Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנתון החדש לא משנה שום דבר ואםפילו אם הוא היה גודל ל- 10k ק״מ בשנה, זה עדיין כמעט נמוך בפי 2 מהממוצע. 

אם ספורטאז׳ זו מכונית גדולה מדי ואתה מחפש מכןנית גבוהה יותר אז למה לא לחפש איזו סוזוקי קרוסאובר?

אני בתקציב הזה הייתי הולך על מאזדה 3 רמת גימור ספיריט 2.0 ונהנה הן מאבזור ותצרוכת דלק טובה מהספורטאז׳, אבזור הרבה יותר גבוה (למעט העובדה שברכב הזה ישנה התרעה על סטייה מנתיב ולא תיקון) ורכב עם שוק מעולה. 

שלומי.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

ההבדל ב-8500 קילומטר שלך יוצא סביב 200 שקל בדלק בחודש. 

לאור הסיכון בהתעסקות עם מערכת היברידית וגיר רובוטוי דו מצמדי, אני חושב שעדיין הייתי הולך על רכב בדמות הספורטאז ולא הנירו על קילומטראז כזה. 

אם כבר אולי הייתי קונה סוזוקי קרוסאובר 2019 במקום זה שגם זול יותר מהנירו

לפני כשעה, shlomi6280 כתב:

הנתון החדש לא משנה שום דבר ואםפילו אם הוא היה גודל ל- 10k ק״מ בשנה, זה עדיין כמעט נמוך בפי 2 מהממוצע. 

אם ספורטאז׳ זו מכונית גדולה מדי ואתה מחפש מכןנית גבוהה יותר אז למה לא לחפש איזו סוזוקי קרוסאובר?

אני בתקציב הזה הייתי הולך על מאזדה 3 רמת גימור ספיריט 2.0 ונהנה הן מאבזור ותצרוכת דלק טובה מהספורטאז׳, אבזור הרבה יותר גבוה (למעט העובדה שברכב הזה ישנה התרעה על סטייה מנתיב ולא תיקון) ורכב עם שוק מעולה. 

סוזוקי קרוסאובר 2019 את האמת היה באמת הרכב הראשון שהחלטנו עליו אבל אז שינינו את זה כי חשבתי שלא עבר עדיין מספיק זמן לשנתון שלו ועדיין הוא לא איבד מספיק מהערך הכספי, אבל בתאכלס קרוסאובר 2019 יותר זול מנירו 2018

פורסם

זה אומר שהוא עדיין קרוב מידי למחיר ההתחלתי שלו ועדיין לא ספג מספיק מירידת הערך. ירידת הערך האבסולוטית הכי גדולה היא בהתחלה אז עדיף לתת איזה שלוש שנים שתהיה ירידה גדולה ואז לקנות ולקבל רכב שעדיין לרוב במצב טוב (ובכל מקרה בודקים את זה לפני הקניה) וגם במחיר נמוך הרבה יותר

פורסם

אם נניח אני נוסע כמו שכתבתי 8500 בשנה, האם החיסכון בדלק בהיברידי יגיע לאיזור ה-2500 שקל בשנה?

ואז גם אם אני אחליף סוללה ב-10000, אני אחזיר את זה תוך 4 שנים

פורסם
לפני 17 שעות, יהונתן84 כתב:

זה אומר שהוא עדיין קרוב מידי למחיר ההתחלתי שלו ועדיין לא ספג מספיק מירידת הערך. ירידת הערך האבסולוטית הכי גדולה היא בהתחלה אז עדיף לתת איזה שלוש שנים שתהיה ירידה גדולה ואז לקנות ולקבל רכב שעדיין לרוב במצב טוב (ובכל מקרה בודקים את זה לפני הקניה) וגם במחיר נמוך הרבה יותר

אני לא יודע אם אתה יודע אך סוזוקי קרוסאובר שווקה לראשונה בשנת 2014 שיש רכבים שכבר ממזמן הגיע למחיר שנכנס בתקציב שלך.

שלומי.

פורסם
לפני 9 שעות, יהונתן84 כתב:

אם נניח אני נוסע כמו שכתבתי 8500 בשנה, האם החיסכון בדלק בהיברידי יגיע לאיזור ה-2500 שקל בשנה?

ואז גם אם אני אחליף סוללה ב-10000, אני אחזיר את זה תוך 4 שנים

מלבד המערכת ההיברידית, יש לך גם גיר רובוטי דו מצמדי. 

לפי מה שקראתי פה בפורום הוא פחות מתאמץ ברכב היברידי בגלל המנוע החשמלי, אבל עדיין הוא נשחק הכי הרבה בנסיעה בתוך העיר. 

החלפה של הקלאצים לא זולה בכלל, אז קח את זה בחשבון, לא רק את עניין הסוללה. 

פורסם
לפני 6 שעות, shlomi6280 כתב:

אני לא יודע אם אתה יודע אך סוזוקי קרוסאובר שווקה לראשונה בשנת 2014 שיש רכבים שכבר ממזמן הגיע למחיר שנכנס בתקציב שלך.

זה לא קשור למה שכתבתי. אני אומר שרכב חדש מידי עדיין לא עבר ירידת ערך מספקת כדי לקנות אותו

פורסם

אם אני אקנה קיה נירו אז זה יהיה 2018. הבעיה עם סוזוקי קרוסאובר שמערכות בטיחות כמו בלימת חירום אוטונומית נכנסו רק ב-2019 וזה די מבאס כי אני לא רוצה לקנות רכב בלעדיהן

פורסם

לא מבין מה אתה מנסה לחסוך כאן,

יותר קילומטראג' זה יותר בלאי, ועם קילומטראג' כזה זה בכלל מעל ומעבר,

זה רכב שיהיה לך קשה מאוד למכור אם בכלל, ועוד עם ירידת ערך אסטרונומית, זה לא יהיה חיסכון זה יהיה הפסד,

אם תקנה רכב שמור עם קילומטראג' נורמלי במחיר רגיל תוכל גם למכור אותו מהר יותר ובמחיר שפוי, והבלאי יהיה קטן יותר.

דוגמה קטנה של חישוב אישי בלבד, אם תסע 15K בשנה:

תקנה רכב 2018 עם קילומטראג' סביב ה30-40K ק"מ, ב90K ש"ח, תמכור אחרי 4 שנים עם כ90-100K ק"מ ב60K ש"ח, הפסדתה 30K ש"ח מערכו, וזה לרוב יהיה ללא תקלות.

או שתקנה 2018 עם 200K ק"מ ב70K ש"ח, אחרי 4 שנים תמכור עם 260K ק"מ ובטח אף אחד לא יתן לך יותר מ20-30K ש"ח, הפסדתה בקלות 50K ש"ח מינימום, 40K על ירידת הערך  ועוד 10K ש"ח על המערכת ההיבריידית בהנחה ואין עוד בלאי שזה גם בספק.

פורסם
לפני שעה, wildlands2019 כתב:

לא מבין מה אתה מנסה לחסוך כאן

זה יותר בלאי נכון, אבל הקניה הרבה יותר זולה. החיסכון בקניה גבוה יותר (ובהרבה יותר) מכמה שתשלם על תיקוני בלאי שתואמים לכמות הקילומטרים הזו.

לגבי המכירה שלו מה שאתה נכון לגבי מי שבעצמו נוהג הרבה. אני נוסע פחות מ-10 בשנה. נגיד סתם לצורך העניין שזה יהיה יותר ממה שכתבתי בהתחלה וזה יהיה 8K בשנה ולכן באמת כמו ש-AUDI-T כתב, הדוגמה שלך לא נכונה. גם המספרים הראשונים לא נכונים לפחות ממה שבדקתי לגבי הנירו ששם רכב 2018 עם קילומטראז' של 30-40 יעלה באיזור ה-100K ורכב שעם 130K קילומטרים (הרבה פחות מה-200K שכתבת) יעלה באיזור ה-68K שקלים. בכמות הנסיעה שלי בסוף אחרי 4 שנים, יוצא שאני מוכר רכב בן 7 שיש לו 155K קילומטרים.. לרכב בן 7 זו כבר כמות סבירה.

פורסם

אני בעד לקנות רכב עם קילומטראג' קצת גבוהה אם אתה לא נוסע הרבה, כך גם הקילומטראג' מתקזז, אך מה שאתה מנסה לקנות רכב עם קילומטראג' פשוט מוגזם לשנתון הזה, אלא אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב 10 שנים.

פורסם

אבל כאמור גם אם אני מחזיק אותו רק 4 שנים הוא יהיה בסופו של דבר רכב בן 7 עם 155K קילומטרים. זה לא קילומטראז' סביר עבור הגיל הזה שכבר מכניס אותו חזרה למחיר מחירון?

• תוכן חדש...