Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בזמן האחרון אפשר לקרוא בכל מקום כמה העתיד של עולם הרכב הוא חשמלי וכמה נהדר ונפלא יהיה עם מכונית חשמלית.

במקביל, היכולות של המכוניות האלו הולכות ועולות והטווח שלהן כבר לגמרי סבבה ליסוע לעבודה ובחזרה יום יום ועוד קצת סידורים. הכניסה של המכוניות הסיניות הפכה אותן לזמינות גם למי שאינו מיליונר ולא יכול לשפוך 350K על אוטו. ממש בא לי לקנות אחת.

אבל יש משהו אחד שעוצר אותי ורציתי לשמוע מה דעתכם והאם יש לזה פתרון.

הבעיה היא שהמכוניות האלו מכילות מעין "פצצת זמן" שהיא הסוללה שלהן. נגיד שאני קונה מכונית חדשה במחיר של כ-130K, אחרי 7-8 שנים על הכביש מחיר המכונית הזאת יהיה 30-40 אלף שקל.

העניין הוא שאחרי כ-7-8 שנים צריך להחליף סוללה במכוניות החשמליות וסוללה (למשל ב-MG ZSEV) עולה כ-50K. מה שאומר שבשלב הזה הערך של המכונית הוא שלילי.

אם אני משקיע ומחליף את הסוללה אז אני משקיע כסף שערכו גבוה ממחיר המכונית עצמה. וגם אף אחד לא ירצה לקנות ממני מכונית כזאת שערכה שלילי כשהוא יודע שהוא יצטרך להשקיע בה 50K בקרוב. לכן אני צופה שאם אני ארצה למכור את האוטו אחרי, נגיד, 5 שנים, יהיה לי מאד קשה למכור.

כלומר שלמכונית הזאת יש "תאריך תפוגה" וזה בעייתי.

איך ניתן להתמודד עם הבעיה הזאת ? האם זה לא מבטל את הכדאיות של כל העניין ?

תודה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בהנחה והנתונים שהבאת נכונים (לא בדקתי) ההנחה שלך היא שמחיר הסוללה לא משתנה עם הזמן.

הרי ברור לך שהעלות ייצור היא לא באמת 50 אלף לסוללה, והסיבה היחידה שזה המחיר (שוב, לא בדקתי, אתה אמרת) היא כי אפשר.

צופה שעם הזמן, הידע "לשפץ" סוללות ברמות שונות יתרחב לעוד בעלי מקצוע חוץ מליצרנים, יגדל גם מלאי המשומשות, ובכלל הטכנולוגיה תתפתח ותשאיר את הדור הנוכחי מאחור.

אם יקום OEM לסוללות, שמייצר עבור כל היצרנים, תיאורתית תוכל לקחת סוללה מטויוטה ולהרכיב ברנו שלך.

אבל זה הכל ספקולציות.

מה שבטוח, בהינתן זה שסוללה, כמו כל מוצר חשמלי, לא משתבחת עם השנים, המחיר שלה לא יכול שלא לרדת עם הזמן.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אתה צריך לעשות השוואה לרכב מנועי רגיל שקנית ב-130K, אחרי 8 שנים גם הוא יהיה שווה שליש ממחירו. מה גם שכנראה שמחיר הסוללות ירד עם הזמן.

פורסם (נערך)

אגב תיקון קטן ברשותך, הסוללה של ה MG ZS עולה כ 73,208 ש"ח  ומגיעה עם חודש אחד של אחריות.

המנוע אם תהית, עולה 61,706 ש"ח וגם הוא מגיע עם כחודש אחריות.

כל זה נכנס לפרופורציות כשאתה מבין שתיבת הילוכים של MG-350 עולה 99,736 ש"ח

לפי הלוגיקה שהצגת, משתלם לקנות את הרכב כ0 ק"מ עוד היום, ולמכור רק את התיבת ההילוכים שלו.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • מצחיק 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עקרונית כן אבל מי יקנה ממך את הרכיבים האלה במחירים האלה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עם חודש אחריות?

יופי! רצים לקנות!

מה, אתם עד כדי כך לא מאמינים במוצר שלכם?!

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם
לפני כשעה, shlomi171 כתב:

אתה צריך לעשות השוואה לרכב מנועי רגיל שקנית ב-130K, אחרי 8 שנים גם הוא יהיה שווה שליש ממחירו. מה גם שכנראה שמחיר הסוללות ירד עם הזמן.

הוא יהיה שווה שליש ממחירו וזה סבבה. הבעיה היא שהרכב החשמלי לא יהיה שווה שליש ממחירו אלא השווי שלו יהיה שלילי. מי שיקנה אותו יצטרך להשקיע עשרות אלפי שקלים רק כדי להמשיך ליסוע עליו. אלא אם כן יתפתח after market של סוללות שיוריד את המחיר כמו שאמרו פה.

פורסם (נערך)

בגלל זה אני תמיד אומר,

מי שיקנה רכב חשמלי ויחשוב על המכירה, עדיף שלא יקנה מלכתחילה, מי שקנה קנה ומי שלא פשוט לא ירוץ על זה,

ומי שחושב בכיוון הזה עדיף לצאת מנקודת הנחה שזה יישאר אצלו עד שהמוצר ימות כמו פלאפון סלולרי, וכנראה בגלל זה האחריות להרבה שנים, וצריך לקחת בחשבון שאחרי התקופה הזו תקלה תעלה בהשבתה כמו מקרר או מזגן מודרני, 

כי התיקונים אחרי זה יהיו פשוט בור ללא תחתית,

זה כמובן נכון לעלויות ולמצב שאנחנו חיים בו כרגע, מה יקרה עוד x שנים? תשאלו את הקורונה.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...