Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני אכתוב על הרכבת רמקולים RS מידבאס ( מידאוופר ) 6.5 אינץ' , כיווני - PRESET חדשים, סה"כ בשלב זה 3. בנוסף הוספת רמקול סנטר Center. הרמקול סנטר הוא בגודל 4 אינץ' ( אין בקיה ספורטז' מקום ) לרמקול סנטר יותר גדול. האמת שאני הייתי מעדיף גודל רמקול 5.25 אינץ' שירד יותר נמוך במרכז הדאשבוורד,  אבל לא רוצה להתחיל בניה בתוך הדאשבוורד. בארה"ב קיה ספורטז' נמכרות עם מערכות שמע של חברת Harman Kardon, בתצורה של 8 רמקולים ( סנטר וסאבאוופר ) בשם Clari-Fi, אשר יוצר אפקט של צליל היקפי כמו מערכת קולנוע ביתי, בנוסף לצליל הרבה יותר איכותי, ממערכות שנמכרות קיה ספורטז' בארץ.  נכון להיום יש לי 3 פריסטים - Preset, במכשיר DSP ULTRA HELIX שיש לו 12 ערוצים. לי בשלב זה מורכבים ברכב 10 רמקולים, כאשר בעתיד שוקל להוסיף סאבאוופר נוסף, שגם הסבאוופרים ינגנו סטריאו ( חומר להייתעץ ולמחשבה ).

בחזרה לרמקולים RS. לצערי נאלצתי להחליף ( לא אפרט ) את הרמקולים מידבאס של BRAX אשר אהבתי מאוד. רכשתי רמקולים RS אשר אריק מחברת EXSOUND מייבא לארץ. רמקול מעולה גדול, בעל עוצמה, עם גוון צליל מיוחד, תשאלו את KALMANGAR ואת דימה מאשקלון. גם המחיר הוא פחות מחצי מחיר של BRAX.

פניתי לרודי, המכוון המקצועי ביותר, שאני אישית פגשתי בארץ, ובקשתי ממנו שיעשה 2 פריסטים - Preset עבורי. הראשון רק רמקולים 3 WAY וסבאוופר, השני כל 10 הרמקולים, 2 מידבאס בדלתות אחוריות - REAR FILL, ורמקול סנטר 4 אינץ' HELIX. 

רודי עבד יותר מי 3.5 שעות הפעם ( פעם ראשונה 7 שעות ), עשה אקולציה לרמקולים החדשים RS, כל יתר הכיוונים, ואז הקסם פעל, צליל, במה, נפח ועומק צליל באס מטריף ומשגע. פירוט צלילים מעולה, הפרדה סטריאופונית מעולה, הכל יוצא משמשת הרכב ( כאילו השמשה הפכה לבמה ורמקול אחד ענק ).

לרודי אני כבר לא קורא מכוון מקצועי, אני קורא לו " הקוסם "    המקצועיות, ותפיסתו וידיעתו בתחום האודיו והכוונים, לדעתי זה סוג של קסם לא פחות !! 

אשתי שהייתה יחד אתי, לא רצתה לחזור הביתה, נסיעה של 25 דקות, ארכה יותר משעתיים וחצי. כל פעם עצרנו במקום מסויים, והתחלפנו במקומות כדי לשמוע את המוזיקה והצלילים. כן, זה הנאה ממערכת סאונד ברכב. אם אנחנו נהנים מהצלילים, זה מה שחשוב. לא אכפת לי איך הוא חתך את התדרים, איזה סלופים, איזה פילטרים וכן, TC הוא עשה, העיקר שאנחנו נהנים ומאוד אוהבים את השמע ברכב. ההנאה שיש לי עכשיו מהצליל והשמע, היה שווה את ההשקע הכספית, המאמץ הרב שהשקעתי בהתקנה, שעות רבות ונסיעות ארוכות, בכל הארץ. ועדיין יש עוד מספר דברים שצריך לעשות כדי לסיים את ההתקנה.

הפריסט - PRESET, השלישי, ביום שבת פגשתי עוד אדם מאוד מקצועי בתחום שקוראים לו דימה. נסעתי עד לאשקלון לפגוש אותו. בחור מקצועי מבין ויודע הרבה בתחום ( גם לו יש סט שלם של רמקולים RS ). שומעים ברכב שלו מעולה ! הכל הוא עשה לבד. דימה גם עשה לי פריסט - PRESET מעולה, שונה מרודי. אז עכשיו יש לי 3 פריסטים  - PRESET במכשיר , צריך לרכוש דירקטור, שיהיה שליטה ויכולות לעבור בין כל הפריסטים. כרגע עובד עם URC אשר מוגבל ל - 2 פריסטיים בלבד.

אז למרות שנאלצתי להיפרד מרמקולים BRAX, רכשתי רמקולים לא פחות טובים ומעולים - RS ( אריק - EXSOUND ).

אני חייב לכתוב לחבר יקר בפורום - KALMANGAR, לומר לו תודה שוב, על כל העזרה במיוחד עם רמקולים RS. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Dani Cohen כתב:

אז למרות שנאלצתי להיפרד מרמקולים BRAX, רכשתי רמקולים לא פחות טובים ומעולים -

לכל רמקול יש "גוון צליל" או "אופי" אחר וזה נהדר ששמעת לפני ההחלפה,

כי בסוף האוזן היא זו שקובעת.

בנוסף הוספת רמקול סנטר Center. הרמקול סנטר הוא בגודל 4 אינץ' ( אין בקיה ספורטז' מקום ) לרמקול סנטר יותר גדול. האמת שאני הייתי מעדיף גודל רמקול 5.25 אינץ' שירד יותר נמוך במרכז הדאשבוורד,  אבל לא רוצה להתחיל בניה בתוך הדאשבוורד. 

רמקול סנטר בקוטר גדול יותר, יכול לעזור בבאס, אבל התקנה כזו תהיה מסובכת ותדרוש מן הסתם בניה חזקה ומבודדת בדשבורד (למניעה של רעידות וזמזומים)  אז רמקול מידריינג' של "4 שקיים בפועל, הוא פשרה טובה בין ביצועים לבין עלות

רמקול סנטר יכול לשמש לכמה אפקטים, הוא יכול לחזק צליל זמרת בבמה קדמית:
זו אשליה שנקראת "phantom image"
בשילוב של רמקולים אחוריים (שעובדים בצורה של ריר פיל rear-fill).

בנוסף  אפשר להיעזר בסנטר כדי לקבל  שמיעה היקפית, כך שהכל תלוי בלקוח ובפריסטים שכיוון המתקין.

אשתי שהייתה יחד אתי, לא רצתה לחזור הביתה, נסיעה של 25 דקות, ארכה יותר משעתיים וחצי. כל פעם עצרנו במקום מסויים, והתחלפנו במקומות כדי לשמוע את המוזיקה והצלילים. כן, זה הנאה ממערכת סאונד ברכב

משמח לקרוא על מערכת שמצליחה לגרום להנאה ולרתק שני אנשים

וכמובן כיף לקרוא על עזרה של חבר פורום מוערך @kalmangar 

כאשר בעתיד שוקל להוסיף סאבאוופר נוסף, שגם הסבאוופרים ינגנו סטריאו ( חומר להייתעץ ולמחשבה ).

סאבוופר נוסף יעלה ללא ספק את עוצמת המערכת  אבל מומלץ להפעיל במונו ולא סטראו,

מכיוון שרוב התדרים הנמוכים ממילא מוקלטים במונו ומומלץ להפעיל את שני הסאבוופרים באותה פאזה אקוסטית כדי ליצור חיבור טוב בין שני הסאבים ולמנוע התאבכות הורסת שתגרום לעיוות ולירידה באיכות הצליל 

בהצלחה!

.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1

-

פורסם
לפני שעה, BEEKER כתב:

לכל רמקול יש "גוון צליל" או "אופי" אחר וזה נהדר ששמעת לפני ההחלפה,

כי בסוף האוזן היא זו שקובעת.

רמקול סנטר בקוטר גדול יותר, יכול לעזור בבאס, אבל התקנה כזו תהיה מסובכת ותדרוש מן הסתם בניה חזקה ומבודדת בדשבורד (למניעה של רעידות וזמזומים)  אז רמקול מידריינג' של "4 שקיים בפועל, הוא פשרה טובה בין ביצועים לבין עלות

רמקול סנטר יכול לשמש לכמה אפקטים, הוא יכול לחזק צליל זמרת בבמה קדמית:
זו אשליה שנקראת "phantom image"
בשילוב של רמקולים אחוריים (שעובדים בצורה של ריר פיל rear-fill).

בנוסף  אפשר להיעזר בסנטר כדי לקבל  שמיעה היקפית, כך שהכל תלוי בלקוח ובפריסטים שכיוון המתקין.

משמח לקרוא על מערכת שמצליחה לגרום להנאה ולרתק שני אנשים

וכמובן כיף לקרוא על עזרה של חבר פורום מוערך @kalmangar 

סאבוופר נוסף יעלה ללא ספק את עוצמת המערכת  אבל מומלץ להפעיל במונו ולא סטראו,

מכיוון שרוב התדרים הנמוכים ממילא מוקלטים במונו ומומלץ להפעיל את שני הסאבוופרים באותה פאזה אקוסטית כדי ליצור חיבור טוב בין שני הסאבים ולמנוע התאבכות הורסת שתגרום לעיוות ולירידה באיכות הצליל 

בהצלחה!

.

אכן BEEKER צודק בתגובו המלומדת. יש לך המון ידע וניסיון BEEKER ולכן כיף לי לקרוא וללמוד מהערות  שלך. 

לפני 16 דקות, Dani Cohen כתב:

אכן BEEKER צודק בתגובו המלומדת. יש לך המון ידע וניסיון BEEKER ולכן כיף לי לקרוא וללמוד מהערות  שלך. 

לאחר ציפיה בסרטון YOUTUBE של זוכה IASCA וגם MACA עם רכב 16 רמקולים, אשר BEEKER הפנה אותי עליו, תינן לראות מה זה מקצועיות וצליל 3D ברכב 

• אהבתי 1
פורסם

האמת שאי אפשר להשוואות כיוון לרודי לכיוון של דימה,

לכיוון של דימה יתרון ברור - הוא כיוון עם הרמקול שקיים אצלך ברכב עכשיו,

רודי כיוון עם וופרים שכבר החלפת אז זה השוואה קצת פסולה.

בכל אופן תתחדש אחי,

מקווה שמצאת את הנחלה,

אני גם ראיתי סלופים שלו(רודי) ונחרדתי אבל התוצאה היית דווקא סבבה לגמרי.

דימה הוא מלך הRS הבלתי מעורער הוא ישב שבועות על הסט הזה ויודע כל ניואנסין קטן שבו,

אני התרשמתי שהכיוון שלו נוטה לכיוון חד מאוד בבאס ובהיר בטוויטר.

בכל אופן תן את דעתך על הוופר מה אהבת יותר בראקס או RS? זה קרב חם בתקופה האחרונה כאשר יש שתי מחנות ברורים(מעבר לזה שהבראקס עולה כמעט כפול)

• אהבתי 2

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם

חבר יקר KALMANGAR, אני לא עשיתי השווה בין דימה לרודי, אלא ציינתי שאני מאוד אוהב את הצלילים בכיונון של רודי. לכן שמרתי 3 פריסטים, כולל של דימה. KALMANGAR אתה צריך לקחת בחשבון מספר דברים שאתה מכוון DSP ורמקולים ברכב, כפי שהסביר לי רודי פעם אחרונה, חשוב לדעת את זה לדעתי, והם להלן : 1. יש הבדל בין רכב פרטי לבין SUV, בנפח הפנימי בגודל הכללי, בעובדה שאין בגז'  ברכב SUV הכול פתוח. 2. על תשכח שגלי קול מתפשטים בכל הרכב, פוגעים בחלונות, ובכל דבר אחר בדרכם, לכן לא ניתן לכוון כל רכב באותם הפרמטרים במדוייק, ולהסתמך רק על מדידות קבועות מראש, אלא צריך גם לשמוע איך נשמע הרכב לאחר הכוון. 3. גם עומק הדאשבוורד יש חשיבות, יש רכבים עם דאשבוורד עמוק ורחב, ויש עם דשאבוורד צר ודק, לפעמים יש הפרשים של יותר מי 15 סנטימטרים עומק. גם זה דורש כיוון שונה במקצת.             

4. כל רכב יש לו חומרים שונים בציפוי, רכים יותר קשים יותר ( מחזירים יותר גלים ) ,  צורת ישיבה של הנהג וגם מיקום הרמקול, יש רכבים שהרמקול 6.5 נמצא באמצע הדלת, ויש רכבים כמו קיה ואחרים, שהרמקולים עמוק למטה בדלת.  לכן אי אפשר לבוא עם נתונים קבועים מראש לכל סוגי הרכבים. כמובן שהרמקול קובע המון בגוון הצליל גם. כל זה למדתי מרודי, מהחבר BEEKER - אדי LANOSFORCE. בכלל לדעתי הייתי מבקש מ - LANOSFORCE וגם מ - BEEKER, שיכתבו ויתנו דעתם לנושא, זה יעזור ויתרום הרבה לחברי הפורום, בנושא כיוונים. מה גם שהחבר אדי - LANOSFORCE נמצא עכשיו בעצמו בבניה של פרויקט ברכב SUV סיטרואן. נשמח לקרוא את דעתם המלומדת, כולל חברי פורום אחרים שיש להם נסיון וידע בנושא שבנידון.  לגבי " המלחמה והקרב החם "  שבין רמקולים RS, לבין רמקולים BRAX אז אני אכתוב את דעתי לפי הניסיון שלי, אילו הרמקולים מידבאס של ברקס  - BRAX היו תקינים, הייתי נשאר איתם, מאחר שיש להם גוון " חם בצליל " . אבל גם רמקולים RS עם מכוון טוב כמו רודי הקוסם, יש להם באס חם, פנצי ומדוייק, יש להם עוצמה רבה. היום לאחר הכוון של רודי, מאוד קשה לי לקבוע ולהכריע בין רמקולים BRAX לבין רמקולים RS. אין ספק שנייהם טובים מאוד, היתרון של רמקולים RS הוא גם במחיר, שהוא מרכיב מאוד חשוב להרבה אנשים. לשלם קרוב למחצית המחיר על רמקולים RS ולקבל תוצאה דומה,   ובסגנות שירים עם פנץ' חזק אפילו יותר טוב RS. אז חבר יקר KALMANGAR   כל אחד יעשה את השיקול שלו. אני את רמקולים RS לא ימוכר, ובשלב זה להרבה זמן מקווה להיות איתם. 

בוא נמתין גם לדעתם של BEEKER וגם לדעתו של LANOSFORCE בנושא.

פורסם

אההה אז הלכת לרודי שוב פעםםם,

לא הבנתי את זה בהתחלה,

אוקי הכיוון הוגן שניהם כיוונו עם אותם הרמקולים,

שמח שאתה מרוצה סוף סוף.

• אהבתי 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תוכן חדש...