Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, davemustaine87 כתב:

אוקיי, אני לא בקיא מבחינת מחירי ארנונה. אבל זה מה שאנחנו משלמים על דירה 80 מטר. 

אני יודע שבראש העין יש רק קטגוריה אחת שמשלמת יותר ממני למ"ר - בתים פרטיים (בגבעת טל או פסגות אפק B, איזה כיף לי מירי רגב ובני גנץ משלמים יותר ממני למטר)

בטח @lanosforce או @איציק נ. יוכלו לפרט יותר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 229
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על פניו כל החיסכון הפוטנציאלי שלך מתבזבז על ההלוואה. יש להן פג תוקף.
הוצאה נוספת היא גן, שגם זה יעבור.
בקיצור, אתה נמצא באיזה צוואר בקבוק שאמור להשתחרר בזמן סביר.
מצד שני, לא נתת מידע לגבי ההכנסות.

לגבי הרכבים, הייתי שוקל למכור הרכב היקר ולקנות במקומו רכב ידני זול וחסכוני עבורך. איזו i10 או 108. אין באמת צורך בשתי משפחתיות בבית במצב שלך.
אם הנסיעה לא מסוכנת - הייתי שוקל אפילו קטנוע.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

אני לא זוכר את המחיר למטר אבל הארנונה בראש העין מאוד יקרה! 

מה גם שבכלל בכל הארץ בשכונות פיתוח, שכונות חדשות - הארנונה פשוט זוועה. 

אני גר בדירה שהשטח הבנוי שלה הוא 115 מטרים ל4.5 חדרים עם עוד 106 מטרים של מרפסות - אני משלם ארנונה על השטח הבנוי ואחוז מסויים על שטחים משותפים. 

אני משלם בסביבות ה1200 שקלים ארנונה. 

שכנים בבניין שאני גר בו עם דירות חמישה חדרים שיש להן 135 מטרים בנויים ומרפסת 12-13 מטרים משלמים 1300+ שקלים. 

בתים פרטיים להבנתי כ2000 שקלים צפונה. 

מה שכן זול יותר זה מטפלות לילדים, משפחתונים אבל הדלק לתל אביב לא זול וגם אם אתה נוסע בתחבורה ציבורית אתה חוסך כל עוד הרכב שלך אוכל סביבות 1:10 צפונה מזה זה כבר עניין של מי מאמצעי התחבורה מהיר יותר ועד כמה הרכב שלך יפגין אמינות. 

לילד שילמנו משפחתון כ2400 שקלים לחודש וזה גם היה המחיר לגן הפרטי לבת כשהיא היתה בגילאים האלו. 

מטפלות שילמנו בין 3000 ל3800 שקלים בחודש לחצי יום כי אשתי עובדת חצי משרה. 

כל השאר פחות או יותר אותו הדבר כמו בכל מקום אחר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 שעות, Transporter כתב:

עם 4600 שכר דירה הייתי עושה הכל כדי לקנות דירה ולשלם את זה משכנתא

הכסף הולך לשם שמיים

לא נראה לך שיש קשר למחיר הדירה ביחס לשכירות? או שיקול אחר, אם בשביל זה צריך לקחת הלוואה של 1.5 מיליון?

ציטוט

איפה הוצאות רכב \ דלק וכו' ?

הוצאות הרכב שלי לא מייצגות בשום צורה (ליסינג מהעבודה ורכב ישן שנוסע 5 ק"מ ביום וגם מקבל החזרים על חלק מההוצאות) לכן התייחסתי רק לסעיפים ברי השוואה.

פורסם

מחיר שכירות הדירה בראש העין עולה בערך כמו לקחת משכנתא על מיליון שקלים עד מיליון מאתיים לתקופה של 25 שנים. 

ב25 שנים האלה אתה מחסל את הקרן ואם אתה גם מסלק מהמשכנתא אחת לתקופה יש לך אפשרות להקטין את התקופה או להקטין את ההחזר ובסופו של דבר אתה נשאר עם נכס ביד שתוכל למכור\להוריש ולהשתמש בו לפי הצרכים שלך. 

כשאתה משלם את אותו הכסף על שכירות לא רק שהסכום שתשלם לא יקטן עם השנים - הוא די בטוח יגדל ואתה לא תראה שקל ממנו חוזר אליך וכל הזמן הזה כנראה שגם שילמת יקר יותר על שכירות מאשר על רכישת נכס מלחתכילה. 

מילא שכירות היתה מאפשרת לך לחסוך סכום כספים ניכר לאחר תקופה אבל היא לא רק שלא מאפשרת לך את זה - היא יקרה יותר. 

ואתה נשאר קירח מכאן ומכאן. 

הבעיה היא כשאין לך הון עצמי למקדמה עבור רכישת דירה - אין לך מנוס מלשכור דירה. 

והטיעון שאם לא תעבוד תקופה - מה זה משנה? בין כה ובין כה תגמור ברחוב. 

שאלת השאלות היא אילו מסלולי השקעה קיימים היום שהם עדיפים על רכישת דירה? האם יש פתרונות בניה עדיפים על בניה קונבנציונלית וכמה מדורי גיהנום צריך לעבור בכדי לממש אותם. 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

ההכנסה שלנו היא גבוהה יותר מההוצאות באיזור ה1000-1500 ש"ח, לגבי הטענה שההורים שלנו גידלו אותנו בפחות כסף...היום הכסף שלנו שווה פחות ולכן גם ההוצאות גדלות.

לגבי הטיפולים ברכב,בפיג'ו בשנה האחרונה עשיתי טיימינג,החלפת משולשים,בלמים כולל צלחות מקדימה ואחורה ורבעיית צמיגים,זה הייתה השקעה לטווח ארוך ברכב ואני מאמין שבשנים הקרובות עלות האחזקה תתאזן,מבחינת טיפולים בקיה היה טיפול אחד שעלה פחות מאלף ש"ח.

לגבי מכירה של הרכב היקר,אני מניח שמחיר מכירה ריאלי של שני הרכב הוא די אותו דבר(אולי הפיג'ו תימכר ב5 אלף יותר),באחת מההודעות רשמתי שאולי כדאי למכור את הקיה ולקנות רכב ב15-20 אלף ש"ח.

הקיה לא מתאימה להיות רכב משפחתי ראשי כי התא מטען שלה מאוד קטן.

לפיג'ו לעומת זאת יש תא מטען ענקי וגם הרכב עצמו גדול יותר וחסכוני יותר אבל הוא יקר יותר לתחזוקה.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

מניסיוני הדל - רכב שדרש השקעה, ימשיך לדרוש השקעה עד היום שתחליט להיפטר ממנו.

הייתי נשאר עם הקיה בלי לחשוב פעמיים.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם
לפני 59 דקות, Ziv כתב:

בקיצור, אתה נמצא באיזה צוואר בקבוק שאמור להשתחרר בזמן סביר.

כן ולא.

אין הרבה משפחות ישראליות שמסופקות בילד אחד (וטוב שכך כמובן).

ילד שני, ושלישי אלו אותן ההוצאות מחדש, רק עם הוצאות על הילדים הבוגרים יותר.

השאלה כמובן איזה גרף מאיץ מהר יותר, ההכנסות או ההוצאות.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

קודם כל זה שההכנסות גדולות מההוצאות זה כבר המקום הנכון להיות בו ובכלכלה של היום זה לא מובן מאליו. 

אבל טווח הבטחון שלך לא גדול במיוחד ואתה צריך לנסות לשים בצד לפחות שליש עד שני שליש מזה לחסכון בכל חודש. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 1 שעה, davemustaine87 כתב:

עזוב, אפשר לתרץ  הכול. בני אדם אלופים בלספר לעצמם סיפורים שיתמכו באג'נדה שלהם. 

למה 2 רכבים זה הכרח

בסופו של דבר, או המציאות או חשבון אמיתי וכמה שיותר נקי של האדם עם עצמו, יוכלו לקבוע אם X מסויים הוא באמת בכרח, או סתם הרגל/התפנקות. 

אחרי הרבה שנים של תכנוני סרק אזרתי אומץ ושכרתי משרד בעיר מגוריי. ניסיתי להתנהל עם רכב אחד,  באמצעות תחבורה ציבורית\אופניים\ הליכות ברגל.

כעת, המשרד נמצא כ 6 ק"מ מהבית:

ברכב: 12 דקות +- חניה לחניה. 

בתחב"צ: הליכה 7 דק' לתחנה, המתנה לפחות של 5  דק כי אתה לא רוצה להגיע על הקשקש (אז 12 דק') + 40 דק באוטובוס שנכנס לכל תחנה במסלול כמובן + 8 דק הליכה מהתחנה למשרד.

סה"כ כמעט שעה לכיוון, אם לא היו בלת"מ (ויש כאלה ב"ה). במילים אחרות עברתי לעבוד בעיר כדי לבלות שעתיים ביום בדרכים..

כשיש יום גשם וצריך להסיע את הילדים לביה"ס? מונית?  ועוד ועוד..

מהר מאוד נכנסתי לסוכנות וקניתי רכב "לבעל" חסכוני, ולא מגניב בעליל שמאפשר לנהל שגרת יום.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 48 דקות, Jeka88 כתב:

ההכנסה שלנו היא גבוהה יותר מההוצאות באיזור ה1000-1500 ש"ח, לגבי הטענה שההורים שלנו גידלו אותנו בפחות כסף...היום הכסף שלנו שווה פחות ולכן גם ההוצאות גדלות.

לגבי הטיפולים ברכב,בפיג'ו בשנה האחרונה עשיתי טיימינג,החלפת משולשים,בלמים כולל צלחות מקדימה ואחורה ורבעיית צמיגים,זה הייתה השקעה לטווח ארוך ברכב ואני מאמין שבשנים הקרובות עלות האחזקה תתאזן,מבחינת טיפולים בקיה היה טיפול אחד שעלה פחות מאלף ש"ח.

לגבי מכירה של הרכב היקר,אני מניח שמחיר מכירה ריאלי של שני הרכב הוא די אותו דבר(אולי הפיג'ו תימכר ב5 אלף יותר),באחת מההודעות רשמתי שאולי כדאי למכור את הקיה ולקנות רכב ב15-20 אלף ש"ח.

הקיה לא מתאימה להיות רכב משפחתי ראשי כי התא מטען שלה מאוד קטן.

לפיג'ו לעומת זאת יש תא מטען ענקי וגם הרכב עצמו גדול יותר וחסכוני יותר אבל הוא יקר יותר לתחזוקה.

עגלה של ילד בן שנה וחצי לא נכנסת בתא מטען של קיה?

נכנס גם ביונדאי גטס,אתה אולי לא יכול לזרוק אותה בסבבה,אבל נכנס.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

העגלה שיש לנו לא תיכנס בסול,מה גם שאני מאמין שכל מה שהיה עפ הפיג'ו זה בלאי טבעי וזה לא אמור לחזור על עצמו כל שנה...

ואי אפשר להשוות בין שני הרכבים בשום צורה מבחינת שימוש למשפחה עם ילדים.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

קשה לי לייעץ למשפחה צעירה במרכז הארץ. ובכל זאת, מספר אחד, באחת ההודעות הראשונות בשרשור, מעלה לי סימני שאלה: 450 שח לחודש לשטיפת וטיפוח הרכב. כאן יש פוטנציאל לחסכוןמשל 400 ש"ח ויותר אם עוברים לעבודה עצמית. נכון שלא נוח לסחוב דליים במעלית, אבל פוטנציאל החסכון, כאשר ההפרש בין הכנסות להוצאות קטן, משמעותי ( נניח חסכון של 1400 במקום 1000 שח בחודש). למרות שהסכום נראה קטן הרי שהוא מצטבר. כמובן שצריך לבדוק כל מיני הוצאות דומות, ובפורום אי אפשר לרדת לכאלה רזולוציות כיוון שהצרכים והיכולות מאוד אישיים. דרך אגב, גם עניין הארוחות בעבודה דורש בדיקה. האם מעבר לאותם 1300 ש"ח אתה משלם עליהן "זקיפת הטבה" למס הכהסה? אם כן יש כאן עוד הוצאה נסתרת.

לגבי הוצאות מזון ופארם - צריך להכיר את החנויות בסביבה. חנויות נפתחות ונסגרות ומדיניות התמחור משתנה, מדי פעם צריך לבצע סקר חדש. ואני מסכים עם לגבי הסופרפארם, צריך לקנות בו רק במבצעים של לייפסטייל.  לגבי שני הנושאים אני מסתמך על אשתי, שאלופה בהשוואת מחירים, וזו המדיניות שלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, halperin96 כתב:

עגלה של ילד בן שנה וחצי לא נכנסת בתא מטען של קיה?

נכנס גם ביונדאי גטס,אתה אולי לא יכול לזרוק אותה בסבבה,אבל נכנס.

עגלות חצי בעייתיות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

עגלות חצי בעייתיות.

הכנסתי עגלה של ילד לתא מטען.

הילד לא היה שלי,ככה שההיכרות שלי עם התחום אפסית 

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25