Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים, 

לפני כן אתחיל מהסוף ואאחל לכולם חג שמח ובריאות איתנה. 

אז לאלה שקצת פחות מכירים את היסטוריית המכוניות שהיו ברשתו בשנים האחרונות אז עברתי 

התחלתי את דרכי איי שם לפני כ-7 שנים עם שחרורי מהצבא עם הונדה סיוויק אחת ישנה מודל 99,

ומשם התחלתי את ההיסטוריה המזדאית שלי כשנה לאחר מכן עם אחת המכוניות שאני הכי מתגעגע אליהן והיא המאזדה 6 משנת 2007,

דרך עוד 6 אחת עם הק"מ הנמוך בישראל, 3 ספיריט לכמעט שנה, עוד 3 אחת שהחזקתי מספר חודשים ונתתי אותה כמתנה לאחותי,

ועוד מס' מכוניות שרכשתי (לאלה שמתעניינים בתמונות של הפנינות שהיו לי בעבר אשמח להעלות פוסט מסודר בנושא ולהרחיב אודות כל מכונית ומכונית).

הסיפור הפעם התרחש לא מזמן כשרכשתי את המאזדה 3 לפני כ-7 חודשים בעקבות מצוקת חנייה שנקלעתי אליה שאילצה אותי לעבור למכללה ברמת גן בה אין כלל חנייה עבור מכונית של 4.9 מטר באיזור הקרוב למכללה. 

בהתחלה היחסים ביני לבין ה-3 הנחמדה היו מצוינים, יש לציין שאני מאוד מחובר למותג מאזדה ומכיר אישית את רוב המכוניות של היצרן בארץ והתנסיתי כמעט בכולן וכי הכרתי מצוין את המאזדה 3 טרם רכשתי את האקזמפלר שלי ולא צפיתי את חוסר היכולת להסתגל למכונית קטנה מה-6. 

כאמור משנת 2014 אני נוהג במאזדה 6 מאחר והחלטתי ללכת על מכונית מנהלים מפאת גובהי. 

חוסר ההסתגלות ל-3 דווקא לא נבעה מטעמי מרחב מחייה, ה-3 היתה מספיקה ביותר עבורי אם כי ה-6 העניקה לי מרווח גדול במיוחד,

הבעיה היתה בעיקר באיכות הנסיעה. 

ה-6 מרגישה לי מוצקה יותר, מורכבת טוב יותר, מבודדת יותר והיא לא צורכת דלק יותר מה-3, לפחות לא על פי צרוכת הדלק שהמכוניות שלי הראו במחשב הדרך. 

ה-6 מעניקה אופי שונה במה שקשור לישיבה בה ולמרחב המחיה בה, תחושה סלונית משהו. 

אני לא מדבר פה על איזושהי מכונית יוקרה או איזו מכונית צרפתית נוחה במיוחד אלא מה שאני מחפש במכונית 

זה את התקשורת של הנהג עם המכונה, תחושות הכביש, פידבקים של ההגה וזאת תוך שילוב של נוחות נסיעה טובה.

בעניין הנוחות ה-6 דווקא נחשבת לפחות מצטיינת מהמתחרות הישירות שלה בשל המתלים המעט יותר נוקשים אך זה לטובת התנהגות כביש טובה יותר והענקת התחושות היותר ספורטיביות בנהיגה, מה שאין למתחרות שלה והופכות אותה למכוניות מנהלים שונה מאוד בסגמנט. 

אז לא אלאה אתכם בסיפור המלא וכאמור לאלה שמעוניינים בפוסט מסכם של שלל המכוניות שהיו ברשותי בשנים האחרונות,

מכוניות שקיבלו שפע של אהבה, מוזמן לתת מענה :) 

אז כאמור גם הפעם הזוגיות שלי עם מאזדה 6, הרביעית במספר בציר 2019 ברמת גימור Signature. 

האקזמפלר הזה בעל 11K ק"מ, אני הבעלים השני שלה ויש לציין שאת האקזמפלר הזה אני מכיר מיומה הראשון על הכביש. 

הרכב אצלי כחודשיים ולדאבוני גמעה רק כ- 1,000 ק"מ יחד איתי בעקבות המצב ועם הסגר אך לפחות הספיקה לבקר במוסך ולעבור טיפול :) 

ה- Signature נבדלת מהפרימיום במושבי עור נאפה חומים, בגימורי עץ מיוחדים ואלקנטרה (בשפת מאזדה זה נקרא "אולטרא סוויד), 

תצוגת 360, מערכת שמע של Bose עם 11 רמקולים, תקרה שחורה, חישוקים בגוון כרום, גריל בגוון כרום, 100% לד הן מבפנים והן מבחוץ כולל תאורת אווירה (הכוונה שכל התאורה היא לד ברכב, החל מהתאורה הקדמית כולה, האחורית כולה, איתותים, תאורת פנים, תאורת תא כפפות, תא מטען וכו'), מראה פנורמית ללא מסגרת וגימורים מיוחדים נוספים ברכב כדוגמת עיטורי כרום במושבים, בפקדי המושבים החשמליים ובהגה. 

באשר לנסיעה היא שונה לחלוטין מה-6 של לפני מתיחת הפנים. 

מדובר במתיחת פנים אגרסיבית ביותר והיצרן למעשה מתייחס לדגם הזה כמעין דגם חדש. 

השינוי בין ה-6 שלפני המתיחה ל-6 שלאחריה הוא אפילו יותר משמעותי מהשוני שבין הדור הקודם של ה- CX5 לדור הנוכחי ושם מדובר בדגם חדש. 

העיצוב החיצוני השתנה לחלוטין, החישוקים וכן העיצוב האחורי. מאזדה הולכת ומקטינה יותר יותר את הפנסים ברכבים ובעיצוב הפנימי ניתן לראות קווים יותר אירופאים בדשבורד, בפתחי המיזוג, במבנה המושב ובגוון החום של המושב, דבר שלא היה במאזדה בעבר. 

לסיכום חברים, 

הפעם מאזדה הלכו צעד משמעותי נוסף קדימה בכל הקשור לכוונה שלהם להיות מותג יותר יוקרתי, 

הם עידנו את המכונית ונתנו לה סממנים מעט יותר אירואים בכל הקשור לנוחות ועיצוב אך מבלי לגרוע מהתחושה הספורטיבית והאופי המזדאי. 

ולתמונות (תמונות מסודרות ואיכותיות יותר בהמשך, יש מס' תמונות המוסך ומהדרכים 😅 ) :

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280
  • אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

שלומי.

פורסם

תתחדש! הרכב נראה חדש לגמרי ואני בטוח שאצלך הוא גם ישמר ככה.

אתה חובב המאזדות הכי רציני שיצא לי להכיר.

לדעתי הרכב הבא שלך צריך להיות מיאטה.

• רעיון טוב! 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

תתחדש

לפי התמונות נראה שיש הרבה מאוד משותף בין ה-6 מתוחת הפנים ל-3 החדשה, הדבר השונה הכי בולט זה המערכת מדיה, השליטה מההגה והבקרי מיזוגץ

למיטב ידיעתי הסיגנצ'ור הגיעה רק עם מנוע ה-2.5 ליטר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, shlomi6280 כתב:

באשר לנסיעה היא שונה לחלוטין מה-6 של לפני מתיחת הפנים. 

מדובר במתיחת פנים אגרסיבית ביותר והיצרן למעשה מתייחס לדגם הזה כמעין דגם חדש. 

תתחדש!

אחד הרכבים הכי יפים על הכביש! במיוחד באפור כהה!

יוצא לי להסתובב לא מעט בלוקיישן של התמונות אז קיבלת עוד נקודות זכות ממני :)

אתה יכול לפרט מה בדיוק ההבדלים? כי לי זו נראית רק מתיחת פנים.

אולי אתה יודע אם היבואן מתכנן לייבא את ה-2.5 טורבו?

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 19 שעות, nadavd4 כתב:

תתחדש, באיזה מנוע היא מצוידת?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

תודה רבה, המנוע הוא 2.5 עם 195 כ"ס.

לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

תתחדש

לפי התמונות נראה שיש הרבה מאוד משותף בין ה-6 מתוחת הפנים ל-3 החדשה, הדבר השונה הכי בולט זה המערכת מדיה, השליטה מההגה והבקרי מיזוגץ

למיטב ידיעתי הסיגנצ'ור הגיעה רק עם מנוע ה-2.5 ליטר

אני מסכים איתך שיש לא מעט במשותף לרכבים אך המולטימדיה דווקא של ה-3 חדשה יותר (אם כי לטעמי המולטימדיה של ה-6 נוחה יותר לתפעול ובעצירה יש גם מסך מגע מה שאין כלל ב-3). 

לפני 2 שעות, Shmelov כתב:

תתחדש!

אחד הרכבים הכי יפים על הכביש! במיוחד באפור כהה!

יוצא לי להסתובב לא מעט בלוקיישן של התמונות אז קיבלת עוד נקודות זכות ממני :)

אתה יכול לפרט מה בדיוק ההבדלים? כי לי זו נראית רק מתיחת פנים.

אולי אתה יודע אם היבואן מתכנן לייבא את ה-2.5 טורבו?

תודה רבה:) 

ההבדלים הם אטומיים, כאחד שמכיר את ה-6 לכל דורותיה ולכל רמות הגימור אני יכול לומר לך 

שההבדלים הם כבר שאתה נכנס פנימה ויושב במושב. המושב הזה הוא הרבה יותר אירופאי מאשר מזדאי,

גם הדשבורד יותר מזכיר פולקסווגן ממאזדה לטעמי, פתחי המיזוג המלבניים הרוחביים מאוד מאפיינים את פולקסווגן וגם סקודה. 

העיצוב החיצוני גם השתנה לגמרי בן אם זה בפנסים, בגריל, בחישוקים אך אין ספק שרואים קשר ל-6 שלפני מתיחת הפנים. 

תראה, על עף העובדה שהשינויים הם אטומיים בן אם בנסיעה, באבזור, במנוע (הספק גבוה יותר וניתוק צילינדר), בישיבה, 

באיכות החומרים ובקיצור- בהכל. זו עדיין מתיחת פנים אם כי במאזדה מצהירים כי השינוי שעברה ה-6 הוא בסדר גודל של השינוי שה- CX5 עברה ושם זה דור חדש ופה זה מתיחת פנים. אין לי מושג מדוע זה כך אבל במאזדה 6 השינוי הוא אפילו גדול יותר והיצרן נותן ל-6 יחס כאל דגם חדש אפילו שבסופו של יום זו מתיחת פנים (אגרסיבית ככל שתהיה). 

שלומי.

פורסם
לפני 12 דקות, shlomi6280 כתב:

אני מסכים איתך שיש לא מעט במשותף לרכבים אך המולטימדיה דווקא של ה-3 חדשה יותר (אם כי לטעמי המולטימדיה של ה-6 נוחה יותר לתפעול ובעצירה יש גם מסך מגע מה שאין כלל ב-3). 

כן התכוונתי שהמולטימדיה משותפת ל-3 הקודמת ושונה מה-3 הנוכחית.

צברתי לא מעט קילומטרז' על ה-3 הקודמת, לא הספקתי לצבור הרבה קילומטרז' על החדשה, אבל עדיין המולטימדיה החדשה נוחה לי בהרבה, במסך מגע לא השתמשתי כמעט אף פעם.

מה שחסר לי זה המפות אופליין המובנות שאין בחדשה והיה בישנה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כן התכוונתי שהמולטימדיה משותפת ל-3 הקודמת ושונה מה-3 הנוכחית.

צברתי לא מעט קילומטרז' על ה-3 הקודמת, לא הספקתי לצבור הרבה קילומטרז' על החדשה, אבל עדיין המולטימדיה החדשה נוחה לי בהרבה, במסך מגע לא השתמשתי כמעט אף פעם.

מה שחסר לי זה המפות אופליין המובנות שאין בחדשה והיה בישנה

כאחד שמכיר מצוין גם את ה-3 הקודמת וגם את החדשה אני יכול להגיד לך שמערכת המולטימדיה החדשה היא מצוינת וידידודית, 

ידידותית מדי אפילו מאחר וישנן המון אופציות שלא היו קודם לכן ויש גם הסבר קצר בצד המסך על כל פונקציה ופונקציה וזה משהו שכנראה קצת קשה לי לעבד ואולי בגלל זה יותר נוח לי להשתמש במערכת המולטימדיה הקודמת. 

מה שכן, הניווט גם לי מעט חסר וזו רק בגלל העובדה שמערכת הניווט במערכת הקודמת יודעת מהי המהירות המותרת בכל רחוב והיא יודעת גם להקרין את זה לתצוגה העילית. היא יודעת גם להתריע על מצלמות מהירות ועל ידי הגדרה פשוטה להפעיל את האופציה. 

מה שכן מסך המגע גם אותי לא משרת רוב הזמן אך בתפעול של הקאר פליי זה מאוד עוזר כשאני רוצה לעבור לאיזושהי אפליקציה ספציפית או שאני מחייג מספר טלפון חופשי ולא לאיש קשר בספר הטלפונים שכן את כל הפעולות דרך מסך המגע ניתן לבצע רק כאשר הרכב בעמידה או בנסיעה ממש איטית. 

שלומי.

פורסם

במקום מפות יש אנדרואיד אוטו/אפל קאר פליי, קל להתרגל אליהם וב-3 החדשה זה עובד מעולה עם הגלגלת. ב-6 קצת פחות אבל עדיין לא רע.

לגבי ה-6, יצא לי לנהוג בחדשה מול הישנה, באותם הכבישים ודיי ראש בראש, אין ספק שהשינויים משמעותיים אבל זה לגמרי מתיחת פנים ולא יותר מזה.

על חשבון נוחות הנסיעה הוקרבה חלק מההנאה מנהיגה אבל זאת עדיין משפחתית גדולה כייפית ביחס למתחרות.

תא הנוסעים שודרג באופן משמעותי והוא נראה ומרגיש מעולה.

האוטו יפייפה, תתחדש ותהנה!

פורסם

למה חסר לך הניווט? במערכת שלך זה סה"כ כרטיס SD עם רישיון ומפות

בחדשה אין כרטיס כזה עדיין בארץ עם מפות ישראל

לגבי אפליקציה במדיה שיש לך אין למיטב ידיעתי AA/CP לא?

לגבי חיוג חופשי - החייגן הישן היה לא נוח עם הגלגלת, החדש מצוין (סטייל חוגה, נשלט יפה עם הגלגלת)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

למה חסר לך הניווט? במערכת שלך זה סה"כ כרטיס SD עם רישיון ומפות

בחדשה אין כרטיס כזה עדיין בארץ עם מפות ישראל

לגבי אפליקציה במדיה שיש לך אין למיטב ידיעתי AA/CP לא? לא הבנתי את השאלה. 

לגבי חיוג חופשי - החייגן הישן היה לא נוח עם הגלגלת, החדש מצוין (סטייל חוגה, נשלט יפה עם הגלגלת)

יש לי ניווט מקורי ב- 6 התכוונתי שמערכת הניווט המקורית במאזדה 3 החדשה היתה לי חסרה רק מפאת הערך המוסף שאני מנצל במערכת הניווט כמו שב-6. 

לגבי החייגן, צודק לחלוטין, ב-3 זה יותר נוח אם כי לחייג מספר חופשי תמיד עדיף דרך מסך מגע ולא דרך גלגלת בכל תצורה.

שלומי.

פורסם (נערך)

גם לי היא חסרה, למרות ה-AA, לפעמים זה נחמד שיש מפות אופליין וניווט אופליין לחלוטין.

כמעט ולא יוצא לי לחייג דרך החייגן בעמידה, מה שהופך את הטאצ' ללא רלוונטי 🙄

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...