Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורן, לפני 25 שנים עבדתי בחברת אי.טי.אם ייצרנית מקדחים וכלי תפיסה למרכזי עיבוד ממוחשב אשר נרכשה בשנת 1996 על-ידי חברת ישקר.

התהליכים שנקראים JIT או DFMA ושלל מונחים שהומצאו במהלך השנים היו חלק בלתי נפרד משיטות העבודה אשר היו קיימות בחברת ישקר לכן אנוכי לא מסכים עם אלה שחושבים שליפנים קיימת איזה שהי עליונות בתכנון הנדסי ותהליכי ייצור.

גם חברות גרמניות וגם אמריקאיות מתנהלות מצויין וגם מרווחיות עם שיטות מוצלחות משלהם.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 17 שעות, קורן בן אשר כתב:

לדעתי זו לא המסקנה הנכונה. כל הסיפורים היפים על התעשיה היפנית ושיטות הייצור היפניות וכל הג'אז הזה, כל זה היה נכון מאוד לפני חמישים שנה, בעת שהיפנים כתבו את הספר על הנדסת איכות ואמינות בתעשיית הרכב. מאז זרמו הרבה מים בנהר הסומידה, כולם כבר קראו את הספר הזה ויודעים למלמל JIT וקייזן מתוך שינה. הידע הטכני, הציוד, האוטומציה והתהליכים, הכל גלובלי. אני מסכים שאי אפשר לנתק לגמרי את התוצאות של ארגון מהתרבות הארגונית הניהולית השוררת בו; מצד שני, לתלות *היום* את הגורם העיקרי להבדלים באמינות בתרבות ניהולית ומנטליות של העם היפני, זה מזכיר לי את התוכניות האלה בערוץ ההיסטוריה, אצלם איכשהו תמיד כל אירוע היסטורי משמעותי (נניח הנצחון של ברה"מ על הגרמנים או הנצחון של ארה"ב על היפנים במלחה"ע השנייה) סובב כביכול סביב איזה גורם טכני אחד ויחיד שהכל קשור אליו.

נתחיל מזה שתרבות ניהולית ומטליות זה כמעט הכי רחוק שיש מ-"גורם טכני אחד".אתה יכול למלמל JIT, Kaisen, TQM,Keirestu, כל היום וכל הלילה, להעתיק את המבנה התרבותי והעסקי, שתומך בתהליכי הייצור והלוגיסטיקה, אי אפשר להעתיק.

אם אתה חושב שניתן לשעתק תרבות, אז אתה ממש טועה. אפילו טכניקה קשה להעתיק. למשל, דוגמא מעולם אחר, התקפת הטיקיטקה של ברצלונה או התקפת המשולש של וינטר (שיקגו בולס), שכולם יכולים לראות, ללמוד ו...להעתיק?

לא כזה קל.

זה שעשו שימוש באלמנטים ממבנה התעשייה היפני, על האחזקות הצולבות שבו, התרבות הארגונית, שיטות ייצור וניהול האספקה, זה עדיין לא אומר שהצליחו להעתיק אותו לגמרי. אפילו היפנים גילו שלא כ"כ קל להעתיק את המודל שלהם, אפילו אם הם לוקחים על עצמם את ההעתקה (ע"ע הונדה ורובר, למשל, ומפעלי הרכב היפנים בארה"ב), ומפעלי הרכבת הרכב שלהם מחוץ ליפן לא עובדים בדיוק כמו המפעלים ביפן, אלא פחות טוב (אם כי עדין אולי יותר טוב מהמתחרים).

אז כן, אחד הדברים הכי חכמים שפורשה עשו בתחילת שנות ה-90', היה להביא מומחים מטויוטה וללמוד וליישם Lean Manufacturing (גם, יחסית קל ליצרן קטנטן, שייצר אז עשירית ממה שהיה עתיד לייצר כעבור עשור וחצי), אבל זה עדיין לא אומר שאפשר להעתיק את כל השיטה היפנית.

דרך אגב, באותה מידה שמאוד קשה להעתיק את תרבות העיצוב של איטליה, למרות שעל הנייר... מה הבעיה?! התוצר הסופי זמין...

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני עובד עם לקוחות יפניים מהרגע שהתחלתי לעבוד בחברה שאני נמצא בה כבר למעלה מ13 שנים. 

התשובה ללמה מוצרים יפניים טובים יותר\אמינים יותר ממוצרים מקבילים - יהיה ניתן להבין אותה הרבה יותר בקלות אם יזדמן לכם לעבוד עם\מול אנשים יפניים. 

התרבות שלהם קיצונית. 

החינוך שלהם קיצוני.

המשמעת שלהם קיצונית. 

ההבדל בין הלקוחות היפניים שלנו לבין כל השאר הוא שהיפניים בודקים כל דבר לעומק ברמה כזו שעולות אצלנו התהיות לפעמים - בשביל מה לכל הרוחות אנחנו מחזיקים מחלקת QA? הם גם ככה מוצאים כל דבר הכי קטן שלא עובד או לא עובד כמו שצריך או עובד מעבר למצופה (וזה מבחינתם לא עובד כמו שצריך גם). 

וגם אם זה הפרט הכי שולי - הם לא יעזבו את הנושא עד אשר יבינו למה? איך? כמה? מתי וכך הלאה. 

אין אצלם כמעט את השטות הזו ששומעים בחברות מערביות שנקרא TIME TO MARKET - הם לא יוציאו לשוק מוצר בכדי להתחיל לגרוף עליו רווחים אם הם חושבים שהוא לא בשל. 

אתם לא תראו יפני משווק לעולם גיר DSG - וזה לא שאני חושב שהגרמניים הקלו ראש בבדיקות של הגיר - אני פשוט יודע שיפניים היו עושים את זה בצורה יותר קפדנית אבל הם גם היו עושים את זה באופן הרבה יותר מאופק. 

הם שמרנים לגבי מה שעובד ולא רצים לשדרג אם אין צורך וגם אם כן ירוצו לשדרג - הם יבדקו את עצמם וישאלו את עצמם למה הם באמת משדרגים ולא יעשו את זה עד שיקבלו תשובה, שהם יכולים להבין. 

וזה לא שהם לא טועים - מי שעובד, טועה - זו עובדה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היה גיר רובוטי כפול מצמדים במכוניות של אקורה (רמז , נפטרו ממנו לא אחרי הרבה זמן , ובדיוק אותם בעיות ותלונות כמו בשאר), וכן עדיין קיים בnsx. נקסט.

פורסם

היה גם בקורולה - חד מצמד - אבל זה לא שהוא סבל מבעיות אמינות, הם נפטרו ממנו כי הוא היה כישלון שיווקי ופגע במכירות. הגיר עצמו כמוצר מכאני היה מוצלח. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 דקות, lanosforce כתב:

ההבדל בין הלקוחות היפניים שלנו לבין כל השאר הוא שהיפניים בודקים כל דבר לעומק ברמה כזו שעולות אצלנו התהיות לפעמים - בשביל מה לכל הרוחות אנחנו מחזיקים מחלקת QA?

כן כן, עד שאתה מקבל טלפון בשבת בבוקר שנמצא באג במערכת כי איזה יפני בחברת ענק שכח לבדוק משהו ספציפי ועכשיו הוא מצא באג, ופס היצור מתחיל לתקתק ביום שני ויהי מה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
בתאריך 5.7.2020 בשעה 10:32, netanel1014 כתב:

יש הרבה מכונאים מנוסים שראיתי שאומרים שטויוטה זה שיא האמינות וזה בכל העולם. 

אני חושב שזוהי התרבות שלהם. תרבות של שאיפה לדיוק בכל פרמטר גם בחיים האישיים שלהם.יש להם דברים מטורפים כמו JIT שהם מייצרים מוצרים במעפל אין להם מחסן של מלאי כי הם מסתמכים על המוביל שיגיע בזמן. 

פעם היה לי מורה שעבד בחנות וקנה חלקים מיפן. הוא אמר שהיה צריך לשלוח להם פקס שהכל הגיע (לא משהו רציני) ואמר לפקידה שלו לעשות את זה. היא חתמה על המסמך בשמו והחתימה הייתה 1:1 רק איזה קו היה טיפה עקום.

הם שלחו לו בחזרה שהמסמך לא תקין. ושישלח שהכל תקין.

היה לנו לקוח בישראל שעבדה אצלו מנקה יפנית.

מעולם, אבל מעולם לא ראיתי מישהי חרוצה כל כך , ומדוייקת כל כך. בסוף כל יום ,הרצפה הבריקה.

כשהחמאתי לה ואמרתי עד כמה היא עשתה עבודה טובה, היא אמרה שביפן אמרו לה שהיא די עצלנית..

פורסם
לפני 44 דקות, David32 כתב:

כן כן, עד שאתה מקבל טלפון בשבת בבוקר שנמצא באג במערכת כי איזה יפני בחברת ענק שכח לבדוק משהו ספציפי ועכשיו הוא מצא באג, ופס היצור מתחיל לתקתק ביום שני ויהי מה.

יש לנו כמובן מחלקת QA - אני אומר את זה בהומור בכדי להסביר לפעמים איך זה מרגיש כשלקוח יפני עובד עם המוצר שלך. 

Pioneer TS-X150

פורסם

קראתי איפשהו שהיפנים מעדיפים להשתמש בחומרים וטכנולוגיות טיפה יותר מיושנים ופשוטים אבל *מוכחים *, אירופאים בדגש על גרמנים תמיד רוצים להיות בקאטינג אדג' של הטכנולוגיה והחומרים וזה תמיד מוביל לכשלים, ריבוי  מערכות וטכנולוגיות (רובן לא מוכחות לאורך שנים) =כשל. 

פורסם

אתה רואה את הגרמנים נכשלים במשהו? בינתיים הם 3 הקינגים של עולם הרכב. ללטש טכנולוגיה חדשה דורש זמן וטעויות אבל זה לא נקרא כשלון.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 15 שעות, lanosforce כתב:

הם שמרנים לגבי מה שעובד ולא רצים לשדרג אם אין צורך וגם אם כן ירוצו לשדרג - הם יבדקו את עצמם וישאלו את עצמם למה הם באמת משדרגים ולא יעשו את זה עד שיקבלו תשובה, שהם יכולים להבין.

לגמרי אוף טופיק אבל מזכיר לי את מארק הוליס המנוח (מייסד והאדריכל הראשי מאחורי להקת Talk Talk):

"לפני שאתה מנגן שני צלילים, תלמד לנגן צליל אחד כמו שצריך. ולפני שאתה מנגן אפילו צליל אחד, תשאל את עצמך מה הסיבה לנגן אותו".

לפני כשעה, 98civic כתב:

אתה רואה את הגרמנים נכשלים במשהו? בינתיים הם 3 הקינגים של עולם הרכב. ללטש טכנולוגיה חדשה דורש זמן וטעויות אבל זה לא נקרא כשלון.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

לפי מה קבעת את זה?

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 7.7.2020 בשעה 05:12, me5000 כתב:

קראתי איפשהו שהיפנים מעדיפים להשתמש בחומרים וטכנולוגיות טיפה יותר מיושנים ופשוטים אבל *מוכחים *, אירופאים בדגש על גרמנים תמיד רוצים להיות בקאטינג אדג' של הטכנולוגיה והחומרים וזה תמיד מוביל לכשלים, ריבוי  מערכות וטכנולוגיות (רובן לא מוכחות לאורך שנים) =כשל. 

איפה קראת על זה ? 

איזה כייף לי :)

פורסם

בכל שרשור שנפתח אי פעם על רכבים יפנים מול אירופאים בפורום.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הם יכולים להיות שמרנים מאוד והם יכולים להיות חדשנים מאוד - מה שיהיה בד"כ מכנה משותף זה הקפדנות שלהם כלפי ביצוע של משהו. 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...