Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה CX5 - מבצע מתקרב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פוזל לכיוון של  CX5 כבר הרבה זמן.

מאזדה מפרסמים מבצע לקרוס-אוברים בתקופה הקרובה, אבל למיטב זכרוני בימי המבצע אף פעם לא היו הנחות לדגם של ה- CX5.

נכנסתי לאתר שלהם וכרגע מחיר המחירון שמופיע הוא 169K לדגם קומפורט.

לדעתי לפני כמה שבועות זה היה 164K והופתעתי שירד המחיר ביחס למה שזכרתי (אולי בגלל קורונה).

האם מישהו שב לב לזה או שהזיתי ?

תודה מראש.

פורסם

הדגם לא מוזל בד"כ בימי מכירות. מקסימום 3000 שקל, גם זה בספק. 

יתכן שראית הנחת קורונה ברכישה אונליין. 

המבצע הכי משתלם על הדגם הוא מבצע חבר (חודש מרץ בכל שנה). שם הוצעה רמת האקזקיוטיב בהנחה של 9000 שקל. 

רוצה cx5 בהנחה? גש לחברות הליסינג הגדולות. שם תקבל את הקומפורט ב-158k מיד ראשונה 0 קילומטר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

השאלה היא למה שתרצה לקנות את הרכב הזה...

הנה ההתרשמות שלי לאחר שעשיתי נסיעת מבחן בתקופת מבצע חבר האחרון:

בתאריך 26.2.2020 בשעה 14:01, A_lex כתב:

עשיתי נסיעות מבחן גם על הקארוק (גימור סטייל) וה-CX-5 (מנוע 2.0).

המאזדה, מבחינת ביצועים, לא הרגישה לי שונה מהראנקס החביבה שלי. זה לא מפתיע כי עם תוספת ההספק שלה מגיעה חתיכת תוספת משקל - בקיצור מאכזב.

שמירת הנתיב של המאזדה היתה מאכזבת גם כן - רחוקה מאוד מזו של המתחרות ומתנהגת באמת כמערכת למצב חירום ולא לנוחות נסיעה (מגיבה בערך כשעולים על הפס הלבן במקום לשמור על מרכז נתיב).

אין לה כניסה ללא מפתח.רק הנעה. WTF?

המסמר האחרון בארון שלה זה שמרימי שמשות וחיישני חניה בהתקנה מקומית. כבר אמרתי מאכזב?

אז עם כל הכבוד לגימור פנים שלה, למראה שלה, לגודל שלה, ולמחיר המבצע של חבר ששם אותה באותו מחיר כמו הוואגיות... יש לה חסרונות גדולים מדי עבורי. וממש רציתי לאהוב אותה, כן?!

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • אהבתי 1
פורסם

ה-CX-5 מגיעה עם מערכות הבטיחות (והמדיה, והעיצוב פנים, ומסך המגע) כולם מהדור הקודם של מאזדה, משמע ה-CX-5, ה-CX-3, ה-3 דור 3, וה-6.

יש שיפורים משמעותיים בדור החדש יותר שמגיעה ב-3 החדשה וב-CX-30, אבל מערכת שמירת הנתיב היא עדיין שמירת נתיב ולא שמירת מרכז נתיב, ולכן היא מזהירה (ורוטטת, ומתקנת לפי דרישה) רק כשאתה עוזב את הנתיב.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אלכס,
תודה על שיתוף ההתרשמות.
1. נהגתי ברכב בעבר ומבחינת ביצועים הוא בסדר, עיקר הנסיעה שלי גם ככה בפקקים. הזדקנתי.

2. שמירת נתיב - אכן פיצ'ר חשוב. מצד שני, לי לא נוח שהנירו של אשתי מזיז לי את ההגה כי הוא חייב להיות באמצע.

זה כן סופר משמעותי אם אתה נרדם וממש גולש לצדדים

3. כניסה ללא מפתח - בונוס, לא פיצ'ר חובה.

4. מרימי שמשות/חיישנים - יש לי מאזדה 2 2016 ואין בעיה מיוחדת. למה זה חשוב ?

5. אכן גימור פנים הוא פרמטר משמעותי עבורי ובזה הוא מפציץ. כנל נושא אמינות.

m3x,

עיצוב פנים - מבחינתי הוא סבבה. אכן ה- CX30 המאבוזר מדהים, אבל הרכב קטן.

צג/מדיה - להבנתי גם בחדש אין ANDROID AUTO.  אילו יתרונות יש ?

פורסם (נערך)

נכון ה-CX-30 קטן, זו הסיבה העיקרית שבחרתי ב-3 ולא ב-CX-30, פשוט בסיס הגלגלים קצר יותר מה-3 (ומה-CX-5 כמובן).

אין שוני בעיצוב הפנים בין ה-CX-30 ל-3 בכל רמות הגימור, וכולם מגיעים עם אותה מערכת מדיה שתומכת ב-Android Auto (שעובדת יופי), דווקא ב-CX-5 המערכת לא תומכת Android Auto, או שכן ולא הצלחתי לגרום לה לעבוד.

היתרונות בעיצוב הפנים הם לשיקולך, חומרים טובים יותר (הרבה עור, פלסטיקה נעימה, תחושות מהכפתורים, פידבקים, מבנה הכפתורים על ההגה, הגלגלת הראשית, מסך רחב שמחולק ל-2 ואפילו 3 שזה סופר-נוח).

2 דברים שטובים יותר במערכת המדיה הישנה זה:

1. סדר הכפתורים מסביב לגלגלת הראשית יותר נוח, וניתן לתפעול עיוור בקלות, בחדש פחות.

2. מפות אופליין, יש את ה-iGo המובנה, עם כרטיס SD של מפות אתה יכול לנווט אופליין לחלוטין, זה היה לי שימושי כמה פעמים ב-3 הישנה, אין את זה במערכת המדיה החדשה.

אגב הכיסאות ב-3 החדשה וב-CX-5 זהים או כמעט זהים, והם סופר-נוחים, הרבה יותר מהכיסאות הקודמים של המאזדות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באדום...

לפני כשעה, averonaa כתב:

אלכס,
תודה על שיתוף ההתרשמות.
1. נהגתי ברכב בעבר ומבחינת ביצועים הוא בסדר, עיקר הנסיעה שלי גם ככה בפקקים. הזדקנתי. אם ככה אולי כדאי לפזול להיברידיות. תוכל לחסוך הרבה דלק בפקקים.

2. שמירת נתיב - אכן פיצ'ר חשוב. מצד שני, לי לא נוח שהנירו של אשתי מזיז לי את ההגה כי הוא חייב להיות באמצע.

זה כן סופר משמעותי אם אתה נרדם וממש גולש לצדדים. בעיניי זה נוח בנסיעות בינעירוניות ארוכות. פחות רלוונטי לפקקים.

3. כניסה ללא מפתח - בונוס, לא פיצ'ר חובה. שום דבר לא חובה. אבל ברכב ברמות המחיר האלו זה נראה לי די טריוויאלי. לא מבין את הקטע הזה של הנעה ללא מפתח אבל כניסה עם. כאילו אם כבר אני חייב להוציא את המפתח כדי לפתוח את הדלת, אז כבר אין לי בעיה גם להניע איתו. אחרת אני סתם אזרוק אותו איפשהו ברכב וצריך לזכור לקחת כשיוצאים.

4. מרימי שמשות/חיישנים - יש לי מאזדה 2 2016 ואין בעיה מיוחדת. למה זה חשוב ? זה לא קריטי, אבל זה כן סיכון נוסף לקרקושים עקב פירוקים (אופס נשבר קליפס - לא נורא), ובעיות/זליגות חשמל עקב התחברות לצמות הרכב (הפורום מלא בתלונות של אנשים על מיקרים כאלו). מניח שהסטטיסטיקה של הבעיות לא גבוהה, אבל עדיין... אצל חלק מהתמחרים זה נמנע מראש על ידי התקנות מהיצרן (אם כי נראה לי שהיחיד שלא דורש אפילו התקנת מיגון זה אופל גרנדלנד).

5. אכן גימור פנים הוא פרמטר משמעותי עבורי ובזה הוא מפציץ. כנל נושא אמינות. כאן אין ויכוח. לא סתם ממש רציתי לאהוב אותו 😀

m3x,

עיצוב פנים - מבחינתי הוא סבבה. אכן ה- CX30 המאבוזר מדהים, אבל הרכב קטן.

צג/מדיה - להבנתי גם בחדש אין ANDROID AUTO.  אילו יתרונות יש ? דווקא הנציג טען שיש כבר בנוכחי תמיכה לא רשמית בAA (מה שנקרא "שמעתי מלקוחות"). תכלס אף יבואן לא מתחייב לכלום בנושא הזה כי רשמית AA לא נתמך בארץ.

פורסם

בוודאות במערכת מדיה החדשה יש תמיכה ב-AA, אני משתמש במערכת החדשה עם AA.

רשמית זה לא קיים במפרט בארץ בגלל ש-AA לא נתמך בישראל מצד גוגל, אבל מערכת המדיה לא עברה שינויים בדרך לארץ וכן יש תמיכה רשמית במדינות אחרות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...