Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, asafasraf כתב:

מיכל אוריאה בעייתי, מסך שנתקע די הרבה, ממיר רגיש, תקלות חשמל ונורות אזהרה שנדקלות לסירוגין. קירטועים פתאומיים כשגם נושא רצועת/ שרשרת תזמון מצריך החלפה מוקדמת בגלל הרגישות שלהן.

כמות השטויות שאתה רושם כאן היא פשוט בלתי נתפסת. מספיק עם הזיבולי שכל !!!
ביררת כל כך הרבה ואתה אפילו לא יודע אם במנוע הזה יש שרשרת או רצועה, אז על מה אתה מדבר בכלל ??
העיקר לקשקש בלי סוף דברים שאין לך מושג לגביהם ואתה לא מכיר אותם, העיקר אמרו לך.

תתקשר לרופא שלך ותשאל אותו מה המצב, הוא יגיד לך "על הפנים, כל היום אני רואה רק אנשים חולים, כולם חולים בשכונה הזאת !!!".
זה בדיוק התשובה שתקבל מהחבר שלך שעובד במוסך המרכזי, הרי העבודה שלו זה לתקן תקלות לא ? אז מה יביאו לו - את מה שלא מתקלקל ??

לענייננו: 

אין שום בעיה במנועי הדיזל ב 208.

זה מנוע DV6 שנמצא בקונצרן כבר 15 שנה. עבר מקצה שיפורים רציני מאוד ב 2012, מנוע סופר אמין מאז.
טיימינג כל 165K ק"מ בתנאים קשים. אין בעיות שמצריכות החלפה טרום הק"מ הזה. אתה יכול לשאול גם את יוסי ממוסך גבע. 
אחד המנועים הטובים ביותר שיש בקונצרן מכל הבחינות - משרת כל דגם אפשרי החל מ 208 ועד לברלינגו, C3 פיקאסו, C4 פיקאסו, 3008, ג'אמפי וכד'.

ממיר רגיש + טיימינג = שייך לדגמי הבנזין (מה הקשר לדיזל ? אתה מבין שאתה שופך פה מידע שגוי ומטעה ??).

"תקלות חשמל ונורות אזהרה שנדלקות לסרוגין" = סיסמאות של שנות ה 2000. יאללה מספיק. שמענו וראינו. אם יש משהו אמין במכוניות האלו זה דווקא מערכת החשמל. 

מסך שנתקע הרבה = יש עדכון תוכנה שפותר את הבעיות האלו. היה כאן מישהו שעשה את זה ב 208 שלו כבר לפני כמעט שנתיים. חפש בפורום (אם לא מצאת - חפש את ההודעה שלי על עידכון תוכנה עם Disk On Key למערכת ב C4 Picasso 2017).

מיכל האוריאה - היו בעיות בדגמים הראשונים, החליפו פקק ואחר כך משאבה. רכבים שמטופלים במורשים קיבלו הארכת אחריות ל 5 שנים על המיכל. לא קטסטרופה לאור העובדה שלכולם יש תקלות, ולפעמים זה לא נעים, וכאן אתה יודע בדיוק מה לבדוק וממה להיזהר.
אין מה לעשות - המעבר ליורו 6 גובה מחירים כבדים אצל כל יצרני המכוניות. אין אחד שחף מבעיות באופן מוחלט.
אי אפשר לקנות רכב חדש ולא להתקדם ליורו 6. זה כורח המציאות ואין מה לעשות... אז פה ושם יהיו תקלות (וזה לא תמיד קשור לתיכנון, זה גם יכול להיות תקלה סדרתית אצל יצרן הרכיב).

208 דיזל זה יופי של אוטו, ובזכות אנשים כמוך נוכל לקנות אותו ממש בזול בקרוב.

איציק

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

באותה מידה אפשר לרשום שמה שאתה רושם זה שטויות ואתה חיי בלה-לה לנד.

אין לי פג'ו,אבל הייתה אחת(זה בשביל למנוע את המונולוג על זה שיש לי יפנית ואני לעולם לא אבין איך אפשר לוותר על הפלא הטכנולוגי הזה).

בלי גיבוי לפה או לפה אין לדיון הזה משמעות.

עריכה אחרונה על ידי halperin96
  • אהבתי 1
  • משעמם 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 5 שעות, asafasraf כתב:

אם הייתי ניזון מסטיגמות, לא הייתי מתקרב לרכבים אירופאיים ונצמד ליפניות. בפועל, רוב הזמן היו לי אירופאיות יוצר מאשר יפניות ומב לעשות שהאמינות של האירופאיות היתה פחות טובה.
לתפיסה שלך כל סיפורי המצמדים של פורד היא יותר סטיגמטית...
האם הציפיות של רוכש לקסוס שונות מזה של מותג פרימיום אחר? נראה לי שלא באופן מהותי, וגם אם כן רוכשי המותג מצפים ממנו לרמת אמינות ושירות גבוהים והעובדה היא שבכל סקרי האמינות לקסוס נמצאת בצמרת.

סקרי אמינות על בסיס שביעות רצון בעלי רכב בחו ל הם לא מדע מדויק אבל הם אינדיקציה מסויימת לשביעות רצון כללית לאו דווקא של אמינות.

אגב, לקסוס, המוסכים שלהם ריקים? רק טיפולים שוטפים? לא נראה לי שזה הכל. אבל אין לאף אחד נתון אמיתי לגבי תקלות בלקסוס.

טויוטה קורולה שורדות יפה, אבל גם בהן יש לא מעט מופעי תקלות של סעפת פלסטית שנבקעת אחרי כמה זמן , אף אחד לא צועק על זה ולא יצעק.

ראשי מנוע סדוקים באוונסיס בשנים מסויימות כתוצאה מהידוק יתר של ברגי הראש בשלב הייצור, היו תופעה מוכרת לכל המוסכים שטיפלו בכלים האלה ושוב, לא שמעת על כך. רמז קטן היה בשרשור אחר על ניידות מחוו תקלות מנוע בגלל שימוש מוגבר ועות מנוע מעבר לקילומטראז (השארת מנוע פועל גם כשהרכב אינו בנסיעה, למשל במחסום ) 

אמנם הפורום הוא לחובבי רכב, אבל יש כאן לא מעט או אולי כן מעט אבל פעילים מאוד שלא יקנו רכבי יוקרה, ספורט, על, או כל דבר מעבר ל"בסיסי" מחשש שלא תהיה להם יכולת כלכלית להחזיק כזה רכב.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 18 שעות, lanosforce כתב:

עדיין מתחשק לי לעשות לתא חפצים הזה דברים שהשתיקה יפה להם 🤐

זה בגלל שהוא בצורת מחילת ארנב?

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 שעה, halperin96 כתב:

באותה מידה אפשר לרשום שמה שאתה רושם זה שטויות ואתה חיי בלה-לה לנד.

אין לי פג'ו,אבל הייתה אחת(זה בשביל למנוע את המונולוג על זה שיש לי יפנית ואני לעולם לא אבין איך אפשר לוותר על הפלא הטכנולוגי הזה).

בלי גיבוי לפה או לפה אין לדיון הזה משמעות.

על מנת לבסס טיעון, ציון העובדה שהייתה לך אחת , זה קצת "חלש" אם תוסיף איזו אחת, שנת מודל, איזה מנוע (לא נפח אלא הדגם DV או EB EP למשל) יבסס את הטיעון לנושא הנדון.  

אני בדעה שחובב רכב "אמיתי" יהיה מדויק יותר כאשר מעלים טיעונים בעד ונגד נושא הקשור ברכב.

אחד הטיעונים המעניינים שעולים כאן לא מעט הוא אובדן זמן עבודה , דבר מעצבן כשלעצמו אבל בשקלול כספי , רק אם אבדן הזמן גרם לך למשל להפסד מעבר לעלות שעות עבודה שלך ( בהנחה ששעת העבודה שלך היא לא למעלה מ 200 שקלים) אזי ההפסד לא אמור להיות שיקול כזה משמעותי במסגרת עלות הבעלות שלך על הרכב. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

זה בגלל שהוא בצורת מחילת ארנב?

לא, בשביל זה יש לנו את מאי - ההולנדית ננסית ראש-אריה של הבת

fcc453e3-292f-4c26-a798-3b2da4ed1bd7.jpg.0a2801365646b95417f8941444208eb3.jpg

8ec3a99f-e401-49a6-87e4-189fa21b6f43.thumb.jpg.ad6b724832c62cc8dbcaa018ef5bcf9c.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, zaf כתב:

על מנת לבסס טיעון, ציון העובדה שהייתה לך אחת , זה קצת "חלש" אם תוסיף איזו אחת, שנת מודל, איזה מנוע (לא נפח אלא הדגם DV או EB EP למשל) יבסס את הטיעון לנושא הנדון.  

אני בדעה שחובב רכב "אמיתי" יהיה מדויק יותר כאשר מעלים טיעונים בעד ונגד נושא הקשור ברכב.

אחד הטיעונים המעניינים שעולים כאן לא מעט הוא אובדן זמן עבודה , דבר מעצבן כשלעצמו אבל בשקלול כספי , רק אם אבדן הזמן גרם לך למשל להפסד מעבר לעלות שעות עבודה שלך ( בהנחה ששעת העבודה שלך היא לא למעלה מ 200 שקלים) אזי ההפסד לא אמור להיות שיקול כזה משמעותי במסגרת עלות הבעלות שלך על הרכב. 

לא העליתי אף טיעון.

אני רואה את רמת הטיעונים לכיוון השני,ונראה שמי שלא הייתה לו סיטאון C4 לעולם לא יבין את הנוחות והשפע שהצרפתיות מציעות לעומת אותו אדם נחות שנוסע ביפנית סובל מכאבי גב ברכיים ופחדנות כללית.

אז ציינתי את זה נטו בשביל להמנע מתגובות אישיות.

אובדן זמן זה לא ה350 שקל שהפסדתי כי הגעתי לעבודה ב13:00 ולא ב8:00.

אלא עצם העובדה שהייתי צריך להתעסק בח*א הזה מההתחלה,כשהיו לי דברים אחרים לעשות אבל נאלצתי לדחות אותם ולסטות מהלו"ז המקורי שלי בשביל לגרום לרכב לעשות את הדבר היחיד שהוא אמור לעשות וזה לסוע.

בנוסף לזה שעד שהרכב לא ייצא תקין,אין לי מושג כמה הסיפור הזה יעלה לי ולהסתובב חצי יום בלי לדעת אם התקלה היא 700 שקל או 2700 שקל זה מעצבן. ומתיש.

אז בשבילך זה "להתמודד עם האתגר המכאני שיש לרכב שלי להציע לי" ובשביל מישהו אחר זה לקבל צעקות מהאשה שתקועה עם הילדים בבוקר ואז שתחזור הביתה זה כאב ראש שרק יחמיר.

אז עכשו אני נוסע ברכב יד שניה,אם עוד שנתיים שלוש יתאפשר לי לקחת רכב מהעבודה במחיר סביר 90% שאעשה את זה,

שקט נפשי שווה הרבה יותר מכסף עבור אנשים מסוימים.

• אהבתי 1

פורסם

@lanosforce ומה אתה עושה לארנב המסכן הזה?

אגב זה דיי מתבקש להכניס את הארנב למחילת הארנב לא?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 1 שעה, zaf כתב:

סקרי אמינות על בסיס שביעות רצון בעלי רכב בחו ל הם לא מדע מדויק אבל הם אינדיקציה מסויימת לשביעות רצון כללית לאו דווקא של אמינות.

אגב, לקסוס, המוסכים שלהם ריקים? רק טיפולים שוטפים? לא נראה לי שזה הכל. אבל אין לאף אחד נתון אמיתי לגבי תקלות בלקסוס.

לכולם יש תקלות. למי יותר למי פחות.

בישראל, סביב ההילה של "רכבים אמינים", לא תמצא מי שיפצה את פיו וידבר רעה על מכוניתו האמינה - מחשש שהשכן עלול לשמוע, ואז השמועה תתפשט כאש בשדה קוצים, ואז המחירון יצנח כי האוטו התקלקל ועכשיו הוא נחשב ל"לא אמין". כפועל יוצא, בעל הרכב ה"אמין" יפסיד הרבה כסף בין מכירה לקניה, ומי כמוך יודע שהדבר הכי קשוח שאפשר לעשות לישראלי (ולא רק) - זה לגעת לו בכיס.
בעבר היה פה MAX שדיבר על הממירים הקטלטיים בספורטאז' 1.6, וגם על המחזיר שמן בין המנוע לגיר, ועוד כמה דברים. בהתחלה זה נשמע כמו אגדה אורבנית - איך זה יכול להיות שאחת המכוניות הנמכרות כאן בשנים האחרונות עם תקלות מוכרות ואף אחד כאן לא שמע עליהן ?!
כמה ימים לאחר מכן, חבר טוב החליט לשים 80K שח (לפני שנה) על ספורטאז' 2015 (דאז בת 4 בדיוק) עם 40K ק"מ - וכמה ימים אחרי קיבל את זה בפנים. שיטפון של שמן על גחון הרכב ובדיקה במוסך מורשה קיה לא השאיר צל של ספק: צריך להוריד גיר, להחליף מחזיר שמן ולבדוק מפלס שמן גיר. סיפור של 2000 שח לערך. בבדיקה אמרו לו שיש הזעת שמן (לכאורה, נשמע כמו משהו קליל או כסת"ח שיש בכל בדיקה, נכון ? ).

מעניין אם זה היה קורה לאחד כמו "oran corolla", שלכאורה היה קונה רכב אמין (ספורטאז', מה, לא אמין ??) ויום אחרי צריך לשים 2000 שח על מחזיר שמן בין המנוע לגיר - מה היה אומר ? והאם היה פותח על זה בפורום בעוד הרכב עדיין בבעלותו ? נקודה למחשבה.

איציק

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ההבדל הוא שגם אחרי התקלה הזו שעלתה 2000 שקל החבר הטוב יצליח למכור את הרכב במחיר טוב בשוק יד 2,

כי לא נדבקה אליה תדמית של רכב מתקלקל ויצליח למכור אותה ביותר מ38,000 בעוד שנה ורבע.

• אהבתי 1

פורסם

עכשיו זה עניין מחיר המכירה ? בצרפתיות אתה קונה בזול ומוכר בזול.  במכוניות עם תדמית "סחירה" אתה קונה ביוקר ומוכר ביוקר.

עכשיו תחליט על מה אתה מלין, על מחיר המכירה או על זה שהרכב שכב יום-יומיים במוסך והוצאת 2000 שח ?
הרי האוטו התקלקל, זאת תקלה פר אקסלנס. פגיעה באמינות. מחזיר שמן שמת אחרי 4 שנים בין המנוע לגיר זה לא בלאי.
אז פתאום נוח להתעלם מהתקלה, מהכסף, ואובדן יום עבודה, העיקר שיימכר במחיר טוב עוד כמה שנים ?
תחליט לאיזה כיוון אתה יורה.

• אהבתי 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני לא מלין על כלום קודם כל.

ומאז אותה שנה?היו לרכב תקלות?

תקלה אחת(וגם אחת לא משביתה) זה משהו שקל לאנשים לקבל.

אבל יותר "סבבה" להוציא כסף על רכב ששווה 80 אלף מאשר על אחד ששווה 36.

למה? ככה אנשים פועלים אל תשאל אותי.

בלי לדבר על זה שהתגובה החברתית לתקלה כזו תהיה "לא נורא,קורה לכולם" אל מול "בעיה שלך,אמרו לך לא לקנות רנו".

• אהבתי 1

פורסם
לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ומה אתה עושה לארנב המסכן הזה?

אגב זה דיי מתבקש להכניס את הארנב למחילת הארנב לא?

יש לה אולי את החיים הכי טובים לארנבת ננסית בארץ - יש לה מפרסת שלמה בשבילה עם שטח לא קטן ויש לה שם כמה אדניות שהיא אכן חופרת בהן מחילות, היא מאולפת ועושה את הצרכים בשירותים שלה בכלוב ומקבלת ירקות וויטמינים טריים. 

פעם ביום חתיכה קטנה של בננה או תפוח לפינוק וילדה אחת שכל הזמן נותנת לה תשומת לב ומלטפת אותה. 

הפרווה שלה בכלל ברמה של צ'ינצ'ילה - נעים ברמות אחרות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

And yet לא ענית לאף אחת משתי השאלות שלי 🤣

• מצחיק 2

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לה אולי את החיים הכי טובים לארנבת ננסית בארץ - יש לה מפרסת שלמה בשבילה עם שטח לא קטן ויש לה שם כמה אדניות שהיא אכן חופרת בהן מחילות, היא מאולפת ועושה את הצרכים בשירותים שלה בכלוב ומקבלת ירקות וויטמינים טריים. 
פעם ביום חתיכה קטנה של בננה או תפוח לפינוק וילדה אחת שכל הזמן נותנת לה תשומת לב ומלטפת אותה. 

הפרווה שלה בכלל ברמה של צ'ינצ'ילה - נעים ברמות אחרות. 
בחיים לא נהניתי מאוף טופיק, אבל לאור ההתכתשויות פה בשרשור זה ממש משב רוח מרענן.
אחלה ארנבת ⁦[emoji1303]⁩
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...