Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני 8 חודשים קניתי רכב, דיברתי עם בחורה בטלפון ועמדתי להגיע אליה כדי לראות את הרכב, הוא היה יד ראשונה, בן 3 שנים ועבר 28 אלף ק''מ.

ברגע האחרון היא התקשרה אלי ואמרה שבעלה יראה לי את הרכב וקבענו להיפגש באיזו תחנת דלק בנתניה, בדקתי דברים בסיסיים באוטו חיצונית, וראיתי קצת תיקוני צבע אבל לא משהו רציני, עשיתי סיבוב, הרמתי מכסה מנוע והשוויתי פרטים בין רישיון הרכב לאוטו והכל התאים חוץ מהשם שהיה על "אישתו".. הוא אמר לי שהרכב היה יד ראשונה מליסינג ורק היא נהגה בו..

אחרי זה עמדנו לנסוע לעשות בדיקה לרכב והוא התחייב על "מנוע, גיר, שלדה" שניה לפני שיצאנו הוא אמר כ"בדרך אגב" שהוא עשה בדיקה לפני כמה ימים והכל יצא טוב חוץ מ"צמיג שמאל יבש" וזה שעשה את הבדיקה ניסה להוריד אותו בעוד 1000 ש''ח על זה והוא לא היה מוכן כי הרכב גם ככה כבר זול ביחס למחירון משוקלל. אבל מבחינתו אפשר לעשות שוב את הבדיקה. ואז החבר שהיה איתי שאל אם יש לו תוצאה של הבדיקה איתו אבל היה לו רק צילום של התוצאה שהתאים למה שהוא אמר ומספר הרכב היה זהה. אחרי זה החלטתי להקשיב לעצה של החבר ולא לעשות בדיקה בעצמי כדי "לחסוך" 500 ש''ח, כי ראינו שהרכב במצב טוב ואנחנו הרי כאלה "מבינים"..

עכשיו כעבור 8 חודשים (שהרכב נסע מעולה בהם) החלטתי למכור אותו כי הקורונה פגעה בי כלכלית ולעבור לרכב יותר זול, ותוך כדי התהליך עשיתי כמה בדיקות עצמאיות שאפשר להשיג אונליין בקלות בתור בעל הרכב כמו בדיקת עבר ביטוחי וגיליתי שהייתה תאונה שהורידה 2% מערך הרכב שלא ידעתי עליה. והיום גיליתי משהו שגרם לי לחשוב שיכול להיות משהו יותר רציני שמסתתר. הורדתי פרטי רשיון רכב מלאים וראיתי בתחתית שכתוב

בעלויות קודמות:

תאריך בעלות:    סוג בעלות:

1. 05/11/2019     סוחר

2. 15/09/2019     סוחר

3. 10/05/2016     חברה

זאת אומרת ששני סוחרים החזיקו ברכב והוא בוודאות היה אחד מהם..

אני דיי בטוח שקיים זיוף קילומטראז' כי רק עכשיו שמתי לב שברישיון רכב של 2019 רשום שהטסט בוצע 6 חודשים אחרי התאריך שהיו אמורים לעשות בו את הטסט וזמן יחסית קצר לפני מכירת הרכב (לצערי לא הסתכלתי על התאריך שבו בוצע הטסט כשקניתי את האוטו).

מה אתם ממליצים לעשות במצב כזה, כדאי לי לקחת עצמאית את הרכב למכון של בדיקה לפני קניה כדי שיגידו לי את המצב האמיתי של הרכב, או לנסות למכור אותו ככה?

ממש מבואס עכשיו בתקופה שגם ככה קשה אז אשמח לכל עצה. 

עריכה אחרונה על ידי M-T-A
פורסם

אין ספק שקנית מסוחר שכנראה הסתיר ממך דבר מה, אך למה לדעתך זויף הק"מ? מה הקשר בין זה שהטסט בוצע 6 חודשים לאחר התאריך לבין הק"מ? אם כבר זה מסביר שהרכב לא נסע 6 חודשים... מצדיק ק"מ נמוך יותר.

לדעתי אין לך מה להכנס לבדיקות נוספות, מספיק ללכת למוסך שיתן דעה על הרכב ובמכירה אם ישאלו תציין שקנית מסוחר והבעלות הראשונה היא חברה, אם הרכב במצב טוב הוא ימכר.

• אהבתי 1

עברתי לסקייטבורד

פורסם

אני פשוט לוקח קצת לקיצון כי הוא בוודאות שיקר לגבי דברים מסויימים, ובדרך כלל רכבי חברה עושים הרבה קילומטרים וזה לא היה מפתיע אותי אם הוא זייף גם קילומטרז', הרכב היה יחסית זול למרחק שהוא עשה..

פורסם

אם הרכב טופל במוסכי יבואן של היצרן אז אפשר לבדוק את ההיסטורייה של הרכב וק"מ, ואולי אפילו פירוט חלקים שהוחלפו בתאונה.

פורסם (נערך)

לצערי נראה שנפלת על רמאי . 

בחורה שהופכת לבחור , נתניה , תחנת דלק , אשתו / סבתא שלו  וכו' וכו' 

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
  • מעניין 1
פורסם

נתניה, רשום על שם אשתי, נתניה וגם 'עשיתי בדיקה אחי אבל זה בטלפון' וגם נתניה בנוסף להכל, נפלת על סוחר...

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Adamm כתב:

אם הרכב טופל במוסכי יבואן של היצרן אז אפשר לבדוק את ההיסטורייה של הרכב וק"מ, ואולי אפילו פירוט חלקים שהוחלפו בתאונה.

אני אבדוק, למרות שרוב הסיכויים שחברת הליסינג היא זו שטיפלה ברכב, תודה :)

לפני 8 דקות, zvigolden כתב:

לצערי נראה שנפלת על רמאי . 

בחורה שהופכת לבחור , נתניה , תחנת דלק , אשתו / סבתא שלו  וכו' וכו' 

כן, אני מרגיש קצת מפגר אבל משום מה האמנתי לו.. מקווה שהטעות לא תהיה יקרה מדי

אז לדעתכם כדאי לעשות בדיקת מצב עצמאית באיזה מכון? זה יקר אבל יהיה לי יותר שקט נפשי למכור את הרכב כשאדע את מצבו האמיתי

פורסם

בהנחה שהחברה יד ראשונה היא חברת ליסינג, זה שרשום ירידת ערך בהיסטוריה הביטוחית זה נובע רק מכך שצד ג פגע ברכב הזה וצד ג היה מבוטח.

חברות ליסינג לא מבטחות מקיף וגם בדכ לא צד ג. תסתכל בדוח ותבדוק האם ומתי הרכב היה מבוטח.

בנוסף, חברות ליסינג מוכרות בעצמן רכבים טובים ואת הלא טובים מוכרות לסוחרים. במקרה הרע היה פה אובדן להלכה שלא רשום בספרים כי הרכב לא מבוטח. כלומר הסוחר קנה רכב חצי גרוטאה ושיפץ.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, yogev20 כתב:

לא הבנתי משהו, כתבת שרכשת רכב יד ראשונה. 

כלומר פרטית? או ידעת שזה סוחר? 

כן חשבתי שזה היה יד ראשונה מליסינג של נהגת יחידה. לא ידעתי שזה סוחר, הוא טען שהרכב של אישתו שדיברתי איתה קודם בטלפון

לפני 28 דקות, KipodYam כתב:

בהנחה שהחברה יד ראשונה היא חברת ליסינג, זה שרשום ירידת ערך בהיסטוריה הביטוחית זה נובע רק מכך שצד ג פגע ברכב הזה וצד ג היה מבוטח.

חברות ליסינג לא מבטחות מקיף וגם בדכ לא צד ג. תסתכל בדוח ותבדוק האם ומתי הרכב היה מבוטח.

בנוסף, חברות ליסינג מוכרות בעצמן רכבים טובים ואת הלא טובים מוכרות לסוחרים. במקרה הרע היה פה אובדן להלכה שלא רשום בספרים כי הרכב לא מבוטח. כלומר הסוחר קנה רכב חצי גרוטאה ושיפץ.

באמת לא היה ביטוח לפני שקניתי את הרכב.. הסיכוי שהיה אובדן להלכה הוא באמת דיי גדול. יוכלו לגלות דבר כזה במכון בדיקה אם אקח אותו?

עריכה:

הצלחתי למצוא את המספר של הסוחר שמכר לי, יש טעם לדבר איתו ולנסות לגלות את האמת או שזה סתם בזבוז אנרגיה?

פורסם

אבל סוחר מורשה מחויב להציג את עצמו בתור סוחר. הוא לא נהג ככה? מעבר לזה סוחר חייב לחתום על טופס גילוי נאות שיש לו משמעות משפטית.

חבל שלא בדקת או לא הלכת אם מישהו שמבין, יש הרבה נוכלים שרק מחפשים את האדם הנכון 

פורסם

חשבתי שהלכתי עם מישהו שמבין, אבל נראה שהוא לא באמת הבין כמו שחשבתי..

הוא לא הציג כלום, אפילו ברשיון רכב זה לא היה כתוב ומסתבר שזה משהו שאמור להיות כתוב

פורסם

לדעתי אתה סתם נכנס לסרטים:

1. הבעלים הראשון היה חברה ולא ליסינג אחרת היה כתוב השכרה/החכר.

2. הרכב כנראה עמד כמה חודשים עד שנמכר לסוחר ללא טסט.

3. העברת רכב בין סוחרים הוא דבר מקובל - מה שמדליק נורה אדומה היא שרכב עם (כביכול) מעט קילומטרים עמד זמן רב.

4. העברה לסוחר - יש רישיון רכב שונה, אבל לסוחר נשאר גם רישיון הרכב המקורי, ואותו הוא הראה לך.

5. תיגש למוסך יבואן ותבדוק אם יש הסטוריית טיפולים. גם אם הרכב לא נכנס לטיפולים, יתכן שנכנס לתיקונים באחריות ו/או ריקולים ואז יהיה תעוד כלשהו על הקילומטראז' שהוא עבר.

6. בדו"ח הסליקה של חברות הביטוח תוכל לראות גם אם הרכב היה מבוטח בביטוח מקיף או לא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...