Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להשתמש בAI בכוונה ומתכוון וזה בגלל שמאתרים שבהם השתמשתי בעבר עם VIN - דווקא קיבלתי חלקים שלא התאימו - פעמיים ושניהם מקטים שונים... 

כן פארטסוק טובים הבנתי - הם חדשים לי יחסית אז לא ניסיתי. 

לפני 11 שעות, RBRB כתב:

לא מבין את ההתבחבשות

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 278
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 7.8.2025 בשעה 11:14, SlowRide כתב:

למשל, מכסה רדיאטור (ורדיאטור) שונים לחלוטין לדגם שנמכר בישראל מהדגם שלפיו האתרים נותנים לך חלקים לפי vin. למה? לא יודע. צריך לעשות מחקרים ויזואליים ברשת לפני שמזמינים.

בגלל טמפרטורות סביבה שונות בעולם. רדיאטור שמתאים לאירופה, לא הכי מתאים לישראל ולאוסטרליה. לכן יצרנים מתקינים לעתים רדיאטורים שונים. לא צריך לעשות מחקרים ויזואליים, אלא פשוט לרכוש את המק"ט המתאים. לכן כשרוכשים חלפים ללא שימוש ב-VIN, צריך לשים לב לעתים לשוק שאליו משווק הרכב.

ציטוט

הטמבון האמריקאי שונה, המסגרות של פנסי הdrl שונות, ובטח יש עוד הרבה דברים שלא ברור למה לייצר כמה גרסאות שונות שנראות מאד דומה.

נראה כמו העדפות של השוק המקומי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, 

מכונת עשן הגיעה שבוע שעבר כבר מאמאזון. 

עכשיו נחת אצלי החיישן MAF - מקורי סובארו ממוסך ביפן דרך איביי - פדקס גבו 340 שקלים מיסים!!! 

image.thumb.png.2026957a688db531414bf5d889f6e52a.png

בקיצור נשאר לבית מצערת להגיע - זה אני הולך לקבל שחיטה מDHL כבר. ההימור שלי פדקס יותר כואבים. 

ברגע שהדברים יגיעו אני מקווה שגם כבר המזג אוויר ירגע קצת יותר ונתחיל קודם בהחלפת בית מצערת - אח"כ בדיקת דליפות וואקום - ואז חיישן MAF רענן. 

יש לי הרגשה שהמצערת והMAF יבטלו את הבעיה העיקרית אבל המחזוריות של הRPM בסרק מ650-1000 תישאר ואני כנראה אגלה איזו דליפה מינורית שצריך לטפל בה אבל הוואקום לא גורם לרעידות שהמצערת כן - זה כן משהו שאני יכול לחיות איתו בשלווה ובשקט. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עופטופיק - איזו מקלדת אתה משתמש? 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

המקלדת - כאן

העכבר - של LOFREE 

image.png.6103081e23302e86bcb568e1a0c887f2.png

אני רק מראש אומר - אני מקליד עיוור בשתי השפות אז אני לא זקוק למדבקות "עברית" על המקלדת - העכבר קטן מאוד, לא תמיד נוח. 

הסטאפ - קליקי במיוחד... נשמע כמו מכונת ירייה כשאני כותב. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 13 דקות, lanosforce כתב:

קליד עיוור בשתי השפות

פולני, רגיל מהחושך 😜

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה עוד מהימים של היסודי - היה לי קומודור 64 ואחכ עברתי לPC 

מקלדת 9 סיכות 

הייתי מדביק טייפ ריקודר של מיקרוקסטה מתחת לשולחן של המורה ומבריז... חוזר הביתה ומשמיע לעצמי חזרה את כל השיעורים ומקליד את התוכן תוך כדי. 

באופן די ברור - 90 אחוז מהשיעורי הבית בשיעורים היו התוכן שהמורים הכתיבו - פשוט הדפסתי את מה שהם אמרו והגשתי להם חזרה יום למחרת ובמהלך היום הייתי מחוץ לכיתה עושה דברים שבאמת עניינו אותי. 

Pioneer TS-X150

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

נתחיל מלאמר שנה טובה! 

חתימה טובה! 

לא משנה שאנחנו חיים בפי הטבעת של המזרח התיכון... העיקר לחייך 

אז הטוב, הרע - הלא נורא. 

החלפתי היום בבוקר - 

1. חיישן MAF מקורי מק"ט תואם למה שמותקן לי ברכב.

2. אטם בית מצערת

3. ניסיון להחליף בית מצערת.

חיישן הMAF (הטוב) 

מקורי מול חדש והמיקום שלו בתא המנוע - שני ברגים, קונקטור - באמת אין מה להרחיב כאן. 

image.png.d97d0384f585c3d330178b672a7691c9.png

בית מצערת -  (הרע)

לצערי גיליתי שאמנם בית המצערת נראה תואם לחלוטין - הקונקטור ממש לא:

image.thumb.png.29d8ba9d625b188bbf42b0959dea40b6.png

לעזעזל הבינה המלאכותית אני צריך כנראה את אותה בית מצערת אבל עם קונקטור אחר וזה מק"ט שכבר סוג של אי אפשר להשיג אותו - היה לי אותו פעם.

אני מתכוון לפנות לאותו מוסך ביפן שמכר לי את החיישן חמצן, לבדוק איתו אם הוא יכול להשיג לי את המק"ט הנכון ואשלם לו וגם לבלדרים על המכס - אני בטוח שזה עדיין יצא חצי מחיר ממה שישחטו אותי כאן בארץ. אבל... 

כמו שאמרתי יש "לא נורא" ואליו תיכף אגיע 

החלפת אטם בית המצערת - הלא נורא 

שימו לב לאטם המקורי לעומת חדש - הזמנתי שניים בכוונה 

image.png.4f1f8d83d650b8673a02495654dbbe4f.png

האטם המקורי הוא אטם מתכת וכמו שניתן לראות בתמונה לא נשאר בכלל שום דבר מחומר האטימה שאמור להלחץ מול בית המצערת. 

לעומת זאת מימינו מביט קצה של אטם חדש ופשוט אפשר לראות בעין עד כמה עבה חומר האטימה הכחול שם. 

התוצאות לאחר לימוד בית מצערת מחדש - עדיין על המצערת המקורית

וובכן - הטוב 

א.

הוחלף חיישן - מד אוויר מקורי במקורי 

אני לא חושב שזה תרם כאן במשהו למען האמת אבל לפחות ריעננתי חלק שגם כן יש לו חלק לא קטן ברעידות בסרק. 

ב. 

בוודאות! היתה דליפת וואקום מאזור אטם בית המצערת 

הסרק עכשיו יציב - לא זז! גם כשאני עומד בפארקינג וגם כשאני עומד בN הסרק פשוט יציב. 

הרכב נוסע תכלס - כמעט חלק לחלוטין, מגיב לדוושה נהדר ויוצא מהמקום חלק ב99 אחוז מהמקרים גם אחרי נסיעה ארוכה יחסית ובערך אחרי 10-15 דקות נסיעה כשהמנוע חם לגמרי - הרכב פשוט חלק. 

הלא נורא וגם הרע 

אז אני בוודאות גבוהה מאוד עכשיו שאכן - הבית מצערת מזייף זו באמת  הבעיה. 

הרעידות כרגע קיימות או במעבר מN לD 

או בעמידה בD ברמזור - פה ושם המנוע נותן רעידה קטנה, בעיקר ב10 דקות שהוא עוד לא התחמם לגמרי. 

אבל אפשר ליסוע ברכב במצב הנוכחי כמו שאומרים מהחרמון עד אילת. 

מה הלאה? - מתכוון לאתר את המק"ט המקורי - יש לי אותו לדעתי הוא מסתיים ב340 בסוף ונראה אם הרכישה תהיה בכל זאת מחו"ל או שלא יהיה לי מנוס מלתת את הישבן פעם נוספת למחסן של המרכזי. 

image.png

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

שימו לב לאטם המקורי לעומת חדש - הזמנתי שניים בכוונה 

למה הזמנת שתיים?

יש לך את המק"ט בשלוף? חבר סובל מאותה הבעיה

לפני כשעה, lanosforce כתב:

לצערי גיליתי שאמנם בית המצערת נראה תואם לחלוטין - הקונקטור ממש לא:

הקונקטור לא תואם פיזית, אבל מספר הפינים זהה?

אולי אתה יכול להחליף את הקונקטור של הרכב לאחד שיתאים למצערת (אם כל החיווט תואם כמובן)

כבר חתמתי...

פורסם

הזמנתי שתי יחידות של אטם במקרה והמצערת החדשה לא תעבוד טוב, זה לא חלק מקורי בכל זאת...,

הייתי חכם מספיק לבדוק שהחיבור לא מתאים לפני שהברגתי על האטם אז יש לי אטם ספייר לניקוי הבא או כשאאתר אחת מקורית.

נכון להיום, עשיתי שתי נסיעות והרכב נוסע חלק לגמרי! רק במעבר הילוך או עמידה בd לפעמים נותן רעידה קטנה.

זה האטם של בית המצערת שהזמנתי

https://a.co/d/8BOLE8l

לגבי החלפת קונקטור, לא מתכוון לעשות את זה.

גם לחפש צמה מרכב 2.5 ליטר בפירוקית גם לחתוך ולהלחים וגם לקחת הימור שזה לא יעבוד טוב? לא תודה...

אם לחבר שלך יש מנוע 2.5 ליטר המצערת שקניתי תתאים לו והוא מוזמן לרכוש אותה ממני או אם הוא מוכן להסתכן בהחלפת קונקטור אז גם.

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב, סיכום ביניים לאירוע

מספר ימים אחרי ההחלפה של האטם בית מצערת וה- MAF - מסקנות 

אפשר לאמר "אני יכול לחיות עם זה" ובעצם 95 אחוז מהתקלה - באה לפתרונה. 

בהתחלה ההחלפה של הMAF נראתה לי לא קשורה לחלוטין, אני חושב שיש לו תרומה רבה לשיפור. 

התופעה 

רעידה קצרה אבל אלימה בעמידה או בהגעה לעצירה או בהעברת הילוך ורעידות קלות מתמשכות במהלך כל הזמן הזה. 

ניקוי בית מצערת ולמידה - לא עזר הפעם. 

רק החלפה של הMAF והאטם של בית המצערת. 

מתי התופעה היתה מורגשת? 

כל הזמן אבל בעיקר ב15 דקות הראשונות מההנעה של הרכב - לאחר מכן, מינורי. 

המצב הנוכחי - 

הרכב נוסע חלק מהרגע הראשון.

התגובה של דוושת הגז - השתפרה מאוד! הרכב מתנהג כמו שאני זוכר אותו מהרגע שאבא שלי קנה אותו מהמפעל ומה5 שנים הראשונות שלי עם הרכב הזה אצלי. 

בנסיעה רגועה הכמה מילימטרים הראשונים של הדוושה זה כל מה שצריך, הרכב מפתח באופן טבעי ורגוע מהירות.

כרגע רק בזמן הגעה לחניה - במעבר בין הילוכים, יכולה להיות רעידה לא נעימה וגם זו - אלימה הרבה פחות מאשר קודם או קצרה בהרבה ובעמידה בD ברמזור המנוע טיפה רועד - לא באופן אלים בשום צורה, מעביר לN ומחכה בסבלנות לירוק - שקט מוחלט. 

המנוע חזר להיות שקט! - זה מורגש, בפער. 

מה הלאה? 

חיפשתי בית מצערת מהמק"ט הנכון 16112AA340 

וכל מה שמצאתי זה או בEBAY או בALIEXPRESS כאלו שהן רפרביש. 

האיתור למקט בסופו של דבר נעשה מול PARTSOUQ ואין להם כזו במלאי חדשה וגם אין להם חלק תחליפי. 

איתרתי גם את התושבות טמבון הנכונות וכנראה אזמין. 

איתרתי גם את המנוע מצבים ליחידת אוורור של המזגן ושוקל להזמין פשוט שיהיה את החלק - לא מתכוון להתקין אותו כל עוד אין צורך. 

למרות שבאמת, לא צריך - אני רוצה לפתור את הבעיה הזו ב100 אחוז ולא 95 - לכן יצרתי קשר עם מוכר בEBAY שהיו לו 3 מצערות כאלו, הוא תיאור אותם "כחדשות" וזה אומר או חלק חדש שמעולם לא הותקן, חלק חדש שהאריזה נפתחה אבל מעולם לא שומש או חלק שעבר חידוש (רפרביש) ויש עליו אחריות "כחדש" 

לאחר בירור - הבתי מצערת אצלו רפרביש - ראיתי שכבר 2 מהן בעגלות של אחרים אז שריינתי ובסוף רכשתי ממנו אחת. 

החלק הזה גם מופיע כרגע בעליאקספרס וכן גם שם הם רושמים רפרביש עם אחריות שנה. 

המק"ט הזה בחלק מהמקרים מופיע כAA340 או כAA430. 

לגבי AI - אני פשוט לא סומך על הבינה הזו בשום צורה, בדקתי את ההיסטוריה של ההתכתבות והטענה היתה שמקט AA340 עם הזמן הוחלף בAA350 ושהוא תואם - האמנם. 

גם הצבע של פרפרית המצערת כסוף במקום זהוב.

גם הקונקטור לא מתאים. 

אני מתאר לעצמי שכן - זה בסופו של דבר אותו מוצר אבל אני לא מוכן לקחת את הסיכון שהצמה והפינינג יהיו תואמים למחשב רכב של ה2 ליטר. 

וגם - אני מבין מכל זה - שיש חברות שמציעות שירותי חידוש לבתי מצערת הישנות הללו אז באמת אם החלפת בית המצערת לזו שתגיע לקראת סוף החודש תביא את התקלה לסיומה המוחלט, אני גם שוקל לשלוח את בית המצערת המקורי של הרכב לחידוש דרך המוכרנים האלה אל מי שמבצע להם את השירות הזה (או לאתר אותם ולפנות אליהם ישירות). 

נעדכן בהמשך. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

כן - זאת היתה אחת הסברות אבל בסופו של דבר כניסה של וונטה זו פעולת לוואי -

כן, זה מעלה את הסלד אבל כשזה קורה מכניסת וונטה זה ברור כי העומס עולה. 

אבל הרעידות היו נכנסות עם מזגן ובלי מזגן ובעיקר - כשהגיר משולב. 

ואז התחלתי לרדוף לשני כוונים - 

בעיית גיר

בעיית תערובת 

עם בעיית התערובת יותר קל להתמודד למרות שמדובר על הרבה מאוד פריטים.

ראשון ביצעתי ניקיונות - ניקיונות לMAF, ניקיון בהזרקה לסעפת, ניקיון למזרקים (דרך המיכל דלק), נסיעות בתנאי מאמץ, החלפת שסתום PCV. 

הEGR נשלל כי אם כן בעיקר הייתי מצפה לבעיה בהנעה קרה ולכן גם משאבת העזר נשללה. 

עד שלבסוף נשאר או באמת בעיית גיר או מצערת עייפה - שהתחלתי לחשוד בה מהרגע שניקיתי אותה והתופעה ירדה למינימום במשך שנים - בפעם האחרונה שניקיתי, זה לא קרה ולכן חשדתי בגיר. 

שיחה עם בעל מקצוע רציני, שללה בעיית גיר ומשם אני בנקודה הזו. 

Pioneer TS-X150

פורסם

הרכב היה אצל מזגניסט קיץ שעבר בגלל צינור שדלף - נכון עוד לאז הכל תקין במיזוג. 

נראה איך הדברים יתגלגלו כשתגיע המצערת המחודשת. 

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...