרידות מצויינת.

ניסן טידה גם חסכונית יחסית, נוחה ואמינה.

פורסם

הניסאן טידה מעניין. יש הרבה בשוק עם קילומטראז' נמוך, הוא יותר זול, בשנתונים סבבה, 2009-2010.

אז בהנחה שהסיטואציה היא קורולה 2009 רובוטית  vs ניסאן טידה, בדגש על אמינות, מה הייתם בוחרים?
הגיעה לפתחי קורולה עם 200 אלף קילומטראז' ממוכר אמין שהחליף קלאצ' לפני 40 אלף קילומטראז' בטווח המחירים שלי. נראה שלא יהיה קשה להגיע להצעה של טידה דומה וטובה יותר מבחינת קילומטראז' והחלפת ידים.

פורסם

מההיכרות שלי עם הטידה 2008 של אבא שלי, רכב אמין וגם נוח יחסית שמזדקן יפה, במיוחד הסלון שלו. לא יציב במיוחד בכבישים מהירים, תמיד הרגשתי חוסר בטחון כשנהגתי עליו, ונוסף על כך לא חסכוני.

פורסם

ממליץ לך לרדת מהקורולה הרובוטית, ומהפוקוס חבל להיכנס למיטה חולה.

עצה שלי לתקציב טויטה קורולה Runx אומנם נראת חיצונית קטנה אבל לטעמי אין הבדל בינה לבין קורולה רגילה

הייתי שוקל גם מאזדה 3 וסוזוקי SX4.

פורסם

מהפוקוס ירדתי. למה לרדת מהרובוטית? כי דווקא, לאו מה שאני קורא, החסרון המרכזי הוא חוסר הנוחות של הגיר הרובוטי, וכרגע יש לי תחושה שאני אסתדר איתו. יש עוד סיבות לרדת ממנה?

אסתכל על הrunx, על מאזדה 3 ועל סוזוקי sx4. אני מבין שסך הכל שלושת סוגי הרכבים האלה אמינים לא פחות מהקורולה.

 

ברור לי שרכב זה מזל והכל עניין של על מה תיפול, ושכמובן אני מעדיף לשלם כמה אלפים יותר עבור רכב שמגיע מרקע אמין ושטופל טוב. מנסה להבין איזה מההימורים הכי בטוח.

פורסם

הטידה מצוינת עד הרגע שצריכים חלפים מעבר לטיפול סטנדרטי. חלפים יקרים מאד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אשמח אם תגבה את דבריך בדוגמאות .

לבת שלי יש רכב זה מודל 2008 כבר שנתיים.

החליפו לא מזמן אלטרנטור מפירוק ב700 שקל.

ברור שאם הולכים על כל דבר לקרסו , יפשטו לך את העור.

פורסם

טוב, הדיון שמתפתח פה ממש מועיל לי.

הטידה נשמעת טובה, באמת צריך להבין מה הסיטואציה עם חלפים.

הסוזוקי sx4 גם נשמעת אמינה מאוד, ממה שאני מבין 2010 והלאה. לא הכי חסכונית בדלק. מתלבט מה הגבול בקילומטראז' שאחריו כבר לא כדאי לקנות, כמובן במידה ולא עבר מליון ידיים והרב טופל בחיבה סבירה.

פורסם

אין באמת איזה חוק כי זה גם תלוי איך הרכב טופל.

עדיף רכב שנסע 150 אלף ק"מ ועבר טיפולים בזמן ולא חסכו עליו בתחזוקה מאשר רכב שנסע 70 אלף ק"מ אבל נכנס לטיפול פעם ב-3 שנים ומילאו לו מי ברז במקום נוזל קירור (סתם הגזמתי אולי, אבל הכוונה הייתה לרכב שחסכו עליו בתחזוקה בצורה קיצונית).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

×
×
  • תוכן חדש...